SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Battalgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesi Çolakoğlu Yolu Çamurlu Sokağındaki bir evde oturan 64 yaşındaki Abuzer Teke, yakınları tarafından ölü olarak bulundu. İlçe Sağlık Ocağı’nda yapılan ilk muayenenin ardından savcı talimatıyla Malatya Devlet Hastanesi morguna nakledilen cesette Adli Tıp Uzmanı tarafından yapılan incelemede ölüm şüpheli görüldü ve ayrıntılı otopsi yapılacağı belirtilirken, polis araştırmayı sürdürüyor.

• Uçbağlar Mahallesi Yunus Emre Caddesi (Kanalboyu Stad tarafı)’nde oturan 20 yaşındaki Mehtap P., polise başvurarak 22.05 sıralarında daire kapısına gelen bir şahsın isim sormak bahanesiyle zorla içeriye girdiğini, üzerindeki parayı isteyip, tacizde bulunduğunu, daha sonra cep telefonunu alarak kaçtığını, şahsın elinde bıçak olduğunu söyledi. Polis, evde parmak izleri saptadı. Şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Polise başvuran 67 yaşındaki Remzi Baştimur, Saray Mahallesi Saray Cami civarında bazı şahıslar tarafından dolandırıldığını bildirdi. Baştimur, ifaesinde Soykan Parkı civarında gezerken, tanımadığı 45-50 yaşlarındaki bir şahsın yanına geldiğini, eşinin hasta olduğunu söyleyerek konuşmaya başladığını, bu kişiyle yürürken yine aynı yaşlarda bir başka şahsın yanlarına geldiğini, bu kişinin polis olduğunu söyleyerek yanındaki şahsın cüzdanını aldığını, daha sonra kendi cüzdanını da istediğini, saat 16.00 sıralarında birlikte Saray Camiine gittiklerini, polis olduğunu söyleyen şahsın “Namazdan sonra cüzdanınızı” vereyim dediğini, kendisinin lavaboya girdiğini, çıktığında iki şahsın birlikte ayrıldıklarını öğrendiğini, cüzdanını içerisinde 2.295 Euro, 300 YTL para, banka ve kimlik kartı olduğunu bildirdi. Polis iki dolandırıcının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Gece yarısından sonra 02.00 sıralarında Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak getirilen 26 yaşındaki Aziz Ö., polise verdiği ifadede, 44 AU 499 plakalı aracıyla Çevreyolu Turgut Temelli Kavşağında seyir halinde iken, plakasını ve markasını alamadığı bir araçtan kendisine el hareketleri yapılması üzerine, aracını durdurduğunu, diğer araçtan inen 25-30 yaşlarındaki 3 kişiyle kavga ettiklerini, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Taştepe Mahallesi Taştepe Caddesi’nde oturan 70 yaşındaki Abdullan Ünalan, 02.30 sıralarında evinde iken kapı açılma sesi duyduğunu, kontrola gittiğinde camın kırılmış ve kapının önünde de kendilerine ait olmayan bir çift ayakkabı gördüğünü, ancak evden herhangi bir şeyin çalınmadığını bildirdi. Polis, ayakkabıya el koyarken, araştırmaya başladı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde Mehmet Şahin yönetimindeki 44 DD 981 plakalı kamyonet ile Osman Yalçın yönetimindeki 06 AH 4332 plakalı otomobil çarpıştı, Mehmet Şahin hafif yaralandı.

• Sanayi Yeşiltepe Yolu’nda Abuzer Sağdıç’a ait çay ocağının ön tarafındaki camı kıran hırsız ya da hırsızlar, 35 YTL parayı çalarak kaçtılar.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde 01.00 sıralarında meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan İsmet D., evine gelen Selçuk A. ve Abuzer M.adlı şahısların kapı camını kırıp hakaret ve tehditte bulunduklarını öne sürerek şikayetçi oldu. Diğer şahıslar ise İsmet D.’nin Selçuk A.’ya telefonla küfrettiği için evine gittiğini, şahsın kendilerine tüfek doğrulttuğunu öne sürdüler. Ev sahibinin alkollu olduğu saptandı.

• Saat 20.40 sıralarında Sivas Caddesi sonu ve Turgut Özal Caddesi girişindeki bir sitenin önünde bir kadının kaçırıldığı ihbarı üzerine giden polis ekipleri, kaçırıldığı öne sürülen 18 yaşındaki Pelin A.’yı buldular. Pelin A., polise verdiği ifadede tanımadığı 3 şahsın kendisini zorla bir araca bindirdiklerini, cep telefonu ve 1.000 YTL’sini gasbedip tacizde bulunduklarını, araçtan inerek kurtulduğunu öne sürdü. Bu ifadenin ardından polis, şikayetçinin verndiği plakalı aracı 45 yaşındaki M.B.adlı şahısla birlikte yakaladılar. Yapılan araştırmada, şikayetçinin “yalan söylediği”nin saptandığı belirtilirken, tekrar ifadesi alınan Pelin A.’nın, M.A.’nın kendisini eve yakın yerde indirmeyip gezdirdiği için kızıp, kaçırma ve gasp suçlamasında bulunduğunu söylediği öğrenildi.

• Büyükmustafapaşa Mahallesi Zapçıoğlu Caddesi üzerinde yürümekte olan 22 yaşındaki Özkan Ş.adlı şahıs, şüphe üzerine arandı ve üstünde 1 adet ruhsatsız tabanca ve 5 mermi bulundu.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 19 yaşındaki A.D.adlı genç, bilinmeyen bir nedenle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• Özalper Mahallesi’ndeki Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu arkasındaki Çocuk Parkı’ndan 22.35 sıralarında yaralı olarak Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 18 yaşındaki Burak Y., polise verdiği ifadede kız arkadaşından ayrıldığı için moralinin bozulduğunu, hap içtikten sonra çakı ile sol bacağından kendini yaraladığını ve kimseden şikayetinin olmadığını söyledi.

• Hekimhan ilçesi Bağyolu Caddesi’nde Ömer A.adlı 19 yaşındaki şahıs, yolda yürürken tartıştığı aynı yaştaki Şahin O.’nun kendisine tokat atıp bıçak çektiğini, ancak şikayetçi olmadığını söylerken, diğer şahıs tokat attığını, ancak bıçak çekmediğini öne sürdü.

• Fuzuli Caddesi Kernek Meydanı çıkışında 22.05 sıralarında bazı kişilerin etrafı rahatsız ettikleri yolundaki ihbar üzerine polis Selçuk A., Ergün B. ve Erol K.adlı şahıslara müdahale etti. Bu şahıslardan Selçuk A.’nın üzerinde 1 adet 7.62 çapında ruhsatsız tabanca, 3 mermi elde edildi. Çevreyi rahatsız ettikleri gerekçesiyle Ergün B. ve Erol K.adlı şahıslar 50 YTL idari para cezası kesilerek serbest bırakılırken, adliyeye verilen Selçuk A., tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

• Ferhadiye Mahallesi Ferhadiye Sokakta Bahadır Okçu’ya ait işyerine açık olduğu sırada giren kimliği belirsiz hırsız, cep telefonu ile Okçu’ya ait nüfus cüzdanını çalarak kaçtı.

• Mehmet Buyruk Caddesi Turgut Özal Camii önünde Ahmet Bayındır yönetimindeki 33 TE 550 plakalı araç, 19.20 sıralarında aniden yola çıkan 8 yaşındaki Kamil Turan adlı cocuğa çarparak yaralanmasına neden oldu. Alkollu olduğu saptanan sürücü tutuklandı.

• Hamidiye Mahallesi Antepli Sokakta bulunan M..adlı cafeye müşteri olarak gelip, diğer müşterilere rahatsızlık verdikleri öne sürülen Hasan B., Hüseyin Avni B., Muhammed K., Gökhan S. Ve Emrah K.adlı şahısların, işyeri görevlileri Ali T., Muharrem Y. ve Hüseyin U.ile kavga ettikleri, şahıslardan Hasan B.’nin kavga sırasında tabancayla ateş ettiği, daha sonra şahısların kaçtıkları bildirildi. 15.40 sıralarındaki olayın ardından 5 şahıs yakalanırken, bunlardan Hasan B.’nin üzerinde 1 adet 7.65 çaplı tabanca ve 4 mermi bulundu.

• Melekbaba Mahallesi 3. Caddede oturan Ercan T.adlı şahsın, aldığı alkolun etkisiyle kapı camını kırdığı ve kendi kendini yaraladığı bildirildi. 01.00 sıralarındaki olayın ardından Ercan T., TÖTM’de tedavi altına alındı.

• Mimar Sinan Caddesi’ndeki bir işyerinde alacak verecek yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Feyzullah O.adlı şahsın, Mehmet S.’yı, av tüfeğiyle ayaklarına ateş ederek yaraladığı ve gözaltına alındığı bildirildi.

• Polise başvuran 35 yaşındaki Erhan İ.adlı şahıs, İnönü Caddesi’nde 13.00 sıralarında boşanmış olduğu eşinin ağabeyleri S., O., K. ve M.U. ile onların yakını N.D.ile karşılaştıklarını, bu kişilerin kendisini dövdüklerini, birinin de cebindeki 80 YTL’yi gasbettiğini öne sürdü. Polis, 4 kardeş ve arkadaşlarını arıyor.

• Hasanbey Caddesi’nde alacak verecek yüzünden Mustafa G. ve Hamide K.arasında kavga çıktığı, Mustafa G.’nin diğer şahsı dövdüğü öne sürüldü.

• Polise başvuran 30 yaşındaki Günay Güloğlu adlı şahıs, 17.00 sıralarında Cemal Gürsel Mahallesi 9. sokakta yürürken, arkasından gelen, yüzünü göremediği bir şahsın elindeki çantayı zorla alarak kaçtığını, çantada cep telefonu, kimlikler, banka kartları, anahtar ve 20 YTL para bulunduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Zaviye Mahallesi’ndeki bir apartmanın 2. katında oturan 34 yaşındaki Ahmet Kaçar, düşerek yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Şifa Mahallesi Eski Otogar içerisinde Yavuz Tunç’a ait işyerinin giriş kapısını zorla açarak giren hırsız ya da hırsızların 150 YTL’lik bozuk parayı çaldıkları bildirildi.

• Aralarında husumet bulunan Edip Ç. ile Yahya ve Ali R.adlı şahısların Zapçıoğlu Caddesi’nde karşılaştıkları ve kavga ettikleri bildirildi.

• İnönü Caddesi’ndeki bir LPG şirketine ait 44 FY 399 plakalı motosikleti çaldığı belirlenen 16 yaşındaki E.A.adlı şahıs, MAŞTİ Terminali önünde hırsızlıktan 3 saat sonra polis tarafından yakalandı. Motosiklet şirkete teslim edilirken, adliyeye verilen şahıs serbest bırakıldı.

• Doğanşehir ilçesi Yeni Mahalle Belediye yanında işyeri bulunan Zeki Demirtaş, polise başvurarak 24.00 sıralarında bir şahsın kendisini arayıp işyerinin camının G.Z. ve A.Y.adlı şahıslar tarafından kırıldığının ve içerideki parayı aldıklarının bildirildiğini söyledi. Polis iki şahsı yakaladı. Şahıslardan G.Z.işyerinin camını kırdığını, ancak para almadığını söylerken, diğer şahıs suçlamaları kabul etmedi. İki şahıs ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

• Arif A., Pütürge ilçesinde polise başvurarak tartıştığı eşinin babasının evine gittiğini, kendisinin de kız kardeşi G.A.ile birlikte kayınpederinin evine eşini almaya gittiğini, burada kayınpederi Ş.G. ve kardeşi A.G.’nin kendilerine hakaret edip, dövdüklerini öne sürdü.

• Yeşiltepe’de Ömer ve Emrah G.adlı şahısların, daha önce işyerlerinde meydana gelen hırsızlık yüzünden şüphelendikleri N.E.adlı çocuğu dövdükleri, Ömer G.’nin bıçakla çocuğu sol kalçasından yaraladığı öne sürüldü. 15 yaşındaki N.E., Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yakalanan iki kardeş gönderildikleri adliyece serbest bırakıldılar.

• Hidayet Mahallesi’nde park halinde olan Saim Avcı’ya ait 44 DU 129 plakalı motosikletin gece yarısı çalındığı bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan E. ve G.C., polise başvurarak 23.00 sıralarında evlerine gelen B. ve A. Y.adlı kardeşlerin tehdit ve hakaret ettiklerini öne sürdüler. İki kardeş, babalarına borçlu olduğu gerekçesiyle G.C.’nin evine gittiklerini, hakaret ve tehditte bulunmadıklarını iddia ettiler ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan Mahmut T.adlı şahıs, ailevi nedenlerle tartıştığı 36 yaşındaki ablası Ayhan T.’yi dövdüğü gerekçesiyle, ablasının şikayeti üzerine gözaltına alındı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Ciripkınar Mahallesi’nde Mustafa Saydam’a ait eve 14.30- 21.30 saatleri arasında hırsızlık amacıyla bahçeye açılan arka kapıdan girildiği belirtilirken, evde yapılan araştırmada herhangi bir şeyin çalınmadığının saptandığı bildirildi.

• Hanımınçiftliği Kasabası Kültür Mahallesinde oturan 59 yaşındaki F.A., 52 yaşındaki Z.A., 24 yaşındaki S.A. ve 20 yaşındaki T.A.’nın, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıkları bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Eskiköy’nde İ.Ş. ve Ş.Ş.adlı şahısların, kardeşleri A.Ş. ve Y.Ş.’yi sopayla vurarak yaraladıkları bildirildi.

• Pelitli Köyünde 55 yaşındaki R.P.’nin evinin önünde hızar makinesi ile odun keserken, elinden yaralandığı öğrenildi.

• Battalgazi ilçesi Alişar Köyü Kıraçlar Mahallesinde 7 yaşlarındaki E.D. adlı çocuğun, sahipsiz bir köpek tarafından sağ kolundan ısırıldığı ve TÖTM’de tedavi altına alındığı bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Bekiruşağı-Dutlu- Harunuşağı köylerine ait 900 metre uzunluğundaki telefon kablosunun kimliği belirsiz hırsızlar tarafından kesilerek çalındığı öğrenildi.

• Arguvan ilçesi Aşağısülmenli Köyünde A.Ö.’nün ahırında bulunan iki adet büyükbaş hayvanın, ahırın penceresini komple söken hırsızlar tarafından çalındığı belirlendi. Jandarma araştırmayı sürdürüyor.

• Pütürge ilçesine bağlı Aktarla Köyü Ahmetler Mezrasında 65 yaşındaki H.P.’ye ait evde yangın çıktı. Ev sahibinin bir gün önce İstanbul’a gittiği belirtilirken, yangının elektrik kontağı sonucu çıktığı, ahşap evin tavanının çöktüğü bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Kozluca Kasabası’nda O.Ö.’nün ruhsatsız olarak çalıştırdığı kahvede kumar oynadıkları iddiasıyla E.Ç., H.K., H.U. ve İ.P.adlı şahıslar hakkında yasal işleme başlandı.

• Malatya’dan Darende yönüne gitmekte olan Mustafa Kemal Erdem yönetimindeki 44 AY 363 plakalı araç, Yukarıulupınar Ağıllar Köyünde aşırı hız yüzünden devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan Mehmet Sami Erdem yaralandılar.

• Malatya’dan Elazığ yönüne gitmekte olan Alaattin Alıncı yönetimindeki 23 FE 593 plakalı otomobille, 30. kilometrede yola çıkan danalara çarptı. 12 dananın Kıyıcak Köyünden Mehmet Çetiner’e ait olduğu ve ahırdan çıkarak yolun karşısına geçmekte oldukları, kaza sırasında 5’inin telef olduğu öğrenildi.

• Malatya’dan Sivas yönüne gitmekte olan Abdulhamit Güngör yönetimindeki 44 DU 303 plakalı kamyonet, karşı yönden gelen Kamber Çelik yönetimindeki 44 KD 547 plakalı otomobille çarpıştı. Kaza sırasında Kamber Çelik ağır, Abdulhamit Güngör ise hafif yaralandılar.

• İnönü Üniversitesi kampusü Personel Lojmanları bölümünde yönetimindeki 44 FK 086 plakalı araçla manevra yapmakta olan Fadime üstüner’in, geri hareket sırasında park halinde olan Levent Gökdemir’e ait 44 FH 134 plakalı otomobile çarptığı ve araçların hasar gördüğü öğrenildi.

• 1. Organize Sanayi Bölgesinde Kadir Yıldız yönetimindeki 44 FZ 890 plakalı araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırım taşlarına çarptı. Araç hasar gördü.

• Adıyaman’dan Malatya yönüne gelmekte olan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait Mustafa Aksu yönetimindeki 23 DD 069 plakalı araç, Malatya’ya 32 km. mesafede takla attı. Saat 14.00 sıralarındaki kazanın sürücünün uyuması yüzünden meydana geldiği öne sürülürken, kazada sürücü ile Nevzat Özbay ve Yavuz Erhan’ın ağır yaralandıkları öğrenildi.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde oturan F.P., ailevi nedenlerle tartıştığı eşi V.P. tarafından tehdit ve hakaretlere uğradığını öne sürerek, kocasından şikayetçi oldu.

• İstasyon Virajı’ndaki Dede Korkut Parkı’nın yöneticisi olan S.K., polise başvurarak 22.00 sıralarında parka gelen M.A., B.Y., F.I., A.D. ve E.Y.adlı şahısların çevreyi rahatsız ettiklerini, aydınlatma lambalarından birini kırdıklarını, bunun üzerine O.S. ve H.A.adlı arkadaşlarıyla şahısların yanına gidip uyardıklarını, şahısların bıçak çektiklerini, tehdit ve hakaretlerde bulunup haraç istediklerini öne sürdü. Polis, 5 şahsı 1 bıçakla birlikte yakalarken, bu şahıslar suçlamayı kabul etmeyip, park yöneticisi ve arkadaşlarından şikayetçi oldular.

• Kuluncak ilçesi Avlar Köyünde, köy merası olan alan içerisinden köye gelen mahalle yolunu kapatarak kendi arazisine katmak istediği öne sürülen 72 yaşındaki H.B.adlı şahıs hakkında şikayet üzerine soruşturmaya başlandı.

• Pütürge ilçesinin Kavaklıdere Köyü Çat Mezrası’nda H.A.’ya ait yazlık evin pencere camının sökülerek 2 halı, 1 battaniye ve sandıktaki çeşitli çeyiz eşyasının çalındığı şikayeti üzerine araştırmaya başlayan jandarma, hırsız ya da hırsızları belirlemeye çalışırken, aynı bölgede 3 ayrı bölgede daha hırsızlık olduğunu, o dönemde 34 UBP 92 plakalı minibüsün çevrede görüldüğü bilgisine ulaştı. Araştırmayı sürdüren Jandarma, söz konusu minibüsü Malatya-Elazığ yolu üzerindeki Çolaklı Bucağı yakınındaki bir akaryakıt istasyonu parkında terkedilmiş olarak buldu. Araştırma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız