SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İnönü Kapalı Çarşısı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gece kimliği belirsiz kişilerce girildiği belirtilirken, dernek başkanı Abbas Kaya, herhangi bir şey çalınmadığını söyledi.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan S.D.’nin, iki yıl önce Samet U.adlı şahıs tarafından Adana’dan kaçırılıp Malatya’ya getirildiği ve bu şahsın 18 yaşından küçük olan S.D.’ye imam nikahı kıydırdıkları, daha sonra çocuklarının olduğu, şahsın askere gitmesi üzerine F.D.’nin, şahsın annesi ve babasının yanında kaldığı, Adana’daki ailesi tarafından savcılığa verilen dilekçeyle anlaşıldı. Şahsın annesi ve babasının ifadelerine başvurulduğu, askerde olan şahıs hakkında “Irza Geçme ve Alıkoyma” suçlamasıyla yasal işleme başlandığı öğrenildi.

• Kaynarca Mahallesi’nde bulunan 23 Nisan İlköğretim Okulu’na pencere demir korkuluklarını sökerek giren hırsız ya da hırsızlar 1 adet bilgisayar kasasını çaldılar.

• Şeker Fabrikası önünde park halinde bulunan Mehmet Uçar’a ait 44 AD 831 plakalı traktörün römorkunda yüklü olan 6 ton küspe kimliği belirsiz hırsızlarca çalındı.

• Çukurdere Mahallesinde oturan Miktat G., polise başvurarak, komşusu Hüseyin A.’yı, halı çırpma sesinden rahatsız olduğu için uyardığını, bu şahıs tarafından dövüldüğünü öne sürerken, komşusu iddiaları kabul etmeyip, kendisinin dövüldüğünü iddia etti. Soruşturma sürüyor.

• Cengiz Topel Caddesi’ndeki bir apartman dairesinde 01.00 sıralarında kavga olduğu ihbarı üzerine giden polise ifade veren 45 yaşındaki A.S.adlı kadın, birlikte yaşadığı B.B.adlı şahısla evde iken, oğlu M.E.ile yanındaki O.K. ve O.B.adlı şahısların eve gelip kendilerini ölümle tehdit ettiklerini, B.B.’nin işyerinin camlarını kırdıklarını söyledi. Polis kadının oğlu M.E.ile diğer şahısları yakaladı. M.E.’de 1 adet bıçak, O.K.’de 1 bıçak ve 1 kutu baly adı verilen uyuşturucu-yapıştırıcı madde ele geçirilirken, bu şahıslar suçlamayı kabul etmediler, adliyece serbest bırakıldılar.

• İnönü Kapalı Çarşısı içerisinde 01.00 sıralarında hırsızlığa kalkışan bir şahıs olduğu ihbarı üzerine çarşıyı kontrol eden polisler, 17 yaşlarındaki H.Ö.adlı şahsı 1 spor çantası, 1 kol saati, 1 bıçak ile yakaladılar. Çarşı civarına parkettiği ve hırsızlık olduğu anlaşılan 27 RC 803 plakalı motosiklete de el konulan zanlı, polise verdiği ifadesinde çarşıdaki bir işyerinden, bir gün önce de vitrin camı kırarak saat çaldığını ve sattığını söyledi. Saatlerin çalındığı işyerinin sahibi Osman Çiğ, işyerinden 70 adet kol saatinin çalındığını belirtirken, zanlıdan şikayetçi olmadı. Adliyeye verilen zanlı tutuklandı.

• Akpınar Meydanı girişinde 08.10 sıralarında elinde bıçak ile etrafına saldıran 26 yaşındaki Kadir K.adlı zanlı, kendisine müdahale etmek isteyen polislere de bıçakla saldırdı ve güçlükle yatıştırılabildi. A.Y. ve Y.D.adlı polis memurlarını hafif yaralayan zanlı, gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Polise başvuran 45 yaşındaki İlhami Kılıçaslan, şehir merkezinde dolaşırken, cep telefonunun yankesicilik yoluyla çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşiltepe 100. Yıl Caddesi’nde Erol Kaya’ya ait pide fırınının gece camını kırarak giren hırsız ya da hırsızlar, yazar kasadaki 65 YTL parayı çaldılar.

• Cirikpınar Mahallesi’nde park halinde olan Hasan Çelik’e ait 44 FU 360 plakalı minibüsün arka camının gece yarısı söküldüğü belirlendi. Minibüs sahibi içerisinde tuhafiye eşyası olan minibüsten herhangi bir eşya çalınmadığını belirtirken, aracın çıkarılan camı üzerindeki kan lekeleri polisçe incelemeye alındı.

• Dabakhane Mahallesi Halep Caddesi’nde 01.00 sıralarında silahla ateş edildiği ihbarı üzerine çevrede araştırma yapan polis ekibi, 44 T 0309 plakalı taksiyi durdurarak aradı. Aracın bagaj kısmında 40 gram esrar, şoför mahallindeki paspasın altında ise 1 adet ruhsatsız tabanca ve 6 mermi bulundu. Araçtaki şahıslardan M.Ç.’de de bir adet bıçak ele geçirildiği, bu şahsın yanı sıra takside bulunan M.E., Z.C., M.E., M.S.S. gözaltına alındılar.

• İzzetiye Mahallesi’nde İ.Ç. ve A.A.adlı şahıslara ait işyerlerine kapıları kırılarak girildiği ve 3 adet kamera çalındığı bildirildi. Araştırma sürüyor.

• Halfettin Mahallesi Adliye 1. Sokakta Z.Ö.adlı şahsa ait büfenin daraba kilitlerini kesen A.G. ve M.T.adlı şahıslar polis tarafından yakalandılar. 04.30 sıralarındaki olayda gözaltına alınan iki şahıs, iddiaları kabul etmediler ve adliyece salıverildiler.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde oturan H. Ve A.K.adlı karı koca, gece evlerine gelen ve önceden tanımadıkları 3 şahsın, zorla evlerine girip, oğullarının kendilerine borcu olduğunu öne sürüp, oğlu M.K.’nın boğazına bıçak dayadıklarını ve cebindeki 100 YTL’yi zorla aldıklarını, daha sonra tehdit ederek boş senet imzalattıklarını bildirdiler. Karı kocanın tekrar görmeleri halinde tanıyacaklarını bildirdikleri şahısların kimliklerinin belirlenmesine ve yakalanmalarına çalışılıyor.

• Çevreyolu’nda İ.H. adlı kadını rahatsız edip sarkıntılıkta bulunduğu gerekçesiyle İ.Y.adlı şahıs, polis tarafından yakalandı ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Çevreyolu Adliye kavşağında A.K.yönetimindeki 44 KL 664 plakalı araçla giderken, aniden yola çıkan A.S.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde M.A.’ya ait eve gece yarısından sonra balkon kapısından giren hırsız ya da hırsızlar 200 YTL para, 1 bayan kol saati ve ev sahibinin oğluna ait nüfus cüzdanını çaldılar.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde S.D. ve B.S.T.adlı şahıslara ait işyerlerine bazı kişilerin zarar verdikleri yolunda 02.00 sıralarında yapılan ihbar üzerine olay yerine giden polisler, bazı şahısları durdurarak kimlik kontrolu yapmak istediler. Durdurulan şahıslardan H.I.’nın belinden ekmek bıçağı çıkararak polislere tehditte bulunduğu ve küfrettiği, Y.İ.adlı zanlının sağ kolundan uzun döner bıçağı çıkardığı, yine bu şahıstan G.K.’nın da belinden döner bıçağı çıkararak polisleri tehdit ettikleri belirtildi. Y.İ. ve H.I.’nın güç kullanılarak etkisiz hale getirildikleri, G.K.’nin ise kaçtığı ve yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

• İnönü Caddesi üzerinde park temizliği yapan Trafik Polisi S.U.’nun park halindeki 44 FL 748 plakalı araca ceza yazdığı, bir süre sonra araç sahibi Y.G.’nin gelip, cezayı iptal etmesini istediği, polis memurunun yetkisinin olmadığını söylemesi üzerine küfürlü kelimelerle hakaret edip, tehditlerde bulunduğu öne sürüldü. Şahıs gözaltına alındı.

• MAŞTİ Otobüs terminalinde İ.K. ve K.K.adlı şahıslarla, bir otobüs firması çalışanları H.K. ve M.B.arasında, koli ücreti yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, şahısların karşılıklı olarak birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Tevfik Temelli Caddesi’nden, saat 22.00 sıralarında esrar içmesi nedeniyle rahatsızlandığı için getirilen B.G.adlı şahsın, hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin ardından gözaltına alındığı bildirildi.

• Çevreyolu Üniversite Otobüs duraklarında denetim yapan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir tezgah üzerinde korsan CD ve kaçak sigara satıldığını saptadı. Sahibi başında olmayan ve ortaya çıkmayan tezgahtaki 236 adet korsan CD ile 110 paket çeşitli marka kaçak sigaraya el konuldu.

• Şahnahan Kasabası İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki M.A.’nın, okul bahçesinde kavga ettiği sınıf arkadaşı 12 yaşındaki M.A.’nın parmağını kırdığı bildirildi. Parmağı kırılan öğrenci hastanede tedavi edilirken, ifadesi alınan 13 yaşındaki M.A. serbest bırakıldı.

• Hekimhan ilçesi Köylü Köyü Seydi Mehmet Mezrasında evlerine su hattı çekme yüzünden muhtar B.K.ile aza V.Ş.arasında kavga çıktığı, muhtarın azayı yumrukladığı ve su kanalının içerisine düşen azanın Hekimhan Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği bildirildi.

• Pütürge ilçesi Karşıyaka Köyü Muhtarı M.Ş,, jandarmaya başvurarak Gölhaşin tepesinden köy merkezine getirilen içmesuyu borularının 3 kilometrelik bölümünün kırıldığını bildirdi. Yapılan araştırmada Nazrolar mevkiindeki ana depodan kaynağın bulunduğu depoya kadar olan 3 kilometrelik bölümdeki hattın 42 yerinden kazma ile kırıldığı belirlendi. Önceki yıllarda aynı bölgedeki boruların aynı yöntemle kırıldığı, Karşıyaka köylüleri ile Aktarla Köyü Ahmetler Mezrasında oturanların bu nedenle aralarında dava konusu olduğu, ancak mahkemede anlaştıkları, ancak Aktarla Köyü Yıdıyak mezrasından B.P. ve E.İ.adlı şahısların bu suyun Karşıyaka köyüne verilmesine karşı çıktıkları için şüpheli durumda oldukları belirtildi. Soruşturma sürüyor.

• Pütürge ilçesi Çamlıdere köyünde oturan 72 yaşındaki O.K., jandarmaya başvurarak evine silahla ateş edildiğini, duvarlarının yıkıldığını öne sürdü. Yapılan araştırmada eve ateş edilmediği, duvarlarda ucu sivri cisimle saçma izine benzer izler yapılmış olduğu soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

• Elazığ’dan Malatya yönüne gelmekte olan Seracettin Yılmaz yönetimindeki 34 LEY 24 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon başında uyuklaması sonucu 06.30 sıralarında takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Hülya Derinırmak yaralandılar.

• Adıyaman yönünden Malatya’ya gelmekte olan Mehmet Samsum yönetimindeki 31 SF 435 plakalı kamyon, Reşadiye Geçidinde buzdan kayarak devrildi. 04.15 sıralarındaki kazadan hemen sonra, bu bölgeden geçmekte olan ve sis nedeniyle devrilen kamyonu fark etmeyen Şerif Kama yönetimindeki 44 FS 204 plakalı kamyon devrilen kamyona çarptı. Kazada Mehmet Samsum’un yaralandığı bildirildi.

• Malatya-Kayseri karayolunun 43. kilometresinde Serdal Yaşar yönetimindeki Elazığ Murat Turizme ait 23 P 0403 plakalı yolcu otobüsü dikkatsizlik sonucu şarampola yuvarlandı. 07.00 sıralarındaki kazada otobüs yolcularından Ekrem Yıldız, Güray Adıgül, Sıdıka Dülek, Savaş Büyükcavlak, Tarkan Başpınar, Saime Kaya, Murat Polat, Perihan Sekin, Rifat Yücedağ, Nuriye Kakilli yaralandılar.

• Malatya yönünden Darende yönüne gitmekte olan Fahri Çeliktaş yönetimindeki 06 PKH 90 plakalı TIR, aşırı hız ve kaygan yol nedeniyle Yukarıulupınar Köyü Ağıllar mevkiinde devrildi. Araç hasar gördü.

• Malatya’dan Kayseri yönüne gitmekte olan Mustafa Cemal Tataroğlu yönetimindeki 44 EC 181 plakalı araç, 60. kilometrede virajı alamayarak devrildi ve hasar gördü.

• Yeşilyurt ilçesinin Çayır Köyü Uçtepe mevkiinde bazı kişilerin kaçak kazı yaptığının bildirilmesi üzerine yapılan araştırmada, köyden M.A.’nın, Üçtepe mevkiindeki tümülüse gittiği ve aynı köyden M.Ö. ve M.B.’nin durumu fark edip bu şahsın yanına gittikleri, burada aralarında tartışma çıktığı belirtildi. Şahıslardan M.Ö.’nün durumu ilgililere bildirdiği, kazı yapılan alanın daha önce de kazılmış olduğu, ancak kazı mahallinin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamına giren yerlerden biri olduğunun belirtildiği, gözaltına alınan M.A.’nın ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

• Merkez Kendirli Köyünde oturan A.B.adlı şahsın, kızını kaçıran ve nikah kıyan İ.T.adlı gencin babası M.T.’nin evine 05.00 sıralarında giderek yumrukladığı, “Dışarı çıkın hepinizi geberteceğim” diye bağırıp, havaya tabancasıyla iki el ateş ettikten sonra kaçtığı bildirildi. Jandarma kaçan A.B.’yi yakalamaya çalışıyor.

• Malatya’dan Gaziantep yönüne gitmekte olan Fadıl Daşkaya yönetimindeki 34 AK 6148 plakalı aracın Doğanşehir ilçesi Savaklı mevkiinde tali yoldan gelen Mustafa İsen yönetimindeki 44 DV 303 plakalı araca yola kontrolsuz çıkması nedeniyle çarptığı, kazada 44 plakalı araçta bulunan Zeliha İsen’in yaralandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız