SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VOF Cezaevi Oluyor!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:24
VOF Cezaevi Oluyor!..
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya'nın, Vagon Onarım Fabrikası'nın (VOF) geçici olarak cezaevi olarak kullanılacağını açıklaması, fabrika alanı için uzunca bir süre amacına uygun bir faaliyet düşünülmediğini ortaya koydu. 

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Ulvi Saran'ın, Malatya'da Valilik yaptığı dönemde fabrika alanının değerlendirilmesi için girişimlerde bulunmasına rağmen; bu girişimlerden kısa vadede sonuç çıkmadığı da anlaşılıyor. 

Son dönemde neler olmuştu? 

Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili olarak dönemin Valisi Ulvi Saran 16 Temmuz 2011 tarihinde yaptığı değerlendirmede;  “Şu anda sadece arazisinin 20-25 Milyon TL olduğu tahmin edilen ve üzerindeki yapıyla birlikte fabrika alanının fiyatının 40-50 Milyon TL’ye çıkması, satılması konusunda taliplilerin çıkmamasına en büyük neden. Kimse bu rakamlara yaklaşan bir yeri alarak yatırım yapmak istemiyor. Polanyalı bir firmanın yetkilileri yakında gelecek.Onlara uzun vadeli kiralama yapmalarını önerdik. En az 20-30 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak, en az bin kişi çalışacak. Uzun vadeli kiralama projesinde Polanyalı firmanın yanı sıra 5 işletmeden oluşan bir konsorsiyum ve İl Özel İdaresi’de yer alacak.Vagon Onarım Fabrikası Özel İdareye devredilerek, kiralama usulüyle işletmeye açmayı planlıyoruz." demişti.

2012 yılının Ocak ayında da; Çin Devlet Demiryolu Üreticileri ve İhracatçı Birliğinin (CNR) Genel Müdürü Jia Shirui ve beraberindekiler, Vagon Onarım Fabrikası'nı incelemek için Malatya'ya gelmişler, dönemin Valisi Ulvi Saran ise Çinli heyetin, kararlarını daha sonra bildirecekleri ifade edilmişti.

Malatya’daki satışı uzun yıllardan beri yapılamayan ve özelleştirilmesinde talipli çıkmayan Vagon Onarım Fabrikası alanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bu yılın Temmuz ayında düzenlenen imar planında, Sanayi ve Depolama Alanı olarak değiştirilmişti. Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise Vagon Onarım Fabrikası alanı ile ilgili yapılan bu imar değişikliğinin yeni bir durum olmadığını belirterek, "Hazineye ait 11 dönüm alan daha Vagon Onarım Fabrikası alanına katılmış. Özelleştirme İdaresi ile görüştüm. Bu alan da dahil edilerek, imar durumu bir kez daha düzenlenmiş ve düzenleme yeni bir durum içermiyor, sadece alan artışı olmuş."demişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız