SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VOF Cezaevi mi Olacak?

A- A+ PAYLAŞ

Yıllardır atıl halde bekletildikten sonra Özelleştirme İdaresi’ne devredilen, birkaç kez ihaleye çıkartılan ancak taliplisi çıkmayan Vagon Onarım Fabrikası’nın salça ve konserve üretimi yapan yarı açık cezaevine dönüştürülmesinin planlandığı belirtildi.

Bir türlü yatırıma kazandırılamayan ve 20 yıldır çürümeye terk edilen VOF için, birçok önerinin geldiği ancak geçtiğimiz hafta Ankara’dan gelen bir heyetin, yarı açık cezaevi olması noktasında Vali Ulvi Saran ile birlikte fabrikada incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

Ticaret ve Sanayi Odası, Vagon Onarım Fabrikası’nın yarı açık cezaevine dönüştürülmesini doğru bulmadığını belirtirken, siyasilerden ise farklı açıklamalar geldi. TSO yetkilileri, VOF ile ilgili 12 adet proje sunduklarını ancak hiç birinin kabul edilmediğini belirterek “Son olarak buranın modern bir tekstil üssü olması yönünde bir proje hazırlamıştık. Hem meslek liselerinin ilgili bölümlerinden okuyan öğrencilerin gelip staj yapacakları bir okul, hem modern tekstil üretim merkezi hem de bir moda merkezi gibi bir şey olmasını arzuluyorduk. Burayı parayla alacak gücümüz yok. Bize ücretsiz verilmesini istedik fakat ücretsiz verilmedi. Teşvik yasasıyla birlikte Malatya’ya yatırım yapmak isteyen sanayiciye arsa bulmakta sıkıntı çekerken, fabrikanın yarı açık cezaevine dönüştürülmesi bize göre yanlış” açıklamasında bulundu.

Öte yandan AKP milletvekili Mücahit Fındıklı ise geçtiğimiz haftalarda yerel bir gazeteye “Vagon Onarım Fabrikası’nı açık cezaevi, istinaf mahkemeleri, ağır ceza binaları ile Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük Adalet Merkezi haline getireceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız