SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VOF Satışı Bir Kez Daha İptal

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:27:35
VOF Satışı Bir Kez Daha İptal
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce de "özelleştirme" adı altında birçok kez satılmak istenen, ancak başta maliyetinin ve değerinin çok altında, neredeyse "yok pahasına" denilecek fiyat teklifleri olmak üzere çeşitli nedenlerle satışı gerçekleşmeyen Vagon Onarım Fabrikası (VOF) binası ve arazisinin son satış ihalesi de iptal edildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 5 ayrı parça halinde satışa çıkarılan, Sümer Holding mülkiyetindeki  VOF binası ve arazisi için düzenlenen  satış ihalesinin iptal edildiği bildirildi. İhalenin, nihai pazarlık görüşmelerine başvuruda bulunan kişi ve şirketlerin çekilmesi üzerine iptal edildiği belirtildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce tek parça halinde birkaç kez satışa çıkarılan ancak talipli bulamayan Vagon Onarım Fabrikası’nı son olarak 5 ayrı parça halinde satışa çıkarmış, 20 Mayıs 2015 tarihine kadar ihaleye katılmak isteyenlerin başvurusunu almıştı. 5 ayrı arsa için toplamda firma ve şahıslardan 20 teklif başvurusu yapılmıştı. Bazı firma ve kişiler 5 arsaya birden, bazı firma ve kişiler ise 2 ve 3 arsa için teklif vermişti. 

İHALEDEN ÇEKİLDİLER

Mevzii İmar Planında Sanayi ve Depolama Alanı, Teknolojinin Gerektirdiği Yükseklik olarak görülen ve Sümer Holding’e ait olan Vagon Onarım Fabrikası alanındaki 5 adet parselin satış için teklif veren firmaların nihai pazarlığa katılmayarak çekilmesi üzerine Vagon Onarım Fabrikası’nın satış işleminin iptal edildiği öğrenildi. 

Bu arada, Vagon Onarım Fabrikası binası ve gayrimenkulleri için 12 Mart 2013 tarihinde düzenlenen ihale sonucunda ise satışa sunulan 6 parça arsadan 1 tanesi satılmış, 5 tanesine ise verilen teklifler uygun görülmemişti.

TEKLİF VEREN FİRMA VE KİŞİLER 

Vagon Onarım Fabrikası’nın 5 arsanın ayrı ayrı satışı için düzenlenen ihaleye teklif veren firmalar ve kişiler Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından şu şekilde açıklanmıştı: 

A-141 ada üzerindeki 6 numaralı 106.636,14 metrekarelik parseldeki taşınmaz için; 

1-Raner İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

2-Bayram OSMANLIOĞLU

3-Karaca Züccaciye Ticaret ve Sanayi A.Ş.

B-141 ada, 7 numaralı 85.542,87 metrekarelik parseldeki taşınmaz için

1-Raner İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

2-Bayram OSMANLIOĞLU

3-Karaca Züccaciye Ticaret ve Sanayi A.Ş.

C-141 ada, 9 numaralı 163.148,14 metrekarelik parseldeki taşınmaz için 

1-Engin ÖZBAKIR

2-Genpar Otomotiv Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.

3-Raner İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

4-Bayram OSMANLIOĞLU

5-Karaca Züccaciye Ticaret ve Sanayi A.Ş.

D-141 ada, 11 numaralı 74.431 metrekarelik parseldeki taşınmaz için: 

1-Genpar Otomotiv Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.

2-Raner İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

3-Bayram OSMANLIOĞLU

4-Karaca Züccaciye Ticaret ve Sanayi A.Ş.

E- 141 ada, 12 numaralı 66.592 metrekarelik parseldeki taşınmaz için:

1-Engin ÖZBAKIR

2-Genpar Otomotiv Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.

3-Raner İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

4-Bayram OSMANLIOĞLU

5-Karaca Züccaciye Ticaret ve Sanayi A.Ş.

Teklif verenlerden Genpar Otomotiv’in cari araç üreticilerinden Iveco’nun Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. Raner İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Malatya’da Büyük Baharatçı adlı AVM’yi işletiyor. Malatyalıların sahibi olduğu Karaca Züccaciye Ticaret ve Sanayi A.Ş. ise ev gereçleri üretimi yapıyor. Bayram Osmanlıoğlu, Malatya’da Akranlar Marketler zincirini işleten şirketin yönetim kurulu başkanı. Engin Özbakır ise inşaat sektöründe faaliyet yürütüyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLGİLENMİYOR BİLE!..

Bu arada, Büyükşehir statüsü ile birlikte il geneline hizmet vermeye başlayan, merkeze yakın bölgelerde önemli arazi ve bina ihtiyacı bulunan Malatya Belediyesi ise, VOF arazisinin hazineden belediyeye devredilmesi konusunda herhangi bir girişimde bulunmuyor.

Halen il merkezine sıkışan ve birçoğu da oldukça yetersiz olan hizmet binaları ve alanları nedeniyle, yakın gelecekte çok büyük yer sıkıntısı çekeceği aşikar olan Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, başkanın mensup olduğu partinin iktidarına ve Malatya'daki siyasi gücüne rağmen, bu alana talip olmamasının nedeni de anlaşılamıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız