SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vizyonumuzun Odağı İnsan"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:30
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı görevini Şahin'den devralan Güler, ''Terörle mücadele vizyonumuz güvenliğin insan odaklı, özgürlükler ve demokrasi ekseninde sağlanmasıdır'' dedi.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, devir teslim töreni için Bakanlığa gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler'i bahçede karşıladı.  

Makam odasında yapılan törende, Şahin, şunları söyledi:

''Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın biz el ele çıktık bu merdivenlerden, beraber yürüdük bu yollarda ve el ele ineceğiz bu merdivenlerden. Ayrıldık gidiyoruz, herkes ayrılacak, siz de bir gün... İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız.'' 

Şahin, gazetecilerin, ''18 ay görev yaptığınızı ifade ederek, Güler'in görevi arzu ettiği kadar yürütmesini dilediniz. Kırgın mısınız'' sorusuna karşılık da ''Hayır. Siz de böyle bulut deyince ördek yapıyorsunuz her zaman olduğu gibi. Ne alakası var? Benim için 18 ay yeterlidir, sayın bakanımız için 38 ay yeterlidir. Herkesin tercihi farklıdır. Benim her şey tercihime ve beklentime göre gerçekleşmiştir. Ben 18 ay değil, 18 saat de olsa her şeyi saygıyla karşılayan mütevekkil, mütedeyyin bir insanım'' dedi. 

Şahin, ''Toplumla ilişkilerde sıkıntılar yaşadığınızı hiç düşündünüz mü?'' şeklindeki soruyu yanıtlarken de ''Hayır. Toplumun cüzzi bir kesimi, 75 milyona karşı bir 75 binlik kesimle olabilir. Bu herkes için söz konusudur. Nitekim bunun sevinç zılgıtlarını da çığlıklarını da aziz milletimiz duyuyor, dinliyor'' ifadelerini kullandı. 

Birlik ve beraberlik

İçişleri Bakanı Muammer Güler de bakanlığın en önemli görevlerinden birisinin ülkenin huzur ve güvenliğini birlik ve beraberliğini tehdit eden bölücü terörle yapılan mücadele olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''AK Parti hükümeti olarak milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, vazgeçilmez bir öncelik olarak görüyoruz. Hiçbir şiddet ve terör odağının nüfus edemeyeceği en büyük güç, milletimizin birlik ve beraberlik ruhudur, devletimizin azim ve kararlılığıdır. Bu bağlamda terörle mücadele vizyonumuz güvenliğin insan odaklı, özgürlükler, haklar ve demokrasi ekseninde sağlanmasıdır.'' 

Güler, şöyle devam etti:

''Bölge insanın sorunun çözümü konusunda AK Parti hükümetine ve özellikle de Sayın Başbakanımıza inanıyor ve güveniyor. Bunu gayet iyi biliyoruz. 

Temel hak ve özgürlükleri genişleten, demokrasimizi güçlendiren, terörün beslendiği kaynakları kurutan milli birlik ve kardeşliğimizi pekiştiren çözüm odaklı proje ve çalışmalara önem ve öncelik vereceğiz.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız