SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VOF Planı: 'Böl, Parçala, Sat'!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:10:47
VOF Planı: 'Böl, Parçala, Sat'!..
A- A+ PAYLAŞ

Vagon Onarım Fabrikası'nın, kuruluş amacına uygun olarak üretime geçirilmesi için Çin ve Polonya firma yetkilileriyle görüşmeler yapılmasına karşın, fabrika binası ve arazilerine ilişkin Özelleştirme İdaresi'nin buranın arazilerinin satışına yönelik yeni bir ihale düzenlemesi, yapılan görüşmelerin "hikaye" olduğunu ortaya çıkardı.

Son olarak 6 parsel halinde toplam 575 bin metrekare arazisinin satışı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından açılan ihale, Malatya'nın bir türlü çözüm bulunamayan Vagon Onarım Fabrikası için bulunan formülün "böl, parçala, yut" olduğunu ortaya koydu.

Fabrikanın binasının bulunduğu alanın, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildiği, kalan arazisinin ise 6 parça halinde satışa çıkarıldığı belirtildi. Adalet Bakanlığı'na tahsis edilen alanın "Yarı Açık Cezaevi" olarak düzenleneceğine dair haberler daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.

Vagon Onarım Fabrikası'nın, binalarının bulunduğu alanın Adalet Bakanlığı'na devri, kalan 575 bin metrekare alanının ise 6 parça halinde ayrı ayrı satışa çıkarılması, Malatya'nın bu tesisin, kuruluş amacına uygun tesis olarak düzenleneceğine dair umutları da yoketti.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın önceki gün Resmi Gazete'de yayınlanan duyurusunda, daha önce mülkiyeti özelleştirme kapsamındaki Sümer Holding'e aktarılan Vagon Onarım Fabrikası'nın, mevzii imar planında ‘Sanayi ve depolama alanı’ olarak görülen Yeşilyurt Kuyulu Köyü 141 Ada’da yer alan 6 parseli için ayrı ayrı teklif alınacağı ve ihalenin 7 Şubat 2013 tarihinde yapılacağı açıklanmıştı.

Toplam yüzölçümünün 575 bin m2’yi aşkın olduğu görülen 6 parsel için ayrı ayrı teklif verilebileceği gibi, birbiriyle ilişkilendirilmeden birden fazla taşınmaz için de teklif verilebileceği kaydedilmişti.

Mülkiyeti Sümer Holding’e ait olan ve özelleştirme yoluyla satışa çıkarılan Yeşliyurt Kuyulu Köyü’ndeki 6 parselin büyüklükleri şöyleydi: 141 ada 6 numaralı parsel 106.636,14 m2,  141 ada 7 numaralı parsel 85.542,87 m2, 141 ada 9 numaralı parsel 163.148,14 m2, 141 ada 11 numaralı parsel 74.431 m2, 141 ada 12 numaralı parsel 66.592 m2, 141 ada 13 numaralı parsel 78.631,42 m2. 

Taşınmazların, üzerinde bulunan varlıklar ile birlikte “Satış” yöntemi ve “Pazarlık” usulü uygulanmak suretiyle 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde özelleştirilmek üzere her biri ayrı ihale edileceği belirtilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız