SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir kahvehanede akşam saatlerinde polis tarafından yapılan denetim sırasında A.Y., A.K., İ.M. ve Y.A. adlı şahısların para karşılığı kumar oynadıkları gerekçesiyle yakalandıkları, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.

• İnönü Mahallesi Ergenekon Köprüsü altındaki Gümrük Araç Parkı karşısında park halinde olan Ö.F.A. adlı şahsa ait 44 FR 284 plakalı kamyonun ruhsatı çalındı.

• Polise başvuran M.B.adlı şahıs, daha önceden tanıdığı M.B. ile birlikte, 34 MTH 47 plakalı otosunu arızası nedeniyle M.B.’nin tanıdığı olan bir tamirciye götürüp bıraktıklarını, bir süre sonra M.B.’nin otoyu buradan aldığını, bu şahsın kardeşinin otoyu ehliyetsiz kullandığı sırada polis tarafından yakalandığını ve aracın trafikten men edildiğini, M.B.’yle bu nedenle tartıştıklarını ve şahsın kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

• Koyunoğlu Mahallesi Hacıevliya Caddesi Teksif Kooperatif evlerinde H ve Y.I.adlı şahıslar ile G., Y. Ve A.İ. arasında alacak verecek yüzünden kavga çıktığı, şahısların birlirlerini dövdükleri bildirildi.

• Çukurdere Mahallesi 1. Hamamcı Sokağında oturan A.S.adlı şahsın evine gündüz giren hırsız, 1000 Euro para çaldı.

• Kız Meslek Lisesi kavşağındaki bir büfeye verdiği paranın sahte olduğu anlaşılan M.K. adlı şahıs, sahte 100 YTL’lik banknotla yakalandı ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Hekimhan ilçe Pazar yerinde yasak yere sergi açtığı öne sürülen H. ve M.U.adlı şahıslar ile kendilerini ikaz eden Zabıta Memurları T.K. ve H.G. arasında kavga çıktı. H.U., polisteki ifadesinde zabıta memurları ve olaya sonradan karışan M.K.’nın kendilerini dövdüklerini, ayrıca zabıta memuru T.K.’nın tabanca kabzasıyla yüzüne vurduğunu öne sürdü. Adliyeye verilen şahıslar serbest bırakıldılar.

• Darende ilçesi Cumhuriyet Alanı’nda M.G. adlı şahsın işyerine gelen kimliği belirsiz 3 şahıstan bazılarının işyeri sahibini oyalarken, birinin 6-7 takım elbiseyi çalarak kayıplara karıştıkları bildirildi.

• Tandoğan Mahallesi Çevreyolu civarında S.O. yönetimindeki oto ile giderken park halindeki aracın önünden çıkan M.K. adlı kız çocuğuna çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Polise başvuran F.A., kızı S.A.’nın çalıştığı işyerine gitmek üzere sabah evden ayrıldığını, akşam eve dönmediğini, yaptığı araştırmada kızının 18.10 sıralarında daha önceden tanıdığı S.Y.adlı şahısla birlikte işyerinden ayrılmış olduğunu öğrendiğini, kızının kaçırılmış olduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İzzetiye Mahallesi’nde A.Ü.adlı şahsa ait işyerine gece kapısını zorla açarak giren hırsızlar 1.000 YTL derğerinde çeşitli marka sigara, 200 YTL’lik telefon kontürü ile kasa içerisinde bulunan miktarı belirsiz bozuk parayı çaldılar.

• Fuzuli Caddesi’nde 13.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak ifadesi alınan P.Ö.adlı kız öğrenci, daha önceden öğretmeni olan Z.A.İ.adlı şahsın kendisine sarkıntılık ettiğini, olayı amcası D.Ö.’ye anlattığını, bu yüzden amcasıyla öğretmenin kavga ettiklerini söylerken, kızın babası E.Ö., öğretmenden davacı olduğunu söyledi. Z.A.İ.adlı öğretmenin ise suçlamayı kabul etmediği, şahısların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Selçuklu Mahallesi’nde park halinde olan M.G.adlı şahsa ait aracın içerisinden, işyeri anahtarları bulunan mont ile teybin çalındığı bildirildi.

• Bentbaşı Mahallesi’nde Ş.Ş. adlı şahsa ait deponun kilitlerini kıran hırsızların 5 ton kuru kayısıyı çaldıkları öğrenildi.

• Taştepe Mahallesi’nde bıçakla yaralanmış olarak Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şahıslardan E.M., evinin mutfağında kendi kendine konuştuğu sırada diğer odadan gelen eşinin kendisini bıçakla boğazından ve sağ elinin üstünden yaraladığını, araya giren annesi Z.K.’ye de eşinin birkaç kez bıçak salladığını öne sürdü. Hastaneye kaldırılan ana-kızın tedavisi devam ederken, ananın dudak ve dilinde kesik olduğu saptandı. Firar eden İ.M.adlı şahıs aranıyor.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan M.A., psikolojik rahatsızlığı olan eşi Z.A. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Olay üzerine yakalanan ve ifadesi alınan Z.A. daha sonra salıverildi.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde oturan B.Ç. ve S.Ç., psikolojik rahatsızlığı bulunan oğlu İ.Ç.’nin kendilerini ölümle tehdit ettiğini, hakarette bulunup eve almadığını öne sürdüler. İ.Ç. ise poliste susma hakkını kullanarak ifade vermedi.

• A.E.S. yönetimindeki oto ile R.Ö. yönetimindeki oto, Ankara yolu MAŞTi terminal kavşağında çarpıştılar. R.Ö., ifadesinde kaza sonrası A.E.S. ve yanındaki T.S. ve M.A.adlı şahıslar tarafından dövüldüğünü öne sürerken, şahıslar suçlamayı kabul etmediler.

• Cengiz Topel Caddesi’nde D.Ç.’ye ait eve kilidini kırarak giren şahısların evi karıştırdıkları, ancak herhangi bir şey almadıkları bildirildi.

• Polise başvuran O.P., Şifa Mahallesi Halep Caddesi’ndeki işyerine gelerek parfüm almak istediğini söyleyen şahsa dükkanın arka tarafında bulunan parfümü getirdiğini, şahsın parfümü beğenmediğini söyleyip ayrıldığını, daha sonra çekmeceyi kontrol ettiğinde 200 YTL paranın çalınmış olduğunu farkettiğini, bu şahıstan şüphelendiğini söyledi. Polis şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Darende ilçesinin Sürenkök Çarşısındaki birahanede çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Ü.K. ve M.B.adlı şahısların Ş.K.B., B.Ö. ve M.G.’yi dövdükleri bildirildi.

• Hacı Hüseyin Kölük Ticaret Lisesi’ndeki olayda H.A.adlı şahıs, polise başvurarak K.G.tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Şikayet üzerine yakalanan K.G., yaşının küçük olması nedeniyle ifadesi alınamadan adliyeye verildi ve serbest bırakıldı.

• Salköprü Mahallesi İlyas Sokağında M.D.’ye ait eve 14.40 sıralarında oturma odası penceresinden giren kimliği belirsiz hırsız 2 battaniye ve 1 seccade çaldı.

• Aslanbey Mahallesi Halep Caddesi’ndeki olayla ilgili olarak polise ifade veren M.P., B.K.adlı şahısla 5 yıl beraber yaşadıktan sonra 4 aydır ayrı olduklarını, ilişkilerini konuşmak üzere randevulaştıkları yere gittiğini, burada B.K.’nin kendisine hakarette bulunduğunu ve dövdükten sonra kaçtığını öne sürdü. B.K. aranıyor.

• Zaviye Mahallesi Yeşilyurt Caddesi’nde oturan N.K., cam kesiği nedeniyle yaralandı ve ailesi tarafından Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı. 22.40 sıralarındaki olayla ilgili olarak şahsın ifadesi alınamadığı için olayın nasıl meydana geldiği anlaşılamadı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan M.D.’nin, 23.00 sıralarında fazla miktarda ilaç alarak intihara kalkıştığı ve TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Özalper Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda Z.B.’ye ait eve gündüz saatlerinde kapısını zorlayarak açıp giren hırsız ya da hırsızlar 100 YTL ile 100 Euro para çaldılar.

• Merkez Erenli Kasabası ilköğretim okulu müdürlüğünün, çocuğunu okula göndermeyen velilerin bulunduğu yolundaki bildirisi üzerine yapılan araştırmada, Y.D.’nin, kızı E.D.’yi 5’inci sınıfa kadar okuttuktan sonra okula göndermediği, kızını göndermesi için yapılan tebligatın süresinin dolmasına karşın kızın yine okula gelmediği belirtilirken, Y.D. jandarmaya verdiği ifadede, kızı E.D.’nin okulu sevmediğini ve gitmek istemediğini, gitmek istemesi halinde kendisini okula göndereceğini söyledi.

• Battalgazi ilçesi Hasırcılar Kasabası sınırlarında 06.00 sıralarında 39 yaşındaki S.D.adlı şahıs ile 23 yaşındaki F.B. adlı kadının, alkolün etkisiyle tartıştıkları 27 yaşındaki F.Ö.’yü dövdükleri bildirildi.

• Merkez Fatih Köyü içinden yaya olarak Kuşdoğan Köyü’ne gitmekte olan M.G. ile eşi T.G.’ye, M.K. ve Ö.K.adlı şahıslara ait sürünün başındaki çoban köpeklerinin saldırması üzerine şahısların birbiriyle kavga ettikleri öğrenildi.

• Gündüzbey Kasabası’nda S.K.Ö. adlı şahıs ile H.Y.’nin yolda karşılaşıp kavga ettikleri, S.K.Ö.’nün yaralandığı bildirildi.

• Malatya- Ankara yolunun 19. kilometresinde bulunan B.B. adlı şahsa ait Ada Küp Küpşeker adlı işyerinin kapı kilidinin kırılarak girildiği, içerisinin dağıtıldığı, ancak herhangi bir şey çalınmadığı öğrenildi.

• Doğanyol ilçesi Koldere Köyü Çardak mevkiinde O.A.adlı şahsa ait eve camını kırarak giren hırsızlar 1 televizyon, 1 buzdolabı, 1 fırın, 1 çamaşır makinesi, 1 şofben, 8 halı, 5 yatak, 5 yorgan ve 1 adet av tüfeği çalarak kaçtılar.

• İnönü Üniversitesi kampüsünde bulunan Özel Mevhibe İnönü Kız Öğrenci Yurdu’nun sıcak su ihtiyacının karşılandığı katı yakıt ile çalışan kalorifer sistemindeki kazanda elektrik panosunun kısa devre yapması sonucu yangın meydana geldiği, yangına Malatya Belediye İtfaiyesi’nin müdahale ederek söndürdüğü bildirildi.

• Darende ilçesi Aşağıulupınar Kasabası’nda M.P.’nin işlettiği kahvehanede yapılan aramada, 33 yaşındaki M.E.adlı şahısta 1 adet ruhsatsız 7.65 çaplı tabanca, 5 mermi bulundu.

• Doğanşehir ilçesi Sürgü İlköğretim Okulu’na anahtar uydurarak giren şahısların masa, sandalye, dolaplar ve diğer malzemeleri dağıttıkları, daha sonra okulun yangın söndürme cihazlarını okul içine ve malzemelere sıktıkları bildirildi. Jandarma araştırmayı sürdürüyor.

• Malatya-Adıyaman yolu Doğanşehir Karanlıkdere mevkiinde Nazım Şahinkaya yönetimindeki 23 FE 067 plakalı kamyonetle giderken, kamyonetin frenlerinin patlaması sonucu yol kenarındaki kum yığınına çarpıp şarampola yuvarlandığı bildirildi. 02.45 sıralarındaki kaza sırasında sürücünün eşi Nihal ve kızı İlayda Şahinkaya’nın araçtan fırlayarak enkazdan uzağa düştükleri, anne-kızın dere yatağından 15 metre uzaklıkta vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunup hastaneye kaldırıldıkları bildirildi.

• Özsan Sanayi Sitesi’nde Soyda Küçükay yönetimindeki 23 AK 882 plakalı araçla geri manevra yaparken, park halinde olan Bayram Karaavcı yönetimindeki 34 AY 9390 plakalı otomobile çarparak hasara yolaçtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız