SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Sanayi Polis Merkezi’ne 03.00 sıralarında başvuran N.T., yaklaşık 2 ay önce eşinden ayrıldığını ve teyzesinin yanında kaldığını, annesinin eve gelmesi için devamlı baskı yaptığını, eve gelmediği için de ağabeyi M.T. ve dayısı H.A.’nın kendini sürekli dövdüklerini, en son dayısının İlyas Mahallesi’ndeki evinde bu iki kişi tarafından dövüldüğünü, kendisinin de sinirlenerek sağ elini pencere camına vurduğunu ve elinin kesildiğini, ağabeyi ve dayısından şikayetçi olduğunu bildirdi. Haklarında işlem yapılan iki şahıs adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi 6. Sokakta Bulunan İMKB Endüstri Meslek Lisesi binasının 7 adet pencere camı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.

• Yeşiltepe’nin Seyran Mahallesi’nde oturan Z.A. ilaçtan zehirlendi ve eşi M.A. tarafından Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Z.A., Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne sevkedildi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan H.İ.K., Z.K. ile 2.5 yıllık evli olduğunu, resmi nikahlarının bulunmadığını, araçla gittikleri sırada şaka amaçlı olarak evleneceğini söylediğini, bunun üzerine Özalper Mahallesi 1. Caddede eşi Z.K.’nın kendisini hareket halindeki araçtan aşağıya attığını, kendisinin daha sonra Z.K.’yı hastaneye götürmek için araca aldığını ve kayınpederi İ.K.’ya telefonla bilgi verdiğini, kayınpederinin Şeyhbayram Mahallesi’ndeki evine gittiklerinde, kayınbiraderleri olan M.K., A.K. ve B.K. tarafından dövüldüğünü bildirdi. Bu arada, olay sonrası TÖTM’ye kaldırılan Z.K.’nin tedavi altına alındığı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

• Sümer Polis Merkezi’ne 23.00 sıralarında başvuran N.M., Özalper Mahallesi’nde oturduğunu, oğlu Ü.M.’nin düzenli işinin olmadığını, evde huzursuzluk çıkardığını kendisini ve kardeşi U.M.’yi dövdüğünü öne sürdü. Bu şikayet üzerine polis tarafından yakalanan ve yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen Ü.M. hakkında soruşturma sürüyor.

• İnönü Caddesi 116 numarada bulunan bir sigorta acentasına, kapısını kırarak giren şahıs ya da şahısların, içerdeki evrakları dağıttıkları, ancak K.K.B.’nin sorumlusu olduğu işyerinden herhangi bir şey çalmadıkları öğrenildi.

• Nuriye Mahallesi Abbas Efendi 1. Sokakta oturan Z.D.’ye ait eve, çatı kiremitlerini sökerek giren hırsızlarca 3 yeşil altın bilezik, 1 yeşil altın set, 2 çift küpe, 4 adet yeşil altın yüzük, 3 çeyrek ve 2 yarım altın ile 2 yeşil altın zincir çalındı.

• Turgut Özal Mahallesi 2. Cadde Rüya Şehir Sitesi’nde oturan Y.B.’ye ait eve balkon kapısından giren şahıs ya da şahısların, eşyaları dağıttıkları, ancak herhangi bir şey çalmadıkları bildirildi.

• Paşaköşkü Mahallesi 12. Sokak Üçler Apartmanı’nda oturan M.K.’ya ait eve balkon kapısından giren hırsız ya da hırsızların 10 altın bilezik, 1 çift altın küpe, 2.500 YTL para, 2 fön makinesi, 1 epilasyon aleti ile 1 cep telefonu çaldıkları öğrenildi.

• Hacıabdi Mahallesi Zapçıoğlu Caddesi’nde 22.30 sıralarında eşi T.Y.’yi ailevi nedenlerle dövdüğü öne sürülen A.Y. polisçe yakalandı. A.Y. suçlamayı kabul etmedi.

• Arapgir ilçesi Devlet Hastanesi’nde görev yapan M.C., 01.00 sıralarında hastaneden evine yaya olarak gitmekte iken Berenge Mahallesi’nde tanımadığı kişiler tarafından dövüldü. İlk müdahalesi İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılan M.C., durumunun ağır olması nedeniyle Malatya Devlet Hastanesi’ne sevkedildi.

• Battalgazi ilçesinin Alacakapı Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Soysallar İşhanı’nda bulunan F.H.’ye ait işyerinde meydana gelen hırsızlık olayını araştıran polis, zanlılardan F.A.’nın evinde 24 paket sigara ile 22.75 YTL bozuk para buldu. Olayla ilgili olarak yakalanan A.M.Y., C.A., M.K. ve Y.D. suçlamalarını kabul etmezken, S.Ş., F.A., Y.D., M.B. ve M.C. adlı zanlıların da yaşlarının küçük olması nedeniyle ifadeleri alınamadı. Adliyeye verilen zanlılardan M.K. tutuklandı.

• Kale ilçesi Soğukpınar Mahallesinde oturan A.G. polise başvurarak, evinde kalan oğlu G.G.’nin kendisinden evi terketmesini isteyip boğazını sıktığını öne sürdü. Polis G.G. hakkında işleme başladı.

• Erenli Kasabası İlköğretim Okulu Müdürlüğü’nce, velileri tarafından okula gönderilmeyen öğrencilerle ilgili tesbitleri sırasında C.Ö.’nün 15 yaşındaki kızı L.Ö. ve 12 yaşındaki kızı N.Ö.’yü, M.D. adlı şahsın da 14 yaşındaki kızı H.D.’yi 5’inci sınıftan sonra okula göndermedikleri belirlendi ve bu şahıslar hakkında yasal işleme başlandı.

• Arguvan ilçesi Güveçli Köyü’nde 28 yaşındaki S.B.’nin amcasının eşi R.B.’ye küfrettiği, bunu öğrenen R.B.’nin oğlu 19 yaşındaki M.B.’nin, annesine niye küfrettiğini sorunca, S.B.’nin av tüfeğiyle ateş ederek, M.B.’yi sol ayağından yaraladığı bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Kelhalil Köyünde oturan 15 yaşındaki T.K.’nın, karne notlarının kötü olması nedeniyle bunalıma girerek, fazla miktarda ilaç içip intihara kalkıştığı, durumu farkeden ailesi tarafından Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Kuluncak ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde 26 yaşındaki B.S.’nin, 29 yaşındaki eşi G.S. ile tartışıp dövdüğü, bir süre sonra da kayınbiraderi S.P.’yi arayarak gelip kardeşini götürmesini istediği, S.P.’nin gelerek kız kardeşini kendisinin oturduğu Sultanlı Köyü’ne götürdüğü, bir süre sonra eşini almak için S.P.’nin evine gelen B.S.’nin kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu bildirildi. Jandarma B.S. ve S.P. adlı şahıslar hakkında işleme başladı.

• Akçadağ ilçesinin Darıca Köyünde, 23 yaşındaki T.K., 53 yaşındaki annesi G.K.’yı döner bıçağı göstererek ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

• Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Kasabası Evren Mahallesi’ndeki park kahvehanesinde oyun oynayan 23 yaşındaki E.Ç. ile 37 yaşındaki H.E. arasında kavga çıktı. Kavga sırasında, E.Ç.’nin kafasına vurduğu H.E. ağır yaralandı ve Malatya Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi’nde tedavi altına alındı.

• Dilek Kasabası Küllümağara Mahallesi’nde, 21 yaşındaki A.G., kendilerine ait 44 FE 431 plakalı kamyonetin kasa kapağını açmak isterken, yerinden fırlayan pimin sağ gözüne isabet etmesi sonucu yaralandı.

• Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Kasabası Bahçelievler Mahallesi Akınlar Sokağında oturan 36 yaşındaki H.Ç., hayvanlarına yem indirmek için çatıya çıkmak istediği merdivenden düşerek yaralandı.

• Hanımınçiftliği Kasabası Cihanbey Mahallesi’nde 34 yaşındaki A.R.Y. adlı şahıs, evine misafir olarak gelen 61 yaşındaki R.S. ile tartıştı ve daha sonra yumrukla gözüne vurarak yaraladı.

• Darende ilçesi Ayvalı Kasabası Şeref Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki Ö.Ş. adlı şahıs, daha önce aralarında anlaştıkları 17 yaşındaki F.T.’yi, akrabası Z.Ö.’ye ait 44 EH 689 plakalı araçla kaçırdı. Bu arada, Ö.Ş. ve F.T.’nin saat 21.00 sıralarındaki olay sırasında kaçarken, F.T.’nin evinin telefon kablosunu da keserek, ailenin jandarmayı aramasını engellemek istedikleri, ancak bir süre sonra kaçakların Jandarma tarafından yakalandıkları bildirildi.

• Özal Köyü’nde, F.G.’ye ait yazlık eve hırsız girdiğinin anlaşıldığı, yapılan araştırmada evden 1 video, 2 el dokuması halı ve 1 namazlığın çalındığı, çalıntı videonun, bir başka hırsızlık suçundan tutuklanan M.H. ve Y.U. adlı şahısların evlerinden çıkan eşyalar arasında olduğu, halı ve namazlığın bulunamadığı bildirildi.

• 1. Organize Sanayi’deki bir çorap fabrikasında işçi olarak çalışan M.Y.’nin işyerinden çıkarken şüphelenen bekçiler tarafından arandığı ve iç çamaşırına sakladığı 13 çift çorabın bulunduğu, ifadesinin alınmasından sonra şahsın serbest bırakıldığı öğrenildi.

• Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Kasabası Akkent Sitesi’nde S.K.’nın 4 yaşındaki çocuğunun çakmakla oynaması sonucu çocuk odasında yangın çıktığı, 2 adet çiftli ranza, kanepe, dolap, halı ve oda kapısı ile penceresinin yandığı, can kaybı olmadığı bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Atalar Köyü Çat Mezrasında 46 yaşındaki H.Y.’ye ait iki katlı kerpiç evde elektrik kontağı sonucu yangın çıktı ve ev tamamen yandı. Olayda can kaybı olmadı.

• Darende ilçesinde oturan 43 yaşındaki H.Ş.’nin Akçadağ ilçesi Sahilköy’de bulunan yazlık evinde elektrik kontağı sonucu yangın çıktı ve yaklaşık 10 bin YTL’lik hasar meydana geldi.

• Dilek Kasabası Aşağı Gölpınar Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki H.H.Y., jandarmaya başvurarak, babası R.Y.’nin kendisini ve 26 yaşındaki eşi E.Y.’yi tabanca ile öldürmekle tehdit ettiğini öne sürdü. Araştırmaya başlayan jandarma, 47 yaşındaki R.Y. adlı şahsı, Uğrak Mahallesi’ndeki bakkal dükkanında buldu ve tehditte kullandığı tabanca da, bakkalın vitrinli dolabının üzerinde ele geçirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Yakınca Kasabası sınırlarındaki Onbin Konutlarda, 26 yaşındaki M.S.’ye ait 44 KF 915 plakalı Renault Concorde marka araçtan, bagajını açarak içeriye giren hırsız ya da hırsızlarca 1 CD çalar, 3 kolon ve 1 anfi çalındı.

• Dilek Kasabası’nda oturan 29 yaşındaki H.H. adlı şahsın, bahçeye gittiğinde kendisine ait 44 KT 570 plakalı aracını, demiryoluna 1 metre mesafede parkettiği, bu sırada Malatya’dan Sivas yönüne gitmekte olan 53713 numaralı trenin, park halindeki aracın sol tarafına çarptığı ve aracın hasar gördüğü bildirildi.

• Pütürge ilçesinin Korucak Köyünde 38 yaşındaki H.D.’nin evinin çatısında bulunan otlara temas eden elektrik ampulu yangına yolaçtı ve çatı tamamen yandı.

• Topsöğüt kasabası Argalıoğlu Mahallesi’nde bulunan O.A.’ya ait eve, mutfak balkon kapı kilidine av tüfeği ile ateş eden şahıslarca girildiği, ancak ev içerisinde kurulu alarm sisteminin devreye girmesi sonucu şahısların kaçtıkları, evden herhangi bir şey çalınmadığı öğrenildi.

• İnönü Üniversitesi nizamiyesi önündeki kavşakta Çetin Engin Kapkıner yönetimindeki 44 AK 701 plakalı araç ile karşı yönden gelen Kadir Şahin yönetimindeki 44 KU 324 plakalı araç kavşak içerisinde çarpıştılar. İki araç hasar gördü.

• Hanımınçiftliği Kasabası Fatih Mahallesi Sarılık mevkiinde Şevket Sizer yönetimindeki 44 DC 458 plakalı araç Malatya yönüne gelirken, karşı yönden gelmekte olan Ümit Taşdemir yönetimindeki 44 FF 316 plakalı araçla çarpıştı. Kazada Ümit Taşdemin, Bünyamin Akpınar, Basri Ayaz, Sefa Uyar ve Vedat Taşdemir yaralandılar.

• Malatya’dan Elazığ yönüne gitmekte olan Murat Sarıkaya yönetimindeki 44 AD 266 plakalı araç, 35. kilometrede arka sağ lastiğinin patlaması sonucu takla attı. Kazada Beşir Erbaş ile Resul Demir yaralandılar.

• Malatya-Ankara karayolu Tavşantepe mevkiindeki trafik ışıklarında Hüseyin Durgun 34 VK 5982 plakalı kamyonet ile Malatya yönüne U dönüşü yaparken, Zeki Demirtaş yönetimindeki 44 FA 744 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada Demirtaş hafif yaralandı.

• Yazıhan Sürür’den Malatya Sivas karayoluna doğru gitmekte olan Ali Zengin yönetimindeki 44 KR 558 plakalı otomobil, aracın önüne çıkan çocuğa çarpmamak için sürücü direksiyon kırınca su kanalına uçtu. Kazada araçta bulunan 20 yaşındaki Engin Zengin yaralandı.

• Darende’den Malatya yönüne gelmekte olan Ahmet Hulusi Ateş yönetimindeki 06 GMK 08 plakalı pikap, 45. kilometrede kaygan yolda takla attı. Araç hasar gördü.

• Malatya’dan Yazıhan yönüne gitmekte olan Hikmet Ölmez yönetimindeki 24 AN 986 plakalı otomobil, 38. kilometrede 100 metrelik şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü Hikmet Ölmez ile Özcan Köse yaralandılar.

• Malatya- Gölbaşı karayolunun 63. kilometresinde zincir takmak için park halinde olan Cihangir Cahan yönetimindeki 27 LC 803 plakalı araca, buzdan kayan Abdullah Akkaya yönetimindeki 52 EH 063 plakalı araç arkadan çarptı. Kazada Sevim Cahan yaralandı.

• Malatya’dan Bindal köyüne gitmekte olan Selim Okumuş yönetimindeki 44 KH 510 plakalı araçla, Ali Karademir yönetimindeki 44 KH 229 plakalı araç Özal Köyü civarında çarpıştı. Araçlar hasar gördü.

• Hekimhan Kuluncak karayolunun 14. kilometresinde Hüseyin Aldemir yönetimindeki 44 AV 310 plakalı araç, virajı alamayarak takla attı. Kazada sürücü yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız