SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Mehmet Buyruk Caddesi’de bulunan ve üniversite öğrencilerinin kaldığı Yurt-Kur’a ait Battalgazi Öğrenci Yurdu’nda saat 23.30 sıralarında 21 yaşındaki Hasan Kılınç adlı kişinin, belirlenemeyen bir nedenle dövülerek yaralandığı, saldırganların belirlenmesine ve yakalanmalarına çalışıldığı bildirildi.

• Fuzuli Caddesi’ndeki bir gelinlik mağazasında, Songül Memiş’e ait olan ve içerisinde cep telefonu, 3 banka kredi kartı, 1.100 YTL, 530 ABD doları bulunan çanta çalındı. Memiş, verdiği ifadede saat 17.00 sıralarındaki olayla ilgili olarak, işyerine dilenci olarak gelen tanımadığı bir erkekten şüphelendiğini söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Halfettin Mahallesi Halfettin Sokakta park halinde olan Fatih Baba’ya ait 34 ZM 3261 plakalı aracın kelebek camını kıran hırsız ya da hırsızlar, 1 adet teybi çaldılar.

• Dabakhane Mahallesi Eski Buğday Pazarı’ndaki minibüs durağında, kavga sonucu Engin Ös bıçakla sol dirseğinden yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılırken olayın zanlısı Musa K.’nin, bir süre sonra polise teslim olduğu ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Polis İmdat telefonunu saat 16.00 sıralarında arayan 31 yaşındaki Sevda G.adlı kadının, Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede alkol aldığını ve buradaki bir bayanla tartıştığını, çantasında silah olduğunu, çıkartması halinde “kötü şeyler olacağını” söylediği, bunun üzerine belirtilen yere polis ekibinin gönderildiği, buraya gelen N.F., H.K., A.D., C.K. ve L.G. adlı polislere aynı kişinin elindeki tabancayı doğrultup vurma tehdidinde bulunduğu, bir anlık dalgınlığı sırasında görevlilerin kadının elindeki daha sonra kuru sıkı olduğu anlaşılan silahı aldıkları, “Görevli Polis Memurlarına Silah Çekmek, Mukavemet ve Asılsız İhbarda Bulunma” suçlamasıyla adliyeye gönderilen kadının serbest bırakıldığı bildirildi.

• Göztepe Mahallesi Fendoğlu Caddesi’nde park halinde olan Hüseyin Hüseyinoğlu’na ait 44 AK 724 plakalı minibüsten teybinin çalındığı öğrenildi. Aynı saatlerde aynı yerde Şükrü Çavuş’a ait 44 FP 028 plakalı kamyonetten de dijital terazi ve 45 YTL paranın çalındığı bildirildi.

• Fuzuli Caddesi’nde Genç Osman Bircan’a ait eve akşam saatlerinde kimsenin bulunmadığı bir sırada giren hırsızın, 1 adet kamera ile 150 YTL para çaldığı öğrenildi.

• Dernek Mahallesi Erenler Sokakta Aziz Süzgün’e ait işyerine giren hırsız ya da hırsızlar 4 monitör, 1 bilgisayar, 1 dizüstü bilgisayar, 1 cep telefonu, 1 projeksiyon, 1 adet poşet kaplama ve 2 adet dezenfekte cihazını çaldılar.

• Polise başvuran Gazi Ünsal adlı şahıs, Melekbaba Mahallesi 3. Caddede oturan 30 yaşındaki oğlu Özkan Ünsal’ın, sabah işe gideceğini söyleyerek ayrıldığını ve geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini belirterek bulunmasını istedi. Şahsın bulunmasına çalışılıyor.

• Polise saat 23.00 sıralarında yapılan telefon ihbarında, bir otonun içerisinde bulunan 3 kişinin, ellerindeki sahte 100 YTL’yi çevre esnafına bozdurmak istedikleri bildirildi. Polis, araçtaki Yalçın İ., Mehmet Ç. ve Talip G. adlı şahısları yakalarken, 1 adet sahte 100 YTL buldu. Adliyeye verilen şahıslar serbest bırakıldı.

• Çevreyolu Üniversite durağında bandrolsuz korsan CD sattığı bildirilen İrfan K.adlı şahıs 21 MP3 müzik, 274 film ve 6 oyun CD’sinin yanı sıra 30 paket faturasız yabancı sigarayla yakalandı.

• Doğanşehir ilçesi Doğu Mahallesi’nde M.Ç.’ye ait evin balkon kapısının açık olduğu, hırsız girmiş olabileceği üzerine giden polis, balkon kapısının sert cisimle zorlanarak açıldığını belirledi. Ev sahibinin ilçede olmaması nedeniyle ne çalındığının belirlenemediği öğrenildi.

• Yeşilyurt ilçesinin Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi üzerindeki bir internet cafede Şaban T.’nin bıçakla sol bacağından yaralanmasıyla ilgili olarak E.K. hakkında yasal işleme başlandı.

• Mücelli Caddesi Antepli Sokağında İsmail Doğan’a ait işyerine öğleden sonra hırsızlık amacıyla girdiği öne sürülen S.A., çevredekiler tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Şahsın üzerinden çıkan CD çaların, işyerinden çalındığı belirlenirken, adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Kiltepe Mahallesi 6. Sokakta park halinde olan İhsan Turhan’a ait 44 M 0222 plakalı minibüsten ruhsatı ile 10 YTL paranın çalındığı öğrenildi.

• Selçuklu Mahallesi Köprüağzı Caddesinde Emin Yardım ve Naile Çuhacı’ya ait depoya giren hırsızlar 10 torba ve 50 kasa kuru kayısı ve 8 torba cevizi çaldılar.

• İsmetiye Mahallesi Aksoğan Sokaktaki bir apartman dairesinde sabaha karşı 04.30 sıralarında bir eve baskın yapıldığı ihbarı üzerine giden polis, evde oturan 20 yaşındaki Sevda D.adlı kadının ifadesini aldı. Sevda D., polise verdiği ifadede Adil A.adlı şahısla 2002’de tanıştığını, daha sonra bu kişinin 2. eşi olarak yaşamaya başladıklarını, şahsın bir suç nedeniyle tutuklandığını, bu süre içerisinde tanıştıkları Ramazan A.adlı şahısla birlikte yaşamaya başladığını, sabaha karşı eve Adil A.ile yanında bulunan Haşim A.adlı şahısların geldiklerini, ellerindeki silahla zorla içeriye girdiklerini, kendisini dövdüklerini bildirdi. Polisin yakaladığı Adil A.adlı şahıs tutuklanırken, olay yerinden silahlarla kaçtığı bildirilen Haşim A.adlı şahıs aranıyor.

• Koyunoğlu Caddesi ile Divan Efendi Sokağı kavşağında Mehmet Bakırcı yönetimindeki 44 AK 346 plakalı motosiklet ile giderken, İrfan Koçyiğit yönetimindeki 44 KP 005 plakalı minibüs çarptı. Kazada Mehmet Bakırcı ve motosiklette bulunan Resul Yıldırım yaralandılar.

• Polise başvuran Bayram Burak Saçakoğlu, Turgut Temelli Caddesi’ndeki bilgisayar dükkanına gelen tanımadığı bir şahsın, CD kopyalama merkezi açacağını söyleyip malzeme siparişi verdiğini, kolileri hazırladıklarını, kolileri kontrol ettikten sonra para çekeceğini söyleyen şahsın ayrıldığını ve geri dönmediğini, kolileri kontrol ettiğinde 7 adet işlemcinin olmadığını gördüğünü belirterek şikayetçi oldu. Polis şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’ndeki boş arsada düşerek yaralanan Cahit Felek, ağır yaralı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ye kaldırıldı.

• Polise başvuran Nevriye T., K.Mustafapaşa Mahallesi’ndeki evlerinde ailevi nedenle tartıştığı eşi Hakan T.tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• Darende’nin İlhan Darendelioğlu Caddesi üzerinde, husumet yüzünden kardeşler arasında çıkan tartışmada, Kasım G.’nin, Osman G.’yi tehdit ettiği öne sürüldü.

• Turgut Temelli Caddesi’nde, saat 02.10 sıralarında alkollü olarak çevreyi rahatsız eden 26 yaşındaki Ali Y.adlı şahsın, kendisini uyaran F.Y. ve M.K.adlı polislere hakarette bulunduğu ve karşı koyduğu, bu nedenle gözaltına alındığı bildirildi. Adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir pavyondan saat 23.00 sıralarında çıkan ve arkadaş oldukları bildirilen 32 yaşındaki Mehmet Y.ile 31 yaşındaki Telat D.adlı şahısların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Mehmet Akif Caddesi’nde Basri Koşar yönetimindeki 44 FD 496 plakalı araçla giderken, aniden önüne çıkan çocuklara çarpmamak için frene basınca savrulan aracın sol tarafına çarpan M.Turak adlı çocuk yaralandı.

• Polise başvuran Necdet T.adlı şahıs, eşiyle tartıştıktan sonra Başharık Mahallesi’ndeki babasının evine gittiğini, bu sırada eve gelen kayınbiraderi Aziz Ş.ile yanında bulunan 3 kişinin, kapıyı kırarak içeri girip, kendisini, yakınları Sibel, Ahmet Turan ve Azize T.’yi dövdüklerini öne sürdü. Polis öfkeli kayınbirader ile yanında bulunan şahısları yakalamaya çalışıyor.

• Kırçuval Mahallesi Kırçuval Sokakta park halinde olan Erol Sayım’a ait 44 AY 997 plakalı araçtan 5 hoparlör çalındı.

• Mehmet Buyruk Caddesi Askerlik Şubesi yanında Mehmet Bakır yönetimindeki 34 AD 807 plakalı araç, kaygan yolda savularak kaldırıma çıktı ve kaldırımda yürümekte olan 18 yaşındaki Volkan Gönültaş’a çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Malatya Devlet Hastanesi önünde, Fatih Topalak yönetimindeki 44 KR 287 plakalı araçla giderken, durakta bekleyen belediye otobüsünün önünden yola çıkan 20 yaşındaki Ömer Dayı’ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Selçuklu Mahallesi Köprüağzı Mahallesi’nde oturan H.D., polise başvurarak, yanında kalan kız kardeşi N.B.’nin akşam saatlerinde pazara gitmek üzere evden çıktığını, kısa bir süre sonra telefonla arayarak, “Abla beni kurtar. Komşumuz Zeynel beni kaçırdı” deyip telefonu kapattığını belirterek şikayetçi oldu. Polis, 16 yaşındaki N.B.ile kaçırdığı öne sürülen Zeynel U.adlı şahsı bulmaya çalışıyor.

• Hidayet Mahallesi 2. Sokakta Vahap Yılmaz’a ait evden 1.095 YTL para, 1 traş makinesi çalındı.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan Abdulkemal ve Hatice Yalsızlıel, evlerinin sigorta tablosunda kıvılcım çıktığını, çağırdıkları elektrikçinin tabloyu söktüğünü, bu nedenle elektriksiz kaldıklarını, ertesi gün kiracıları olan Doğan U.adlı şahsın, “Neden yaptırmıyorsunuz” diyerek kendilerine tehditte bulunup dövdüğünü öne sürdüler. Doğan U.ise, karı-kocanın kendisini evden çıkarmak istediklerini, bu nedenle suçlamada bulunduklarını, suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Araştırma sürüyor.

• Salköprü Mahallesi Boncuklu Sokakta oturan Göksel Temel, polise başvurarak, eşinin rahatsızlanması nedeniyle hastaneye götürürken kolundaki bilezikleri yengesine verdiğini, yengesinin de hastanede refakatçi kaldığını, 7 adet burma bilezik ve 5 çeyrek altının yengesince konulduğu yerden çalındığını öğrendiğini belirtti. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesi Honibekir Sokağında oturan Duran ve Harun Taşdemir, Almanya’da oturan akrabalarına ait evin balkon kapısının açık olduğunu ve içerideki eşyaların karıştırılmış olduğunu fark ettiklerini, ancak herhangi bir şeyin çalınmadığını polise bildirdiler. Polis, araştırmayı sürdürüyor.

• Konak Kasabası’nda alkollü olarak eve gelen 41 yaşındaki B.A.adlı şahsın, 29 yaşındaki eşi B.A.ile tartıştığı, şahsın tartışmanın büyümesi sonucu eşini bıçakla sol kolundan yaraladığı, itişme sırasında birlikte yere düşen karı kocadan, kocanın da elindeki bıçağın sol omzuna batması sonucu yaralandığı, daha sonra Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıkları bildirildi.

• Kale ilçesi Erdemli Köyünde oturan Sadık K., kendisine ait tarlayı sürerken, Abdulvahap A.adlı şahsın arazinin kendinin olduğunu öne sürerek engel olmaya çalıştığını, başına taşla vurarak yaraladığını öne sürdü. Şahıs hakkında işleme başlandı.

• Dilek Kasabası Merkez Mahallesinde alacak verecek yüzünden çıkan kavga sonucu Ahmet A.’nın sopa fırlatarak Hakan K.’yı başından yaraladığı öğrenildi.

• Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Kasabası’ndaki bir düğüne giden 9 yaşındaki Emre S.adlı çocuğun, ateşlemek istediği maytabın elinde patlaması sonucu sağ el yüzük parmağı birinci boğumdan koptu. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılan Emre S.’nin kopan parmağı yerine dikildi.

• Karakavak Bölgesinde bulunan Malatya Huzurevi’nde barındırılan Adana nüfusuna kayıtlı 93 yaşındaki Abdullah Tekdemir’in, bunalım sonucu kaldığı 3. kattaki yatakhaneden aşağıya atlayarak intihara kalkıştığı, sağ bacağının kırıldığı ve başından yaralandığı, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Arguvan ilçesi Alhasuşağı Köyü Birimuşağı mezrasında ormandan kaçak ağaç kesildiği ihbarı üzerine giden jandarma, durdurduğu 44 DS 596 plakalı kamyondaki belgesiz 8 ton meşe odununa el koyarken, Abdullah K. ve Deniz A.adlı şahıslar hakkında yasal işleme başladı.

• Geçtiğimiz hafta Çöşnük Mahallesi’nden çalınan Mustafa Özdemir’e ait 44 KK 268 plakalı aracın, Hanımınçiftliği Beldesi Merkez Mahallesi Şerefhanlı Sokağı’nda terkedilmiş olarak bulunduğu ve sahibine teslim edildiği, araçta yapılan incelemede parmak izi saptandığı bildirildi.

• Merkez Uluköy’de oturan Mehmet E.adlı şahıs, köyden göç ettirmek amacıyla husumet bulunan akrabalarının evine av tüfeğiyle ateş ederek korkutmak istediklerini, kendisinin de karşılık vermesiyle kaçtıklarını bildirdi. Jandarma olaya el koydu.

• Battalgazi ilçesinden Malatya merkezine glemekte olan 02 AD 063 plakalı araçtan havaya ateş edildiği bilgisi üzerine, araç il merkezi girişinde polis tarafından durduruldu ve kuru sıkı tabancayla ateş ettiği belirtilen Bayram O.adlı şahıs gözaltına alındı.

• Hanımınçiftliği Merkez Mahallesi’nde Ahmet Çalışkan’a ait eve balkon kapısından giren hırsız ya da hırsızlar 3 adet altın bilezik, 4 çeyrek altın, 1 Cumhuriyet altını, 4 altın yüzük, 1 altın kolye çaldılar. Hırsızlar aynı kasaba ve mahallede oturan Vural Günay’ın evinden de 1 adet altın kaplama saat çaldılar.

• Dilek Kasabası’ndan Malatya yönüne gelmekte olan Hamdi Erol Çalpala yönetimindeki 44 EC 224 plakalı araç, yağış ve kaygan yol nedeniyle şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü ve yanında bulunan Füsun Çalpala yaralandılar.

• Kuluncak ilçe girişinde Siyahi Sağlam yönetimindeki otomobil ile giderken, ilkokul bahçesinden aniden yola çıkan 10 yaşındaki Ali Zengin’e çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Kayseri yönünden Malatya yönüne gelmekte olan Nevzat Fidan yönetimindeki 21 EF 418 plakalı çekici, Malatya’ya 56 kilometre mesafede Akçadağ ilçesi Gürkaynak köyü civarında, yağış ve yolun kaygan olması yüzünden devrildi. 21.30 sıralarındaki kazada araçta bulunan45 yaşındaki Hanife Fidan öldü, sürücü ile araçta bulunan Mehmet Aydın Kalkan’ın yara almadan kurtuldukları bildirildi.

• Deveci Köyünden Hekimhan’a gitmekte olan Mustafa Tanrıverdi yönetimindeki 44 FZ 234 plakalı minibüs, freninin patlaması sonucu toprak yükseltisine çarparak devrildi. Kazada Yalçın Mutlu, Ahmet Tanrıverdi, Mehmet Yıldırım ve Poyraz Tanrıverdi yaralandılar.

• Malatya’dan Dilek Kasabası’na gitmekte olan Ömer Karabulut yönetimindeki 24 AD 944 plakalı araç, karşı yönden gelen Mehmet Başpınar yönetimindeki 44 FE 705 plakalı araçla çarhıştı. Kazada Mehmet Başpınar, Şengül Başpınar ve İlhan Geçit yaralandılar.

• Malatya’dan Darende yönüne gitmekte olan Hayrettin Çiçek yönetimindeki 44 HC 172 plakalı araç, Develi Köyü civarında viraja hızlı girence devrildi. Kazada sürücünün yaralandığı bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Tohma Köyünden Malatya’ya gelmekte olan Ali Kurnaz yönetimindeki 44 KK 211 plakalı araç, Kırkpınar Köyü mevkiinde, yağışlı hava ve kaygan yol yüzünden sürücü hakimiyetini kaybedince takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Ercüment Gelmez yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız