SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Belediye arkasındaki bir tekel bayiinde alışveriş sırasında çıkan anlaşmazlık sonucu Veli Y.’ye sokat atıp, hakarette bulunduğu öne sürülen Abdullah Ş.hakkında yasal işleme başlandı. Abdullah Ş., suçlamayı kabul etmedi.

• Özel Malatya Hastanesi’nde çalışan Demet Pamukçu, hastanenin Dahiliye Polikliniği’ndeki askılığa astığı çantanın çalındığını polise bildirdi. Polis araştırmaya başlarken, bir süre sonra polise başvuran Pamukçu, çantasını bulduğunu, çanta içerisinden 120 YTL paranın çalındığını, diğer eşyalarının ise yerinde olduğunu ve şikayetinden vazgeçtiğini söylemesine karşın, polis hırsızı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çevreyolu Adliye Sarayı civarında yürüyen şahıslardan birinin elindeki oto teybi dikkati çekince, polis Muhammet Sami K.ve M.G.adlı iki şahsı yakaladı. 20 yaşındaki Muhammet Sami K., teybi iki gün önce aynı bölgede park halinde olan Mehmet Köle’ye ait 44 FT 296 plakalı araçtan gece çaldıklarını söyledi. Adliyeye verilen iki zanlı serbest bırakıldı.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu Yılmaz E.adlı şahsın, kendisine hakaret ve tehditte bulunduğunu öne süren İsmet D.’nin şikayeti üzerine şahıs yakalandı. Yılmaz E. de, diğer şahıstan şikayetçi oldu.

• Yeni Sanayi Sitesi 6. Cadde 5. Sokakta Mehmet Akif Güler, işyerine geldiğinde asma kat kilidinin kırıldığını, ancak herhangi bir şey çalınmamış olduğunu söyledi. İşyerinde yapılan araştırmada hırsız ya da hırsızlara ait olduğu sanılan 1 levye ve 1 çekiç bulundu. Yapılan incelemelerde aynı caddede Şahin Karadağ’a ait oto tamircisine de pencere demiri eğilerek girildiği, herhangi bir şey çalınmadığı belirlendi. Polis, Sanayi Sitesi’nin 6. caddesinde Mehmet İlker Dönmezer’e ait işyerine de pencere korkuluğunun kırılarak girildiğini, bu işyerinden 70 YTL para çalındığını saptadı. Hırsız ya da hırsızların belirlenmesine çalışılıyor.

• Polise başvuran Erkan G., Hacıabdi Mahallesi’ndeki manav dükkanına saat 21.30 sıralarında gelen 20 yaşlarındaki tanımadığı bir şahsın “Erkan sen misin?” diyerek saldırdığını, arkasından gelen 2 kişinin de bu şahsa yardımcı olduklarını, daha sonra bu şahıslar kaçarken, dükkana ilk gireni kendisinin yakalayıp sopayla dövdüğünü, şahısların 3’ünün de kaçtıklarını söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Paşaköşkü Mahallesi 10. Sokak’da Sabiha Ok’a ait eve kimsenin bulunmadığı gündüz saatlerinde giren hırsızın cep telefonu ile faturasını çaldıkları öğrenildi.

• Polise başvuran Hasan Basri Algil, Paşaköşkü Mahallesi 10. sokaktaki evine akşam saatlerinde hırsız girdiğini, ancak herhangi bir şey çalmadığını bildirdi. Polis, hırsızı belirleyerek yakalamaya çalışıyor.

• İsmetiye Mahallesi İsmetiye Sokağında Mehmet Özbaysar yönetimindeki 34 UF 1934 plakalı araçla geri manevra yaparken, 67 yaşındaki Vahap Durak’a çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Akşam saatlerinde Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde kavga olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polise ifade veren N.K., 44 DK 585 plakalı aracın içerisinde eşini beklerken, sallanarak yürüyen Zeynel T.adlı şahsın, aracın ön camını yumrukla kırdığını, kendisine hakaret ve tehditte bulunduğunu söyledi. Zeynel T.ise suçlamaları kabul etmezken, yapılan muayenesinde alkollü olduğu saptandı.

• Akçadağ ilçesinin Kotangölü Mahallesi’nde oturan Şahabettin Gökçek, polise başvurarak, hafta sonları uğradığı evine son gidişinde 37 ekran televizyon, 1 battaniye, 600-700 kilo kuru kayısı, 1 piknik tüpü ve 1 perdenin çalındığını, kapı ve pencerelerde zorlama olmadığını, daha önce evin tamiratı için anahtarı verdiği Y.Ç.adlı şahıstan şüphelendiğini söyledi. Polis bu şahsı bulmaya çalışıyor.

• Darende ilçesinin Heyiketeği Mahallesi’nde oturan Hatice D., polise başvurarak ailevi nedenlerle tartıştığı eşi Recep D.tarafından dövüldüğünü öne sürerken, ifadesi alınan toca suçlamayı kabul etmedi.

• Yeşilyurt ilçesi Mullakasım Mahallesi Ali Ağa Caddesi’nde dövülerek yaralanan Bülent Karakuş, polise verdiği ifadede Hakan Ö.adlı şahıs tarafından dövüldüğünü söyledi. Polis olay yerinde 1 sopa bulurken, yakalanan zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• İzzetiye Mahallesi’nde oturan Fatma Ö.ile 21 yaşındaki kızı Ece Ö., polise başvurarak, gece alkollü olarak eve gelen baba Hüseyin Ö.tarafından dövüldüklerini söylediler. Polis anne kızın ifadesini aldı ve olaydan sonra firar eden öfkeli babayı aramaya başladı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde saat 18.30 sıralarında Savaş Karadağ ve Yunus Bozuk adlı şahıslar, belirlenemeyen bir nedenle dövülerek yaralandılar. Saldırganların 10-15 kişi oldukları öne sürülürken, yaralılardan durumu ağır olan Savaş Karadağ Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı. Polis şahısların kimliğini belirlemeye çalışıyor.

• Özel İdare İş Hanı’nda Mehmet Y. ve Adil İ.adlı şahısların, kendilerinden haraç istedikleri öne sürülen Sedat ve Yasin Ö.adlı kardeşlerle kavga ettiler. Kavga sırasında şahıslar karşılıklı birbirlerini döverken Mehmet Y.ve Adil İ.serbest bırakıldı, iki kardeş ise gözaltına alındı.

• Çevreyolu MATİM İş Merkezi önünde alacak verecek yüzünden Suat G.adlı şahısla tartıştığını, bu şahsın kendisini dövüp, tehditte bulunarak cep telefonu ve 160 YTL parasını gasbettiğini öne süren İbrahim Ç.’nin şikayeti üzerine zanlı yakalandı. Suat G., suçlamayı kabul etmedi ve savcı talimatıyla serbest bırakıldı.

• Taştepe Mahallesi 3. Cadde 2. Sokakta Selda Çamur’a ait eve giriş kapısını zorlayarak gündüz saatlerinde giren hırsız ya da hırsızlar, 1 adet altın künye ile 3 altın yüzüğü çaldılar.

• Tartışma sonucu babasının evine giden eşi Ö.Ö.’yü Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki baba evine giderek tehdit edip geri dönmesini istediği öne sürülen Hacı Ömer Ö., eşinin şikayeti üzerine polisçe yakalandı ve ifadesinin alınmasından sonra salıverildi.

• Ankara Asfaltı Bora Petrol civarında Namık Oktay yönetimindeki 44 EN 727 plakalı aracın aniden yola çıkan 69 yaşındaki Bedriye Fırat’a çarparak yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

• Çevreyolu’nda saat 20.40 sıralarında Bayram Tokdemir yönetimindeki 44 AL 114 plakalı otoyla, önce Figen Dönük yönetimindeki 34 UA 1500 plakalı otoya arkadan çarptı. Erol Adıgüzel yönetimindeki 44 EV 408 ve Mustafa Adak yönetimindeki 44 FR 545 plakalı araçlar da zincirleme kazaya karıştılar. Kazada 44 AL 114 plakalı araçta bulunan Kısmet Tokdemir yaralandı.

• Paşaköşkü Mahallesi 12. sokakta Yalçın Arayıcı’ya ait eve gece yarısından sonra mutfak penceresinden giren hırsız ya da hırsızlar 1 adet cep telefonu, 350 YTL para ile, ev sahibinin kızına ait nüfus cüzdanını çaldı. Aynı apartmanda Yusuf Özer’e ait eve de mutfak penceresinden giren hırsızlar, ev sahibinin kız kardeşi ve yeğenine ait 2 nüfus cüzdanı ile 2 banka kartını çaldılar. Hırsızların aynı apartmandaki üçüncü hedefleri Özalp Kaya’nın dairesi oldu. Bu eve de mutfak penceresinden giren hırsızlar, 1 adet kol saati çaldılar. Polis, aynı apartmanda 3 eve giren hırsız ya da hırsızları belirleyerek yakalamaya çalışıyor.

• Şıkşık Mahallesi İnönü Caddesi’nde Sevim Ergür’ün oğluna ait bisikletin çalındığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde Sami Pektaş’a ait eve gece yarısından sonra salon balkon penceresinden giren hırsız ya da hırsızlar, 2 cep telefonu, 1 kredi kartı, nüfus cüzdanı ve 200 YTL para ile ceket çaldılar.

• Hacıabdi Mahallesi 1. Sokakta park halinde olan Yaşar Gelmez’e ait 02 FE 996 plakalı aracın sol ön ve arka lastikleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bıçakla patlatıldı. Polis, otoya zarar verenleri belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde Erdoğan Demir’in oğluna ait bisikletin çalındığı bildirildi.

• Halk Bankası merkez şubesine gelen 33 yaşındaki Cengiz Ö.adlı şahsın, elindeki çekin ödenip ödenmediğini öğrenmek için banka görevlisine verdiği, yapılan kontrol sırasında çekin sahte olduğunun anlaşılması üzerine durumun polise bildirildiği öğrenildi. Polis sahte çeke el koyarken, “Sahte Çek İle Dolandırıcılık” suçlamasıyla adliyeye verilen şahıs serbest bırakıldı.

• Kayseri-Malatya karayolu Akçadağ Yolçatı kavşağında Mehmet Ali Önal yönetimindeki 44 DN 960 plakalı otoyla Malatya&ya gelirken, aniden önüne motosikletle çıkan Emre Aslangiray’a çarparak ağır yaralanmasına yol açtı.

• Battalgazi ilçesi Meydanbaşı Mahallesi’nde Engin Arı yönetimindeki 34 BD 3844 plakalı araç, yol çalışmaları nedeniyle işaret görevlisi olarak çalışan Hüseyin Yılmaz adlı şahsa çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Akçadağ ilçesinin Levent Bucağında oturan 18 yaşındaki Fuat Demir, tepelik alanda hayvan otlattığı sırada belindeki kuru sıkı tabancayı kurcalarken, tabancanın ateş alması sonucu sol karın boşluğundan ağır yaralandı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Yeşilyurt ilçesi Yakınca Kasabası Ardıçtepe mevkiinde bazı şahısların kaçak kazı yapacakları ihbarını alan jandarma, akşam saatlerinde düzenlediği baskında Ali İhsan G., Önder G. ve Murat G.adlı şahısları, kazma kürekle kazı yaparken yakaladı. Açtıkları çukurda herhangi bir şey bulamadıkları belirtilen şahıslar gözaltına alınırken, kazı yaptıkları yerin de SİT alanı olmadığı belirtildi.

• Arguvan’dan Malatya yönüne gelmekte olan Ali Kemal Aslan yönetimindeki 42 DZ 793 plakalı araç, 12.30 sıralarında İsaköy Sadıkbey Çiftliği civarında iken, Ali Turan Uğurlu’ya ait sürüden ayrılıp yola çıkan keçiye çarptıktan sonra direksiyon kontrolunun kaybolması sonucu şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Ali Özer yaralandılar.

• Malatya’dan Hekimhan yönüne gitmekte olan İrfan Şahin yönetimindeki 44 KE 592 plakalı araç, Kuruçay Köprüsü civarına geldiğinde, frenler tutmayınca hız kesemedi ve mıcıra kapılan araç takla attı. Saat 23.45 sıralarındaki kazada, sürücünün yanı sıra araçta bulunan Erkan Sağlık yaralandılar.

• Merkez Çamurlu Köyü Venk Mezrasında oturan Mehmet K.ile oğlu Ramazan K.arasında ailevi nedenlerle kavga çıktığı, Ramazan K.’nın babasına evi terk etmek istediğini, aksi takdirde kendisini veya babasını öldüreceğini söylediği belirtildi. Soruşturma sürüyor.

• Arapgir ilçesinin Eğnir Köyünde oturan Dursun Demez’in tarlasını, aynı köyden Ali K., Osman D., Hüseyin D., Hasan D. ve Abdullah K.adlı şahısların, zilliyetlerine geçirme amacıyla traktörle sürdükleri yolundaki şikayet üzerine soruşturmaya başlandı.

• Kayseri’den Malatya yönüne gelmekte olan Hüseyin Demirel yönetimindeki 34 GTM 87 plakalı araç, saat 03.45 sıralarında Malatya’ya 52 km. mesafede Gürkaynak Köyü civarında dikkatsizlik sonucu karşı şeride girince, karşı yönden gelmekte olan Kaya Manzur yönetimindeki 34 BJ 8383 plakalı araçla çarpıştı. Kazada GTM 87 plakalı araçta bulunan Mehmet Sait Sorli ve Müjde Sorli yaralandılar.

• Hekimhan’dan Hasançelebi yönüne gitmekte olan Hacı Ömer Polat yönetimindeki 34 FML 46 plakalı araç, 15. kilometrede karşı yönden gelmekte olan Ali Tatlıcak yönetimindeki 34 Y 4092 plakalı aracın sol lastiğinin patlaması sonucu kontroldan çıkmasıyla bu araçla çarpıştı. İki araç hasar gördü.

• Koyunoğlu Mahallesi’ndeki evinde babası Abdullah A.ile tartıştıktan sonra kendi sağ eli ve koluna kesici aletle zarar veren 24 yaşındaki Hasan A.adlı şahıs, Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alınması kararlaştırılan şahsın, hastane polisine teslim edilen siyah renkli poşetinin içerisinde 15-20 gram kubar esrar olduğu değerlendirilen madde bulundu. Soruşturmaya başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız