SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

•          Ferhadiye Mahallesi’nde Emre Özden yönetimindeki 44 AC 005 plakalı araç, aniden yola çıkan 24 yaşındaki Nevin Soylu’ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

 

•          İstiklal (Tekmezar) Mahallesi’nde, 15.00 ile ertesi gün 08.00 saatleri arasında Nejdet Ergin’e ait eve balkon kapısını zorla açarak giren hırsız ya da hırsızlar, 50 YTL para, 1 pırlanta ve 3 adet gümüş yüzük ile 40 adet bayan yazması çaldılar.

 

•          İndere Caddesi’nde Mustafa Çelik yönetimindeki 4 DC 348 plakalı kamyonetle giderken, Fatih Altınsuyu’nun yönetimindeki motosikletle duramayarak kamyonete çarptığı ve motosiklet sürücüsünün yaralandığı bildirildi.

 

•          Saray Mahallesi Arpacı Sokak üzerinde saat 15.45 sıralarında 21 yaşındaki Faruk Ekici, uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ye kaldırılan yaralı tedavi altına alınırken, polis olay yerinde bir adet kırık ekmek bıçağı buldu. Durumu ağır olan yaralı ifade veremezken, polis zanlı ya da zanlıları belirlemeye çalışıyor.

 

•          Polise başvuran A.D.adlı şahıs, öz kızı S.D.’nin, Hüseyin Ö.adlı şahıs tarafından adresini bilmediği bir yerde zorla tutulduğunu ve tecavüze uğradığını bildirdi. Atatürk Caddesi’nde olduğu belirlenen adrese baskın yapan polis kızı ve zanlıyı buldu. S.D.polise verdiği ifadede, ailesinin zanlı ile evlenmesine izin vermediğini, izin verebilmeleri için zanlıyla birlikte olduğunu, şikâyetinin bulunmadığını söylerken, zanlı da tecavüz suçlamalarını kabul etmedi. Soruşturma sürüyor.

 

•          TCDD’nin Malzeme Toplama Merkezi’nden, poşetle kuruma ait demir parçaları götürmek isterken özel güvenlik görevlileri tarafından yakalanıp, polise teslim edilen Kemal T.adlı 56 yaşındaki zanlı suçlamaları kabul etmedi ve adliyece serbest bırakıldı.

 

•          Polise başvuran A.N., kızı S.N.’nin komşularının oğlu Savaş Ç.tarafından kaçırıldığını, kızının hayatından endişe ettiğini söyledi. Polis, Taştepe’deki evinden kaçırıldığı öne sürülen kızı ve zanlıyı bulmaya çalışıyor.

 

•          Arguvan ilçe girişinde Şenol Demirçivi’nin sorumlu olduğu benzin istasyonundan benzin aldıktan sonra verdiği 100 YTL’nin sahte olduğu anlaşılan B.A.adlı şahıs, şikâyetin ardından Hekimhan ilçe girişinde polis tarafından yakalandı. Şahıs, ifadesinde, benzin karşılığı verdiği paranın sahte olduğunu bilmediğini öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

 

•          Doğanşehir ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde Aykan B. adlı şahsın, saat 18.00 sıralarında 44 TR 491 plakalı traktörü ile tarlada çalışırken, tanımadığı iki şahıs tarafından 7-8 el ateş edildiğini bildirdiği öğrenildi. Hafif alkollü olduğu saptanan şahsın hafif yaralandığı öğrenilirken, av tüfeğiyle yapıldığı öne sürülen saldırıyla ilgili araştırmalar sürüyor.

 

•          Hekimhan ilçesinin Kesikköprü mevkiinde, Türk Telekom’a ait direkler arasında gerili 2.600 metre uzunluktaki telefon kablolarının, kimliği belirsiz hırsızlar tarafından kesilerek çalındığı saptandı. Araştırma sürüyor.

 

•          Pütürge ilçesi Hatip Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki İmmihan Akay, evinde yüksekten düşerek yaralandı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

•          Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesi’nde, 15 yaşlarındaki Y.Y. 24 yaşındaki Ferhat L. adlı gençlerin “ihtiyaç giderme” yüzünden anlaşmazlığa düştükleri ve kavga ettikleri bildirildi. Y.Y.’nin babası, Ferhat L.’den şikâyetçi oldu. Adliyeye verilen taraflar, şikâyetten vazgeçince serbest bırakıldılar.

 

•          Zafer Mahallesi 6. Sokakta Kiraz Çoban’a ait eve 18.30- 22.00 saatleri arasında giriş kapısını zorla açarak giren hırsız ya da hırsızlar, evde bulunan cep telefonu ve 3 YTL parayı çaldılar.

 

•          Orduevi karşısındaki İnönü Parkı’nda, 00.10 sıralarında elindeki kuru sıkı tabancayla oynamakta olduğu belirtilen 25 yaşındaki Fatih Koç adlı şahıs, elinden yaralanınca hastaneye kaldırıldı. Şahsın, kuru sıkı tabancayı hastane polisine teslim ettiği, ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

 

•          Yeşiltepe kavşağındaki Türk Telekom Ambarından 03.00 sıralarında kablo çalıp el arabasına yüklemekte olan Ö.G., Ö.Ö., N.E. ve Y.G.adlı 16 yaşlarındaki zanlılar, devriye gezen polis ekibi tarafından yakalandılar. Adliyeye verilen zanlılar serbest bırakıldı.

 

•          Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 79 yaşındaki Ahmet Şaşmaz, polise başvurarak öğle saatlerinde evinde otururken, penceresine vuran bir kadının yiyecek ve para istediğini, bu kadına 50 YKR sadaka verdiğini, bu sırada evinden bir kadının çıktığını ve dilenciyle birlikte gittiğini gördüğünü, daha sonra televizyon sehpası altındaki 400 YTL parasını yerinde bulamadığını bildirdi. Polis, iki kadının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

 

•          Sanayi Polis Merkezi’ne 21.40 sıralarında başvuran Ahmet B.adlı şahıs, 3-4 gündür eve gelmeyen yeğeni Tayfun B.’yi aramaya çıktığını, Hidayet Mahallesi’nde bulduğunu ve birkaç tokat atıp eve gelmediği için azarladığını, bu sırada yeğeninin yanında bulunan Emrah G.adlı şahsın kendisine silah çekip tehditte bulunduğunu, bu nedenle kaçıp karakola geldiğini söyledi. Polis, Emrah G.adlı şahsı aramaya başladı.

 

•          Tevfik Temelli Caddesi’ndeki bir apartman dairesinde meydana gelen olaya polis müdahale etti. 24 yaşındaki S.B., polise verdiği ifadede 43 yaşındaki annesi S.G.’nin yaklaşık iki aydır 45 yaşındaki K.Ç.ile arkadaşlık ettiğini, bundan dolayı bazı söylentiler çıkınca, olay günü dayısı H.S.’nin evinde K.Ç.ve onun oğlu A.R.Ç.ile buluştuklarını, tartışma çıkması üzerine A.R.Ç.’nin kendisine, annesine, dayısına ve kayısının kızı olan 19 yaşındaki K.İ.’ye tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürdü. K.Ç.adlı şahıs ise ifadesinde, suçlamaları kabul etmedi ve arkadaşı olduğu öne sürülen S.G.adlı kadının oğluna küfür ettiğini iddia etti. Soruşturma sürüyor.

 

•          Hüseyin B.adlı şahsın, saat 04.00 sıralarında aralarındaki anlaşmazlık yüzünden Hasan Çalışkan’ın, Malatya Lisesi yanındaki işyerinin kapı ve vitrin camlarını kırdığı ve gözaltına alındığı bildirildi.

 

•          Yeşilyurt Caddesi’nde Abuzer Altun’a ait eve 11.00- 16.30 saatleri arasından kapısını zorla açarak giren hırsız ya da hırsızlar, kol saati, plaket ve ev sakinlerine ait bazı kimlikleri, banka kartlarını çaldılar. Hırsızların, aynı apartmanda oturan Reşat Doğan’a ait daireye de girdikleri 1 kamera, 1 fotoğraf makinesi, 1 cep telefonu, video kasetler, 1 altın künye, 1 saat, 2 altın kolye, 1 altın takı seti ile 3 çift altın küpeyi çaldıkları belirlendi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

 

•          Milli Egemenlik Caddesi’nde 44 KL 252 plakalı oto ile 44 FH 304 plakalı minibüs çarpıştı. Kazada otoda bulunan Kazım Tütüncü’nün yaralandığı bildirildi.

 

•          Arapgir ilçesi Yukarı Ulupınar Mahallesi Gölet İnşaat Sahasında Sebahattin Durgay yönetimindeki 35 HKY 73 plakalı toprak yüklü kamyon, yükünü boşaltmak için damperini kaldırırken, devrildi. Kazada sürücü yaralandı.

 

•          Battalgazi ilçesi Meydanbaşı Mahallesi’nde, Selahattin Yetiş adlı şahıs 2 kişi tarafından dövülerek yaralandı. Yetiş, ne için dövüldüğünü bilmediğini söylerken, polis V.Y. ve Ayhan B.adlı zanlıları yakaladı.

 

•          Hekimhan ilçesinin Dereli Köyünde, 21 yaşındaki G.A.adlı kızın 27 yaşındaki Özgür T.tarafından kaçırıldığı bildirilirken, jandarma anlaşarak kaçtıklarını belirlediği kızı ve şahsı arıyor.

 

•          Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Malatya İplik Fabrikasında çalışan Remzi Aykaç’ın, fitil makinesinin arasına sıkışan üstüpüyü çıkarmak isterken sol elini makineye kaptırarak yaralandığı ve Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği bildirildi.

 

•          Yazıhan ilçesi Hamidiye girişinde “patpat” diye bilinen araçla gitmekte olan Mehmet Söylemez’in, aracın şaftının kırılması ve devrilmesi nedeniyle hafif yaralandığı öğrenildi.

 

•          Kuluncak ilçesine bağlı Sultanlı Köyünde, ilköğretim 5. sınıfı bitiren 13 yaşındaki kızı P.G.’yi, okula göndermediği gerekçesiyle Musa G.adlı veli hakkında, İlköğretim Kanununa Muhalefet suçlamasıyla yasal işleme başlandığı bildirildi.

 

•          Yeşilyurt ilçesi Gözene Köyü Hedikkolu mevkiinde Ferhat Türk’e ait iş makinesi, 01.00 sıralarında yandı. Yapılan araştırma sonucu makinenin, elektrik kontağı yüzünden yanmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

 

•          Hekimhan’dan Malatya yönüne gelmekte olan Gazi Bakırcı yönetimindeki 19 DD 995 plakalı kamyon Akyazı köyü yol ayrımında viraja hızlı girince devrildi. Kamyonun yükü olan kiremitlerin kırıldığı, kamyonun hasar gördüğü ve sürücünün yaralandığı öğrenildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız