SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu..

A- A+ PAYLAŞ

• Dernek Mahallesi Kanalboyu’nda saat 21.00 sıralarında B.Y.adlı kızın, erkek arkadaşı Ferhat B.tarafından zorla götürülmek istendiği sırada abisi M.Y. ve onun arkadaşı H.Ş.’nin olayı farkettikleri, müdahale ederek 32 yaşındaki Ferhat B.’yi dövdükleri bildirildi. M.Y. ve H.Ş. polis merkezinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, Ferhat B. adliyece salıverildi.

• Çarmuzu Mahallesi 2. Sokakta 01.40 sıralarındaki kavgada Vahap D., Kürşat K. ve Mehmet G.ile Mustafa G. ve Mehmet U.adlı şahıslar arasında kavga çıktı. Mehmet ve Mustafa G.adlı şahısların, Vahap D.’nin evinin kapısını tekmeyle kırdıkları, ayrıca Mustafa G.’nin aracıyla olay yerinden ayrılırken, 30 yaşındaki Tülay K.’nin sağ ayağının üstünden geçerek yaraladığı belirlendi. Şahıslar hakkında soruşturmaya başlandı.

• Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi&nde, Ahmet Turan D.adlı şahıs, “herhangi bir sebep yok iken”, Yusuf D.tarafından dövülerek yaralandı. Olay yerinden kaçan Yusuf D., bir süre sonra polise teslim oldu.

• Doğanşehir ilçesi Malatya-Adıyaman yolu üzerinde Ali Zeren’e ait akaryakıt istasyonundan benzin alan ve verdiği 100 YTL’nin sahte olduğu anlaşılan 34 TA 9545 plakalı aracın sürücüsü Şükrü D., jandarma tarafından yakalandı ve polise teslim edildi.

• Battalgazi Mahallesi Kutan Sokağında İhsan Gür’e ait eve 03.00- 08.00 saatleri arasında mutfak kapısını zorla açarak giren hırsızlar, içerisinde 11 adet altın bilezik, 1 altın set, ev sahibinin gelinine ve torununa ait kimlikler bulunan çantayı çaldılar.

• Hasan Varol Mahallesi 6. Sokakta Zeynep Dalmızrak’a ait eve gece yarısından sonra balkonundan giren hırsız ya da hırsızlar, 1 adet dizüstü bilgisayarı çaldılar.

• Çevreyolu Çöşnük Kavşağı civarında 00.15 sıralarında Ç.K., E.E. ve M.E.adlı gençlerin önünü kesip, jiletle tehdit eden ve ceplerindeki toplam 5 milyon 800 bin lirayı gasbettiği öne sürülen M.B.adlı zanlı, polis tarafından yakalandı.

• İnönü Caddesi’nde Hasan Basri Sadıkoğlu’na ait telefon satış dükkanından 5 adet Nokia marka cep telefonu çalındı. Saat 13.00 sıralarında meydana geldiği belirlenen olayla ilgili işyeri güvenlik kamerasını kontrol eden polis, iki şahsın işyerine geldiğini, birinin diğer şahsı perdelediği, perdelenen şahsın da telefonları çaldığını saptadı. İki şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Sivas Caddesi’nde Necati Karcı’ya ait bilgisayar dükkanına gelen hırsız ya da hırsızların, 1 dizüstü bilgisayar ile 1 adet cep bilgisayarı çaldıkları bildirildi. 16.00 sıralarındaki olayla ilgili ifadesi alınan işyeri sahibi, işyerine gelen ve klavye almak istediklerini söyleyen, çalıntı malların bulunduğu vitrin önünde oyalanan, daha sonra işyerinden ayrılan tanımadığı 3 şahıstan şüphelendiğini söyledi. Polis, bu şahısların kimliğini saptamaya çalışıyor.

• Yeni Şire Pazarı’nda nakliye parası yüzünden çıkan kavgada, Nejmettin K.adlı şahsın, aracındaki tamir anahtarıyla Muzaffer Şahin’in kafasına vurarak yaraladığı bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi Okul 4. Sokakta park halinde bulunan Sinan Varol’a ait 44 FZ 102 plakalı aracın teybi çalındı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki Z.T., belirlenemeyen bir nedenle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu 37 yaşındaki S.K.adlı kadının, 44 yaşındaki eşi S.K.tarafından dövüldüğü öne sürüldü.

• Zaviye Mahallesi 39. Sokakta park halinde olan Ali Şanlı’ya ait 31 LH 031 plakalı otonun teybi çalındı.

• Hekimhan’ın Taşbaşı Mahallesi’nde oturan 77 yaşındaki Zibet O. adlı kadın, polise başvurarak, oğlu Aziz O.’nın kendisinden izinsiz olarak bahçedeki 3 kayısı ağacını kestiğini bildirdi. “İzinsiz Ağaç Kesme” suçlamasıyla gözaltına alınan şahıs, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Çöşnük Mahallesi 5. Sokakta oturan 19 yaşındaki Z.K.adlı kadın ile 27 yaşındaki eşi K.K.arasında 23.00 sıralarında kavga çıktı. Z.K., polise başvurarak, eşinin kendisini dövdüğünü ve ölümle tehdit ettiğini öne sürerken, gözaltına alınan K.K., suçlamayı kabul etmedi.

• Akpınar Mahallesi Barbaros Sokağında Süleyman Ayhan’a ait kayısı deposunun duvarını delmeye çalışan 23 yaşındaki Suat D.adlı zanlı, polis tarafından yakalandı. 01.25 sıralarındaki olaydan sonra gözaltına alınan zanlıda, 1 adet keser ve 1 adet bıçak bulundu. Zanlı gönderildiği adliyece tutuklandı.

• Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nde Necdet Kılıç’a ait eve 03.30- 06.00 saatleri arasında, mutfak penceresini zorla açarak giren hırsız ya da hırsızlar 1 cep telefonu, 250 ABD doları ile 130 YTL parayı çalıp kaçtılar.

• Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nde Mehmet Han Özhan’a ait eve 02.30- 07.45 saatleri arasında giren hırsız ya da hırsızlar, 2 cep telefonu, 15 YTL para ile 1 paket sigara çaldılar.

• Sivas Caddesi’nde Hüseyin Necmi Doğru yönetimindeki 34 AZ 5105 plakalı araçla giderken, yolda yürümekte olan İhsan Şimşek’e çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Kaynarca Mahallesi Tecelli 1. Sokakta park halinde olan ve pazarcılık yaptığı öğrenilen Ömer Özdemir’e ait 44 EH 357 plakalı minibüsün kapılarını zorla açan hırsız ya da hırsızlar, araçtaki eşofman takımları, iç çamaşırları ile çorap çeşitleri bulunan 25 koliyi çaldılar.

• Selçuklu Mahallesi Çevreyolu Sebze Hali karşısında Nuri Öğütlü yönetimindeki 44 AY 832 plakalı araçla giderken, havanın sisli ve yolun ıslak olması yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybetti ve araç yolun sağ tarafından kaldırımları aşarak tali yola geçti. Kazada araçta bulunan, sürücünün eşi olduğu öğrenilen Sevim Öğütlü ile çocukları M. Ve O.Öğütlü yaralandılar.

• Kale İlçesi Emniyet Amirliği’ne başvuran Engin Şizci adlı şahıs, aralarında husumet bulunan Fethi T.adlı şahsın, Kumluyazı Mahallesi’nde kendisine silah çektiğini öne sürerken, yakalanan zanlı suçlamayı kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Malatya Sivas yolu üzerindeki Güntaş İplik Fabrikası’nda çalışan Ahmet Ayhan, pamuk balyası bağlarken, bağlama telini elinden kaçırdı ve kolundan hafif yaralandı.

• Doğanşehir ilçesi Sürgü Kasabası’nda A.B.adlı şahsın, gençlerle konuştuğu gerekçesiyle 21 yaşındaki F.E.adlı yeğenini bıçakla elinden yaraladığı, şahsın daha sonra yakalandığı bildirildi.

• Arapgir ilçesi Yukarıyabanlı Köyü mevkiinde yasak olmasına rağmen avlanmakta oldukları belirlenen Tamir D. ve Nedim D.adlı şahısların ruhsatsız av tüfekleriyle yakalandıkları bildirildi. İlçenin Övledik mevkiinde de ruhsatsız av tüfeğiyle dolaşan Hıdır B.adlı şahıs, jandarma tarafından yakalandı.

• Doğanşehir ilçesi Gövdeli Kasabası Gökalan Mahallesi’nden geçen Kapıdere Çayı’nda bazı şahısların elektrik kullanarak balık avladıkları ihbarı üzerine baskın düzenleyen jandarma Ali Ş. ve Vakkas İ.adlı şahısları, dere kenarından geçen elektrik tellerine 30 metre uzunluğundaki telefon kablosunu atıp, buradan çektikleri elektriği suya vererek balık avlarken yakaladı. İfadeleri alınan şahıslara 1.000’er YTL idari para cezası uygulanırken, telefon kablosu ve tuttukları 5 kilo balğıa da el konuldu.

• Karakavak mevkiinde Hüseyin Bulam yönetimindeki 44 ER 274 plakalı araçla Malatya yönüne gelirken, aniden yola çıkan köpeklere çarpmamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetti ve kaza yapan araç hasar gördü.

• Havaalanından Malatya yönüne gelmekte olan Ahmet Yaryağdı yönetimindeki 06 RZS 41 plakalı araç, Özal Köyü civarında sol ön lastiğinin patlaması sonucu şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Sabri Bulundu yaralandılar.

• Özsan Sanayi Sitesi önünde Münir Temelli yönetimineki 44 KN 308 plakalı araçla Malatya yönüne gelirken, sisli hava yüzünden trafik ışığında duran İrfan Yıldız yönetimindeki 02 EN 700 plakalı aracı farketmedi ve arkadan çarptı. Kazada çarpan araçta bulunan İbrahim ve Peri Temelli yaralandılar.

• Malatya- Sivas karayolu Hasançelebi Kasabası civarında Ferhat Karabaş yönetimindeki 55 RN 046 yönetimindeki süpürge yüklü kamyonet park halinde iken, geri manevra yapan Cemalettin Çolak yönetimindeki 60 TD 071 plakalı un yüklü kamyonun çarpması sonucu hasar gördüğü bildirildi.

• İPAŞ Fabrikası önünde Mehmet Ali Orak yönetimindeki 06 AR 7915 plakalı araç ile kırmızı ışıkta beklerken, Aziz But yönetimindeki 23 AN 510 plakalı araç arkadan çarptı. Kazada iki aracın hasar gördüğü bildirildi.

• Doğanyol ilçesi Çolak Mahallesi’nde oturan Saim Dinç adlı şahsın hızar motoru iken odun keserken, dikkatsizlik sonucu elini hızar motorunun bıçağına kaptırdığı ve elinden yaralandığı bildirildi.

• Hanımınçiftliği Kasabası Hanbey Mahallesi’nde oturan Muzaffer Akboğa adlı şahıs, evinin önünde su ısıtmak amacıyla yaktığı ateşe düşerek yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı. 38 yaşındaki şahsın akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürüldü.

• Kuluncak ilçesi İstiklal Mahallesi’nde oturan Şemsi Karakaya adlı şahıs, ahırdaki ineğe ot götürürken, çamurlu zeminde kayarak düştü ve başını yere çarparak yaralandı. Yaralı Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Mustafa Koçer adlı şahıs 42 EZ 590 plakalı otomobiliyle Yakınca Kasabası’ndan Yakınkent’e giderken, sis yüzünden kontrolunu kaybetti ve araç takla attı. Kazada aracın hasar gördüğü bildirildi.

• Battalgazi’den Dilek Kasabası’na gitmekte olan Şeyh Mehmet Ünsal yönetimindeki 02 AY 633 plakalı araç, Kanalboyu mevkiindeki viraja hızlı girince yoldan çıkıp, su dolu kanala uçtu. Kazada sürücü ile araçta bulunan Abuzer Akdağ ve Hüseyin Çekiç yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız