SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise yapılan ihbarda, bazı hırsızlık olaylarına karışan Mehmet Naci I.adlı 29 yaşındaki şahsın, hırsızlık malları Fırat Mahallesi Mehmetçik Caddesi’ndeki evinde sakladığı belirtilmişti. Eve baskın yapan polis, bu şahsı 29 yaşındaki Ömer T.’ye ait olan ve kendi fotoğrafını yapıştırdığı sürücü belgesiyle yakalamıştı. Sorgusunda, ehliyetinin alkolden dolayı alınması nedeniyle arkadaşının ehliyetini kullandığı öne sürülen şahsın evindeki aramada ise bazı hırsızlık malların yanı sıra ruhsatsız 2 tabanca ve 17 mermi bulunmuştu. Polis, Mehmet Naci I.’nın yanı sıra silahlardan birinin de sahibi olduğu öne sürülen Ömer T.’yi gözaltına aldı. Ömer T., silahı Mehmet Ş.adlı şahıstan aldığını öne sürdü. Adliyeye verilen iki zanlı tutuklanırken, polis Mehmet Ş.adlı şahsı arıyor.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde birahanelerin bulunduğu Sarıcıoğlu İşhanı içerisinde bir şahsın silahlı olarak dolaştığı yolunda 00.15 sıralarında yapılan ihbar üzerine polis, 39 yaşındaki Hasan Ali T.adlı şahsı 1 adet 9 mm. çaplı tabanca ve 13 mermiyle yakaladı.

• Halep Caddesi Birlik İşhanı içerisindeki bir çay ocağında 34 yaşındaki Mustafa Kalkar adlı şahsın, tabancayla dizinden vurulması olayı ile ilgili soruşturmayı sürdüren polis, yaralının aralarındaki husumet nedeniyle kendisini vurduğunu söylediği 36 yaşındaki Erdal Ç.adlı şahsı aramaya başladı.

• Savcılığa başvuran Yusuf Ö.adlı şahıs, ev alım satımı yüzünden, Ahmet D.adlı şahsın İsmetiye Mahallesi’ndeki bir işhanında kendisini bıçak çekerek tehdit ettiğini öne sürdü. Yakalanan Ahmet D., suçlamayı kabul etmedi ve adliyece serbest bırakıldı.

• Polise başvuran 44 yaşındaki Ahmet Turan Ş.adlı şahıs, Akpınar girişindeki Özel İdare İş Merkezi’nde para anlaşmazlığı yüzünden Hüseyin K. ve yanında bulunan tanımadığı şahıslarca tehdit edildiğini, 7 saat süreyle bu şahıslarca işhanında alı konulduğunu, 44 DT 940 plakalı aracı ve cep telefonunun alınıp, parayı getirince verileceğinin söylendiğini öne sürdü. Polis, şikayetin ardından Hüseyin K. ile olaya karıştıkları gerekçesiyle Erkan E. ve Osman Ü.adlı şahısları yakaladı, telefon ve aracı şahsa teslim etti.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran Cevdet Sunay U.adlı şahıs, evine gelen komşusu Erdal Ç.ve akrabası Ünal Y.ile kavga ettiklerini, Erdal Ç.’nin elindeki bir cisimle vurarak kafasını yaraladığını öne sürdü. Gözaltına alınan iki şahıs, sorgularının ardından serbest bırakıldı.

• Halfettin Mahallesi Değirmen Sokakta oturan Remzi Zeybeli’ye ait eve gece yarısından sonra mutfak kapısını zorla açıp giren hırsız ya da hırsızlar bu kişiye ait içerisinde 100 YTL para, kimlikler, banka kartları bulunan cüzdan, eşine ait 50 YTL para ve kimlikler bulunan bayan çantasının yanı sıra 2 cep telefonunu çaldılar.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Mezarlık Caddesi’nde park halinde olan Mehmet Sarıcıoğlu’na ait 44 KF 172 plakalı araç, gece yarısı çalındı. Araç sahibinin başvurusu üzerine araştırmalara başlayan polis, aracı aynı mahallenin 11. sokak Mezarlık yanında terkedilmiş olarak buldu.

• Kavaklıbağ Mahallesi Leblebici 2. Sokak üzerinde park halinde olan Ergün Tekin’e ait 44 FN 023 plakalı araçtan saat 22.00 sıralarında teyp çalarak kaçmak isteyen 19 yaşlarındaki Bahattin E.ile Kürşat Y. ve 21 yaşındaki Yunus Emrah D.polis tarafından yakalandılar. Adliyeye verilen zanlılardan Yunus Emrah D.adlı olan dışındaki 2 şahıs tutuklandı.

• Polise başvuran Ö.S. adlı kadın, eşiyle birlikte işyerinde çalıştıkları 31 yaşındaki E.adlı şahsın kendisine uygunsuz teklifte bulunduğunu, kabul etmeyince işten çıkardığını, eşini de hırsızlıkla suçladığını öne sürdü. Yakalanan zanlının suçlamayı kabul etmediği ve adliyece serbest bırakıldığı öğrenildi.

• Fırat Mahallesi’ndeki karşılıklı darp olayı yüzünden yakalanarak polis merkezine getirilen Ahmet T.ve Hacı Bayram T.adlı iki kardeşin, polis merkezinde İ.H.A., H.Y. ve M.B.O.adlı polis memurlarına karşı koydukları, tehdit ve hakarette bulundukları öne sürüldü. Adliyeye verilen şahıslar serbest bırakıldı.

• Cezmi Kartay Caddesi Sarıoğlu İşhanı’ndaki bir birahanede silahlı şahıslar olduğu ihbarı üzerine 23.40 sıralarında belirtilen yere giden polis, Mehmet Emin B. ve Yerli K.adlı şahısların burada alkol aldıkları, şahıslardan Yerli K.’nın aşırı alkollu olması nedeniyle üzerindeki ruhsatsız tabancayı işyerinde çalışan Haydar D.adlı şahsa, onun da daha sonra işyerine gelen Mehmet Ali B.adlı şahsa verdiği belirlendi. Polis Yerli K.adlı şahsı gözaltına alırken, silahın verildiği öne sürülen Mehmet Ali B.adlı şahsı ve silahı arıyor.

• Polise başvuran O.A.adlı şahıs, kızı N.A.’nın, Cevherizade Mahallesi Özden Sokakta, açık kimliğini bilmediği Güven D.adlı şahıs tarafından kaçırıldığını öne sürdü. Polis, kızı ve zanlıyı arıyor.

• Salköprü Mahallesi’nde Ergül Yiğit’e ait oto galerisine bazı şahısların girdiği yolunda 03.30 sıralarında polise yapılan ihbar üzerine giden ekipler, işyerindeki çelik kasaları açmak isteyen zanlılardan Nedim K., İnan K. ve Yusuf S.’yi işyerinin içinde, bu şahısların kullandığıaracın sahibi Erdoğan G.’yi ise, Özalper Mahallesi’ndeki evinde yakaladılar. Şahıslardan Nedim K.’nın üzerinde 1 ruhsatsız tabanca da bulunduğu belirtilirken, ayrıca 1 çift eldiven, 1 tornavida ve 1 leyve ele geçirildiği bildirildi. Adliyeye verilen zanlılardan 25 yaşındaki Nedim K., 24 yaşındaki İnan K. ve 24 yaşındaki Yusuf S.tutuklanırken, 28 yaşındaki Erdoğan G.serbest bırakıldı.

• Çevreyolu’ndaki bir büfenin önünde saat 18.00 sıralarında 29 yaşındaki Murat Dönmez’i döverek üzerindeki 180 YTL para ve kol saatini gaspettiği öne sürülen 20 yaşındaki R.K.adlı şahsın yakalandığı, gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan Musa D.adlı şahıs, polise başvurarak, cep telefonunun eve gelen akrabası A.T.tarafından çalındığını öne sürdü. A.T. yakalandı, soruşturma sürüyor.

• Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi’nde, kuru sıkı tabancayı kurcalayan 25 yaşındaki Fatih Koç’un, silahın ateş alması sonucu kendisini elinden yaraladığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• K.Mustafa Paşa Mahallesi Gebeş Sokağı’ndaki bir apartmanın 1. katında 01.15 sıralarında 25 yaşındaki Hacı A.adlı şahıs, balkondan düşerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Polis, olay sırasında evde bulunan 42 yaşındaki Sariye T.adlı kadının ifadesini aldı. Kadının iki aydır birlikte yaşadığı Hacı A.’nın kendisini dövdüğünü, bu sırada balkona kaçtığını, arkasından gelen Hacı A.’nın ayağının demirlere takılması sonucu düştüğünü öne sürdüğü belirtildi. Soruşturma sürüyor.

• Yeşilyurt İlçesinin Hıroğlu Mahallesi Tepecik Mevkii Mezarlık karşısındaki uçurumda, 40 yaşındaki Erol Hasçelik’in cesedi bulundu. Ceset otopsi için Adli Tıp Morgu’na kaldırılırken, ölen şahsın annesi, oğlunun sağır ve dilsiz olduğunu, son günlerde maddi sıkıntıları nedeniyle bunalıma girdiğini, bu nedenle intihar etmiş olabileceğini söyledi. Polis soruşturmayı sürdürüyor.

• Polise başvuran Sahra P.adlı kadın, Sivas Caddesi'ndeki işyerinde iken tanımadığı 4 kişinin gelerek 25 YTL’lik bisküi istediklerini, kendisinin bisküiyi getirdiğini ve bu şahısların “Biraz sonra geleceğiz” deyip ayrıldıklarını, daha sonra dönmediklerini, bir süre sonra 17 adet telefon kontörünün yerinde olmadığını fark ettiğini bildirdi. Sahra P., poliste kendisine gösterilen sabıkalılar albümünden bu 4 şahıstan birinin 35 yaşındaki F.G.adlı sabıkalı olduğunu teşhis etti. Araştırmalar sürüyor.

• Hasan Varol Mahallesi 2. Sokakta oturan Gökhan Albulut’a ait eve akşam saatlerinde salon penceresini zorla açarak giren hırsız ya da hırsızların 25 YTL, 2.820 Euro, 250 ABD doları, kimlikler, banka kredi kartları ile cep telefonunu çaldıkları bildirildi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Beydağı polis merkezine 00.30 sıralarında başvuran 35 yaşındaki N.Z.adlı kadın, 12 yıldır birlikte yaşadığı 45 yaşındaki N.I.adlı şahsın, Akpınar Mahallesi’nde M.B.adlı şahsın evine çağırdığını, buraya gittiğinde kapıyı açan M.B.’nin kendisini içeri çekerek boğazındaki altın zinciri aldığını, N.I.’dan alacağı olan parayı istediği için kendisini dövdüğünü öne sürdü. Şikayeti alınan N.Z., bir süre sonra tekrar başvurarak, M.B. ve N.I.adlı şahıslar tarafından telefonla tehdit edildiğini iddia etti. Polis, iki şahsı yakaladı ve şahıslar gönderildiği adliyece serbest bırakıldılar.

• Zafer Mahallesi 5. Sokakta park halinde olan Kerem Altın’a ait 58 EE 995 plakalı araç çalındı. Polis araştırmayı sürdürürken, aracın daha sonra terkedilmiş olarak bulunduğu bildirildi.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi Paşazade Caddesi’nde Abdullah Güneş’e ait evde yangın çıktı. İtfaiye yangını söndürürken, elektrik kontağı sonucu yangının çıktığı sanılıyor.

• Aslanbey Mahallesi Çakmak Sokağında husumet yüzünden tartışan Veysel G. ve Usame K.adlı şahısların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi önünde E.K.adlı kız öğrenciyi tehdit ve rahatsız ettikleri öne sürülen şahıslardan 19 yaşındaki U.S. polis tarafından yakalandı. Suçlamayı kabul etmeyen bu şahıs adliyece serbest bırakılırken, polis olaya karıştığı gerekçesiyle 23 yaşındaki K.Ş.adlı şahsı arıyor.

• Hanımınçiftliği Cevher Dudayev Mahallesinde oturan Erkem K.adlı şahıs, ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu eşi Ayşe ile çocukları Y. ve Ö.’yü dövdüğü gerekçesiyle yakalandı. Şahıs, ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Arapgir ilçesinin Kayakesen Köyünde 18 yaşındaki Serkan Metin, banyo yapmak için yaktığı sobadan çıkan dumandan zehirlendi ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Kuluncak ilçe merkezindeki belediye çocuk parkında oyun oynamakta olan 9 yaşındaki Hüsne Zengin adlı çocuk, yüksekten yürürken dengesini kaybederek demir çubukların üstüne düşüp yaralandı.

• Yeşilyurt Bostanbaşı Hocalar Mahallesinde, 77 yaşındaki Fatma G.adlı kadının, balkondan evinin bahtesine bulaşık suyu döktüğü gerekçesiyle 37 yaşındaki akrabası Melahat G.tarafından tokatlandığı öne sürüldü.

• Merkez Çamurlu Köyü sınırlarında bulunan villalarda oturan Mustafa I.adlı şahısla komşusu Burak K.arasında tartışma çıktığı, Mustafa I.’nın kendisine ait bulundurma ruhsatlı silahı komşusuna doğrultarak ölümle tehdit ettiği öne sürüldü. Soruşturma sürüyor.

• Dilek Mahallesinde Şeyho B.adlı şahsın, yönetimindeki 44 FY 257 plakalı araçla, kavgalı olduğu Abdullah Buğday’a kasten çarparak yaralayıp kaçtığı bildirildi. Yaralı TÖTM’ye kaldırılırken, firar eden şahıs jandarma tarafından aranıyor.

• Kale ilçesi Kale Köyünde sara hastası olduğu belirtilen 38 yaşındaki Yusuf Kaya’nın evlerinin balkonundan bakarken, düşerek yaralandığı ve ağır yaralı olarak TÖTM’de tedavi altına alındığı bildirildi.

• Arapgir ilçesi Yaylacık Köyünde Yaşar Peker’in traktörle tarlasını sürerken, pulluk değiştirmeye kalkıştığı, bu sırada pulluğun düşmesi sonucu sol ayağından yaralanıp Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Kuluncak İlçe Merkezi’nde Zülfikar S.adlı şahsın manav deposu olarak kullandığı belediyeden kiralık dükkanın kapı kilidinin Ömer N.tarafından kırılıp, bu şahıs tarafından içeriye mobilya konulduğu yolundaki şikayet üzerine olayla ilgili soruşturmaya başlandığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız