SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde, husumet yüzünden E.Y.’yi döverek, ölümle tehdit ettiği öne sürülen B.D., şikayet üzerine gözaltına alındı ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• İnönü Mahallesi’nde oturan F.M.adlı kadın, polise başvurarak, 20.30 sıralarında evine gelerek kendini İlhami olarak tanıtan, eşinden alacağı olduğunu söyleyip tehditlerde bulunan şahsın kapıyı tekmelediğini bildirdi. Polis şikayet üzerine şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Karakavak Mahallesi Güngör Caddesi’nde oturan 59 yaşındaki İnsaf A.adlı kadın, belirlenemeyen bir nedenle fazla miktarda çamaşır suyu içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’nde tedavi altına alındı.

• Hacı Abdi Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde oturan U.Ö.’nün fazla miktarda ilaç içince zehirlendiği ve TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Polis tarafından yapılan evrak incelemelerinde Akçadağ doğumlu 27 yaşındaki Haşim Ş.adlı şahsın, 2003 yılında Ankara’dan aldığı pasaportla yurt dışına çıktığı ve kayıp işleminin Malatya’dan yapıldığı belirlenince, bu şahıs hakkında yasal işleme başlandı. Yine Elbistan doğumlu 40 yaşındaki Ali Ç.adlı şahsın, yasa dışı yollardan yurt dışına çıktığı ve şahsın pasaport kaydının bulunmadığı da arşiv kayıtlarından saptandı ve bu şahıs hakkında da işleme başlandığı bildirildi. Aynı konuda üçüncü inceleme de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıktığı belirlenen Akçadağ doğumlu 34 yaşındaki Devrim B.için yapıldı. Bu şahısla ilgili yapılan arşiv incelemesinde, 1990 yılında Antalya’dan pasaport aldığı ve zayi işleminin Malatya’da yapıldığı da saptandı. Bu şahıs hakkında da işlem yapıldığı bildirildi. Üç şahsın firari oldukları, işlemlerin evrak üzerinden yapıldığı haber alındı.

• Darende ilçesi Belediyesinin Parke Taşı Şantiyesi civarında 05.45 sıralarında İhsan Güngörmüş yönetimindeki 49 AS 545 plakalı kamyon, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan Veysi ve Metin Balta adlı şahıslar yaralandılar.

• Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesi’nde oturan Arzu Ö.adlı kadın, polise başvurarak, tartıştığı eşi Kadir Ö.tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Polis soruşturmayı sürdürüyor.

• Polise 00.30 sıralarında yapılan ihbarda Hidayet Mahallesi Çobanhasso Sokağı üzerinde bir eve hırsızın girmek istediği bildirildi. Olay yerine giden polis ekibi, kaçmaya çalışan 24 yaşındaki Veli K.adlı şahsı kovalamaca sonucu yakaladı ve üzerinden 1 adet 7.65 çapında ruhsatsız tabanca ile 6 mermi bulunan şahsı gözaltına aldı. Adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran Niyazi Evren, Sarıcıoğlu Mahallesi Taştepe Caddesi’ndeki işyerine biri çocuk, biri kadın 3 kişinin gelerek 530 YTL tutarında tül perde aldıklarını, 150 YTL’yi peşin verip, kalanı için taksit yaptıklarını, daha sonra şahısların yanlarında para olmadığını, evden alıp getireceklerini belirtip perdeyle birlikte çıktıklarını, şüphelenin takip ettiğini, erkek şahsın 80 EE 664 plakalı araçla hareket ettiğini, bu şahsın verdiği cep telefonunu aradığını ve kapalı olduğunu anladığını, böylece dolandırıldığını fark ettiğini bildirdi. Polis, dolandırıcıların kimliklerini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• İsmetpaşa Caddesi girişindeki düğün salonunun karşısında 00.30 sıralarında bazı şahısların park halindeki araçlara zarar verip kavga ettikleri ihbarı üzerine giden polis ekibi, Atilla Uğurlu ve Sebiha Koçlu’ya ait araçlara zarar veren Mücahit B., Onur Hüseyin B. ve Erdinç Y.adlı şahısları yakaladı. İfadeleri alınan zanlılar serbest bırakıldılar.

• Nuriye Mahallesi Abbasefendi Sokağında oturan Hatice Ö., polise başvurarak ailevi nedenlerle tartıştığı eşi Necati Ö.’nün kendisine hakarette bulunduğunu öne sürdü. Şahıs ise suçlamayı kabul etmedi.

• Samanlı Mahallesi 9. Sokakta Berrin Ergün’e ait eve 20.00- 22.00 saatleri arasında mutfak kapısını zorla açarak giren kimliği belirsiz hırsız 20 YTL para çaldı.

• Erdinç Işık, polise başvurarak, 15 gün önce Niyazi Mısri Caddesi’ndeki pazarda cep telefonunun çalındığını, telefonunu Hacı Bayram Ç.adlı şahsın çaldığını ve Eyüp S.’ye sattığını, bu kişinin de Galip S.’ye telefonu devrettiğini öğrendiğini bildirdi. Polis, telefonu hırsızlık olduğunu bilmeden aldıklarını söyleyen Eyüp S. Ve Galip S.adlı şahısları ifadelerini aldıktan sonra serbest bırakırken, Hacı Bayram Ç.adlı zanlıyı arıyor.

• Arapgir ilçesinin Hocaali Mahallesinde tarla meselesi yüzünden kavga eden şahıslardan Mutlu Y.’nin, Hüseyin Y. ve Yüksel D.adlı şahısları dövdüğü bildirildi.

• Hanımınçiftliği Belediyesi’ne ait Cumali Aksaç yönetimindeki 44 EF 821 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Şevket ve oğlu Ahmet G.adlı şahıslarla sürücünün arasında kavga çıktığı, Ahmet G.’nin Cumali Aksaç’a taşla vurmak isterken, otobüsün camının kırıldığı bildirildi. Jandarmanın müdahale ettiği kavganın tarafları birbirlerinden şikayetçi olmadılar.

• Doğanyol ilçesi Burç Köyünde 22 yaşındaki Mustafa A.adlı şahsın, 17 yaşındaki D.M.adlı kızı kaçırdığı bildirildi. Zanlı ve genç kız kısa süre sonra bulunurken, kız ailesine teslim edildi, ifadesi alınan zanlı serbest bırakıldı.

• Organize Sanayi Bölgesindeki Malatya İplik Fabrikası’nın penye bölümünde çalışan Kenan Ekici’nin, sağ elini makinenin çekim sistemine kaptırarak hafif yaralandığı bildirildi.

• Doğanyol ilçesi Yeşilköy’de oturan Abdulkadir Şahin’in, köstebek vurmak amacıyla tüfeğini kurmak isterken, silahın ateş alması sonucu sağ elinden yaralandığı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Battalgazi ilçesine bağlı Hatunsuyu Beldesi’nde oturan ve 10 yaşında olduğu bildirilen Serhat Y.adlı erkek çocuk, kendisini evin ahır bölümüne iple asarak intihar etti. Çocuğun intiharını fark eden yakınlarının hemen müdahale ettikleri, ancak ölümüne engel olamadıkları belirtildi. Olaya Cumhuriyet Başsavcılığı el koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız