SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VOF İçin Yeni Umut

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da, 1989 yılından beri atıl vaziyette bekletilen ve bir süre Tekel tarafından depo olarak kullanılan Vagon Onarım Fabrikası'nda vagon üretimi için faaliyete geçileceği belirtildi.

Polonya'da faaliyet gösteren Tabor Szynowy Yönetim Kurulu Başkanı Andrezej Swıerczek, Yönetim Kurulu Üyesi Bartosz Swıerczek ve bazı yöneticileri ile Malatya'daki ortak girişimi oluşturan işadamlarından oluşan heyet, Vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti.

Vali Ulvi Saran, zamanında vagon onarım üretimi yapılması için dizayn edilen fabrikanın şimdiye kadar kullanılamadığını ancak bu fabrikanın bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de demir yoluna ve vagon üretimine olan ihtiyacın giderek arttığını söyleyen Saran, şöyle konuştu: "Türkiye'de 22 bin vagon var. Yakın zamanda taşımacılığın, demiryoluna kaydırılacağından 100 bin vagona ihtiyaç var."

Demir yolu taşımacılığında yakında özel sektöründe kargo taşımacılığına başlayacağını söyleyen Saran, şöyle konuştu: "Tapor Vagon Fabrikası'na önem veriyoruz. Polonya'da yaptığımız incelemede çok geniş bir üretim kapasiteleri ve geniş bir pazar payı var. Biz valiliğin önceliğinde Özel İdare ve Malatya'daki özel sektör konsorsiyumu ile bu işi birlikte yürütmek istiyoruz. Biz Özelleştirme İdaresi'ne gerekli başvuruyu yaparak buranın bize tahsis edilmesini istedik."

Malatya'daki Vagon Onarım Fabrikası için tekrar harekete geçtiklerini belirten Tabor Szynowy Yönetim Kurulu Başkanı Andrezej Swıerczek ise şunları söyledi: "İkinci kez görüşmelerimize kaldığımız yerden devam etme fırsatı bulduğumuz ve de bu fabrikanın faaliyete geçirilmesi için tekrar harekete geçtiğimiz için memnuniyetimizi ifade etmek isteriz. Bugünkü görüşmelerimizde çok kısa süre içerisinde gerekli girişimleri tamamlayıp bir an önce yatırıma geçebileceğimiz konusunda son derece ümitliyiz. Bir takım

ana konulardaki görüşmelere başladık ve belli bir mesafedeyiz. En kısa sürede daha detaylı çalışma yapmak için bir araya geleceğiz."

Tabor Szynowy Yönetim Kurulu Başkanı Andrezej Swıerczek, üretime bir yıl içinde geçmeyi planladıklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız