SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vagon Onarım'da Gelişme Var..

0
Güncellendi - 2018-11-15 04:48:06
Vagon Onarım'da Gelişme Var..
A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 28 Mayıs’ta yapılan ihalede, Türk Kızılayı'nın ‘Ön Üretimli Afet ve İnsani Barınma Sistemleri Üretim Tesisi’ kurmak üzere 83 milyon TL teklifle aldığı Vagon Onarım Fabrikası (VOF) ihalesinin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından nihai karar için olumlu görüşle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduğu öğrenildi.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “İhale, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanımızın onaylaması durumunda Türk Kızılayı planladığı yatırımı gerçekleştirecek” dedi.

2018’in Haziran ayında onay için ÖYK’ya gönderilen ihalenin aradan yaklaşık 5 ay süre geçmesine rağmen sonuçlandırılmamış olması, VOF’un daha önce birçok kez olduğu gibi bu kez de satılamayıp, kullanılamaz halde kalmaya devam edeceği endişelerinin kamuoyunda dile getirilmesi üzerine, ihale sürecinin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Hali hazırda Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanımızın imzasını bekliyor” dedi.

“Dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip barınma sistemleri tesisi kurulacak”

Söz konusu ihale ile yıllardır atıl duran Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nın ekonomiye kazandırılmış olacağını vurgulayan Tüfenkci, “Malatya Vagon Fabrikasının lokasyon, lojistik, alan ve teknik avantajlarını Türk Kızılay Derneği’nin afete müdahale ve afet sonrası yönetim kabiliyetleri ile birleştirerek dünyadaki en büyük üretim kapasitesine sahip insani barınma sistemleri AR-GE ve üretim tesisinin kurulması hedefleniyor. Projenin hayata geçirilmesi aşamasında sektörde tecrübeli bir firmanın projeye dahil edilmesi ve böylece projenin çok hızlı ve etkin şekilde hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Sonrasında Proje geliştirme ve pazarlama faaliyetlerine başlanarak, birinci safha fabrika yatırımına başlanması ve işletmeye alınması, ikinci safha fabrika yatırımının planlanması ve hayata geçirilmesi şeklinde planlanıyor” diye konuştu.

Kızılay neler üretecek?

Yatırımın hayata geçirilmesi sonrasında ulusal ve uluslararası pazarda satışı gerçekleştirilecek birçok ürün ve hizmetlerin üretileceğini belirten Tüfenkci, beraberinde birçok hizmetin de sunulacağını belirterek şunları söyledi:

“Konteyner, prefabrik yapılar, hafif çelik yapılar, ağır çelik yapılar, insani barınma sistemlerine yönelik ürünler, afetlere müdahalede hızlı üretilen ve hızlı kurulabilen yaşam alanları, asgari insani yaşam standartlarına uygun, düşük maliyetli konutlar, afet sonrası yaşanabilir uygun maliyetli kalıcı konutlar, afet sırasında ve sonrasında kamp kurulumu ve yönetimi, kamp kurulumu (Alt yapı ve üst yapı dahil), beslenme faaliyetleri organizasyonu, kamp güvenliği, atık yönetimi, konularına ilişkin tüm hizmetlerin tek elden sunulması hedeflenmektedir.”

Tüfenkci, yatırımın tamamlanmasıyla 1480 kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Böyle olacak

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • yorgun (5 yıl önce)
    yutulan gazların etkisinden daha çıkmadıki baygın MALATYALI gerek yok tekrar gaz vermeye.aya 4 şeritli yol yapılacak dense bu malatyalı o gazı nefes almadan yutar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Aman ne gelişme. ????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Duy da inanma.
    0
    0
    Yanıtla
  • neşe hanım (5 yıl önce)
    24 haziran seçimlerinden önce de öznur çalık battalgazi devlet hastanesinin ihalesinin yapılacağını açıklamıştı. seçimden sonra iptal oldu. geriye proje resmi kaldı. umarım aynı akibet vof'da da yaşanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    Bu konu Aylardır gündemde değilmiydi.Bu malatya için önemli bir yatırım olacaktı.Niçin bu kadar ötelediler .Basit ve önem arzetmiyen şeyleri hemen yapıyorlar.örnek mi?Millet kıraathaneleri ve millet bahçeleri.Gördünüz kıraathane ne çabuk yapıldı. stad ne çabuk yerle bir edildi.Hemde törenle yıkıldı.Yıkarken bile şov yapıldı.Ben söylüyeyim seçim yaklaşıyor bir şeyler yapılır,seçim kaybedilirse bu yatırım da hayal olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALIM44 (5 yıl önce)
    Böylesi sanayi kuruluşlarını yaşatmak gerek gençlere iş sahası açmak gerek ama nerde. Mevcut olanlar bile kapanır hale geldi sanayi 0 Malatyada. Şimdi sürekli proje proje demeye başlayacaklar seçim var ya. Mesela hızlı tren ne oldu ? Peki ya 2. üniversite? İnönü üniv. bir kaç binasını Turgut Özal Üniv. yaparak üniversite kurduk havalarına giriyorlar (Rektörü sizce kim ? ) . Valla ben bu yöntemle 5 üniversite kurarım Malatyaya. Baktığınızda içi boş şeyler yaptık mı yaptık günü kurtarma. MALATYA GELİŞMEK İSTİYORSA MEVCUT PARTİNİN DIŞINDA BAŞKA BİR PARTİNİN BAŞKANLIĞI ALMASI GEREK. Görünen köy klavuz istemez arkadaş. Malatya çok geride hem sanayisi hem tarımı hem kültürel aktiviteleri bakımından..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (5 yıl önce)
    bu iş olmaz bence sadece açıklama yapıp gündemi kapatmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    bende inandım, Malatya mızın Elazığ dan, Gaziantepten, Kayseriden ne farkı vardı da şimdiye kadar böylesi güzel tesislerimiz bazılarının yüzünden bu güne kadar açılamadı yazık Malatya mızın oylarına acıyorum gerçekten
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir Deli (5 yıl önce)
    Seçim yakın o nedenle bu ve benzeri haberler servis edilecektir. Hızlı tren, çevre yolu, istihdam vb. Yersen.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    16 yıl boyunca her seçim döneminde vagon fabrikası ortaya çıkıyor ama sonuç kocaman bir sıfır.Öznur Çalık yine gaz veriyor Allah’ına Gurban Malatya diye ama bu kez yutulmayacak bu gaz
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (5 yıl önce)
    6 ay sonra siz olayı haberleştirip gündeme getirdikden sonra hemen açıklama yapıyor birileri. Sizi seviyoruz MalatyaHaber.com Ailesi... ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Dunyanin en buyuk rayli sistemler uretim tesisi olabilecekken tahil ambari imaji icin ellerinden geleni yaptilar
    0
    0
    Yanıtla
  • muhittin (5 yıl önce)
    hadi hayırlısı inşallah Malatya için büyük yatırım olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    hayaldi, gerçek oldu diyemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mesut (5 yıl önce)
    seçimmi yaklaştı ne toki diş hastanesi yep yeni binada sanırım çürümeye terk edildi Allah hesap sorar onca vergilerle kul hakkıyla yapıldı şimdide bomboş halde çürümeye terkedildi.tek sebebi var o bölgede rant alanı yok olsaydı şimdiye bir hal aldırırlardı
    0
    0
    Yanıtla