SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

* Dabakhane Mahallesi Yeni Hamam Sokak üzeri Cezmi Kartay Caddesi civarında 00.30 sıralarında eski bir husumet yüzünden bir kısmı birahane müsteciri ve çalışanları oldukları öne sürülen Vedat E., Ali E., Zafer D., Serdar D., Serkan Y., Bekir Y., İsmail K., Muhammet Mustafa G. ile aralarında husumet bulunduğu öne sürülen Seydi Battal K., Ergül K., Avni U., Halife Ö., Servet T. ve Ali Rıza Ş.'nın kavga ettikleri, tabancaların, bıçakların ve sopaların kullanıldığı kavgada Vedat Erad ve Durmuş Özdemir'in ayaklarından tabanca kurşunuyla, Bekir Yıldırım'ın elinden bıçakla, Serkan Yıldırım'ın ise dövülerek yaralandıkları, olay yeri çevresinde Ergün Ertan'a ait işyerine kurşun isabet ettiği, taraflarda 2 tabanca, 8 mermi, 6 sopa ve 4 bıçak ele geçirildiği, mahkemeye verilen zanlılardan Serkan Y., Durmuş Ö., Seydi Battal K. ve Ergün K.'nın tutuklandıkları belirtildi.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran Selcan K. adlı genç kız, Kernek’teki bir kafede H.H.Y. adlı arkadaşı ile otururken aralarında tartışma çıktığını, bu şahsın kendisini dövüp ölümle tehdit ettiğini, daha sonra da tehditlerini sürdürdüğünü öne sürünce, polis H.H.Y.’yi aramaya başladı.

• Polise başvuran Bülent Varol A.adlı şahıs, E.S.Ö. ve H.G.adlı şahıslarla aralarındaki husumet yüzünden, M.U.ile yanında bulunan bazı şahısların kendisinden para istediklerini öne sürdü. M.U. ve S.D., şikayet üzerine yakalandılar ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar. E.S.Ö.’nün de daha sonra polise teslim olduğu ve adliyece serbest bırakıldığı belirtilirken, Dabakhane Mahallesi PTT Sokaktaki bir iş merkezinde meydana geldiği öne sürülen tehdit iddiası ile ilgili H.G.adlı şahsın arandığı bildirildi.

• Turgut Temelli Caddesi girişindeki market önünde, bakışma yüzünden tartıştığı Mehmet Cabbar Malkoç'u bıçakla yaraladığı bildirilen Burhan A. olay yerinden kaçtıktan bir süre sonra yakalandı ve adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşilyurt ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından arazide 1 adet plakasız motosiklet bulunduğu, E.A.adlı şahsın da şüpheli olarak gözaltına alındığı belirtilirken, yapılan araştırmada motosikletin Erhan Serttürk adlı şahsa ait olduğu ve Atatürk Caddesi’nde park halinde iken çalındığı belirlendi.

• Saat 22.00 sıralarında Beydağı Polis Merkezi’ne gelen 22 yaşındaki H.A.(D) adlı kadın, rahatsızlığından dolayı eşi M.D. ile Devlet Hastanesine gittiklerini, eşini annesi çağırınca kendisini bırakarak ayrıldığını, bir süre sonra B.D.adlı şahsın kullandığı araçla yanına gelen C.Y.adlı şahsın, kendisini zorla bu araca bindirip telefonunu gasbettiğini, daha sonra gelen eşinin kendisini kurtardığını öne sürdü. Yakalanan C.Y.ise, bir arkadaşının aracılığıyla M.D.adlı şahsın fuhuş yapmak üzere H.A. (D)’yi Devlet Hastanesi kavşağına getirdiğini, ilişki için 50 YTL’ye anlaştıklarını, parayı alan kadının bunu M.D.’ye verip araçlarına bindiğini, daha sonra da aralarında anlaşmazlık çıktığını, telefonun ise araçta olduğunu öne sürdü. Polis, “Fuhuşa Aracılık Etmek, Darp ve Gasp” suçlamasıyla şahısların tamamı hakkında yasal işlemlere başladı ve adliyeye verilen şahıslar serbest bırakıldılar.

• Ferhadiye Mahallesi Beydağı Sokakta oturan Erkan Algül’ün evine 12.30-21.00 saatleri arasında oturma odası penceresinden girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Kiltepe’de oturan Hatun P., polise başvurarak ailevi nedenlerle tartıştığı eşi M.P.’nin, kendisini ve kızı S.Z.P.’yi dövdüğünü öne sürerken, yakalanan şahıs iddiaları kabul etmedi.

• Selçuklu Mahallesi Vakıfbank İlköğretim Okulu bahçesindeki kavgayla ilgili olarak ifadesi alınan Mahmut T.adlı şahıs, ailevi sorunları olan Mustafa Y.ile konuşurken, bu kişinin belinden silah çıkarıp yüzüne dayadığını ve daha sonra kaçtığını öne sürdü. Polis Mustafa Y.’yi arıyor.

• Devlet Hastanesi’ne başından yaralı olarak getirilen Ramazan Karakuş adlı şahıs, Salköprü Mahallesi’ndeki yeni buğday pazarı önünde karşılaştığı ve adını Kır Mehmet olarak bildiği şahsın, bilmediği bir nedenle kafasına kilo ile vurduğunu ve kaçtığını söyledi.

• Polise başvuran Songül İnce ve Azize Kankılıç , Hasanbey Caddesi’nde karşılaştıkları B.D.’nin kendilerine küfür ettiğini, nedenini sorduklarında ise bu şahsın kendilerine saldırdığını ve daha sonra kaçtığını öne sürdüler.

• Karakavak Mahallesi Ankara Caddesi’nde, Ömer M.adlı şahsın, haciz işlemi yapılırken, avukat olan Zeynel Abidin Şahin'e saldırmaya kalkışırken polis tarafından engellendiği ve hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Zafer Mahallesi Şahin Sokakta bulunan Abdulvahap Karayıl'a ait fırına gece yarısı giren hırsızların 10 torba un çalıp kaçtıkları öğrenildi.

• Hamidiye Mahallesi Antepli Sokakta Recep Ahmet Şengönül adlı şahsa ait evin kurşunlandığı bildirildi. 22.30 sıralarındaki olayın ardından evde yapılan araştırmada, boş odanın duvarında 4 adet deforme olmuş mermi çekirdeği bulunurken, evin dışında da 4 adet boş kovan elde edildi. Recep Ahmet Ş., evine ateş eden kişi ya da kişileri görmediğini, kimseden şüphelenmediğini, ailesinden yaralanan olmadığı için kimseden şikayetinin olmadığını söyledi.

• Malatya Devlet Hastanesi Göz Polikliniği’nde muayene olmak için sırada bekleyen Fatma Yıldırım'ın cep telefonu yankesicilik yoluyla çalındı. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Sanayi Polis Merkezi’ne saat 16.00 sıralarında başvuran 30 yaşındaki M.B. adlı şahıs, Selçuklu Mahallesi Turgut Özal Koleji arkasındaki parkta iki kişi tarafından dövüldüğünü ve cep telefonunun gasbedildiğini öne sürdü. Olayla ilgili olarak yakalanan Z.E.adlı şahıs, eşi H.E.ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle M.B.’yi, kardeşi H.E.ile birlikte dövdüklerini, telefonu da, eşi ile M.B.’nin birlikte fotoğrafları olduğu için delil amaçlı olarak aldığını söyledi. Adliyeye verilen şahıslar serbest bırakıldılar.

• Melekbaba Mahallesi 1. Caddede oturan Bessey Köse adlı şahsın evine, mutfak pencere demirlerini keserek giren hırsız ya da hırsızlar, 1 adet kasetçaları alıp kayıplara karıştılar.

• Melekbaba Mahallesi 4. Caddede Musa Akar’a ait eve giren hırsız ya da hırsızların, 500 YTL para ile çeyiz eşyalarının bulunduğu valizi çaldıkları öğrenildi.

• Karakavak Mahallesi Ankara Asfaltı’nda fırıncılık yapan Kazım Soğancı, 00.30 sıralarında fırına gelen şahıslardan S.K.’ya ekmek kalmadığını söyleyince bu şahsın kendisine tekme attığını ve küfrettiğini, ardından arkadaşları M.E., A.O., H.A., Ö.A. ve H.B.Ç.’nin de olaya karıştıklarını, fırının camını kırdıklarını, ortağı N.Ş.’ye cam parçasıyla saldırdıklarını öne sürdü. Polis, şahısları yakaladı ve rapor için Beydağı Devlet Hastanesi’ne götürülen şahıslardan A.O.’nun, hastanenin giriş kapı camını kırdığı bildirildi. Adliyeye verilen zanlılar serbest bırakıldılar.

• Özalper Mahallesi Turgut Özal Caddesindeki bir inşaatın depo olarak kullanılan bodrum katının kapı kilidinin kırıldığı ve Mehmet Çiğ’e ait kırıcı hitlinin çalındığı öğrenildi.

• Yeşilyurt Caddesi’nde Hasan Demirci yönetimindeki 44 EH 141 plakalı araçla Tecde yönüne giderken, karşıdan karşıya geçmekte olan Zeynep Doğan'a çarpıp yaralanmasına yol açtığı bildirildi. 20.00 sıralarındaki kazada yaralanan Doğan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

• Darende ilçesinin İbrahimpaşa Mahallesi Necatibey Caddesinde alacak verecek yüzünden çıkan kavgada, Bayram Tekin adlı şahsın Cuma Ve Hamit K.adlı kardeşler tarafından dövüldüğü, Cuma K.’nın ayrıca bıçakla şahsı yaraladığı öne sürüldü. Adliyeye verilen iki kardeş serbest bırakıldı.

• Yenihamam Mahallesi Esnaflar Sitesi’nde Ramazan Kıyam’nın birlikte yemek yaptığı Emrah C.’nin uzattığı bıçağa çarpıp sağ bacağından yaralandığı, Emrah C.’nin ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla ailesine teslim edildiği öğrenildi.

• Çevreyolu Taştepe kavşağında saat 22.00 sıralarında Abdulkadir Gülateş yönetimindeki 16 BZC 23 plakalı araç ile Ali Coşanay yönetimindeki 44 FA 477 plakalı araç çarpıştılar. Kaza sırasında kontrolunu kaybeden Ali Coşanay yönetimindeki araç, daha sonra kavşak içerisinde park halinde olan polis memuru Murat Karkın’ın yönetimindeki trafik ekip otosuna çarparak zarar verdi. Kaza sırasında sürücülerden Coşanay’ın yaralandığı, 3 araçta hasar meydana geldiği bildirildi.

• Orduzu’daki Hacı Mehmet Turgut Camii’ne, gece yarısından sonra penceresinden giren hırsız ya da hırsızların 1 adet 6 metrekarelik, 2 adet de 2 metrekarelik el dokuması halıyı çaldıkları bildirildi.

• Küçükmustafapaşa Mahallesinde D.E. ile ablası B.A.arasında ailevi nedenle çıkan kavgaya, evde bulunan Z.E. ve H.E.’nin de karıştıkları bildirildi. Birbirlerinden şikayetçi olan aile fertleri adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşilyurt Caddesi’nde park halinde olan Ali Abbas Pektaş'a ait 44 EZ 710 plakalı aracın sağ ön kapısını açan hırsızlar, 4 hoparlör ile 1 adet anfiyi çaldılar.

• Mimar Sinan Caddesinde Gökhan Barlık yönetimindeki 44 T 0119 plakalı taksi ile giderken, aniden yola çıkan Sultan Şanlı'ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Malatya Lisesi bahçesinde 12.30 sıralarındaki olayda, Ahmet Ş., kendisi hakkında asılsız sözler söylediği gerekçesiyle Emel Ö.adlı kız öğrenciyi döverek yaraladı.

• Mustafa K.adlı şahsın, sabah 07.30 sıralarında Beydağı Mahallesi TOKİ Otobüs durağında gördüğü eski kız arkadaşı Kadriye D. ve yanında bulunan Ahmet O.’yu döverek kaçtığı bildirildi.

• İnönü ve Tevfik Temelli Caddeleri kavşağında Abdullah Alıcı yönetimindeki 44 AZ 323 plakalı araç ile Cemal Yiğit yönetimindeki 44 FP 477 plakalı araç çarpıştılar. Kaza sırasında her iki araç sürücüsü de yaralandı.

• Çukurdere Mahallesi Divanefendi Sokağında oturan Vedat Göğebakan'a ait eve balkon kapısından giren hırsız ya da hırsızlar 2 altın bilezik, 1 takı seti, 3 çeyrek altın ve 150 YTL para çaldılar.

• Yaygın kasabası Seküler mezrasında oturan 73 yaşındaki M.B., odun keserken çalışır vaziyette yere bıraktığı hızar makinesine dokununca parmağından yaralandı ve Malatya Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Kasabası Hocalar Mahallesi’nde oturan A.F.’ye ait ahırda bulunan büyükbaş hayvanlardan birinin, ahır kapısı kırılarak çalındığı ve izlerin Şentepe bölgesine kadar gittiği, olayın alacak-verecek ilişkisinden kaynaklanmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

• Kuluncak ilçesine bağlı Temüklü Köyünde 65 yaşındaki H.A.’nın bahçesindeki meyva ağaçlarını kestiği ve evine götürdüğü öne sürülen 64 yaşındaki H.T.’nin evindeki 2 ton meyva ağacına el konurken, şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Yeşilyurt ilçesi Gözene Köyü Belen mevkiinde, N.D.adlı şahsın, tapusuz tarladaki meşe ağaçlarını kökünden söküp, testere ile parçalarken yakalandığı, 12 kök meşe ağacına el konup Orman İşletmesine teslim edildiği, şahıs hakkında soruşturmaya başlandığı bildirildi.

• Kuluncak ilçesi Çayköy’de, 46 yaşındaki Z.M.adlı şahsın, kendi bahçesine dikili olan Telekom’a ait telefon direğini sökerek, 47 yaşındaki A.M.adlı şahsın evinin bahçesine diktiği gerekçesiyle yakında yasal işlem yapılıyor.

• Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Yahya Kemal Mahallesi’nde Mehmet Karaavcı yönetimindeki 44 KD 314 plakalı kamyonet ile geri manevra yaparken Kadir Altuntop’a ait park halindeki 23 DE 728 plakalı araca çarpıp zarar verdi.

• Malatya’dan Darende yönüne gitmekte olan Mehmet Cengiz yönetimindeki 44 FD 535 plakalı kamyonet, Akçadağ ilçesi Develi mevkiinde kaygan yolda toprak yığınına çarptı ve zarar gördü.

• Mehmet Güner yönetimindeki 44 FR 419 plakalı kamyonun, aşırı yük nedeniyle Doğanşehir ilçesi Erkenek Kasabası Tünel mevkiinde frenlerinin patladığı, bu nedenle tünel duvarlarına sürtünüp, çıkıştaki duvara çarpıp durabildiği ve aracın hasar gördüğü bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Fındık Köyünde 30 yaşlarındaki H.Y.adlı şahıs hakkında, İcra Müdürlüğü elemanlarınca icra takibi yapılırken, devlete hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında yasal işleme başlandı.

• Kale ilçesi girişinde bulunan 55 yaşındaki M.K.adlı şahsın evinin alt katındaki deponun kilidinin kırıldığı ve 7 ton kuru kayısısının çalındığı bildirildi.

• Malatya- Dilek yolu üzerindeki tüpgaz tesisinde adli görev nedeniyle bulunan er Kemal Uçar yönetimindeki jandarma aracına, park halinde iken yoldan geçmekte olan Aydın Polat yönetimindeki 44 ES 847 plakalı aracın çarptığı bildirildi. Yagış ve kaygan yol nedeniyle meydana geldiği belirtilen kazada iki araç hasar gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız