SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Malatya Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. İlhan Kerse, poliklinikte hasta muayene ederken adının Metin T.olduğunu söyleyen hastaya, sağlık karnesindeki fotoğrafın kendisine benzemediğini görünce nüfus cüzdanını vermesini söylediğini, şahsın üzerinde kimlik olmadığını belirtip hemen getireceğini söyleyerek çıktığını, 5 dakika sonra sağlık karnesi kaybına dair anons yapıldığını, kısa bir süre sonra da sağlık karnesinin kendisinde olduğunu kimseye söylemediği halde bu kez “gerçek” Metin T.’nin polikliniğe geldiğini polise bildirdi. Metin T.adlı şahıs ise suçlamayı kabul etmedi.

• Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesinde oturan 36 yaşındaki Mahmut Pektaş, gece yarısı evinin bahçesinde düşerek ağır yaralandı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• Hasanbey Caddesinde İmam Güzel yönetimindeki 23 ER 068 plakalı otoyla, 01.30 sıralarında park halinde olan Mehmet Ateş’e ait 44 FR 055 plakalı araca çarptı. Kaza sırasında yaralanan Güzel, TÖTM’ye kaldırıldı.

• Şifa Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki A.Ö., dayak dolayısıyla tedavi görmek için Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. A.Ö., ailevi nedenle tartıştığı eşi E.Ö. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Hasanbey Caddesi’nde Hasan Deniz’e ait eve kimsenin bulunmadığı gündüz saatlerinde giren hırsız ya da hırsızlar fotoğraf makinesi, kamera ve bayan kol saati çaldılar.

• Halep Caddesi’nde bakkallık yapan Kazım Dereli, 20.45 sıralarında işyerinin önünden geçen iki kişinin kendisine küfrettiklerini, dükkan önündeki askıda bulunan 4 adet cipsi yediklerini, bıçak çekip ölüm tehdidiyle 5 YTL para istediklerini ve kaçtıklarını söyledi. Sabıkalılar albümünden 16 yaşındaki M.B. ve 15 yaşındaki H.E.oldukları belirlenen zanlılar aranıyor.

• Pasaportu yıprandığından dolayı yeni pasaport alma talebinde bulunan Kayhan O.Ü.adlı şahısla ilgili arşiv incelemesinde, bu şahsın Malatya’dan pasaport kaydı bulunmadığı, Ankara’dan aldığı pasaportun sayfalarının eksik ve yıpranmış olduğunun saptandığı, bu nedenle hakkında Pasaportta Tahrifat suçlamasıyla yasal işlem yapıldığı öğrenildi.

• Akçadağ ilçesi Doğu Mahallesi’nde yönetimindeki 44 KH 587 plakalı araçla kaza yapan sürücü Sami Okta yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Akçadağ ilçesi Doğu Mahallesi’nde sağ yanağından bıçakla yaralanmış olarak ilçe Devlet Hastanesi’ne getirilen Ahmet Doğar, Malatya’ya sevkedildi. Olayın zanlısı olarak yakalanan Süleyman A., şahsın kendisini dövmek istediğini, kendini korumak isterken yaraladığını öne sürdü.

• Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi’nde park halinde olan Halil Kavak’a ait 44 KH 487 plakalı motosiklet çalındı.

• Büyükhüseyinbey Mahallesi’ndeki Belediye Oto Parkı karşısında park halinde olan Abdulvahap Keleş’e ait 34 VH 6178 plakalı aracın kapı camını kıran hırsız ya da hırsızlar 1 oto teybi, 1 cep telefonu şarj aleti ile 10 adet dolu CD çaldılar. Aynı yerde Yusuf Aydoğan’a ait 44 AH 865 plakalı otonun da camı kırılarak teybi, 20 kaset ve süs kedisi çaldı. 00.30 sıralarında meydana gelen hırsızlıklarla ilgili soruşturma sürüyor.

• Sabah 07.10 sıralarında Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 24 yaşındaki Kadriye D.adlı genç kadın, Aslantepe Caddesinde Mustafa K.ve yanında bulunan tanımadığı bir kişi tarafından kaçırılmaya çalışıldığını öne sürdü. Yakalanan Mustafa K., suçlamayı kabul etmedi ve adliyece serbest bırakıldı. Polis ikinci şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Mücelli Caddesi Özbek Sokağında Ahmet Yağmur’a ait işyerine penceresinden giren hırsız ya da hırsızlar, masa çekmecesinde bulunan 850 YTL parayı çaldı.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde oturan 70 yaşlarındaki Hüseyin K.adlı şahıs, polise başvurarak, 42 yaşındaki Necla A.adlı kadının kendisinden 150 YTL para istediğini, bu parayı verdiğini, kadının kendisine bir adet altın bilezik verip sonra alacağını söylediğini, olay günü evinde birlikte kaldıklarını, uyandığında kasa içerisinde bulunan 1.500 YTL parası ile cep telefonunun kadın tarafından çalınmış olduğunu farkettiğini öne sürdü. Yakalanan kadın suçlamayı kabul etmezken, altın olduğu öne sürülen bileziğin de altın olmadığı belirlendi. Poliste ifadesi alınan zanlı serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe’de Ahmet Demir yönetimindeki 44 AC 671 plakalı araçla giderken aniden yola çıkan 33 yaşındaki Ekrem Demir’e çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Kiltepe Mahallesi 16. Sokakta park halinde olan Enis Özdemir’e ait otonun 44 KT 358 no.lu ön ve arka plakalarının çalındığı bildirildi.

• Yeşiltepe Esenlik Evleri 1. Blokta geçtiğimiz hafta Cuma günü 15.30 sıralarında meydana gelen olayda 23 yaşındaki Ahmet Topsöğüt sol ve sağ baldırından, kalçasından, 23 yaşındaki Mehmet Arslan sol dizinden, 31 yaşındaki Osman Saygan da karnından tabancayla vurularak yaralanmışlardı. Olayla ilgili olarak Tamar K.adlı kadın ile Veysel Ö. Yakalanmışlardı. Polisin olayla ilgili Yusuf D., Mehmet M., Murat M. İle Fehmi ile kimlikleri belirsiz 2 kişinin açık kimliklerini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor. Olay yerinde 16 adet boş kovan da bulunduğu bildiriliyor.

• Çavuşoğlu Mahallesinde 17 yaşındaki Emrah K. karnından bıçakla yaralandı. Alacak verecek yüzünden meydana geldiği belirtilen olayın hemen ardından pişmanlık duyan zanlı 19 yaşındaki Ümüt D., yaralıyı hastaneye kaldırdıktan sonra polise teslim oldu.

• Halfettin Mahallesi’nde Cennet Özdemir’e ait evin anahtar deliğinin zorlandığı yolundaki ihbar üzerine polis tarafından yapılan araştırmada evden herhangi birşeyin çalınmadığı saptandı. Polis, kapıyı zorlayanı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Selçuklu Mahallesi’nde alacak verecek yüzünden çıkan tartışma sonucu Ali D.adlı şahsı dövdüğü öne sürülen Mustafa A.aranıyor.

• Niyazi Mahallesi’nde K.R.adlı çocuğa apartman boşluğunda tacizde bulunulduğu iddiası üzerine polis zanlıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Sarıcıoğlu Mahallesinde Abuzer Vurmaz’a ait lokantanın kapı camını kırarak giren hırsız ya da hırsızlar 80 YTL para çaldılar. Lokantanın bulunduğu iş merkezinde Abdulvahap ve Nurettin Sayın’a ait işyerine de aynı yöntemle giren hırsızların, kasadaki 100 YTL para ile miktarı belli olmayan müşteri çeklerini çaldıkları öğrenildi.

• İnönü Caddesi Öğretmenevi civarında İbrahim Aktürk yönetimindeki 44 KL 291 plakalı araç ile Hüseyin Korkmaz yönetimindeki 44 FK 638 plakalı oto çarpıştılar. Kazada 291 plakalı otoda yolcu olarak bulunan 11 yaşındaki Enes Aktürk yaralandı.

• Hacıabdi Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde Yeter Yolagelen’e ait eve kapısını zorlayarak giren hırsızların bilgisayar monitörü ve kasasını çaldıkları belirtilirken, ev sahibinin şüphelendiğini bildirdiği M.B., İ.B., U. İle H.adlı şahıslar yakalanmaya çalışılıyor.

• Mimar Sinan Caddesi’nde Abdulkadir Ceylaner’e ait işyerinin daraba ve kapısını kırarak giren hırsızların, masa çekmecesindeki anahtarı alıp açtıkları kasadaki 2.000 YTL, 1.100 ABD doları, 1.300 Euro ayrıca çekmecedeki 150 YTL bozuk para ve 250 paket çeşitli marka sigarayı çaldıkları bildirildi.

• Paşaköşkü Mahallesinde Ali Ekber Şahin’e ait oto yıkama yerine kapısını zorla açarak giren hırsız ya da hırsızlar, 15 adet güvercin ile 5 adet 60x50 cm. ebadında el dokuma halıyı çaldılar.

• Halep Caddesi’nde oturan İ.G., ailevi nedenle tartıştığı eşi H.G.tarafından dövüldüğünü öne sürerek şikayetçi oldu.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan Aynur Ç., polise başvurarak komşusu Nevin E.’nin kendisine tokat atıp tehditte bulunduğunu öne sürerken, Nevin E. suçlamayı kabul etmedi ve Aynur Ç.’nin kendisine küfrettiği iddiasında bulundu. Soruşturma sürüyor.

• Turgut Temelli Caddesinde oturan Hüseyin Karakaya’ya ait evde hırsızlık olduğu ihbarı üzerine giden polisler, ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle herhangi bir şey çalınıp çalınmadığını belirleyemediler.

• Ataköy Mahallesinde oturan Emine Aslan, evinin misafir odasındaki vazoya koyduğu 2 çeyrek altın, 20 Euro ve 615 YTL paranın yerinde olmadığını, bu olay nedeniyle D.H.adlı kadından şüphelendiğini söyledi. D.H., suçlamayı kabul etmedi.

• Çukurdere Mahallesi’nde baca tütmesi yüzünden çıkan tartışma sırasında Murat T. Ve Fehmi A.’nın birbirlerini dövdükleri, olaya Kadir T.adlı şahsın da karıştığı öne sürüldü.

• Trafik Şubesi tarafından Mehmet A., Ahmet A., Mehmet E., Tahsin K., Ali Kerem E. ve Yusuf K.’ye ait araçların tescil belgelerindeki mühürlerin sahte olduğundan şüphelenildiği ve yapılan incelemede sahte olduğunun saptandığı belirtilirken, araç sahiplerinin belgeleri iş takipcisi Memet D. ve Avni G.adlı şahsa yaptırdıklarını, sahte olup olmadığını bilmediklerini, sahteyse şikayetçi olduklarını söyledikleri bildirildi. Polis, Avni G.adlı şahsı yakalarken, Memet D.’nin halen cezaevinde tutuklu olduğunu saptadı. Adliyeye verilen Avni
G. serbest bırakıldı.

• Akçadağ ilçesi’nde Hikmet Şahin, polise başvurarak Cumhuriyet Meydanında bilemediği bir nedenle dövüldüğünü öne sürerken, bir süre sonra Tahsin Ş.adlı şahıs polise teslim oldu.

• Doğanşehir ilçesinin Erkenek Kasabası’ndan Malatya’ya gelmekte olan Ali Şanaldı yönetimindeki 44 FA 834 plakalı minibüs, Doğanşehir ilçesi Soğukpınar Mezrası civarında karlı yolda şarampola yuvarlandı ve takla attı. Kazada Faruk ve Fatma Alagöz, Zeynal Duran, Fikret ve Nazım Polat, Mehmet Tulu, Selahaddin Öner ve Mehmet Can Alagöz yaralandılar.

• Hekimhan- Malatya karayolunun 4. kilometresinde Kemal Buğday yönetimindeki 44 KT 736 plakalı otobüsle Malatya yönüne gelirken, karşı yönden gelmekte olan Ahmet Sürücü yönetimindeki 60 AS 996 plakalı araç çarpıştı. Araçlar hasar gördü.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde birahane sahiplerinin ateşli silah da kullanılan kavgasından yaralanan şahısların Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavileri yapılırken, olayın taraflarından S.Y. ve S.D.’nin, acil serviste tartıştıkları B.A.’yı yumrukladıkları bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Aydınlar Köyünde, su kuyusu yüzünden çıkan tartışma sonucu M.E.’nin taş ile M.A.’yı kafasından yaraladığı bildirildi.

• Tepehan’dan Malatya yönüne gelmekte olan Hacı Bayram Örde yönetimindeki 44 AE 541 plakalı otomobil, Pazarcık Köyü yol ayrımında Malatya yönünden gelmekte olan Emin Kavak yönetimindeki 44 DY 019 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otolar hasar gördü.

• Kale ilçesi Karaağaç Köyünde Behzat Çetinkaya yönetimindeki 44 FK 744 plakalı araç, çamurlu yolda kayarak dere yatağına yuvarlandı, sürücü ağır yaralandı.

• Malatya-Elazığ yolu İnönü Üniversitesi yol
ayrımındaki köprünün altına afiş asmak isteyen 6-7 kişilik bir gruba jandarmanın müdahale ettiği, izin alınıp alınmadığı sorulan gruptaki şahıslardan S.I. ve M.N.T. adlı şahısların Uzman Çavuş A.K. ile Er S.G.’ye saldırdıkları, S.I.’nın er S.G.’nin boğazını sıktığı, sol elmacık kemiğine yumruk attığı, M.N.T.’nin de uzman çavuşa vurduğu öne sürüldü. Sol bir grubun üyesi oldukları yapılacak bir miting için afiş astıkları öğrenilen iki şahsın, ifadelerinin alınmasından sonra salıverildikleri bildirildi.

• Battalgazi ilçesinin Hatunsuyu Beldesinde, bir evde sobadan sızan karbonmonoksit gazı yüzünden 38 yaşındaki Z.D.ile çocukları Y, N., A. ve A.D.’nin zehirlendikleri ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıkları öğrenildi.

• Yazıhan’ın Gövük Köyünde H.G. ile Z.G. arasında kavga çıktı. Z.G., diğer şahsın silah çekip kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürerken, görgü tanıkları silah ve tehdit olmadığını, şahısların sadece kavga ettiklerini söylediler.

• Malatya’dan Darende ilçesine gitmekte olan Ilıca Belediyesine ait Osman Cengiz yönetimindeki 44 DZ 760 plakalı otobüs, Yukarıulupınar Ağıllar mevkiinde karşı yönden gelen Nurettin Akyüz yönetimindeki 21 ES 262 plakalı kamyonla, yolun buzlu olması nedeniyle çarpıştılar. Kazada otobüste bulunan Hulusi Özbey yaralandı.

• Malatya’dan Gaziantep yönüne gitmekte olan Refik Saban yönetimindeki 31 E 4246 plakalı kamyonet, Erkenek Kasabası Sakaltutan mevkiinde kardan kayarak yol kenarındaki korkuluklara çarptı ve maddi hasar meydana geldi.

• Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan Mehmet Taşdemir yönetimindeki 33 SD 530 plakalı otomobil, 33. kilometrede karlı yoldan kayarak şarampola yuvarlandı. Kazada Mehmet ve Meral Taşdemir ile Ramazan Deveci yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız