SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Yamaç Mahallesi’nde oturan E.D., evde yatarken 22.30 sıralarında gelen eşinin “soba neden yanmıyor” diyerek kendisine tokat atmak istediğini, eğildiği sırada dengesini kaybederek kanepeye çarptığını ve başından yaralandığını, eşinden şikayetçi olduğunu polise bildirdi. Polis M.D. adlı şahıs hakkında yasal işleme başladı.

• Tandoğan Mahallesi Aydemir Caddesi’nde oturan Ü.Ö.’nün fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı öne sürülürken, Ü.Ö., beli ağrıdığı için 5 adet ağrı kesici hap içtiğini, intihara kalkışmadığını söyledi. Ü.Ö., hastanede tedavi edildi.

• Turgut Temelli ve Halep Caddeleri’nde 21.00 sıralarında kavga olduğu yolundaki ihbar üzerine giden polisler, olaya karışan şahıslardan A.K.G.’de bir bıçak ile B.Ö. adlı şahsa ait tabancayı ele geçirdiler. Ruhsatlı tabanca B.Ö.’ye teslim edilirken, olaya karışan şahıslardan K.A., polise verdiği ifadede kafede eğlenirken cep telefonunu masaya bırakıp halaya kalktığını, döndüğünde telefonu bulamadığını, kafeden ayrılan A.K., İ.Ö. ve A.K.G. adlı şahısların peşine düştüğünü, bu şahısların telefonun kendilerinde olmadığını söylediklerini, İ.Ö.’nün kendisinin sırtına bıçak dayadığını, bu üç şahsın daha sonra oradan geçen B.Ö. adlı şahsı dövdüklerini anlattı. B.Ö. ise, geçerken kavga edenleri gördüğünü, şahısların kendisine saldırdıklarını, kaçmak isterken kayarak düştüğünü, şahısların silahını alıp alnına kabzasıyla vurduklarını anlattı. Polis soruşturmayı sürdürüyor.

• Çöşnük Mahallesi’nde kendini çakı ile yaralayan S.P., Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. S.P., psikolojik sorunları yüzünden kendine zarar verdiğini, bıçağı ne yaptığını hatırlamadığını söyledi.

• Orduzu’da imamlığını N.Y.’nin yaptığı camiden, 200x100 cm ebadında el dokuma halısı çalındı. Polis hırsızı bulmaya çalışıyor.

• Yeşiltepe Afetevleri’nde oturan H.Y., polise başvurarak, 18 yaşından küçük olan kızı S.Y.’nin, evlenmek amacıyla kaçırıldığını, K.Y. ve E.Y.’den şüphelendiğini söyledi. Polis araştırmalarını sürdürürken, aynı şahısların S.Y.’yi bir yıl önce de kaçırdıkları, o zaman kızın bulunarak ailesine teslim edildiği öğrenildi. Polis, ikinci kez kaçırılan S.Y. ve 2 zanlıyı arıyor.

• Bentbaşı Mahallesi’nde temizlik yaparken kayarak düşen A.Ç., Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan G.D. adlı kadın, polise başvurarak, 5 yıllık eşi A.D. tarafından sürekli dövülüp hakarete uğradığını öne sürdü. İfadesi alınan A.D. adlı şahıs, savcı talimatıyla salıverildi.

• Sanayi Çarşısı Boztepe Caddesi’ndeki bir işyerinde F.Ö.’nün şarj için bıraktığı cep telefonu çalındı.

• Koyunoğlu Mahallesinde 2-3 ay önce küçük yaşta kızları kaciz ettiği öne sürülen H.Y. adlı şahıs şikayet üzerine yakalandı ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Eski Halep Caddesi’nde bıçakla yaralanan R.G., Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. R.G. ifadesinde, adını K. olarak bildiği şahısla kavga ettiğini, bu kişinin kendisini bacağından bıçakladığını öne sürerken, polis firariyi arıyor.

• Çukurdere Mahallesi Divanefendi Sokağında oturan A.Ö. ve S.A. adlı şahıslar, sabaha karşı sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar.

• Özalper Mahallesi Şeker Stadı karşısında oturan A.G.’nin evine akşam saatlerinde giren hırsız ya da hırsızların, ev sahibinin sayısını tahmin edemediği miktarda tabanca mermisini çaldıkları bildirildi.

• Polise saat 20.15 sıralarında Çevreyolu’ndan Çöşnük Kavşağına doğru bir kadının kaçmakta olduğu yolunda yapılan telefon ihbarı üzerine Aytaçpaşa Caddesi’nde ihbarda bildirilen D.Ç. adlı kadınla karşılaşan polisler, kadının ifadesini aldılar. D.Ç., polise verdiği ifadede, birlikte yaşadığı M.K. adlı şahsın kendisini kandırarak, para karşılığı erkeklere sattığını, fuhuş yapamayacağını söylediğinde kendisini dövdüğünü, bu nedenle 155 Polis imdat’ı kendisinin aradığını belirterek, M.K. adlı şahıstan davacı olduğunu söyledi. D.Ç., bir süre sonra şikayetinden vazgeçtiğini polise bildirirken, yakalanan M.K. adlı şahsın, daha önce “Bıçakla Tehdit” suçu nedeniyle hapis cezası bulunduğu için arandığı saptandı.

• Ferhadiye Mahallesi Kavukçuoğlu Sokağında M.U. ve M.G. adlı şahısların küfürlü konuşma yüzünden kavga edip birbirlerini dövdükleri, M.U.’nun üzerinde bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirildiği bildirildi.

• Yamaç Mahallesinde oturan Z.K., polise başvurarak, eşinin evde bulunmadığı zamanlarda kayınbiraderi olan U.K. adlı şahsın kendisini dövdüğünü ve hakarette bulunduğunu öne sürdü. Suçlamayı kabul etmeyen U.K., adliyece serbest bırakıldı.

• Malatya Meslek Yüksek Okulu ve il merkezinde kavga ettikleri öne sürülen şahıslardan S.Ü., polise verdiği ifadede, okulun dışında K. adlı arkadaşı ile kahveye gitme konusunda tartışırken, İ. ve S. Adlı şahısların da olaya karıştıklarını, bu nedenle kavga edip ayrıldıklarını, il merkezinde tekrar karşılaştıkları bu şahıslarla konuşup anlaştıklarını, ancak daha sonra S. Adlı şahsın abisinin kendisini dövüp, silah çektiğini ve kapbazıyla vurduğunu öne sürdü. Polis K. ve İ. ile S. adlı şahsın abisi olan şahısları arıyor.

• Fırat Mahallesi’nde oturan K.A., polise başvurarak, ailevi nedenlerle tartıştığı eşi A.A. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, A.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Turgut Temelli Caddesi’nde seyyar olarak 2. el cep telefonu satan R.T. polise başvurarak, daha önceden tanıdığı M.A. adlı şahsın alacağını söyleyerek bir telefonu incelediğini, kendisi diğer müşterilerle konuşurken, şahsın telefonla birlikte kaybolduğunu belirterek şikayetçi oldu.

• İpek Caddesi Erenler Sokaktaki apartman boşluğunda kilitli olan M.M.Ş. adlı şahsa ait bisiklet çalındı.

• Polise başvuran M.Ö. adlı şahıs Turgut Temelli ve Halep Caddelerinin kesiştiği kavşakta yürürken, çanta içerisinde saat satan şahsın yanında durup saatlere baktığını, yanına gelen bir şahsın 2 saati almak istediğini, kendisine de saatlerin değeri olan 30 YTL’yi vermesini, az ilerdeki bir dükkandan alacağı olduğunu, parasını orada vereceğini söylediğini, bunun üzerine kendisinin saatleri aldığını ve birlikte 100 metre gittikten sonra şahsın yanından kaçtığını, geri dönüp çantayla saat satan şahsı araştırdığında o şahsın da kaybolduğunu gördüğünü, bu nedenle dolandırıldığını anladığını belirterek şikayetçi oldu. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• A.G. adlı şahıs da polise başvurarak, Turgut Temelli- Halep Caddeleri kavşağında saat satan şahıstan 2 saati 20 YTL karşılığı aldığını, şahsın teklifi üzerine cep telefonunu vererek karşılığında 8 saat daha aldığını, daha sonra telefonuun geri istediği sırada, şahsın “Zabıta geliyor” diyerek kaçtığını, şahsın yanında bulunan bir kişinin de saatlerin altın olduğunu söylediğini, bu kişilerce dolandırıldığını söyledi.

• Hava ve çevre kirliliği ile ilgili denetim görevinde olan C.G., L.O. ve A.E. adlı şahıslar, Necip Fazıl Caddesi’ndeki bir apartmandan aşırı duman çıkması üzerine denetime gittiklerini, apartman yöneticisi İ.B. ile kalorifer dairesine indiklerini, kömürün torbalarla kazana atıldığını gördükleri için tutanak tutacaklarını söylediklerini, bu sırada şahsın kendilerine saldırıp hakaret ettiğini öne sürerek polise başvurdular. Polis İ.B. adlı apartman yöneticisini arıyor.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’nde oturan F.İ., polise başvurarak tartıştığı eşi M.İ. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. M.İ. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Dabakhane Mahallesi Halep Caddesi’nde R.Ş. ile İ.B. arasında cep telefonu yüzünden çıkan tartışmaya S.B. adlı şahıs da karıştı. İşyerindeki kavga sırasında işyerinin cam tezgahı kırılırken, R.Ş. başından yaralandı.

• Polise başvuran A.Y., 25 gün önce dershaneden tanıdığı M.A. adlı şahısla çarşıda karşılaştığını, cep telefonunu satması için verdiğini, ancak daha sonra şahsın hiç aramadığını, bir süre sonra karşılaştıklarında telefonu sattığını, parasını vereceğini söylemesine rağmen, bugüne kadar telefonu ya da parayı vermediğini, bu nedenle şikayetçi olduğunu söyledi Polis M.A.’yı arıyor.

• Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesi’nde yöneticiliğini M.K.’nın yaptığı apartmanın kalorifer dairesinde sabah saatlerinde çıkan yangın itfaiyece söndürüldü. Yönetici M.K., polise verdiği ifadede kapıcı A. adlı şahsın, 10 gündür evde olmadığı için eşi Ş.’nin kaloriferi yaktığını söyledi. Polis Ş. hakkında işleme başladı.

• Taştepe Mahallesi 4. Caddede B.A.’ya ait eve çatı aralığından giren hırsız ya da hırsızların “risivır” diye bilinen uydu cihazını çaldıkları öğrenildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Otçu 1. Sokakta bulunan İ.Ş. adlı şahsa ait otoparkın yazıhanesinde 21.30 sıralarında çıkan yangın itfaiyece söndürüldü. Polis yangının kasten çıkarıldığını öne süren otopark sahibinin iddiası üzerine araştırmalarını sürdürüyor.

• Selçuklu Mahallesi Köprüağzı Caddesinde M.D.’ye ait eve gündüz saatlerinde giren hırsız, 250 YTL para ile altın isimlik çaldı.

• Kiltepe Mahallesi 10.Sokakta M.İ.ye ait evin çatı kısmında sabaha karşı 05.45 sıralarında meydana gelen yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü.

• Çukurdere Mahallesi Koyunoğlu Caddesinde A.A.&ya ait eve akşam saatlerinde giren şahısların evi karıştırdıkları, ancak herhangi bir şey çalmadıkları bildirildi.

• Gece 02.00 sıralarında polise başvuran N.K., ifadesinde birlikte yaşadığı dostu M.K. ile Malatya’ya 1 hafta önce geldiklerini, Hasanbey Caddesi’nde kiraladıkları evde alkol alırken aralarında tartışma çıktığını, M.K.’nin lavaboya gideceğini söyleyerek odadan çıktığını, daha sonra cüzdanını kontrol ettiğinde 1.860 YTL paranın 1.500 YTL’sinin olmadığını fark ettiğini öne sürerek, hırsızlık şikayetinde bulunurken, M.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Polise başvuran Ş.Ü. adlı şahıs, Asya Finans’a ait olan ve numarasını bilmediği 500 YTL tutarındaki çek yaprağını kaybettiğini bildirdi.

• İnönü Caddesi’ndeki bir marketin müdür yardımcısı olan Y.K., polise başvurarak Ş.K. ve S.D. adlı şahısların kozmetik ve gıda çalarken yakalandığını öne sürdüğü, iki şahsın suçlamayı kabul etmedikleri, şahıslardan Ş.K.’nin üzerinde kimlik çıkmadığı ve kendi beyanına göre yapılan kimlik sorgulamasında böyle bir şahsın olmadığının anlaşıldığı, tekrar sorulduğunda korktuğu için gerçek kimliğini vermediğini söylediği belirtilirken, iki şahıs hakkında soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

• Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı’nda oturan A.A. adlı şahsın evine mutfak balkon kapısından giren hırsız ya da hırsızlar 1 altın maşallah ile 1 cep telefonu çaldılar.

• Akçadağ’da polise başvuran M.U., Doğu Mahallesi’ndeki evlerinde ailevi nedenle tartıştığı eşi Z.U.’nun soba demiriyle kenisini dövdüğünü öne sürerken, Z.U., eşinin küfür ve tehdit ettiğini, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

• Doğanyol ilçesi İshak Mahallesi’nde oturan R.S. adlı şahsa ait evin ahırında 2 tavuğun öldüğünün bildirilmesi üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince yapılan ilk incelemede, tavukların soğuktan öldüğü yolunda görüş bildirildiği, ancak “Kuş Gribi”ne karşı kesin teşhis için ölü tavukların Elazığ Araştırma Enstitüsü’ne gönderilmek üzere Malatya’ya ulaştırıldığı öğrenildi.

• Özsan Sanayi Sitesi’nda Yavuz Alkan yönetimindeki 44 FN 595 plakalı araç ile giderken kayan araçla, park halinde olan Sadık Özşahin’e ait 44 DE 713 plakalı traktöre arkadan çarptı.

• Malatya’dan Hanımınçiftliği Kasabası’na gitmekte olan Mustafa Bayansalduz yönetimindeki 44 T 0047 plakalı araç, karşı yönden gelen Ramazan Gölcük yönetimindeki 44 DC 712 plakalı minibüsle yolun kaygan olması yüzünden çarpıştı. Araçlar hasar gördü.

• Malatya’dan Şehir Mezarlığı civarındaki Yaka Mahallesi’ne gitmekte olan İbrahim Ayaz yönetimindeki 44 EK 244 plakalı araç, kar nedeniyle kaygan olan yolda kontroldan çıktı, yol kenarındaki ağaçlara çarptı.

• Merkez Çolaklı Köyünde 70 yaşlarındaki İ.G.’nin, ailevi nedenle tartıştığı gelini 47 yaşındaki R.G. tarafından kafasına sopa ile vurularak yaralandığı bildirildi.

• Malatya-Sivas karayolunun 24. kilometresinde Malatya yönüne gelmekte olan Ali Haydar Özdemir yönetimindeki 06 ERM 16 plakalı araç, buzlu yoldan kayarak yol kenarındaki hendeğe uçtu, araç hasar gördü.

• Polis Okulu mevkiinde, Muharrem Bilbil yönetimindeki 44 KS 939 plakalı araç buzdan kayarak, yol kenarındaki elektrik direğine çarptı ve hasar meydana geldi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız