SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Voleybola Bayan İlgisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:07:17
Voleybola Bayan İlgisi
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden ‘Yaz Spor Okulları’nda sportif faaliyetler aralıksız sürüyor. Voleybol branşında Atatürk Kapalı Spor Salonunda çalışmalarını devam ettiren 90 bayan sporcu, Voleybol branşını yakından tanıma imkanı buluyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Malatya’da her yaz organize edilen ‘Yaz Spor Okulları’ bu senede sporcular tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Okulların tatil olmasıyla birlikte tatilini spor yaparak değerlendirmek isteyen öğrenciler, ‘Yaz Spor Okulları’na akın ediyor. Bu sene en fazla ilgiyi gören branşlardan olan Voleybol branşında çalışmalarını Atatürk Kapalı Spor Salonunda devam ettiren 90 bayan sporcu, temel teknik ve becerileri öğreniyor. 1997-2002 doğumlu sporcular, haftanın üçer günü iki seans şeklinde çalışıyor. Ulusal Voleybol Hakemi ve Voleybol antrenörü Cumali Kurak nezaretinde Voleybol’u yakından tanıma fırsatı bulan 90 bayan sporcudan 40’ı ise ‘Yaz Spor Okulları’ sonunda da Uçarlar Spor Kulübünde Voleybol çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Kurak, Yaz Spor Okulları çalışmaları ile Malatya’ya yetenekli sporcular kazandırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi; “Şuanda Yaz Spor Okullarının Voleybol branşına ilgi çok büyük. Önceki senelere göre ilgi her geçen gün artıyor. Bu sene 1997-2002 doğumlu 90 bayan sporcu, Voleybol branşına kayıt yaptırdı. Sadece 12-18 yaş arası 90 tane sporcu Voleybol branşına katılıyor. Buda Voleybol branşına ilginin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Çalışmalar güzel geçiyor. Çocuklar hem çalışıyor hem de Voleybol’u öğreniyor. Yaz Spor Okullarında çocuklar, temel teknik ve becerileri öğreniyor. Tabi 90 sporcunun arasında 40 sporcu Voleybol branşını Yaz Spor Okulları sonunda da devam ettiriyor. Buda sevindirici bir durum. Çocuklar spordan kopmuyor. Bir branşta başarı çocuk yaşta o spor dalıyla ilgilenmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.

Malatya’da Voleybol branşını değerlendiren Kurak, “Malatya’da Voleybol branşının gelişimine iyi yönde bakıyorum. Okullar mini Voleybol Türkiye Finali, Ortaokul ve Liselerde Yarı final müsabakaları, Küçükler kategorisinde Kulüpler Türkiye Finali, yıldız ve gençlerde Türkiye finalinde müsabakalara katıldık. Buda Voleybol branşındaki gelişimimizi ortaya koyuyor. Ben, Ulusal Voleybol hakemi olarak Malatya’da Voleybol branşının gelişimini olumlu yönde görüyorum. Gençlerimizi ne kadar spora yakın dururlarsa, sporda o kadar gelişiyor. Gençlerimiz spora yakın durarak birçok şeyden de uzak kalmayı başarıyor. En basiti kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Buda hem aileler adına sevindirici bir durum hem de toplumumuz adına sevindirici bir durum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız