SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Turgut Özal Mahallesi Çevreyolu Şeker Fabrikası mevkiinde Basri Korkmaz yönetimindeki 44 FT 444 plakalı otomobil, yolu karşıdan karşıya geçmek isterken aniden yola çıkan Derya Korkmaz (12) isimli kız çocuğa çarptı. Ağır yaralı olarak 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırılan Korkmaz kurtarılamadı.

• Malatya-Elazığ yolunun 19. kilometresinde, küspe yüklü olarak Çolaklı Köyüne gitmekte olan Bedri Keskin yönetimindeki 44 AU 516 plakalı traktör, dikkatsizlik sonucu devrildi. Saat 11.30 sıralarındaki kazada ağır yaralanan 66 yaşındaki sürücü Bedri Keskin, kaldırıldığı TÖTM’de yaşamını yitirdi.

• Cengiz Topel Caddesi Taşangil Sokak üzerinde Mehmet Ali Kurtar yönetimindeki 44 T 0133 plakalı taksiyle geri manevra yaparken, bisikletiyle arkadan geçmeye çalışan Ali Dahan’a çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Başharık Mahallesi 6. Sokakta oturan Arıcan ailesinin evine gasp amacıyla baskın yapıldığı ihbarı üzerine polis araştırmaya başladı. Polise ifade veren 53 yaşındaki Fahriye Arıcan, saat 18.00 sıralarında kapı zilinin çaldığını, açtığında tanımadığı bir şahsın eliyle ağzını kapatıp, kendini içeriye savurduğunu ve silahı kafasına dayadığını, kolundaki bilezikleri istediğini, ardından içeriye giren iki şahsın, eşi Osman Arıcan’a saldırdıklarını, eşinin kapıları yumruklaması üzerine, şahısların telaşlanarak kaçtıklarını bildirdi. Polis araştırmalara başladı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde Gökhan Balaban yönetimindeki 44 DC 410 plakalı araçla giderken, yola aniden çıkan T.Baştemur’a çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Battalgazi Mahallesi’nde 08.00 sıralarında Y.T.’ye, kimliği belirlenemeyen 18-19 yaşlarındaki bir şahsın tecavüz ettiği doktor raporuyla saptanırken, polis şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor.

• Melekbaba Mahallesi’nde ailevi nedenle çıkan olayda Ersan Y.’nin annesi Menevşe Y.ile kavga ettiği, daha sonra abisi Erdal Y. tarafından kafasına sopa ile vurularak yaralandığı bildirildi. 01.50 sıralarındaki olaydan sonra yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı.

• TCDD Yol Atölyesi Yol Makineleri kısmında bulunan, yol eleme makinesinin kabin kapısının yerinden sökülerek çalındığı bildirildi.

• Çukurdere Mahallesi’nde Oğuzhan Gümüş’e ait eve balkon kapısından giren hırsız ya da hırsızlar 1 çift altın küpe, 2 altın yüzük çaldılar.

• MAŞTİ Otogarı içerisinde Erkan Arı’ya ait işyerinden 100 YTL para ile 500 YTL değerinde telefon kontör kartı çalındı.

• Şeyh Bayram Mahallesi’nde Zafer Korkmaz adlı şahıs, birbiriyle tartışan şahıslara baktığı gerekçesiyle, bu şahısların bıçaklı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı. Polis 18.45 sıralarındaki olayın ardından saldırganların belirlenmesi ve yakalanmaları için çalışmalara başladı.

• Yeşilyurt ilçesinin Hıroğlu Mahallesi’nde, alkollü olarak geldiği evde eşi Fadime D.ile tartışan ve dövdüğü öne sürülen Kamil D.adlı şahıs, eşinin şikayeti üzerine yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Fuzuli Caddesi’nde Hüseyin İlbak yönetimindeki 06 GUL 70 plakalı oto, 00.30 sıralarında park halinde olan Yasin Özdemir yönetimindeki 44 DT 341 plakalı çöp kamyonuna arkadan çarptı. Kazada alkollü olduğu belirtilen sürücü ile araçta bulunan Kader Erden yaralandılar.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde saat 22.00 sıralarında kadın yüzünden çıkan kavgada Selim A., Murat A. ve Memet A.adlı şahısların birbirlerini dövdükleri ve bıçak çektikleri bildirildi. Şahıslardan Murat A.’nın üzerinde bıçak çıktı.

• Halep Caddesi’ndeki bir pansiyonun önünde park halinde bulunan Engin Yücekaya’ya ait 44 KP 974 plakalı motosiklet 01.20 sıralarında çalındı ve 08.30 sıralarında Selçuklu Mahallesi’nde terkedilmiş olarak bulundu.

• Orduzu Kireçocağı Mahallesi’nde Nusret Toptaş’a ait park halindeki 44 EK 316 plakalı motosiklet çalındı.

• Polise başvuran İsmail Burak, işyerine gelen daha önceden tanıdığı Bayram Y.adlı şahsın, kendi kartını takmak için cep telefonunu istediğini ve konuşmak için dışarı çıktıktan sonra dönmediğini belirterek, hırsızlık şikayetinde bulundu. Polis şahsı arıyor.

• Hacıabdi Mahallesi Zabçıoğlu Caddesi’nde 21.40 sıralarında 16 yaşındaki Murat A.adlı şahsın, bıçağını “şakayla” salladığı sırada 14 yaşındaki Mustafa K.’yi baldırından yaraladı.

• Ankara asfaltında saat 11.30 sıralarında Murat Gürültü yönetimindeki 44 DR 860 plakalı, Yakınca Belediyesi’ne ait otobüse, kırmızı ışıkta durduğu sırada Sadık Korkut yönetimindeki 12 AH 414 plakalı kamyon arkadan çarptı. Kazada otobüste bulunan E.Ç., O.K., E.E., N.N. ve R.T.adlı çocuklar ile Kasim Çakaş, Ali Zengin, Mehmet Sarı, İhsan Tufan, Bayram Erayabakan, Mahmut Rasim Kara, Ali Siğergök, Emine Siğergök yaralandılar.

• İnönü Caddesi Dörtyol civarında Mehmet Burak Şeftalicioğlu’na ait mağazadan elbisenin altına kazak giyerek çıkmaya çalışan şahıslardan Cemal D., kovalamaca sonucu sığındığı otoparka yakalandı ve üzerinde mağazadan aldığı kazak çıktı. Polis, bu şahsın yanında bulunan Ahmet adlı arkadaşının da açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Battalgazi ilçe Emniyet Amirliği’ne yapılan bir ihbarda Alacakapı Mahallesi’nde oturan Mahmut K.adlı şahsın silah ticareti yaptığı bildirildi. Bunun üzerine eve yapılan baskında 2 adet 7.65 çaplı ruhsatsız tabanca ile 22 mermi bulundu.

• Darende ilçesinin Heyiketeği Mahallesi’nde Fatih Güleç adlı şahıs, duş için girdiği banyodan uzun süre çıkmayınca ailesi tarafından baygın halde bulundu. Şofbenden zehirlendiği anlaşılan genç hastaneye kaldırıldı.

• Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki N.K.adlı şahsın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Zafer Mahallesi Sağlık Caddesi’nde park halinde olan Ömer Çaygeç’e ait 44 AU 216 plakalı Mobilet marka motosiklet çalındı.

• Çevreyolu Şire Pazarı civarında Ahmet Topal yönetimindeki 44 DF 511 plakalı araçla giderken, park halindeki kamyonun önünden yola çıkan Nurhan Taştan’a çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Hidayet Mahallesi’nde İhsan Ercan’a ait eve çocuk odası pencere kilidini kırarak girenlerin, herhangi bir şey çalmadan kaçtıkları bildirildi.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde, ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu eşinin kendisini dövdüğünü polise bildiren Hanım Ö.’nün şikayeti üzerine gözaltına alınan Karaman Ö., suçlamayı kabul etmedi ve serbest bırakıldı.

• İskender Mahallesi Kubilay Lisesi önünde M.Ş.B.adlı öğrencinin, okul çıkışında tanımadığı 3 kişi tarafından dövüldüğü bildirildi. Polis şahısları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çarmuzu Mahallesi’nde Turan Dalkılıç’a ait eve salon camını kırarak girildiği belirtilirken, ev sahibi kullanılmış bakır tencere ve kaplarını, bez içerisine sarılı olarak daha sonra bahçede bulduğunu söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan Havva T., 01.00 sıralarında polise başvurarak alkollü olarak eve gelip kendisini döven eşi Mustafa T.’nin, kızının kitaplarını dağıttığını öne sürdü. İddiayı kabul etmeyen şahıs, serbest bırakıldı.

• Zaviye Mahallesi’nde Mehmet Mehteroğlu’na ait evin bodrum katındaki ambar kısmına giren hırsızların, çuval içerisindeki çay şekeri, hızar makinesi, bakır tencere ve tabak çaldıkları bildirildi.

• Polise başvuran F.U., ablası ile birlikte işe giderken daha önce aralarında husumet bulunan Oğuz C.adlı şahıs tarafından takip edildiğini, hakaret ve tehditte bulunulduğunu söylerken, G.Z. de, aynı şahsın cep telefonunu arayıp küfrettiğini iddia etti. 06.30 sıralarındaki olaydan sonra yakalanan zanlı ise suçlamayı kabul etmedi ve serbest bırakıldı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde Mustafa Can yönetimindeki 44 KH 584 plakalı motosiklet ile giderken, öndeki araca çarpmamak için frene basınca devrildi. Kazada Mustafa Can ile yanında bulunan Rıdvan Tunç yaralandılar.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan Cengiz Kaçar, polise başvurarak, park halinde olan eşi adına kayıtlı 44 KS 874 plakalı aracın çalındığını bildirdi. Kaçar, ifadesinde otonun önceki plakasının 02 FF 245 olduğunu, Abuzer B. ve Hüseyin Ö.adlı şahıslardan satın aldığını, eşi adına ruhsat çıkardığını,. İşyerine gelen Osman A.’nın ise, aracı Abuzer B. ve Hüseyin Ö.’ye vadeli olarak sattığını söylediğini, daha sonra noterden alınan vekaletin sahte kimlik ile yapıldığını ve araçta mahkemece ihtiyati tedbir kararı bulunduğunu öğrendiğini, aracı kendisine satan 2 şahsın bu işi organize olarak yaptıklarından şüphelendiğini öne sürdü. Polis 2 şahsı ve aracı arıyor.

• İnönü Caddesi ile Tevfik Temelli Kavşağında Bülent Sürücü yönetimindeki 44 KT 384 plakalı araç ile Sevgi Özbaysar yönetimindeki 44 DR 124 plakalı oto çarpıştılar. Kazada 44 KT 384 plakalı araçta bulunan Ufuk Aydın yaralandı.

• Yeşilyurt ilçesinin Mollakasım Mahallesi’nde ve Gedik Mahallesi’ndeki hırsızlık olayları ile ilgili 4 şahıs yakalandı. Gedik Mahallesi’ndeki akaryakıt istasyonundan 01.30 sıralarında polisi arayan Engin Gürbüz, 44 T 1063 plakalı taksinin içerisindeki 4 kişinin 30 YTL’lik yakıt aldıklarını ve parasını ödemeyip Malatya yönüne kaçtıklarını bildirdi. Bu araç il merkezinde yakalandı ve araçta yapılan araştırmada Fevzi Akel’e ait bahçe evinden çalındığı belirlenen tüp gaz, 2 adet televizyon, uydu alıcısı, VCD çalar, projektör, ocak bulundu. Polis araçta bulunan E.K., Kemal T., Latif A. ve Haydar K.adlı şahısları gözaltına aldı. Bunlardan E.K. dışındaki 3 şahıs tutuklandı.

• Darende ilçesi Ayvalı Kasabası Kurtuluş Mahallesinde oturan 25 yaşındaki E.Ö.adlı kadın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Hekimhan’ın Kozdere Köy’ünde, Sadık T.adlı şahsın, kızı S.T.’nin Murat İ.adlı gençle anlaşarak kaçtıklarını öğrenince, Murat İ.’nin babası Kemal İ.’nin evine zorla girdiği, silah çektiği, daha sonra pencereleri taşlayıp zarar verdiği öne sürüldü.

• Yazıhan ilçesi Çavuş Köyü sınırları içerisinde bulunan Mustafa Yiğit, Ömer Yiğit, Yusuf Korkmaz, İbrahim Korkmaz, Bahattin Polat ve Vahap Korkmaz’a ait arazilerden toplam 1.235 adet kayısı fidanının sökülerek zarar verildiği bildirildi. Jandarma araştırmaya başladı.

• Kuluncak ilçesinin Konaktepe Köyü’nde Veli Demircioğlu’na ait kayısı bahçesindeki 26 ağaca zarar verdikleri belirtilen keçi sürüsünün çobanları Enver Z. Ve Eren E. gözaltına alındı.

• Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Kasabası’nda Nural Köşker’e ait 2. kattaki evin balkonundan girilerek evin karıştırıldığı, ancak herhangi bir şey çalınmadığı öğrenildi.

• Malatya-Sivas yolu üzerinde Jandarma tarafından yapılan denetim sırasında, 01.00’de kontrol noktasına yaklaşan Murat Selvi yönetimindeki 58 EE 616 plakalı pancar yüklü kamyonun frenine aniden bastığı ve kamyonun devrildiği, bu sırada kasadan fırlayan pancarların çarpması sonucu Jandarma er Seyfullah İnan’ın ayağından, Köy Korucusu Mehmet Koç’un ise başından yaralandıkları bildirildi. Kazada Kamyon sürücüsünün de yaralandığı bildirildi. 32 ton pancar yüklü kamyonun takografının kontrolünde hız sınırını aşmış olduğu belirlendi.

• Kuluncak ilçesinin İlisuluk Köyünde K.G.adlı şahsın para karşılığı esrar sattığı ihbarı üzerine eve baskın düzenlediği, yapılan aramada toplam 196 gram kubar esrar ile 100 gram Hint keneviri tohumu bulunduğu bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Kuşdoğan Köyü Mezarlığı’nda kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine 15.30 sıralarında baskın yapan jandarma Veysel Ç., Soner D. ve Tarık D.adlı şahısları kazma kürekle kazı yaparken yakaladı. Şahısların kazdıkları yerden çıkardıkları, üzerinde haç işareti bulunan 25x30 cm. ebadındaki taş parçasına da el konulduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız