SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Turgut Temelli Caddesi girişindeki mrketin sorumlusu S.H.Ç., şahsen tanıdığı bir şahsın kasanın üzerindeki 3 sigarayı çaldığını gördüğünü, şahsı yakalamaya çalıştığını, sigaraları atan şahsın kaçtığını, ancak şahıstan şikayetçi olmadığını polise bildirdi. Polis, adının F.K.olduğunu öne süren, ancak gerçekte Z.K. olduğu anlaşılan şahsı gözaltına aldı. Adliyeye verilen zanlı tutuklandı.

• İnönü Caddesi’ndeki Pak Kazanç İşhanı’nda işyeri bulunan S.Ö., işyerine müşteri olarak gelen iki şahsın telefon baktıklarını, daha sonra almadan çıktıklarını, bu şahıslar gittikten sonra 1 adet cep telefonunun çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Akpınar’daki bir Telekom bayiinde telefon görüşmesi yapmakta olan O.A.adlı şahsın kemerine takılı kılıftaki cep telefonu yankesicilik yoluyla çalındı.

• Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi’nde çalışan B.B. ve Ö.K.adlı polis memurları, Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde bulundukları bir sırada, daha önce hakkında bir işlem yaptıkları Ö.Ş.adlı şahsın yanlarına gelip küfrettiğini ve “Sizin yüzünüzden mahkemelere gidip geliyorum. Ceza alırsam sizinle o zaman görüşürüm” diye tehditte bulunduğunu, bunun üzerine polis merkezine davet ettiklerini, zorluk çıkarınca da zor kullanarak ekip aracına bindirdiklerini bildirdiler. Adliyeye verilen Ö.Ş.adlı şahsın serbest bırakıldığı bildirildi.

• E.T.adlı kadın, dört çocuk annesi olduğunu, çocuklarını okula kendisinin götürdüğünü, 1.5 ay önce S.E.adlı şahsın okul önüne gelip kendine arkadaşlık teklif ettiğini, kabul etmemesi halinde eşini ve çocuklarını öldüreceğini söyleyip, üzerine araç sürdüğünü, kendisinin bu olayı eşine anlattığını, eşiyle birlikte zanlıyı telefonla okul önüne çağırdığını ve bu sırada durumu polise bildirdiklerini, polisin okul önüne gelen şahsı yakaladığını, şahıstan şikayetçi olduklarını söyledi. Gözaltına alınan zanlı ise suçlamayı kabul etmedi.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde husumet yüzünden çıkan tartışma sonucu T.D.adlı şahsın, H.E.’yi kafasına vurarak dövdüğü ve yaraladığı bildirildi.

• Melekbaba Kavşağı Çarşamba Pazarı’nda seyyar sebze sattığını belirten C.K., olay günü A.B.adlı şahsın yanına gelip, elini cebine sokarak cebindeki parayı aldığını, şahsın eline vurarak paranın 16 YTL’sini kurtardığını, kaçarken de “Seni vururum” diyerek tehdit ettiğini öne sürdü. A.B., polis tarafından yakalandı, ancak suçlamaları kabul etmedi.

• Hidayet Mahallesi Melektepe Sokakta oturan M.L.adlı şahsın evine, akşam saatlerinde balkon kapısını kırarak giren hırsız ya da hırsızlar 1 yarım, 2 çeyrek altın, 150 YTL para ile çek koçanını çaldılar.

• Hidayet Mahallesi Çoban Hasso 3. Sokakta S.İ.’ye ait eve akşam saatlerinde kiler penceresini kırarak giren şahsın, içeriyi dağıttığı, ancak herhangi bir şey çalmadığı bildirildi.

• Çukurdere Mahallesi 3. Gül Sokaktaki bir apartmanda M.B., C.B., E.B.ve F.B.adlı şahıslar A.A., E.A., H.A. ile kavga ettiler. Kavgaya V. İle C.adlı şahıslar da karıştı. Kavga sırasında M.B.’nin A.A.’yı bıçakla yaraladığı belirtildi. Polisin adliyeye verdiği şahıslardan M.B. tutuklandı, diğerleri serbest bırakılırken polis firar eden V. İle C.adlı şahısları arıyor.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan S.K., 02.20 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• İstasyon Virajı Dede Korkut Yanı’nda saat 11.30 sıralarında yürümekte olan M.D.adlı şahıs, sırtından bıçakla yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, polis Ö.A.adlı zanlıyı yakaladı. Zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• İstiklal Mahallesi Evliyaoğlu Sokakta oturan A.B.adlı şahıs, önceden tanıdığı M.E.’nin evine geldiğini ve daha sonra kendisinin gece otobüs terminaline gitmek üzere ayrıldığını, terminalde çantasını unuttuğunu fark edince oğlundan çantayı göndermesini istediğini, M.E.’nin çantayı alıp evden çıktığını, 15 dakika sonra eve dönüp çantayı geri bıraktığını ve evden ayrıldığını öğrendiğini, bunun üzerine otobüsten inip eve döndüğünü, çantayı kontrol ettiğinde içerisinde olması gereken 650 YTL parayı bulamadığını, paranın M.E. tarafından çalınmış olduğunu iddia etti. Polis M.E.’yi arıyor.

• Anadolu Turizm Meslek ve Otelcilik Lisesi’nde öğrenciler arasında çıkan kavga sonucu E.K., A.B., M.A.O. ve E.G.adlı öğrencilerin M.E.E.’yi dövdükleri, bacağından bıçakla yaraladıkları öne sürüdüldü. Yaralı hastaneye kaldırılırken, adliyeye verilen zanlılar serbest bırakıldı.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran S.A.adlı şahıs, 3 ay önce emlakçı aracılığıyla İ.K.adlı şahıstan 26 bin YTL karşılığında daire satın aldığını, bu şahsın daireyi borçlarından dolayı sattığını ve geri alacağını söyleyerek kendisinden 45 gün süre istediğini, kendisinin de bunu kabul ettiğini, ancak geçen hafta Tapu Müdürlüğü’nden, kendisinin satın aldığı dairenin B.K.adına satışının yapıldığını öğrendiğini, daha sonra bankaya gittiğinde B.K.adına çekilen 33 bin YTL’nin İ.K.hesabına havale edildiğini öğrendiğini, kendisinin bu şahıslar tarafından dolandırıldığını öne sürdü. Savcılık talimatı üzerine yakalanan B.K. ve İ.K., suçlamayı kabul etmediler ve adliyece serbest bırakıldılar.

• Orduzu Çarşıbaşı Mahallesi’nde H.K. yönetimindeki 44 FF 994 plakalı oto ile T.K. yönetimindeki 70 DK 841 plakalı araç çarpıştı. Kazada H.K. yaralandı.

• Fırat Mahallesi Özel Hastane Sokağındaki bir apartmanın M.F.I. ve M.E.I. adlı şahıslara ait teras katındaki kafes içerisinde bulunan 10 adet güvercinin çalındığı bildirildi.

• Sancaktar Mahallesi Otçu 1. Sokakta oturan Bekir Çalgın adlı 71 yaşındaki şahıs, 23.30 sıralarında eve gelen yakınları tarafından yerde yatar vaziyette bulundu. Şahsın ölmüş olduğu anlaşılınca ceset otopsi için Adli Tıp Morguna kaldırıldı ve “Şüpheli Ölüm” işlemi yapılmaya başlandı. Yaşlı şahsın ölüm nedeni araştırılıyor.

• Hidayet Mahallesi Melektepe Caddesi’nde M.Ç.adlı şahsa ait evin salon balkon kapısından giren hırsız ya da hırsızlar 10 YTL ile 1 adet altın zincir çaldılar.

• Dörtyol Halep Caddesi mevkiinde kız yüzünden Y.I. ve M.K. ile G.K. ve A.K.adlı şahıslar arasında kavga çıktı. Kavgada G.K. bıçakla yaralanırken, polis zanlıları yakaladı. Adliyeye verilen taraflar serbest bırakıldı.

• Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi Toptaş Caddesinde M.B. adlı şahıs teras yıkımında çalışırken tablanın kırılması sonucu alt kata düşerek yaralandı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• İzzetiye Mahallesi Nasuhi Caddesi’nde 23.30 sıralarındaki olayda, kavga ettiği şahıslardan M.M.’yi bıçakla kolundan yaralayan D.adlı şahıs kaçtı. Polis şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Ferhadiye Mahallesi Ferhadiye Sokakta M.G.Ş.’ye ait işyerinin cam sürgüsünü kıran hırsız ya da hırsızlar yaklaşık 400 YTL değerinde yabancı marka sigarayı çaldılar.

• Halep Caddesi PTT arkasında B.D.adlı kıza tacizde bulunduğu öne sürülen S.A.adlı şahıs, şikayet üzerine yakalandı. Suçlamayı kabul etmeyen S.A.adliyece serbest bırakıldı.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde V.Ö.adlı şahsın evine gündüz giren hırsız ya da hırsızlar 1 altın bilezik, 600 ABD doları ile 100 Euro para çaldılar.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki bir evin önünde olay olduğu ihbarı üzerine giden polis ekibine ifade veren R.T., daha önce T.K.adlı şahsın işyerinde çalıştığını, bu şahsın sarkıntılıkta bulunup beraber olmak istediğini söylemesi üzerine ayrıldığını, şahsın aracıyla kendisini takip ettiğini, cep telefonuyla rahatsızlık verdiğini, eve geldiği sırada şahsın da arkasından içeriye girdiğini, kolundan tutup kaçırmak istediğini, yoldan geçen 2 vatandaşın yardım edip kendisini kurtardığını, şahsın ise kaçtığını öne sürdü. Bir süre sonra polis merkezine gelen T.K.’nın ise, borcunu istemek üzere R.T.’nin evinin önüne gittiğini, diğer suçlamaları kabul etmediğini söyledi ve alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

• Şifa Mahallesi’nde 02.40 sıralarında park halinde olan M.D.’ye ait otoda çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Yapılan incelemede akünün kısa devre yapması sonucu yangının çıktığı belirtildi.

• Hamidiye Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde K.K.’in müdürlüğünü yaptığı işyerine giren hırsız ya da hırsızların içerisinde 9 adet Samsung marka cep telefonu bulunan koliyi çaldıkları bildirildi.

• Hacıabdi Mahallesi Yeşilyurt Caddesi 1. Sokak kavşağında E.E.yönetimindeki oto ile giderken karşı yönden gelen C.B.yönetimindeki otoyla çarpıştı. Kazada E.E.yaralandı. E.E.’nin alkollü olduğu da saptandı.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde oturan D.K.’ya ait eve gündüz kimsenin bulunmadığı sırada balkon penceresinin kilidini kırarak giren hırsız, 2 adet altın küpeyi çaldı.

• İnönü Caddesi Dede Korkut Parkı kavşağında M.A. yönetimindeki otobüs ile Y.K. yönetimindeki motosikletin çarpıştığı, kazada motosiklet sürücüsünün yaralandığı bildirildi.

• Hacıabdi Mahallesi Akbay Caddesi’nde oturan E.E.’ye ait eve gündüz kimsenin olmadığı bir saatte balkon kapı kilidini kırarak giren kişilerin evi karıştırdıkları, ancak herhangi bir şey çalmadıkları öğrenildi.

• Cemal Gürsel Mahallesi 1. Sokakta O.D. yönetimindeki oto ile giderken yolda yürüyen A.Z.B.’ye çarparak yaralanmasına yol açtığı öğrenildi.

• Zaviye Mahallesi Turgut Temelli Caddesi’ndeki kavganın ardından olaya karışan şahıslardan B.O. polise verdiği ifadede, kız arkadaşı ile tartıştığını, bir süre sonra arkadaşının akrabası olduğunu söyleyen U.adlı şahsın eve gelip kendisini tehdit ettiğini söyledi. Olaya karışan A.G.adlı şahıs da evine gelirken, U.adlı şahsın kendisine silahla ateş ettiğini, tartışma sırasında ise bu şahsın kendisini bıçakla elinden yaraladığını öne sürdü. U.adlı şahıs ise polise verdiği ifadede, akrabası ile kavga eden B’nin babası ile konuşmak istediği sırada şahsın arabayı üzerine sürdüğünü, buna sinirlenerek üzerindeki bıçağı attığını, arkasından apartmana girerek kavga ettiğini, bıçak ve silah kullanmadığını öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi Battalgazi Lisesi yanında S.A., sol bacağından bıçakla yaralandı. Şakalaşırken M.C. tarafından yaralandığı ifade edilen yaralı ilçe sağlık ocağında tedavi edilirken, zanlı serbest bırakıldı.

• Pütürge ilçesinin Hatip Mahallesinde oturan B.D., merdivenden düşerek yaralandı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız