SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Başharık Mahallesi’nde oturan Y.A., polise başvurarak, önceki hafta bir şahsın evine gelerek, yardım topladığını ve içeriye girmek istediğini söylediğini, şahsın içeriye girmesine izin verdiğini, daha sonra içerde Kur’an okuyan şahsın, kendisinden iki kurbanlık parası istemesi üzerine, bu kişiye 20 YTL verdiğini, parayı kabul etmeyen tanımadığı şahsın ısrarla iki kurbanlık parası istemesi üzerine, korkarak 700 YTL verdiğini, bu şahıs gittikten sonra korktuğu için o dönemde şikayetçi olmadığını, ancak kendisini dolandıran bu şahıstan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fuzuli Caddesi Şeker Sokakta park halinde olan S.G. adlı şahsa ait 44 KN 660 plakalı Yamaha marka motosiklet, 18.00- 23.00 saatleri arasında çalındı.

• Pak Kazanç İşhanı’nda cep telefonu ticareti yapan S.K., tanımadığı bir kişinin işyerine gelerek ikinci el cep telefonu fiyatı sorduğunu, o şahıs düşünürken kendisinin başka bir müşteriyle ilgilendiğini, ilk şahsın bir şey almadan ayrıldığını, gittikten bir süre sonra bir cep telefonunun yerinde olmadığını fark ettiğini öne sürerek polise başvurdu.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Mezarlık Sokakta oturan H.A., saat 10.30 sıralarında evden ayrılan kızı S.A.’nın eve dönmediğini, A.A. adlı şahıs tarafından kaçırıldığını polise bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• MAŞTi Terminali içerisindeki kafede 00.30 sıralarında, burada çalışan H.K. ile müşteri olarak gelen V.B.A. arasında televizyon sesini açma yüzünden kavga çıktığı, şahısların birbirlerine hakaret ettikleri, polis müdahale ettiğinde ise davacı olmadıkları bildirildi.

• Özalper Mahallesi 2. Cadde’de 03.00 sıralarında şofbenden sızan gazdan zehirlenen S.S., A.S. ve M.S. hastaneye kaldırıldılar. Tedavileri yapılan bu kişiler, banyo yaptıktan sonra rahatsızlandıklarını söylediler.

• İsmetiye Mahallesi Niyazi Sokak Karaca İş Merkezi’nde E.S.’ye ait işyerinin kapısını zorla açarak giren şahıslarca 2 bilgisayar, 1 yazıcı, 1 faks telefon, 1 ADSL modemi, 1 flaş disk, 10 CD ile 1 telefon santralı çalındı. Olayla ilgili olarak işyerinde sekreter olarak çalışan M.G., 1 ay kadar önce arkadaşı Y.Ç.’nin kendisinden habersiz olarak işyerinin anahtarlarını almış olduğunu söyleyince bu şahıs ve yakını H.Ç. yakalandı. Şahıslar suçlamaları kabul etmediler ve adliyece serbest bırakıldılar.

• Zaviye Mahallesi Esen Sokakta K.K.’ya ait şarküteriye gece yarısı kapısını zorla açarak giren hırsız ya da hırsızlar, 50 YTL tutarında bozuk parali e 6 paket sigara çaldı.

• Çilesiz yolu üzerinde saat 17.10 sıralarında, sürücüsü ve 44 E.. olan plakasının son rakam grubu saptanamayan Hyundai Accent marka otomobilin çarptığı T.H. yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, polis aracı ve sürücüyü belirlemeye çalışıyor.

• Başharık Mahallesi 1. Sokakta oturan M.K. adlı şahıs, polise başvurarak, E.A. ile 6 yıl birlikte yaşadıklarını ve iki kızlarının olduğunu, geçimsizlik sonucu E.A.’nın çocuklarını kapının önüne bırakarak gittiğini, daha sonra çocuklarının vücutlarında dayak izleri gördüğünü bildirdi. Gözaltına alınan E.A. ise suçlamaları kabul etmeyip, şehir dışına çıkacağı için çocukları 1 günlüğüne babalarına bıraktığını öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Nuriye Mahallesi Abbasefendi Sokakta oturan A.Ç. adlı şahsın, alkollü olarak geldiği evde eşi Z.Ç. ve oğlu E.Ç.’yi dövdüğü gerekçesiyle şikayet edildi ve hakkında soruşturmaya başlandı.

• Mimar Sinan Caddesi girişinde G.K.’ya ait minibüse yolcu olarak binen O.S.’nin yer sorunu yüzünden minibüs sürücüsü G.K ve yakını S.K. tarafından dövüldü.

• Polis tarafından mahkemeden alınan arama kararıyla Paşaköşkü Caddesi’nde A.A. adlı şahsın işyerinde yapılan aramada 4 şişe kaçak viski, Cezmi Kartay Caddesi’nde A.A.Ö. adlı şahsın işyerinde yapılan aramada 3 şişe kaçak viski ele geçirildi. Adliyeye verilen şahıslar serbest bırakıldı.

• Battalgazi İlçe Emniyet Amirliği’ne başvuran N.O. adlı şahıs, Karahan Mahallesi Korucuk mevkiinde 02.30 sıralarında yüzleri maskeli olan tanımadığı 3 şahsın önüne çıktıklarını ve cebinde bulunan 150 YTL parayı gasbettiklerini öne sürdü. Polis araştırmalara başladı.

• Darende ilçesinin İbrahimpaşa Caddesi’nde oturan F.İ. adlı şahsın 23.30 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve İlçe Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği öğrenildi.

• Doğanşehir’de polise başvuran A.A., C.K. adlı şahsın, kızı E.A.’yı kaçırdığını, yanlarında da kardeşinin kızı Ş.A.’yı “refakatçı” olarak götürdüğünü öne sürdü. Yapılan araştırmalar sırasında iki kız polis tarafından Malatya merkezde bulunurken, yakalanan C.K., suçlamaları kabul etmeyip, kızların kendi istekleriyle birlikte Malatya’ya geldiklerini, kızları otogarda bıraktığını öne sürdü.

• Malatya- Sivas yolu Hekimhan girişinde trafik denetimi yapan polis ekibi, S.E. ve S.T. adlı şahısların yönetimindeki 72 AN 114 ve 72 AE 683 plakalı araçları durdurdu. Yapılan incelemede plakaların sahte olduğu, motor numarası ile araç ruhsatında bulunan numaraların tutmadığı belirlendi. İki şahıs ifadelerinde, plaka ve araç ruhsatlarına Batman’da F.Y. adlı şahsın kendilerine verdiğini, evrak ve plakaların sahte olduğunu bilmediklerini öne sürdüler. Araştırma sürüyor.

• Malatya Devlet Hastanesi Acil Servis yanında iken bir arkadaşıyla görüşmek için telefonunu isteyen C.Y. adlı şahsa telefonunu verdiğini ancak geri alamadığını öne süren A.K.’nin şikayeti üzerine, saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayın zanlısı yakalandı. “Gasp” suçlamasıyla adliyeye verilen C.Y.’nin tutuklandığı bildirildi.

• Sivas Caddesi Doğu Garajı civarında A.T.D. yönetimindeki arac ile geri manevra yaparken F.D.’ye çarpınca, bu kişiler arasında kavga çıktı. Olaya polis müdahale ederken, A.T.D. verdiği ifadede, çarptığı şahsın oğlu olan T.D.’nin kulağına silahla vurduğunu ve ölümle tehdit ettiğini, ancak şikayetinin olmadığını söyledi. Baba F.D. de oğlunun kavgada silah çekmediğini, ayrıca kendisinin de kimseden şikayetçi olmadığını ifade etti. Şahıslar, polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

• Zafer Mahallesi Karayolları Sokakta park halinde olan B.E.’ye ait Yamaha Mopet marka kırmızı renkli motosiklet akşam saatlerinde çalındı.

• Hacı Abdi Mahallesi’nde oturan İ.K. adlı şahıs, 21.00 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• Küçükmustafapaşa Mahallesi İpekçi Sokağında oturan Ş.T., polise başvurarak eşi E.T.’nin kendisini ve kızı M.T.’yi dövdüğünü öne sürerken, E.T. suçlamayı kabul etmeyip, eşi ve kızının kendisini dövdüklerini iddia etti.

• MAŞTİ Terminali karşısındaki Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü önünde bulunan HSBC’ye ait otomatik para ödeme cihazından duman çıktığı yolunda 23.30 sıralarında polise yapılan ihbar sonucu gerçekleştirilen incelemede, türü ve menşei belli olmayan madde parçaları ile koli bandı sarılı 2 metal kapak bulunduğu, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Öğretmenevi önünde 18.30 sıralarında karnından bıçakla yaralanan A.Y., polise verdiği ifadede kent merkezine doğru yürürken, bir ay önce boşandığı eski eşi Y.Y.’nin yanına geldiğini, kendisinden ayrılmayacağını söylediğini ve daha sonra cebinden çıkarttığı çakı ile kendisini karnından yaraladığını öne sürdü. Y.Y. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Hacıabdi Mahallesi 1. Sokakta A.R.D.’ye ait işyerine gece yarısından sonra camını kırarak giren hırsızlar 14 karton ve 18 paket sigara, 10 kutu çikolata ile 100 YTL tutarında bozuk para çaldı.

• Milli Egemenlik Caddesi’ndeki bir işportacının tezgahında kaçak sigara sattığı ihbarı üzerine giden polis F.D. adlı şahsın tezgahında çeşitli markalarda 51 paket kaçak sigara ile 11 adet puro buldu ve ifadesi alınan şahıs, daha sonra serbest bırakıldı.

• Akçadağ Yatılı Bölge İlköğretim Okulu bahçesinde düşme sonucu H.M.K. yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili olarak ifadesi alınan E.L., beş yıldır birlikte yaşadığı H.M.K. ile yolda yürürken tartıştıklarını, okul civarına geldiklerinde H.M.K.’nin koşmaya başladığını ve bu sırada düşerek başından yaralandığını öne sürdü. İfadesi alınan şahıs salıverilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• Eski Buğday Pazarı civarındaki seyyar satıcıları kaldırmak isteyen A.K., O.B., M.Ş. adlı zabıta memurlarıyla seyyar satıcı F.S. arasında tartışma çıktığı, şahsın zabıtalara tehditte bulunup M.Ş.’yi dövdüğü öne sürüldü. Yaralı zabıta hastaneye kaldırılırken, seyyar satıcı gözaltına alındı.

• Niyazi Mısri Camii civarında S.A. yönetimindeki 44 M 0014 plakalı minibüste yolcu olarak bulunan A.K.’nın, minibüsün otomatik kapısının açılmasıyla elini kapıya sıkıştırarak yaralandığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Zaviye Mahallesi Kadıoğlu Çıkmazı’nda, yüksekten düşerek yaralanan M.A.T., babası tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan Y.Ç. adlı çocuğun ilaç içerek zehirlendiği ve babası tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve buradaki müdahalenin ardından TÖTM’ye gönderildiği bildirildi.

• Özalper Mahallesi Turgut Özal 1. Cadde 1. Sokakta akşam saatlerinde O.Y. adlı şahıs 44 KS 472 plakalı araçla giderken, yoldaki çukura düştü ve direksiyon hakimiyetini kaybedince, karşı yönden gelen F.C. yönetimindeki 44 EP 155 plakalı araca çarptı. Bu sırada kaza yerinde park halinde olan B.K.’ye ait 19 KS 044 plakalı araç da hasar görürken, 155 plakalı aracta bulunanlardan N.C. de yaralandı.

• Turgut Özal Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı’nda, ailevi nedenlerle eşler arasında çıkan tartışma sonucu A.K. adlı şahsın, eşi D.K.’yı döverek yaraladığı bildirildi. D.K. Malatya Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi olurken, polis firar eden A.K.’yi arıyor.

• Karakavak Mahallesi M.Ejder Caddesi 12. Sokakta R. Ve M.A.adlı şahıslarla K.Y., A.Y. ve H.K. adlı şahısların kavga ettikleri ve birbirlerini dövdükleri bildirildi. Hastanede tedavileri yapılan şahıslar daha sonra polise götürülerek ifadeleri alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız