SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'VOF İçin 3 Alternatif Proje Var'

0
Güncellendi - 2017-05-08 00:59:58
'VOF İçin 3 Alternatif Proje Var'
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Vagon Onarım Fabrikası (VOF) için şuanda 3 tane projenin bulunduğunu belirterek, bu dönem içinde  bu konuda önemli bir adımın atılmış olacağını kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberinde AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partili yöneticilerle birlikte Akçadağ ilçesine referandum sonucu nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulundu.

Bakan Tüfenkci, ilk ziyaretini AKP İlçe Başkanlığına gerçekleştirdi ve burada partililerle bir araya geldi.

Referandum sonucu için teşekkür eden Bakan Tüfenkci; “Sizlerin vermiş olduğu oylar sonucu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu AK Parti’ye üye olarak döndü. İnşallah 21 Mayıs’ta da yine sizlerin takdiri ve isteği doğrultusunda kaptanlığa geçecek ve bu gemiyi yine yüzdürecek ve gerçek anlamda da Türkiye’yi hep beraber şaha kaldıracağız. Bizler sizlere her daim hizmet etmekten büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Bunu yaparken de ne kendi şahsımızda bir keramet arıyoruz, ne bir başkasında arıyoruz. Biz kerameti bu milletten biliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Konuşması esnasında ekonomik gelişmelere de değinen Bakan Tüfenkci şunları söyledi:

“Bakınız 2016 yılı çok zor geçti. Ve bu noktada ekonomik anlamda sanayinin çarkları, üretim durmasın diye hem KOSGEB aracılığı ile hem TESKOMB aracılığı ile esnafımıza faizsiz krediler verdik. Kredi Garanti Fonu ile orta büyüklükte ve büyük şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırdık, onlara yeni kredi imkanları tanıdık. Ve bunu da yaptığımız için 2017 yılına Türkiye a kadar darbe girişimine karşı karşıya kalmasına rağmen, dıştaki bir sürü olumsuzluklara rağmen güçlü bir şekilde girdi, ihracatımız artmaya başladı, üretimimiz artmaya başladı. Burada bir not olarak da ifade edeyim, İnşallah sene sonu itibariyle enflasyonu biz Türkiye’de tekrar tek haneli rakamlar haline getireceğiz, işsizliği tek haneli rakamlara getireceğiz. Ve Türkiye’yi 2018 yılına çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağız.”

Üretici birliklerine teşvik verileceğini açıklayan ve bunun Maliye Bakanlığının torba yasası ile çıkartılacağını açıklayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Daha dün Gıda Komitesinde konuştuk, üretici birliklerine biz teşvik vereceğiz. Önümüzde Maliye’nin torbası var onun içerisine de bunu koyacağız.” dedi.

VOF İÇİN 3 PROJE VAR…

Bakan Tüfenkci, “Allah izin verirse Erkenek Tüneli’mizi de bitiriyoruz. Diğer bir konu da Vagon Onarım Fabrikası. Biz Vagon Onarım Fabrikası'nı ‘lojistik merkez’ yapmak istiyorduk. Bununla ilgili biz çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan fabrikaya ilişkin yeni yeni talepler ortaya çıktı. Kızılay Genel Başkanı Malatyalı bir hemşerimiz. 15-20 gün önce ekibiyle Malatya’ya geldi ve Vagon Onarım Fabrikası'nı gezdi. Malatya’da bir prefabrik fabrikası kuracak, çadır. Birde Kızılay Lojistik Merkezi haline getirecek  Ortadoğu ile ilgili bir projeleri var. Onlar, ‘Burası bizim işimize yarar’ diye talepte bulundular. Yine Sakarya’da vagon üreten firmada Malatya’da üretim yapmak için Cazibe Merkezleri programı kapsamında başvurdu.  Tabi biz biraz daha nazlı davranıyoruz, orayı bir lojistik merkez haline getirmek istiyoruz.  Vagon Onarım Fabrikası’nda bu dönem içerisinde belli bir istikameti vermiş olacağız.” şeklinde bilgide verdi.

Bakan Tüfenkci, Akçadağ’a doğalgaz verilmesi ile ilgili olarak ise Haziran ayında sözleşmenin imzalanacağını söyledi.  Tüfenkci, Akçadağ Mermer OSB’nin kamulaştırma sorununun da çözüleceğini söyledi.

Bakan Tüfenkci, Akçadağ Kaymakamlığı ve Akçadağ Belediyesi'ni de ziyaret etti. Tüfenkci, ilçe esnaflarıyla da görüştü.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • malatyalı (6 yıl önce)
    sayın bakanım ,bu konuyu hiç açmayacaktın.görmeyecektin ,duymayacaktın.kim ne dediyse (967-proje sunuldu)sadece dedi.sen demeyecektin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Neden Sakarya dan vagon fabrikasına dönüştürmek isteyen firmaya verilmek istenmiyor da lojistik merkez yapılmak isteniyor? Lütfen bakan açıklasın. Fabrika olursa yüzlerce kişi iş sahibi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (6 yıl önce)
    en uygunu işletecek birine bedava olsada kiralamak ne yaparsa yapsın ama bir iş için kullansın onca bina yatırım boş duruyor. bi işe yarasın büyükbaş hayvan ahırı bile ols olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaaddin (6 yıl önce)
    30 seneden beri çözülemeyen VOF hakkında halen konuşuyorlar.Varsa bir projeniz uygulayın ondan sonra konuşun.30 senede bir yoluna koyamadık diye insan utanmalı ve utancından o konuda konuşmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilaver GÜR (6 yıl önce)
    40 Yıldır bir Varmış bir Yokmuş... Yapacağız edeceğiz. Şimdiye kadar başka bir şey duymadık. Duyan varsa söylesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Vof kesinlikle lojistik us olmali
    0
    0
    Yanıtla
  • UYUMAYİN EY MALATYALİLAR (6 yıl önce)
    Yahu harbiden koca koca paragraflarla bir seyler yazilmis ortada ne var? Bos laf . Bir sey yapilacagi da yok yazik . Bakan beyler de 5-10 kisiyi toplamis etrafina adamin birini anlatiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Vagon onarım fabrıkası umarım Sakarya da ki talip olan firmaya vagon fabrıkası olarak verılır.. böylece tcdd 5 ci bölge müdürlüğününde bır anlamı olur kımse kaldırmaya Adana'ya bağlamaya çalışamaz! Sonuçla ağır sanayı ile ilgılı fabrikamız olmuş olur, ılerde başka yatırımcılara da örnek teskıl eder... Kızılay başkanı hemşehrimiz de sağolsun oda güzel bir proje düşünmüş.. ona da yıne organıze sanayi bolgesınden yer verılebılır, tesvık kapsamında her turlu bina yapım bedeli dahil hepsi devlet tarafından karşılanıyor dıye bıkıyorum! Umarım ıkısıde ayrı ayrı yapılır!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Aman bakanım nazlı davranılacak vakit değil hazır 30 yıl sonra evde kalan vofa talipler bulunmuş en uyguna verin bir otuz yıl daha bekleyecek gücümüz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    VOF yine sana hüzün yine sana hasret düştü. Bir sonraki seçimlerde yeni projeler de buluşmak üzere
    0
    0
    Yanıtla