SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İnönü Caddesi merkez otobüs durağında beklemekte olan 40 yaşındaki Vahap Kılıç’ın cebinden 60 YTL parayı yankesicilik yoluyla çalıp kaçmak isteyen 41 yaşındaki sabıkalı Sedat K., burada görevli sivil polislerce yakalandı. 3 hafta önce de yine aynı yerde bir vatandaştan yankesicilik yoluyla para çalarken yakalanan ve tutuklanan, cezaevinden tahliye edildiği anlaşılan Sedat K.’nin son olayından sonra tekrar tutuklandığı öğrenildi.

• Çevreyolu Adliye Kavşağında 16 yaşındaki F.Yılmaz adlı kız öğrenciye çarparak yaralanmasına yol açan 06 RVS 68 plakalı aracın sürücüsü Ayhan Demir’in, şikayet üzerine hakkında yasal işleme başlandı. Bu arada, CHP lideri Deniz Baykal’ın konvoyundaki araçlardan birinin neden olduğu öne sürülen bu kazayla ilgili açıklama yapan CHP, kazanın konvoydaki araçlarla ilgisinin bulunmadığını, ayrıca Baykal’ın üniversiteden havaalanına gittiği sırada kavşaklarda görevli trafik polislerinin kavşağı açık tuttuklarını, bu nedenle sinyalizasyon sistemine uyulmadığı iddialarının da yine doğru olmadığını söylediler.

• Sanayi Sitesi 2. Caddede bulunan Mahmut Emeksiz’e ait plastik hurda atölyesinde 20.40 sıralarında çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü. Yangının elektrik kontağından çıktığı saptandı.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir cep telefonu bayiinde çalışmakta olan Ebru Özdemir, polise başvurarak, saat 21.00 sıralarında müşterilerle ilgilenirken gelen bir şahsın bir süre sonra geri gittiğini, bu şahsın ardından masa üzerindeki cep telefonunun olmadığını fark ettiğini bildirdi. Polis, işyerine gelip giden şahsın çok sayıda suçtan sabıkalı 41 yaşındaki Murat S.olduğunu saptadı ve bu şahsı, çalıntı cep telefonuyla yakaladı. Telefon Ebru Özdemir’e teslim edilirken, suçlamaları kabul etmeyen zanlı, adliyece tutuklandı.

• Cirikpınar Mahallesi Arap Osman Kavşağında Abdurrahman Tan’a ait işyerine gece yarısı kilidini kırarak giren hırsız ya da hırsızlar, poşet içerisinde bulunan yaklaşık 1.500 YTL tutarındaki metal para ile anahtar kısmını delerek açtıkları çelik kasadan 2.500 YTL değerinde senetleri çaldılar.

• Salköprü Mahallesi Sanayi Caddesinde, Abdullah Koçer’e ait olan ve evinin önünde kilitli olarak bulunan bisikletin, 12-16 yaşlarındaki iki çocuk tarafından akşam saatlerde çalındığı bildirildi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan Azmi Özgüngör, polise başvurarak, 9 Aralık sabahı çalışmak üzere Derme İlköğretim Okulu civarındaki işyerine giden 17 yaşındaki oğlu Hüseyin Özgüngör’ün o zamandan beri eve dönmediğini, hayatından endişe ettiğini belirterek bulunmasını istedi. Polis, kayıp genci arıyor.

• İsmetpaşa Caddesi Kemal Özelper İlköğretim Okulu önünde saat 19.35 sıralarında 29 yaşındaki Murat Karaaslan adlı şahıs bıçakla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Karaaslan, polise verdiği ifadede, yolda yürürken yanına gelen tanımadığı bir şahısla aralarında tartışma çıktığını ve bu şahsın kendisini bıçakladığını söyledi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Hekimhan ilçesi Sivas- Malatya Caddesi’nde bulunan Yatılı Bölge Okulu’nun kalorifer dairesinde çıkan yangına ilçe itfaiyesi müdahale ederek söndürdü. Yapılan incelemede, kalorifer kazanının girişindeki “tortulanma” nedeniyle yangının çıktığı belirtilirken, kalorifer dairesi sorumlusu Bülent Ecevit K.’nin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

• Polise başvuran Mehmet Emin Özhan, yanında çalışan ve adını Ahmet B.olarak bildiği şahsa, 44 EH 132 plakalı otosuyla tahminen 1.000 YTL değerinde zeytin ve tahsil etmesi için 428 YTL’lik senedi verdiğini, bu kişinin daha sonra işyerine gelmediğini belirterek şikayetçi oldu. Özhan, kendisine gösterilen sabıkalılar albümünden, adını Ahmet B.olarak bildiği çalışanının gerçek kimliğinin Murat B.olduğunu öğrendi. Ertesi gün polise başvuran Mehmet Emin Özhan, daha önceden tanımadığı ve kayıp çalışanının arkadaşı olduğunu söyleyen bir şahsın otoyu, zeytinleri ve senedi teslim ettiğini bildirdi. Polis Murat B.adlı şahsı arıyor.

• Cengiz Topel Caddesi’nde Murat Öncü’nün evinin girişindeki korkuluk demirine kilitlediği 44 KR 580 plakalı motosikleti çalındı.

• Çöşnük Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nda yapılan sürücü ehliyeti yazılı sınavı sırasında, 20 yaşındaki Muhammet Fatih Ş.adlı şahıs, 21 yaşındaki Muhammet Akif Ö.’nün yerine sınava girdiği saptanarak yakalandı. İfadesi alınan Muhammet Fatih Ş., savcı talimatıyla salıverilirken, polis sınava, yerine başkasını soktuğu öne sürülen diğer şahsı arıyor.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Adliye Kavşağı civarındaki bir işyerinin önünde park halinde olan Mustafa Kalkan’a ait bisikletin çalındığı bildirildi. Melekbaba Mahallesi’nde de Hüseyin Bozkurt’a ait bisikletin balkondan çalındığı, bu olayla ilgili H.Ö.adlı zanlının arandığı öğrenildi.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran 44 yaşındaki Bayram Korkmaz, Pazar günü saat 16.00 sıralarında İnönü Caddesi Dörtyol Kavşağı civarında eşi ile birlikte giderken, yanlarına gelen bir şahsın “Beni kurtar, beni öldürecekler..” diyerek yardım istediğini, bu sırada bir başka şahsın gelerek bu şahsı yumrukladığını, kendisinin de bu şahısları araladığını, iki şahsın koşarak uzaklaştıklarını, daha sonra ceplerini kontrol ettiğinde 420 YTL parasının çalındığını fark ettiğini bildirdi. Polis, “Tantanacılık” diye adlandırılan yankesicilik yöntemiyle para çalan iki şahsın kimliklerini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Yazıhan ilçesi Gövük Köyünde kayısı bahçelerine 300 kadar küçükbaş hayvanı sokarat otlattığı gerekçesiyle tartıştıkları çoban Bünyamin Yıldırım’ı döverek yaraladıkları öne sürülen Basri ve Fatih Y. hakkında yasal işleme başlandı.

• Darende ilçesi Ilıca Kasabası’nda oturan 32 yaşındaki Meryem G.’nin, hastalığı nedeniyle fazla miktarda ilaç içince zehirlendiği ve ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Kasımuşağı Köyünde oturan 63 yaşındaki Haydar Mordeniz adlı şahsın, bunalım sonucu yalnız yaşadığı evinde bulunan tarım ilacını içerek intihar ettiği bildirildi. Mordeniz’in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı’na sevkedilirken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

• Yeşilyurt ilçesinin Görgü Köyünde, amca çocuklarının bıçakla şakalaşması sırasında Kemal A.’nın dizinden yaralandığı, Sönmez A.’nın yakalandığı bildirildi.

• Telekom ekiplerinin fiber optik telefon bağlantısı arızasını gidermek için yaptıkları çalışma sırasında, Şahnahan- Özal köyleri arasındaki su deposu mevkiinde kablonun kopmuş olduğu saptandı. Yapılan araştırmada, özel bir şirkete ait Mustafa İnan yönetimindeki iş makinesinin su kanalı kazısı sırasında kabloyu kopartığı saptandı. İfadesi alınan şahıs serbest bırakıldı.

• Pütürge ilçesi Kökpınar Köyünde Rıfat Özırmak’a ait samanlık ve depo olarak kullanılan eklentinin çatı kısmında yangın çıktı. Tavanın çöktüğü, duvarın yıkıldığı, saman, buğday, arpa, mısırın zarar gördüğü yangının elektrik kontağından çıktığı sanılıyor.

• Karahan Köyü Bayar Mezrası’nda Mahmut Akdağ’a ait bahçe evinden 1 adet av tüfeği çalındığı belirlendi. Ev sahibinin kontrolu sırasında olayın ortaya çıktığı, evin kapı ve pencere camlarının kırıldığı bildirildi. Soruşturma sürüyor.

• Pütürge ilçesine bağlı Esencik Köyünde oturan 33 yaşındaki Hasan T.adlı şahsın evinde, ruhsatsız Kaleşnikof marka otomatik tüfek bulundurduğu ihbarı üzerine arama yapıldı. Aramada, hayvan barınağı olarak yapılan çit alanı içerisine gizlenmiş 1 adet 7.62 mm. çapında Kaleşnikof marka otomatik tüfek, 2 şarjör ve 30 mermi ele geçti. Şahıs gözaltına alındı.

• Doğanşehir ilçesinden Polat Kasabası’na gitmekte olan Hasan Gazi Doğan yönetimindeki 01 KC 744 plakalı otomobil, Yolkoru Köyü Deretoprak mevkiinde, sisli hava nedeniyle yoldaki çalışmayı fark edemedi ve araç devrildi. Kazada sürücü ile yanında bulunan Hulkiye Doğan yaralandılar.

• Kuluncak ilçesi Sofular Beldesinden Boyalı Mahallesi’ne gitmekte olan Hüseyin Gülen yönetimindeki 44 KL 322 plakalı araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada araç sürücüsü ile araçta bulunan Hüseyin Taşatan yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız