SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Necdet Önder’in 5 yaşındaki oğlu Aybars Önder’in, geçtiğimiz Cumartesi günü Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki evlerinde oynarken düşerek ağır yaralandığı ve kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Pazar günü akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği bildirildi.

• Battalgazi ilçesinin Alacakapı Mahallesi Sanayi Caddesi’ndeki evinde yalnız yaşadığı bildirilen 66 yaşındaki emekli öğretmen Abdurrahman Dönmez'in 4 gündür ortada gözükmemesi üzerine yakınları polise haber verdiler. Kapıyı çalan polis, açan olmayınca, kapıyı zorla açtı ve Dönmez'i banyoda ölü olarak buldu. Dönmez'in cesedi ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere morga götürülürken, polis araştırmalarına başladı. Bu arada muhtemelen ani bir rahatsızlık sonucu öldüğü değerlendirilen Abdurrahman Dönmez'in, Malatya Devlet Hastanesi'nde görevli diş hekimi Yücel Dönmez'in babası olduğu öğrenildi.

• Atatürk Caddesi’nde 01.00 sıralarında bazı şahısların kavga ettikleri ve yaralılar bulunduğu ihbarı üzerine giden polis ekipleri; C.Ç. ve M.Ö. adlı şahısların yaralı olduğunu belirledi. Kavgaya karışan şahıslardan C.Ç. ve M.Ö.’nün üzerinden 1’er bıçak bulunurken, polis kavgaya karıştıkları gerekçesiyle H.C., K.G., Y.K. ve E.K. adlı şahısları da yakaladı. Yaralılardan C.Ç.’nin, tedavi için götürüldüğü Devlet Hastanesi giriş kapısının camını da kafa vurarak kırdığı belirtildi. Adliyeye verilen şahıslardan, C.Ç. ve M.Ö. tutuklandılar.

• Polise başvuran D.Ö. adlı şahıs, Mücelli Caddesi’ndeki otoparkta bulunan otomobilinin çalındığını bildirirken, polis otoyu gece yarısından sonra sanayi yolunda buldu. Yapılan araştırmada, D.Ö.’nün arkadaşı olan M.Ş.adlı şahsın, kendisinde de anahtarı bulunan otomobili aldığı, pavyona gittiği, bir süre eğlendikten sonra hesabı ödeyemeyince, otonun ruhsatını “rehin” bıraktığını, daha sonra otomobille dolaşırken, benzininin bitmesi üzerine Sanayi Yolu’nda parkettiği, bu nedenle sahibine haber veremediğini belirledi.

• H.Ç. adlı şahıs polise başvurarak, H.D. adlı şahıstan bir araç satın aldığını, aracın borcunun çıkması nedeniyle bu şahısla aralarında anlaşmazlık çıktığını, bunun üzerine şahsın aracı kendisinden aldığını öne sürerken, şikayet edilen H.D. kendisinin de mağdur olduğunu, bu nedenle aracı H.Ç.’ye veremeyeceğini söyledi. Polis, evrak eksikleri olan aracı bağlarken, H.D. hakkında işlem yaptı.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan M.K. adlı şahıs, eşi S.K.’yı dövdüğü, hakaret ettiği gerekçesiyle yakalandı, ancak suçlamaları kabul etmedi.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde oturan B.T., fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. B.T., polise verdiği ifadede, eşiyle tartıştığını, mide ilaçlarından 10 adet içip yattığını, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede garson olarak çalışan M.T. adlı kadın, polise başvurarak, S.T. adlı şahsın, 23.00 sıralarında iş çıkışı kendisini takip ettiğini, kaldığı otele girdiği sırada kolundan çekip yumrukladığını öne sürdü. S.T. ie, M.T. ile birlikte yaşadıklarını, sokakta taşkınlık yapması üzerine iki tokat vurduğunu öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Sancaktar Mahallesi Aslantepe Caddesi’nde Z.Ö. adlı şahsa ait işyerinin tuvalet pencere demirlerini keserek giren hırsızlar 124 kilo Çay, 20 kilo ayçiçek yağı ile 10 kilo toz şeker çaldı.

• Orduevi önü Atatürk Anıtı kavşağında, F.B. yönetimindeki oto ile il merkezi yönüne gelirken, Mehmet Buyruk Caddesi’ne dönecek olan H.K. yönetimindeki otoyla çarpıştı. Kazada, F.B.’nin kızı olduğu belirtilen İ.B. yaralandı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan Ü.K., 23.00 sıralarında kiracısı ve alt kat komşusu olan G.A. adlı şahsın yüksek sesle müzik dinlemesi nedeniyle giderek kendisini uyardığını, bu kişinin “Ben psikopatım. Seni mermi manyağı yaparım” diye tehdit ettiğini öne sürerken, gözaltına alınan G.A. suçlamaları kabul etmedi.

• Fırat Mahallesi Hastane Caddesi’nde oturan S.B., mutfak tezgahından süt almaya çalışırken düşerek yaralandı.

• Polise öğle saatlerinde yapılan ihbarda Hastane Caddesi’nde bazı şahısların çevreyi rahatsız ettikleri bildirildi. Polis M.G. ve M.D. adlı şahısları yakaladı ve bu şahıslara gürültü yaparak çevreyi rahatsız ettikleri için 50 YTL para cezası verildi ve serbest bıraktı.

• Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesi’nde, apartman merdivenlerinden inerken ayağı kayarak düşüp yaralanan S.K., Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• İnönü Kapalı Çarşısı civarında saat 15.00 sıralarında gezmekte olan E.K., omuzuna tanımadığı bazı kişilerin çarptığını, bu sırada cep telefonunun düştüğünü, kargaşada yere düşen telefonunun sadece kılıfını bulabildiğini, telefonunun omuzuna çarpan, tanımadığı şahıslarca çalınmış olabileceğini bildirdi.

• Tandoğan Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde bıçaklanan H.G., hastaneye kaldırıldı. İfadesi alınan H.G., arkadaşı M.B. ile şakalaşırken bıçakla yaralandığını, şikayetçi olmadığını söyledi.

• Aytaç Paşa Caddesi’nde evine gitmekte olan Z.G., buzlu kaldırımdan kayarak düştü. Belinden yaralanan Z.G., Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Polise başvuran Y.Y. adlı şahıs, bacanağı H.Y.’nin, kendisini Çevreyolu’ndaki bir iş merkezinde bulunan işyerine konuşmak için çağırdığını, orada boğazına bıçak dayayıp zorla senet imzalattığını öne sürdü. Yakalanan H.Y. ise suçlamaları kabul etmedi.

• Kaynarca Mahallesi Tecelli Sokağında, fabrikaya gitmek üzere Y.Ö. yönetimindeki kapalı kasa kamyonete binen R.Ö.’nün, araç hareket edince, açılan kapıdan aşağıya düşerek yaralandı.

• Polise başvuran H.K., Malatya Lisesi civarındaki bir internet kafede otururken, E.İ. adlı şahıs tarafından dışarıya çıkartıldığını, bu şahsın karnına bıçak dayayarak cep telefonunu gasbettiğini öne sürdü. Polis E.İ.’yi arıyor.

• A.G. adlı şahsa ait işyerinde sahte para ile alışveriş yapmak isteyen iki şahıstan S.A., işyeri sahibi tarafından yakalandı ve değeri belirtilmeyen 2 adet sahte parayla polise teslim edildi. Adliyeye verilen zanlı tutuklandı.

• Fuzuli Caddesi’nde oturan S.T., polise başvurarak, evlenmek vaadiyle kendisini kandıran M.U. adlı şahsın, 14 Ocak günü kendisiyle ilişkiye girdiğini, sonra da ortadan kaybolduğunu bildirdi. Polis, “Evlenmek Vaadiyle Kızlık Bozmak” suçlamasıyla M.U. adlı şahsı yakalamaya çalışıyor.

• Ferhadiye Mahallesi Çilesiz Minibüs Durağı civarında M.S. adlı şahıs, karnından bıçakla ağır yaralandı. Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından şahıs Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı. Polis, saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak M.T. adlı şahsı ararken, şahıs olayın ertesi günü polise teslim oldu ve gönderildiği adliyece tutuklandı.

• Tandoğan Mahallesi 1. Sokakta park halinde olan Y.O. adlı şahsa ait otonun arka kelebek camını kırarak kapısını açan hırsız ya da hırsızlar teybini çaldılar.

• Polise başvuran Seniha ve Bülent Ak çifti, İnönü Kapalı Çarşısı’nda alyans almak için kuyumcular bölümünde dolaşırken, Seniha Ak’ın çantasında bulunan 2 küpe, 1 künye ve gerdanlık setinin çalındığını, bir kuyumcu dükkanında iken işyerine çocuklarıyla gelen ve daha sonra ayrılan iki kadından şüphelendiklerini bildirdiler. Polis araştırmalarına başladı.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde bacağından bıçakla yaralanan 18 yaşındaki Selahattin Özberk, bir lokantada garson olarak çalıştığını, yemek boşu almak için gittiği bir işyerinin önünde eğildiği sırada, yüzünü göremediği bir kişi tarafından bıçakla bacağından yaralandığını, daha önce aralarında husumet bulunan Cemal adlı şahıstan şüphelendiğini söyledi. Polis bu şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Devlet Hastanesi’nin Hastane Caddesi cephesinde bulunan Hastane Camii’nden 1 adet 115x410 cm ebadındaki el dokuma halı çalındı. İmam Ahmet İlhan’ın şikayeti üzerine polis araştırmaya başladı.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan 70 yaşındaki İnsaf Çaput, polise başvurarak, evine gelen 25-30 yaşlarındaki bir şahsın, İstanbul’daki yeğeninden bir koli geldiğini ve ücretinin 45 YTL olduğunu söylediğini, bunun üzerine şahsa 100 YTL verip üstünü istediğini, şahsın kolinin araçta olduğunu söyleyip ayrıldığını, daha sonra geri gelmediğini belirterek polise başvurdu. Polis dolandırıcının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki Nermin Konak, şofbenden zehirlendi ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Melekbaba Mahallesi’nde, 33 yaşındaki Kazım Doğan adlı şahıs, evinin tavanından akan suyun kaynağını bulmak için çatıya çıkarken, ayağının kayması sonucu düşerek yaralandı.

• Beylerbaşı Mahallesi’ndeki evlerinden dövülerek yaralanmış olarak hastaneye kaldırılan 32 yaşındaki R.T. adlı kadın, polise verdiği ifadede ailevi nedenlerle tartıştığı eşi E.T. tarafından dövüldüğünü, eşinin çocuklarını da dövdüğünü öne sürdü. E.T. gözaltına alındı ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Karakavak Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki Hatice Ö., mutfak tezgahındaki bardakta bulunan çamaşır suyunu su zannederek içtiği ve zehirlendiği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı.

• Mimar Sinan Caddesi’nde ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu M.D. adlı şahıs ile M.D. adlı eşinin birbirlerini döverek yaraladıkları bildirildi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 34 yaşındaki M.O. adlı kadın, dövüldükten sonra Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne gidip tedavi olmak istedi. Burada ifadesi alınan M.O., eşi52 yaşındaki Ö.O. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söylerken, yakalanan Ö.O., bir anlık sinirden dolayı tokat attığını söyledi.

• Özalper Mahallesi’nde oturan Yeter Sarıkaya, polise başvurarak 28 yaşındaki kızı Sibel Sarıkaya’nın saat 17.00 sıralarında ekmek almaya gideceğini belirterek evden çıktığını ve geri dönmediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Koyunoğlu Mahallesi Hamamcı Sokağında, A.Ş. adlı şahsın kendisinin bulunmadığı bir sırada evine salon penceresi zorla açılarak girildiği, ancak herhangi bir eşyanın çalınmadığı belirlendi.

• Öğretmenevi karşısında 22.30 sıralarında dövülen Yunus Aslan, polise verdiği ifadede, halı saha maçı yaptıklarını, maç sonrası yaya olarak giderken Bilal isimli şahsın 4 kişiyle yanlarına gelerek arkadaşının üzerine yürüdüğünü, araya girince kendisinin dövüldüğünü söyledi. Polis Bilal ve yanındaki şahısları yakalamaya çalışıyor.

• MAŞTİ Terminali’nde 00.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak şikayetçi olan Özhan Durak, Amasya’dan otobüsle MAŞTİ’ye geldiğini, burada Osman A., Fatih T. Ve Vural Y. Adlı şahısların kendisine saldırıp dövdüklerini öne sürdü. Polis 3 şahsı arıyor.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan Bahattin Sarıkaya, polise başvurup soyadı farklı olan 20 yaşındaki oğlu İrfan Özdemir’in “işe gidiyorum” diyerek ayrıldığı evine dönmediğini, hayatından endişe ettiğini söyledi.

• Çukurdere Mahallesinde oturan Ayşe Turan adlı kadın Pamukçu Sokakta yürürken düşerek yaralandı.

• Terminal Caddesi’nde oturan 22 yaşındaki T.S.adlı kadın, belirlenemeyen bir nedenle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Zafer Mahallesi Karayolları Sokakta oturan O.B. adlı çocuk, odada oyun oynarken ayağının halıya takılması sonucu oda kapısına çarptı, kapı camının kırılmasıyla da yüzünden yaralandı. O.B., babası B.B. tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran N.B. adlı kadın, A.Ö. adlı şahısla 10 yıl beraber yaşadıklarını, 2 yıl önce ayrıldığı şahsın Cezmi Kartay Caddesi’ndeki evlerinde, kendisine ve kız kardeşi S.A.’ya hakarette bulunup kapıyı tekmelediğini öne sürerken, yakalanan A.Ö. suçlamaları kabul etmedi.

• Çevreyolu Battalgazi Kavşağında 22.30 sıralarında yürümekte olan C.A. adlı şahıs, M.Y. adlı şahıs tarafından göbeğinden bıçakla yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı, M.Y.’nin herhangi bir şey söylemeden kendisini bıçakladığını belirtirken, adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede alkol alan Ş.D., R.D. ve M.T. adlı şahısların, masadaki malzemeleri yere atıp, çevreye de 4.500 YTL tutarında zarar verdikleri, bu şahıslardan Ş.D.’nin polisin müdahalesi sırasında kendisine zarar verdiği, R.D.’nin üzerinde ise 1 adet bıçak bulunduğu bildirildi.

• İnönü Caddesi PTT civarında 23.00 sıralarında yürümekte olan Z.E. adlı şahıs, iki ticari taksiden inen tanımadığı 7 kişinin, ellerindeki sopalarla kendisini dövdüklerini bildirdi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, polis araştırmalara başladı.

• Belediye binası civarı Turfanda İşhanı önünde 03.10 sıralarında arkadaşı Ö.T.’yi beklemekte iken yanına yaklaşan tanımadığı bir şahsın, bıçak çekerek, tehditle cep telefonunu gasbettiğini belirten G.K.’nin şikayeti üzerine polis gaspçıyı yakalamaya çalışıyor.

• Orduzu Elmasuyu Caddesi civarında C.K. yönetimindeki 44 KF 074 plakalı araç ile giderken, karşıdan karşıya geçmekte olan C.A. adlı çocuğa çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi 19 Mayıs Caddesi’nde İ.I. adlı şahsın işyerinin kapı ve pencere camlarını 23.00 sıralarında husumet yüzünden kırdığı öne sürülen Ş.T. adlı şahıs aranıyor.

• Beylerbaşı Mahallesi 7. Sokakta oturan H.Ç., polise verdiği ifadede, eşi olan İ.Ç.’nin kendisini ve çocukları G., Z. ve E.Ç.’yi sürekli dövüp, bıçakla ve silahla tehdit ettiğini, eşinin silahının bulunduğunu bildirdi. Evde yapılan aramada 1 kurusıkı tabanca bulunurken, gözaltına alınan şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Küçük Mustafapaşa Mahallesi İpekçi Sokağında A.K. adlı şahsa ait eve mutfak balkon kapısından giren şahısların odaları dağıttıkları, ancak herhangi bir şey almadan kaçtıkları bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi Okul Sokakta Ö.A. adlı şahsın dubleks evinin teras kapı parmaklıklarını keserek giren şahıslarca, odaların dağıtıldığı, ancak herhangi birşeyin çalınmadığı öğrenildi.

• İstasyon Caddesi’nde G.Ö.’ye ait eve salon balkon kapısından giren hırsız ya da hırsızlarca 60 YTL, 80 Euro ile cep telefonu çalındı.

• Özalper Mahallesi 2. Caddede M.K.’ye ait eve oturma odası balkon penceresinden giren şahıslar, odaları dağıttılar, ancak herhangi bir şey almadan kaçtılar.

• Hasanbey Caddesi’nde F.E. adlı şahsa ait mutfak banyo malzemeleri satan işyerine açık olan kapısından, kimsenin bulunmadığı bir sırada giren hırsızın, bilgisayar monitörü çalarak kaçtığı bildirildi.

• MAŞTİ Terminali Otobüs peronlarında, tartışan O.M. ve G.A. adlı şahısların, karşılıklı olarak birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Niyazi Mısri Mahallesi’ndeki semt pazarında yapılan kontroller sırasında İ.K. adlı şahsın tezgahında 246 adet bandrolsuz film ve müzik CD’si, 22 adet oyun CD’si, 27 adet porno CD, 295 adet kopya CD ele geçirildi.

• Pütürge İlçesi Devlet Hastanesi lojmanlarında kalan T.İ.’ye ait eve, kimsenin bulunmadığı sırada, arızalı olan şofbeni tamir için giden, kapıyı açıp şofbeni sökerek götüren Ö.A. adlı şahıs, ev sahibinin şikayeti üzerine yakalandı. Ö.A., ifadesinde şofbeni tamir amaçlı aldığını, eve zarar vermediğini öne sürerken, hakkında “Konut Dokunulmazlığını İhlal ve Mala Zarar Verme” suçlamasıyla yasal işleme başlandı.

• Yeşilyurt ilçesi Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nde doktor olarak görev yapan G.G.C.’ye ait doldurulmuş vergi iade zarfının, hastanedeki odasından çalındığı ve araştırmaların sürdüğü bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Adıyaman Caddesinde M.E ve Y.P. adlı şahıslar, aralarındaki anlaşmazlık sonucu karşılıklı olarak birbirlerini dövdüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız