SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VOF'a Çin İlgisi

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nda bu kez de Çin heyeti inceleme yaptı. 
 
Çin Devlet Demiryolu Üreticileri ve İhracatçı Birliği'nin (CNR) Genel Müdürü Jia Shirui ve beraberindeki heyet, Malatya merkez Kuyulu köyü'nde inşasına 1978'de başlanıp, 1989'da tamamlanan ve o tarihten bu yana atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nı gezdi. Vali Ulvi Saran, Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile birlikte fabrikayı gezen Çin işadamları, uzun yıllardır atıl duran fabrikada vagon üretimi ve onarımıyla ilgili bir yatırım yapmak istediklerini belirtti. CNR Genel Müdürü Jia Shirui ve heyetin, 1989 yılında beri atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası ana binası, lojmanlar ve idare binasında inceleme yaptıktan sonra burayla ilgili kararı daha sonra verecekleri öğrenildi. 
 
Malatya'da atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nı alıp işletmek için önceden de Kore, Japonya ve Polonya'dan heyetler gelmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız