SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Sivas Caddesi Azizler Sokağı’ndaki bir kuaförde, Aynur Okşak’a ait cep telefonunun, koltuğun üzerinden çalındığı bildirildi. Olayla ilgili olarak açık kimliği saptanamayan G.K.adlı kadından şüphelenildiği, yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanenin önünde 00.30 sıralarında çıkan kavgada 46 yaşındaki Hasan Sönmez adlı şahıs bıçakla yaralandı. Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırılan yaralı, polise verdiği ifadede, birahanede içki içerken, yan masadaki şahıslar ile tartıştığını, birahaneden çıkarken bir grup tarafından dövüldüğünü belirtirken polis, olayla ilgili olarak Orhan D., Fatih G. ve Şahin D.adlı şahısları yakaladı. Yaralı, bu şahıslardan Orhan D. ve Fatih G.’yi teşhis ederken, şahıslar suçlamaları kabul etmediler ve gönderildikleri adliyece serbest bırakıldılar.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 44 yaşındaki Asiye S., daha önce kızını O.B.adlı şahsa vermesi için kendisini ölümle tehdit eden oğlu Muhammet E.ile O.B.adlı şahısları, kızının öğrenim gördüğü Hayrettin Sönmezay İlköğretim Okulu çevresinde gezerken gördüğünü ve kızı için endişe ettiğini söyledi. Gözaltına alınan iki şahıs, ifadeleri alındıktan sonra salıverildiler.

• Yukarı Çöşnük’te alacak verecek yüzünden çıkan kavgada Murat B.adlı şahsın, alacağını istediği İdris E.tarafından dövülerek yaralandığı öne sürülürken, gözaltına alınan zanlı, Murat B.’nin kendisini dövmek istediğini ve karşılık verdiğini iddia etti.

• Çöşnük Mahallesi Venk Yolu Sokağında oturan 25 yaşındaki Ceylan Keleş, polise başvurarak, 8 Şubat 2005 tarihinde evine gelen 27 yaşındaki Zeynep B.adlı kadının borç istediğini, kendisinin de bunun üzerine yatak odasında sakladığı ve içerisinde 1 altın set, 10 altın bilezik ve 5 çeyrek altın bulunan poşetten 2 çeyrek altın çıkararak bu kişiye verdiğini, bir süre sonra geri gelen Zeynep B.’nin yeni elbise aldığını, yatak odasında değiştirmek istediğini söylediğini, üstünü değiştirdikten sonra giden kadının arkasından, altınları yerinde bulamadığını, kadını telefonla aradığını ve bu telefon görüşmesinde altınları aldığını itiraf edip, Aralık ayından önce vereceğini söylediğini, ancak bu tarihe kadar getirmediğini, Zeynep B.ile yaptığı telefon görüşmelerini CD’ye kaydettiğini belirterek şikayetçi oldu. Polis tarafından yapılan araştırmalarda, Zeynep B.’nin bir başka nedenle cezaevinde tutuklu olduğu saptanırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Polise başvuran Mehmet D. adlı şahıs, husumet yüzünden Ali Seydi, Halil (19) ve Halil (38) T.adlı şahıslar tarafından Akpınar Mahallesi Dışbudak Sokağında dövüldüğünü öne sürdü. Yakalanan şahıslar ise Mehmet D. ve yanındaki şahısların kendilerine hakaret ettiğini, kendilerinin şikayetçi olduğunu söylediler. İfadeleri alınan taraflar, savcı talimatıyla salıverildi. Aynı şahıslar, bir süre sonra Yeni Şire Pazarı’nda karşılaşıp kavga edince bir kez daha gözaltına alındılar. İkinci kavgaya Mustafa D.adlı şahıs da karıştı.

• İnönü Mahallesi’nde Halil Göksoy’a ait eve, 02.00- 06.00 saatleri arasında balkon kapısını zorla açarak giren hırsızlar, 2 adet Laptop bilgisayar, kimlik belgeleri, 350 Euro ve 480 YTL para, 10 adet banka kredi ve 8 adet kulüp kartını çaldılar. Göksoy, bir süre sonra polise başvurarak kredi ve kulüp kartları ile kimlik belgelerini bulduğunu bildirdi. Polis, hırsızların kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Selçuklu Mahallesi Sivas Caddesi 1. Sokakta Metin Göğebakan’a ait depoya kapı kilidini kırarak giren hırsızlar 60 kilo kuru kayısı ile 70 torba çaldılar.

• Polise başvuran A.A., Şeker İlköğretim Okulu önünde saat 12.30 sıralarında çocuğu M.A.’nın 29 yaşındaki H.B.adlı şahıs tarafından kaçırılmak istendiğini öne sürdü. Yakalanan zanlı suçlamaları kabul etmezken, gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde oturan Serap Arı, polise başvurarak, 30 yaşındaki eşi Veysel Arı’nın, işlettiği marketten ayrılarak 22.00 sıralarında evine gittiğini, eşinin ise eve gelmediğini belirterek, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu Adliye Kavşağı civarındaki iş merkezinin önünde demire kilitli olan Mehmet Savaş’a ait bisikletin çalındığı bildirildi.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde oturan Asım D., 23.30 sıralarında evinin çatısına taş atıldığı için dışarı çıktığında Ali T.adlı şahsın kendisini dövdüğünü, evinin iki camını kırdığını öne sürdü. Ali T.ise suçlamaları kabul etmedi.

• Özalper Mahallesi 1. Caddede Ulaş Bozdağ’a ait evde 06.30 sıralarında çıkan yangın, ev sahibi tarafından söndürüldü. Bozdağ polise verdiği ifadede, yangının kasten çıkarıldığını, çıkartan kişilerden şikayetçi olduğunu söylerken, polis 3 yangın artığı ile bahçe içerisinde bulduğu oto teybini muhafaza altına aldı ve soruşturmaya başladı.

• Nuriye Mahallesi Dörtyol mevkiinde Mahmut Alan’a ait tuhafiye mağazasında 02.00 sıralarında çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. 35 milyarlık zararın meydana geldiği yangın ile ilgili soruşturma sürüyor.

• Polise başvuran Mustafa İlkılıç, Halep Caddesi Kız Meslek Lisesi arkasındaki elektrikçi dükkanında masa üzerinde bulunan cep telefonunun müşteri olarak gelen, tanımadığı bir şahıs tarafından çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu İnönü Mahallesi’nde Hasan Hüseyin Selçuk’un sorumlu olduğu işyerinin camını kırarak içeriye giren hırsızların 2 bilgisayar, 1 modem, 1 fotokopi, 1 laptop, 1 güç kaynağı, 1 şifre çözücü ile 1 cep telefonu çalarak kaçtıkları bildirildi.

• Çevreyolu İstasyon Kavşağında Bülent Akgül yönetimindeki 34 EVU 82 plakalı araç, aynı yönde giden Ahmet Gülbay yönetimindeki 06 TCM 98 plakalı araçla çarpıştı. Kaza sonrası sürücülerin kavga edip birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesinde, Ayhan Tetik’e ait 44 DA 205 plakalı mobilet marka motosiklet çalındı.

• Y.G., Şifa Mahallesindeki evlerinde ailevi nedenle tartıştığı abisi H.G. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söylerken, abisi küfrettiği için kardeşini dövdüğünü söyledi.

• Akçadağ ilçesi Başpınar Mahallesi Kotangölü yolu üzerinde İ.İ.adlı çocuk, bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Çocuk ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, çarpan aracın kaçtığı bildirildi. Yapılan araştırmalarda çocuğa 44 KH 579 plakalı aracın çarptığı belirtilirken, araç sahibi, acil bir hastalarını hastaneye götürmek için aracını isteyen ve yanında ehliyetli bir arkadaşının olduğunu söyleyen M.K.adlı şahsa aracı verdiğini, daha sonra sağ dikiz aynası kırılmış olarak aracın kendisine getirildiğini, sorduğunda da direğe çarptığını söylediğini bildirdi. Bu ifadeden bir süre sonra polise teslim olan M.K., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• 1. Organize Sanayi Bölgesindeki Karagözlü Teksil Fabrikasında çalışan Kemal Özüyılmaz, dalgınlık sonucu sağ elini makine silindirine sıkıştırarak yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Kasabası Evren Mahallesi’nde alacak verecek yüzünden çıkan tartışmada Mehmet B.’nin, Bülent K.’yle kavga ettiği ve şahısların birbirlerini dövdükleri, Bülent K.’nin yaralandığı öğrenildi.

• 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Malatya İplik Fabrikası’nda çalışan Bilgehan Yalçın, lamba takarken dengesini kaybederek düştü ve belinden yaralandı. Yaralı Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Dilek Kasabası’nda oturan Mehmet Güran adlı şahıs, savcılığa dilekçe vererek arazi anlaşmazlığı yüzünden komşuları B. ve M.T.adlı karı koca tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. İfadeleri alınan karı koca serbest bırakıldı.

• Akçadağ ilçesi Tataruşağı Köyünde 21 yaşındaki Meryem A.adlı kızın, akrabası Kemal A.tarafından tehditle kaçırıldığı öne sürülürken, kızın Akçadağ jandarmasını telefonla arayıp, tehdit ve baskı yüzünden evden ayrılmak zorunda kaldığını söylediği, daha sonra telefon irtibatı kurulan Kemal A.’nın jandarmaya teslim olduğu, ifadesi alındıktan sonra salıverildiği öğrenildi.

• Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 2 ay öncesine kadar temizlik şirketi personeli olarak çalışırken işten çıkarılan Murat B.’nin, şirketin vardiye şefi Murat C.’yi dövdüğü bildirildi.

• Pütürge’nin Üçyaka Köyünde su kanalı açmak için çalışmakta olan Mevlüt Perçin yönetimindeki iş makinesine taş atarak zarar veren Beyaz A. ve Gazal B. kadınlar ile G.B.adlı kız çocuğu jandarma tarafından yakalandı. Olayın, köy suyunun başka yere verilmesine karşı olunmasından kaynaklandığı öne sürüldü.

• Malatya-Ankara karayolu Akkent civarında Fatih Tanyeri yönetimindeki 44 FT 443 plakalı araç, Malatya yönüne gelirken, sisli hava yüzünden yol kenarındaki elektrik direğine çarptı ve zarar gördü.

• Havaalanı yönünden Malatya’ya gelmekte olan Fetahmet Şeker yönetimindeki 44 EH 179 plakalı kamyonetin, Özal Köyü civarında karşı yönden gelen Ramazan Yakut yönetimindeki 34 JBC 62 plakalı otomobille çarhıştığı bildirildi. Kazada Ramazan ve Emrah Yakut ile Fetahmet Şeker yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız