SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne 04.30 sıralarında aşırı alkollü olarak getirilen A.M.adlı şahsın saldırgan davranışları üzerine kendisine müdahale eden hastanede görevli polis memuru D.Ö.’yü yumrukladığı, gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nun sınıflarındaki 7 adet VCD cihazı çalındı.

• Y.Ö. yönetimindeki 44 KU 307 plakalı otoyla Fırat Mahallesi Petrol Caddesi üzerinde geri manevra yaparken, fark edemediği Ö.Ö. adlı kız çocuğuna çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde oturan Y.B., yaşının küçük olması nedeniyle bir yıl önce ailelerinin rızasıyla resmi nikah kıymadan evlendiği S.D.adlı eşi tarafından dövüldü.

• Beydağı Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne 00.30 sıralarında rahatsızlanan annesini getiren N.D., annesi tedavi edilirken, başının dönmesi sonucu düştü ve başını çarparak yaralandı.

• Büyükmustafapaşa Mahallesi Alaattin Sokakta park halinde olan E.M.adlı şahsa ait 44 EF 607 plakalı otonun sol ön camını kıran hırsız ya da hırsızların, oto teybini sökmek istediler, ancak sökemeyince aracın içerisindeki eşyaları dağıtarak kaçtılar.

• SSK İl Müdürlüğü arkasındaki açık otoparkta park halinde olan H.I.adlı şahsa ait 10 NU 699 plakalı otonun sol arka kapı kelebek camını kıran hırsız ya da hırsızlar, aracın ruhsatı ile sigorta poliçesini çaldılar.

• Hacı Ahmet Akıncı Lisesi bahçesinde park hainde olan M.A.’ya ait 44 AT 777 plakalı aracın camı kırılarak, torpido gözündeki eşyalar dağıtıldı, ancak herhangi bir şey çalınmadı. Aynı yerde park halinde olan H.A.Y.’ye ait 44 AP 878 plakalı aracın da yine camını kırarak kapısını açan kimliği belirsiz şahıslar, bu aracın torpido gözündeki eşyaları dağıttılar. Bu araçtan da herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Şeyhbayram Mahallesi Hacı Yakup Sokağında A.Ö.’ye ait inşaattan 400 metre uzunluktaki elektrik kablosu çalındı.

• Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan bir çalışmada, uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle M.K., M.E., K.K., Z.Y., M.A. ve A.A.adlı şahısların bulunduğu araç durdurularak arandı. Araçta 43.5 gram esrar, 3 adet Extacy marka uyarıcı ve 10 adet de yeşil reçeteye tabi uyuşturucu nitelikli hap ele geçirildi. “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçlamasıyla adliyeye verilen zanlılar serbest bırakıldılar.

• Darende ilçesinin Heyiketeği Mahallesi’nde oturan R.K., polise başvurarak, babası tarafından dövüldüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu. Hakkında işlem yapılan M.K. ise, oğlunu evde sigara içtiği gerekçesiyle dövdüğünü bildirdi.

• Halfettin Mahallesi’ndeki Oral İşhanında gece 23.30 sıralarında hırsızlık olduğu yolundaki ihbar üzerine giden polisleri görerek kaçmaya başlayan şahıslardan H.G.’nin kovalamaca sonucu yakalandığı, üzerinde eldiven, levye, keski, bıçak, 1 adet keklik bulunduğu, daha sonra M.E. adlı şahsın da yakalandığı, bu şahsın gösterdiği yerden de bilgisayar kasası, monitörü, klavye ve hoparlörlerinin bulunduğu, rapor için Devlet Hastanesi’ne götürülen zanlılardan H.G.’nin muayene sırasında jiletle kendisini yaralamaya başlaması üzerine müdahale edildiği, şahısların gönderildikleri adliyece tutuklandıkları bildirildi. Aynı şahısların, Kırçuval Mahallesi’nde de S.Y.’ye ait işyerine asma kilitlerini kırarak girmek istedikleri, ancak kepengi yarıya kadar açabildikleri öğrenildi. Bu arada, şahısların girdikleri kuş dükkanının sahibi E.G., ayrıca 10-15 adet çeşitli cins kuşunun kayıp olduğunu söyledi.

• Belediye arkasında İ.E.P.’ye ait mağazada iki adet hırsız yakalandığı ihbarı üzerine giden polislere bilgi veren işyeri sahibi, işyerine müşteri olarak gelen şahıslardan M.K.’nin cep telefonunu alarak ayrıldığını farkettiğini, A.E.A. ve M.A. adlı şahısların ise bu kişinin arkasından çıkmasını engellediğini bildirdi. İşyerinde yakalanan A.E.A. ve M.A.’nın yanı sıra telefonu çaldığı öne sürülen M.K. ise bir süre sonra telefonla yakalandı. Adliyeye verilen şahıslardan M.K. tutuklandı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede akşam saatlerinde kavga olduğu ihbarı üzerine giden polisler, buranın sahibi V.Ö. adlı şahısla görüştüler. Bu şahıs, daha önceden tanıdığı Ş.D. ile yanındaki 5-6 kişinin işyerinin camlarını kırarak içeriye girdiklerini, Ş.D.’nin para istediğini, kendisini bıçakla yaraladıklarını, masaları ve içki şişelerini kırdıktan sonra kaçtıklarını, Ş.D. adlı şahsın 20 gün kadar önce de kardeşiyle birlikte gelerek “haraç” istediğini, o zaman da camları kırdıklarını anlattı. Polis, Ş.D. ve O.D. adlı şahısları arıyor.

• Aslantepe Caddesi’ndeki Esnaf İşhanının çatısından giren hırsız ya da hırsızlarca, E.G. adlı şahsa ait seyyar tezgahın kilidinin kırılarak açıldığı, 1.000 YTL değerindeki sigaraların yanı sıra 8 paket çorabın çalındığı, çorapların işhanı yakınındaki bir inşaatta bulunduğu, polisin araştırmalarını sürdürdüğü bildirildi.

• Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Caddesi Adliye Lojmanları karşısında 04.30 sıralarında iki kişinin H.D.’ye ait işyerinin kapısını kurcaladığı yolundaki ihbar üzerine giden polis T.E. ve H.E.adlı iki şahsı yakaladı. Bu şahıslardan T.E.’nin, polislerden O.Y.’nin elindeki telsizin antenini çekerek kırdığı, H.E.’nin ise rapor için götürüldüğü Malatya Devlet Hastanesi’nin Acil Servis girişindeki camı yumrukla kırdığı bildirildi. Adliyeye verilen iki zanlıdan T.E. tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı.

• Turgut Temelli Caddesi alt kavşağındaki bir lokantada 06.30 sıralarında etrafı rahatsız eden şahıslar bulunduğu yolundaki ihbar üzerine giden polisler, park halindeki otonun dikiz aynasını kıran ve çevreye rahatsızlık veren E.Ö., D.A. ve M.U. adlı şahısları yakalamak istediler. Bu şahısların E.Ö.’nün bıçak ile polislerin üzerine yürüdüğü, ayrıca şahısların işlem için götürüldükleri Beydağı Polis Merkezi’nin giriş kapı camını kırdıkları bildirildi. Lokantacı ve aynası kırılan otonun sahibinin şikayetçi olmadığı belirtilirken, iki zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• İnönü Kapalı Çarşısı’nda kuyumculuk yapan O.Ü., 14.30 sıralarında işyerine müşteri olarak gelen 3 kadının istediği altın setleri gösterdiğini, kadınların herhangi bir şey satın almadan işyerinden ayrıldıklarını, setleri yerine koyarken 1 adet 22 ayar altın setin mankeni ile birlikte olmadığını ve bir setin de taşlı küpesinin çalınmış olduğunu farkettiğini polise bildirdi. Polis araştırmalarına başladı.

• Taştepe Mahallesi 4. Caddede, A.K. adlı şahsın il dışında bulunan annesinin evine girildiği belirtilirken, yapılan incelemede herhangi bir şey çalınmadığı öğrenildi.

• Polise telefonla yapılan ihbarda Defterdarlık binası arkasındaki bazı şahısların silahlı olarak dolaştığı bildirildi. Polis, çevredeki denetimleri sırasında A.K. adlı şahsın üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ile 7 mermi buldu.

• Polise başvuran S.A., Çukurdere Mahallesi 2. Divanefendi Sokaktaki işyerinde akşam saatlerinde müşteriler ile ilgilenirken şarj için raf üzerine bıraktığı cep telefonunun çalındığını farkettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi 14. Sokakta B.Z.adlı şahsın evinin bahçesindeki demire kilitlenmiş olan bisikleti çalındı.

• Hasanbey Caddesi’ndeki bir işyerinden yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen A.U., verdiği ifadede, akrabasına ait işyerinde yemek yerken, geri çekildiği sırada kalorifer peteği üzerinde bulunan ve farketmediği bıçağın bacağına battığını, kazaen yaralandığını söyledi.

• Özalper Mahallesi İstasyon Virajı’ndaki bir akaryakıt istasyonunda çalışan F.S. ve M.S., 00.30 sıralarında gelen bir otoya 160 YTL tutarında benzin verdiklerini, araç sürücüsü M.Ö.’nün yanındaki şahsa kredi kartından çektirmesini söylediğini, şahsın da kart limitinin yeterli olmadığını, daha sonra ödeyeceğini söyleyip ayrıldıklarını polise bildirdiler. Polis, M.Ö. adlı şahsı bir süre sonra yakalarken, diğerini arıyor.

• Hasanbey Caddesi&nde oturan N.Ç., 03.30 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• Şifa Mahallesi terminal Caddesinde H.P. yönetimindeki oto ile giderken, karşıdan karşıya geçmekte olan F.K.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Çukurdere Mahallesi 4. Gül Sokakta temizlik yaparken merdivenden düşen F.K., yakınları tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Hasanbey Caddesi’nde saat 17.00 sıralarında D.D. adlı şahıs, bıçakla ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı. Yapılan araştırmada olayın failinin A.A.olduğu belirlendi ve şahsın yakalanması için çalışmalara başlandı.

• Başharık Mahallesi 8. Sokakta 23.40 sıralarında M.R.T.adlı şahsa ait fırına giren S.D.adlı şahsın, işyeri sahibi tarafından farkedilince kaçtığı ve daha sonra bir başka olay nedeniyle yakalandığı bildirildi.

• Hasan Varol Mahallesi 5. Sokakta A.S.’ye ait evin kapısını sert bir cisimle zorlayarak açan hırsızlar, 200 ABD doları ile 50 YTL parayı çaldılar.

• Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen 6 yaşlarındaki T.G. adlı çocuğun yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak öldüğü bildirildi. Melekbaba Mahallesi’nde oturan F.G., polise verdiği ifadede, oğlunun zihinsel özürlü ve sara hastası olduğunu, zaman zaman bayıldığını, oğlunun neden öldüğünü bilmediğini ve kimseden şikayetçi olmadığını söyledi. Çocuğun cesedi, “Şüpheli Ölüm” olarak görülüp, otopsi için Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

• Gece yarısından sonra 03.00 sıralarında İsmetiye Mahallesi’ndeki bir işyerinden hırsızlık olayının zanlılarının eşgali üzerinde araştırma yapan polisler, bir otomobil içerisinde eşgale uyan şahıslar olduğunu farkettiler ve aracı durdurdular. Kimlik kontrolu yapmak isteyen polis memurları M.Y. ve M.M.’ye, araçtan çıkan S.D., E.T. ve F.Y.’nin zorluk çıkardıkları, ellerindeki bira şişelerini kırarak polislere saldırdıkları ve iki memuru hafif yaraladıkları, zor kullanılarak etkisiz hale geçirildikleri, bu sırada şahıslardan F.Y.’nin kaçtığı bildirildi. Adliyeye verilen iki şahıstan S.D. tutuklanırken, E.T. serbest bırakıldı. F.Y. ise aranıyor.

• Malatya Girişim Grubu tarafından satın alınan eski Sümerbank fabrikasının bahçesinde bakır kablo çalmaya çalışan şahıslardan B.Ö. ile M.E.Ö.adlı şahıslar, şirket görevlileri tarafından yakalandı ve polise teslim edildiler.

• Yeşilyurt Caddesi’ndeki Kamelya Apartmanı’na gündüz saatlerinde giren hırsızların; A.B.’ye ait evin kapısını kırarak 1’er adet altın bilezik, yüzük, zincir ile yarım altın, yine Ç.F.’ye ait daireden kredi kartları, kimlikler, 5 adet altın yüzük, cep telefonu, saat ile cep telefonu ve 50 YTL para, O.S.’ye ait daireden 250 YTL, 200 ABD doları ile banka kartı, Z.B.’ye ait evden 1.040 YTL para, 1 adet altın zincir, 5 altın küpe, 1 altın yüzük, 6 çeyrek altın, beyaz altın zincir ile 1 beyaz altın kolye çalarak kayıplara karıştılar.

• Lise öğrencisi oldukları öğrenilen gençlerin bulunduğu K.S. yönetimindeki 44 KN 310 plakalı oto, İsmetpaşa Caddesi’nde giderken, karşıdan karşıya geçen şahıslara çarpmamak isterken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yandaki evin bahçe duvarına çarptı. Kazada F.A., A.A., B.T. ve B.S. yaralandılar.

• Mimar Sinan Caddesi’nde, ailevi nedenle tartıştığı eşi M.D.’yi döverek yaraladığı öne sürülen M.D. aranıyor.

• Paşaköşkü Mahallesi Yeşilyurt Caddesi’nde H.Y.’ye ait eve çelik kapısının anahtar yuvasını kırarak açıp giren şahıslar, evin bütün eşyalarını dağıttılar, ancak herhangi bir şey almadan kaçtılar.

• Hasanbey Caddesi 12. sokakta oturan N.E. adlı kadın, bayram temizliği sırasında yıkadığı perdeyi yerine takmak için çıktığı merdivenden düşerek kafasını pencere kenarındaki mermere çarptı ve yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırıldı.

• Merkez Erenli Kasabası’nde ilköğretim çağındaki kızı Ş.V.’yi 5. sınıftan sonra okula göndermediği gerekçesiyle M.E.V. adlı şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Dilek Kasabası Merkez Mahallesi’nde annesi Z.B. tarafından kanepe üzerine bırakılan 3 yaşındaki M.B. adlı çocuk annesi iş yaparken, yere düşerek alnından yaralandı ve Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Erenli Kasabası’nda 14 yaşındaki kızı Y.A.’yı 5’inci sınıftan sonra okula göndermeyen M.A.hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

• Akçadağ ilçesinin Bayramuşağı Köyünde B.G. adlı şahsın evinde meydana gelen olayın zanlısı olarak Esenli Köyünden Y.U.’nun yakalandığı, evde ruhsatsız tüfek de bulunduğu öğrenildi. Y.U. adlı şahsın, merkez Bindal Köyünde A.K.’ye ait fidanlıktan da toplam 150 adet çeşitli meyve fidanını çalmakla suçlandığı, fidanların da bu şahsın evinde bulunduğu belirtildi.

• Erenli Kasabası İlköğretim Okulu’na devam etmeyen bazı kız öğrencilerin bulunduğu ve aileleri tarafından gönderilmediği bilgisi üzerine 15 yaşındaki Z.M.’nin velisi S.M., G.A.’nın velisi F.A., S.M.’nin velisi R.M. hakkında idari işlem yapıldığı öğrenildi.

• Pütürge’nin Bölünmez Köyünde M.B. adlı şahıs, 20 yaşındaki kızı S.B.’ye aynı köyden 40 yaşındaki A.K.’nin evlenme vaadiyle tecavüz ettiği şikayetinde bulundu. Jandarmanın yaptığı araştırmada, S.B.’nin 2005 ilkbaharında tarlada çalışırken, A.K. tarafından “Seni evde karım çağırıyor” diye kendi evine götürüldüğü ve burada tecavüze uğradığı, sonra hamile kaldığı bilgisine ulaşılırken, A.K. adlı şahsın 2 ay önce İstanbul’a gittiği ve adresinin ise belirlenemediği öğrenildi.

• Kapıkaya Baraj inşaatı yakınlarında F.Y.’nin yönetimindeki DSİ’ye ait 23 DL 331 plakalı araçla Malatya yönüne giderken, karşı yönden gelen bir araçla önünün kesildiği ve N.Ö. adlı şahıs tarafından silahla tehdit edildiği öne sürüldü. Olayın şahıslar arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana geldiği belirtilirken, N.Ö. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Malatya merkezde oturan H.A. adlı şahıs, Akçadağ ilçesi Kepez Köyünde bulunan evinden 20 gün önce ayrıldığını ve daha sonra gittiğinde kendisine ait 11 adet arı kovanının çalınmış olduğunu farkettiğini belirterek jandarmaya başvurdu. Araştırmaya başlandı.

• Ören Kasabası’ndan Akçadağ yönüne gitmekte olan Erdal Çelik yönetimindeki kasaba belediyesine ait 44 KU 370 plakalı otomobil ile Hamit Karaca yönetimindeki 44 FC 471 plakalı araç, Bölünmez yol ayrımında çarpıştı ve maddi hasar meydana geldi.

• Onbinkonutlar mevkiinde Turan Erşahinoğlu yönetimindeki 01 BH 482 plakalı çekici ile viraja hızlı girince, üzerinde bulunan grayder ve silindir devrildi. Kazada araçlar hasar gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız