SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Voleybol Hakemi Olacaklar

A- A+ PAYLAŞ

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Voleybol aday hakem kursu başladı. 3 gün sürecek kursun ardından katılıcılar sınava tabi tutulacak. Kursa 100 civarında başvuru olduğu belirtildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde başlatılan Voleybol Aday hakem Kursu başladı. Kursun başlaması nedeni ile bir konuşma yapan Sadi Fındıklı, eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, zaman zaman azalan hakem sayısının dengede tutulması için bu tip kursları düzenlediklerini belirtti. Fındıklı açıklamasında; “ Eğitim ağırlıklı toplantılarımız devam ediyor. Zaman zaman çeşitli branşlarda hakem ve antrenörlerimizi eğitiyoruz. Zaman zaman ise yeni hakemler kazanmak için kurslar açıyoruz. Voleybol bunlardan birisi. Hakem sayımız zaman zaman azalıyor. Çünkü hakemlik 2. bir meslektir. Daha doğrusu bir hobi mesleğidir. Asıl mesleklerini yapanların tayinlerinin çıkması nedeni ile sayı azalıyor. Sıkıntımız vardı voleybolda. Talep ettik ve kabul edildi. 40–50 civarında olmasını bekliyorduk. Ancak 100 civarında bir başvuru oldu. Bu bizim için bir avantaj. Çünkü seçme şansımız olacak voleybol kökenliyi aldığımız zaman onu çok daha çabuk yetiştirebiliyorsunuz. Kuralları biliyorlar. Ama camia dışındaki birini hakem olarak 3 günde yetiştirmek daha zordur. 3 günlük kurs sonucunda bu kişiler namzet hakem olacaklar. Daha sonra ara hakemlik yapacaklar usta hakemlerin yanında. Zaman sonra kendilerini gösterdikleri anda biz bunları rapor edeceğiz ve uluslar arası hakemliğe kadar gidebilme şansları bulunuyor” dedi.

Voleybol Federasyonu MHK Genel Sekreteri Cemaletdin Özmen ise kursun başlangıcında katılımcılara yönelik olarak yaptığı konuşmada,; “Hangi ile giderseniz gidin bir hakem mutlaka çıkar. Biz geniş bir aileyiz. 3 gün sürecek olan bu kursta sizlere en sağlıklı ve doğru bilgiyi vermeye çalışacağız. Voleybolda birinci kural zamana riayettir. Takımları hiçbir şekilde bekletemeyiz. 1981 ve 1992 doğumlu ve en az lise mezunu olma şartını arıyoruz. Başka branşlardan bizlere bu hakemlik için müracaat edenler oluyor. Ancak bir bunları kabul etmiyoruz. Bizim kuralarımıza göre en az 5 yıldır voleybol branşı ile aktif olarak uğraşması gerekmektedir” dedi. Kursa Voleybol İl Temsilcisi Mehmet Aslan, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatih Yayla kurs müdürü ve hocası olarak katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız