SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Yeşiltepe Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir evde, 1 yaşlarındaki Muhammed Enes Yücel adlı çocuk sabah yatağında ölü bulundu. Anne H.Y., polise verdiği ifadede, 23.00 sıralarında çocuğunu uyuttuğunu, 05.30 sıralarında kontrol ettiğinde ölmüş olduğunu farkettiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• İlyas Mahallesi İlyas Caddesi 2. Sokaktaki evinde yalnız yaşayan 1911 doğumlu Ali Seydi Özdemir, ortada gözükmemesi üzerine saat 20.00 sıralarında evine giden yakınları tarafından ölü bulundu. Ceset, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

• Polise başvuran H.S.Y. adlı şahıs, 20-25 gün önce alkol aldığını, daha sonra N.M. adlı şahsın Dabakhane Mahallesindeki kahvehanesine gittiğini, bu şahsın davetiyle evine giderek kumar oynadıklarını, üzerindeki tüm parayı kaybettikten sonra, N.M.’nin kendisine açık senet imzalattığını, daha sonra telefonla arayıp para istediğini, vermezse senedi icraya vereceğini söylediğini, alkollu halinden yararlanıp kumar oynatarak kendisini borçlandıran şahıstan şikayetçi olduğunu öne sürdü. N.M. ise suçlamaları kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Malatya Belediye binası önünde saat 22.30 sıralarında araç çarpması sonucu yaralanan O.S. adlı şahıs, Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu için Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne sevkedildi. O.S. polise verdiği ifadede, kendisine bir aracın çarptığını söylerken, polis olay yerinden kaçan aracı ve sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Dernek Mahallesi Sinema Caddesi’nde oturan A.T.C., bir anlık sinir sonucu fazla miktarda antibiyotik içerek zehirlendiğini belirtirken, tedavisi Devlet Hastanesi’nde yapıldı.

• Hanımınçiftliği Gülsever Mahallesi’nde 02.00 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkışan G.A. Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Polise başvuran H.D., bir hafta önce Atatürk Caddesi’nde seyyar tezgah kurarak altın saat sattıklarını söyleyen ve kendisinin de 100 YTL’sini alarak kaçan şahısları, yerel televizyonda bir haberi izlerken farkettiğini ve bu şahısların kendisini de dolandırdıklarını söyledi. Polisin, daha önce de birçok vatandaşı dolandıran A.G., M.G. ve K.C. adlı şahısları yakaladığı, bunlardan A.G. ve K.C.’nin tutuklandığı bildirildi.

• Çevreyolu Şehirgösteren mevkiinde A.S.G. yönetimindeki aracın, yerlerin buzlu olması sonucu sürücü denetiminden çıkıp, kaldırıma çarptıktan sonra tali yola geçtiği, bu sırada araçta bulunan S.T.’nin kafasını cama çarparak yaralanıdğı belirtildi.

• Yunus Emre Caddesi (Kanalboyu Stad tarafı)’nde işyeri bulunan M.E., işyerine müşteri olarak gelen 30-35 yaşlarındaki 3 kişinin kendisini oyalayıp, 3 adet Suny marka mp3 playeri çaldıkları gerekçesiyle polise başvurdu.

• Dabakhane Mahallesi PTT Sokağındaki bir dershanede öğretmen olarak çalışan F.K.’nın dolabında olan ve içerisinde 7 bilezik, gerdanlık, kolye, bileklik, küpeden oluşan set, 2 normal bileklik, 1 kolye, kimlikler olan çantası çalındı.

• Dabakhane Mahallesi Halep Caddesi’ndeki bir dershanenin öğrencisi olan F.M.’nin sıranın altına bıraktığı ve içerisinde kimlikleri, cep telefonu ve anahtar bulunan çantasının çalındığı bildirildi.

• Yeni Sanayi Sitesi 6. Caddede V.A.Ç. adlı şahsa ait büfenin kapısını kıran hırsızlar 15 karton sigara, temizlik malzemeleri, bisküiler, 25 kiloluk toz ve 20 paket küp şeker, 6 kilo paket çay, 2 koli kek, 3 kilo sucuk, 30 paket margerin, teneke içerisinde zeytin ile çekmecedeki 30 YTL bozuk parayı çaldılar.

• M.Y. adlı şahıs, Afra Alışveriş merkezi Erkekler tuvaletinde Yavuz 16 marka tabancasını unutarak ayrıldığını, saat 11.00 sıralarındaki bu olaydan kısa bir süre döndüğünde ise tabancayı bulamadığını polise bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken, M.G. adlı bir başka şahıs, tuvalette bulduğu tabancayı polise teslim etti.

• Turgut Özal Mahallesinde oturan V.Y. adlı şahıs, cep telefonunu arayan bir şahsın “eşine sahip çık” dediğini, bu konuyu akşam eşiyle konuştuğunu, daha sonra odasına geçip uyuduğunu, sabah kalktığında eşi F.Y.’yi evde bulamadığını, eşinin nerede olduğunu bilmediğini ve hayatından da endişe ettiğini polise bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Şeyhbayram Mahallesi Hacıbektaş Veli Caddesinde M.İ.’ye ait eve, çocuk odası balkon pencere camını kırarak giren hırsız ya da hırsızların traş takımı ve bir kutu Nescafe çaldıkları belirtildi.

• Polise başvuran M.C. adlı şahıs, Kavaklıbağ Mahallesinde yanına gelen R.K. adlı şahsın, belindeki tabancayı gösterip, eşiyle ayrılmasında ilgisinin olduğunu söyleyip kendisini tehdit ettiğini bildirdi, ancak şikayetçi olmadı. Polis R.K.’yi arıyor.

• Polise başvuran A.T.D. adlı şahıs, televizyonda görüntülerini izlediği, saat satma gerekçesiyle vatandaşları dolandıran A.G. ve K.C. adlı şahısların Kız Meslek Lisesi önünde de, kendisine gümüş olduğunu söyledikleri saati 20 YTL’ye satarak dolandırdıklarını bildirdi. İki şahsın tutuklandıkları belirtildi.

• Turgut Temelli Caddesi’nde bir şahsın kaçak sigara sattığı ihbarı üzerine polis ekibi, F.D. adlı şahsı faturasız 62 paket yabancı menşeili sigara ve 5 puroyla yakalandı. İfadesi alınan şahıs serbest bırakıldı.

• Çevreyolu Topsöğüt Otobüs durakları yanında da Ö.K. adlı şahıs, çeşitli marka faturasız 86 paket sigarayla yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Darende ilçesininin Hacı Derviş Mahallesi’nde oturan Y.Ö., 23.10 sıralarında kardeşiyle tartıştıktan sonra fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Doğanşehir’de polise başvuran N.A., daha önceden aralarında gönül ilişkisi bulunan B.A. adlı şahsın kendisini tehdit ettiğini, Doğanşehir Devlet Hastanesi’nde yanına gelip çantasını çaldığını öne sürdü. Yakalanan B.A. ise, evlenme vaadiyle kendisini oyalayan N.A. ile işyeri dışında görüşebilmek için çantasını aldığını öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Hekimhan ilçesi Bağyolu Mahallesi Mezarlık Yanı’ndan 01.30 sıralarında yaralı olarak bulunan V.Ö., ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. İlk müdahaleden sonra Malatya’ya sevkedilen V.Ö.’nün, kendisini aralarındaki husumet yüzünden E.B. ve yanındaki F.O.Y. adlı şahısların dövdüğünü öne sürdü. Yakalanan iki şahıs, adliyece serbest bırakıldı.

• Polise başvuran Y.K. adlı şahıs, 13.30 sıralarında Yeni Cami civarında yürürken, 44 AK 460 plakalı aracın önünde fren yaptığını, aracı kullananın küfretmesi üzerine kendisinin de arkadan eliyle işaret ettiğini, daha sonra araçtan inen dört kişinin saldırdığını ve birinin kafasını tutarak orada bulunan bir aracın camına vurduğunu, daha sonra kaçtıklarını söyledi. Polis, plakadan aracın adına kayıtlı olduğu şahsın adres tesbitinin yapıldığını, olayı gerçekleştirenlerin yakalanmasına çalışıldığını açıkladı.

• Gündoğdu Caddesi Fırat Sağlık Ocağı önünde yürürken omuz omuza çarpışan S.Y. ile B.K. arasında kavga çıktı. Kavba sırasında, B.K.’nın, S.Y.’yi sol gözünden bıçakla yaraladığı belirtildi.

• İnönü Kapalı Çarşısı önünde 18.00 sıralarında C.A. ve U.E.E. adlı şahısları döverek yaralayan M.S, M.A., H.A. ve S.T. adlı şahıslar yakalandı. Bu şahıslardan M.S.’nin bıçakla göğsünden yaraladığı C.A.’nın durumunun ciddi olduğu belirtilirken, adliyeye verilen şahıslardan M.S. tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

• Fırat Mahallesi Hastane Caddesi Talatbey Sokağında oturan Ç.İ.’ye ait eve, balkon kapısını zorla açarak giren hırsız ya da hırsızlar, 500 YTL para çaldılar.

• Çevre Yolu Üniversite duraklarında bulunan belediyeye ait bilet gişesinin kapısını bir kişinin zorla açmaya çalıştığı yolunda 00.10 sıralarında polise yapılan ihbar üzerine, Ö.B. adlı şahıs polis tarafından demir çubukla yakalandı. Adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Orduzu Çarşıbaşı’nda oturan L.A., polise aşvurarak, yaklaşık 2.5 yıldır birlikte yaşadıkları İ.B.’nin, eski eşinden olan kızı Ö.A.’yı dövdüğünü, olay günü de evdeki tosunu satmaya çalışan İ.B.’ye engel olmaya çalıştığını, bu nedenle kendisini de dövdüğünü öne sürdü. İfadesi alınan İ.B. suçlamaları kabul etmezken, serbest bırakıldı.

• İstiklal Mahallesi Evliyaoğlu Sokağında oturan E.A., damadı M.G.’nin kendisini dövüp hakarette bulunduğunu öne sürdü. Yakalanan damat suçlamayı kabul etmedi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde saat 23.00 sıralarında yürümekte olan C.Ö. adlı şahıs, tanımadığı bir kişiyle çarpıştığını, bu şahıs uzaklaştıktan sonra cep telefonunun yerinde olmadığını farkettiğini polise bildirdi. Polis yankesicinin kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi Al Apartmanı önünde İ.A.’ya ait bisiklet çalındı.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde oturan Ş.Y., işsiz olan oğlu Y.Y.’nin sürekli kendisinden para istediğini, ara olmadığını söylediğinde küfür ve tehdit ettiğini öne sürdü. Suçlamaları kabul etmeyen Y.Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Hidayet Mahallesinde oturan M.S. ve H.S. adlı iki kardeş, anneannelerine ait depresyon ilaçlarından fazla miktarda içince zehirlendiler ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde ağabeyi ile ailevi meseleleri konuşurken sinirlenip elini oturma odasının camına vurarak yaraladığı öne sürülen V.D., Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Hidayet Mahallesi 7. Sokakta B.Y.’ye ait eve giren hırsızlarca 5 adet halı ile 1 adet müzik seti çalındı.

• Çevre yolu Sanayi kavşağında Z.B. yönetimindeki 44 EA 012 plakalı araca, H.İ.S. yönetimindeki 63 FF 316 plakalı araç çarptı. Kazada Z.B. yaralanırken, araçlar hasar gördü.

• Niyazi Mahallesi’nde, M.A., ilaçtan zehirlendi ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. M.A., ilk müdahalenin ardından TÖTM’ye sevkedildi.

• Paşaköşkü Mahallesi 12. Sokakta F.P.’ye ait eve, kapı kilidini kırarak giren hırsızlar 1 adet 55 ve 1 adet 72 ekran televizyon, 1 fırın ile 1 adet bulaşık makinesini çaldılar.

• Özalper Mahallesi’ndeki bir evde kavga çıktığı ihbarı üzerine giden polisin ifadesini aldığı A.Ş., kendisinin V.P. adlı şahısla yaşadığını, V.P.’nin eşi ve çocukları olan H.P., C.P. ve Ş.P.’nin evine gelerek eşyaları almak istediklerini, kendisini dövdüklerini öne sürerken, suçlanan üçlü iddiaları kabul etmediler.

• B.Mustafa Paşa Mahallesi Hasan Mandallı Sokağında oturan 4 kişilik aile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polise ifade veren H.A., eşi ve çocukları olan O.A., Z.A. ve H.A. ile birlikte uyuduklarını, 02.00 sıralarında uyandığında içerdeki yoğun dumanı farkettiğini ve 112 Acil Servisi arayarak yardım istediğini bildirdi.

• B.Mustafa Paşa Mahallesi Tahtalı Minare Sokağında A.A.’ya ait eve balkon penceresinden giren hırsız ya da hırsızlar, 150 YTL para ile 4 adet altın bilezik çaldılar. Aynı sokakta N.C.’ye ait eve de balkon encere camı kırılarak girildiği, içerde bulunan 1 adet av tüfeği ile 1 adet av bıçağının çalındığı bildirildi.

• 02.10 sıralarında polise yapılan ihbarda Beydağı TOKİ Konutları civarında 27 UV 991 plakalı otoyla dolaşan şüpheli şahıslar bulunduğu bildirildi. Polis, aracı durdurdu ve sürücü M.K.’nin üzerinde 1 adet 9 mm. çaplı ruhsatsız silah buldu. Soruşturma sürüyor.

• Darende Devlet Hastanesi’nde, H.İ.’ye ait yeşil kartla ilaç yazdırmaya gelen M.İ. adlı şahsın, ilacı yazmayan Dr. F.Y. ile hemşire E.K.’ya hakaret edip tehditte bulunduğu belirtildi. Yakalanan M.İ., sinirlendiği için kendi kendine söylendiğini, kimseye hakaret ve tehditte bulunmadığını öne sürdü.

• Mücelli Caddesinde, ailevi nedenlerle tartıştığı annesi G.K.’yi dövdükten sonra evdeki eşyalara zarar verdiği öne sürülen H.K. adlı şahıs, annesinin şikayeti üzerine yakalandı ve adliyece serbest bırakıldı.

• Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne dövülerek yaralanmış halde gelen C.Y. adlı şahıs, polise verdiği iadede, Sinema Caddesi'nde saat 20.00 sıralarında giderken, 5-6 kişi tarafından dövüldüğünü, sadırganları tanımadığını belirtti. Polis araştırmayı sürdürürken, olayın meydana geldiği yerde çay ocağı işleten Ş.C.’nin işyerinin de aynı şahıslarca camları kırılarak tahrip edildiği bildirildi. İki şahıs şikayetçi olmazken, polis saldırganları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir lokantadaki kavgayla ilgili ifadesi alınan E.U. adlı şahıs, H. ve G. adlı şahıslarla lokantaya eğlenmeye gittiklerini, orada Güler adlı kişinin kendisine hakaret ettiğini ve tartıştıklarını, işyerinde görevli M.B.’nin kendisinin saçından tuttuğunu ve dövdüğünü öne sürdü. M.B., suçlamaları kabul etmedi. Polis H. ve G.adlı firarileri arıyor.

• Çöşnük Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi’nde A.K.’ye ait eve kapısını zorla açarak giren hırsızlar 1 adet altın bilezik, 2 pırlanta yüzük, 1 altın zincir, 1 altın künye, 2 altın yüzük, 2 altın küpe ile cep telefonu çaldılar.

• Nasuhi Caddesi’ndeki bir lokalde 00.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren A.M.D. adlı şahıs, kendisinin M.M.C. ve iki bayan arkadaşı ile lokale gittiğini, orada eğlendikten sonra çıkarken aralarında ağız dalaşı çıktığını, bundan rahatsız olan lokal sahibi T.T. ve yanında çalışan K. ve C.S.’nin kendilerine saldırdığını, dövüldüklerini, ancak şikayetçi olmadıklarını bildirdi.

• PTT önünde seyyar satıcılık yapan Ö.L. ve N.L. adlı şahısların, kendilerini uyaran zabıta memurları A.K. ve A.İ. ile tartıştıkları, A.İ.’nin yakasından tutup, A.K.’yi dövdükleri ve telsizinin anteninin kırdıkları belirtildi. Yakalanan iki şahıs suçlamaları kabul etmediler ve adliyece serbest bırakıldılar.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’nde G.D.’ye ait olan kafede 10.00 sıralarında çıkan yangına itfaiye müdahale etti. Yangında 20 bin YTL’lik zarar meydana geldiği belirtilirken, G.D. kimseden şüphelenmediğini söyledi.

• Cezmi Kartay Caddesinde K.K. adlı şahsa ait birahanede çalışan M.K., sobayı ispirto ile yakarken, ispirtonun alev alması sonucu elleri ve yüzünün yanması sonucu yaralandı. Saat 10.00 sıralarındaki olaydan sonra yaralı TÖTM’ye kaldırıldı.

• Akpınar Mahallesi’nde oturan S.A., belirlenemeyen bir nedenle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve yakınları tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Sancaktar Mahallesinde oturan A.K., sobadan sızan gazdan zehirlenince, ertesi sabah kendisini ortalıkta göremeyip durumu farkeden yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan İ.İ. adlı şahıs, maçlarda atmak için aldığı torpili oğlunun yaktığını görünce, torpili alarak sobaya atmak istedi ve bu sırada elindenn yaralandı. Soruşturma sürüyor.

• İndere Caddesinde, F.Ö. aralarında husumet bulunan C.A. adlı şahıs tarafından dövüldü. C.A. polisçe aranıyor.

• Çevreyolu Sanayi Kavşağındaki otelin otoparkında park halinde olan M.K.’ya ait 44 KH 756 plakalı otoda çıkan yangına itfaiye müdahale etti. 18.15 sıralarındaki yangının sebebi araştırılıyor.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi 19 Mayıs Caddesinde bulunan bir bilardo salonunda silah ve bıçakların kullanıldığı kavgada iki kişi yaralandı. 21.30 sıralarında F.K. ve M.A. adlı şahısların, yanlarındaki 3-4 kişiyle birlikte, aralarındaki husumet yüzünden bilardo salonunda karşılaştıkları M.D.’yi dövüp, çeşitli yerlerinden bıçakla yaraladıkları, ayrıca işyeri sahibi H.M.A.’yı da dövüp, üzerlerindeki silahlarla işyeri eçerisinde rasgele ateş açtıkları, daha sonra kaçtıkları bildirildi. Polis olaya karışan şahıslardan A.A.’yı yakaladı. Adliyeye verilen A.A. serbest bırakılırken, F.K. ile kimlikleri belirlenemeyen diğer şahısların arandıkları bildirildi.

• Bentbaşı Mahallesi’nde oturan H.K., evine gelen eniştesi M.G. ve oğlu K.G. ile tartıştıklarını, baba-oğulun kendisini tehdit edip kaçtıklarını polise bildirdi. Polis baba-oğulu arıyor.

• Çevreyolu Opel Plaza önünde M.K. yönetimindeki 06 VVL 77 plakalı araçla giderken, aniden yola çıkan S.A’ya çarparak yaralanmasına yolaçtı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, sürücünün alkollü olduğu belirtildi.

• Aslanbey Caddesinde H.K.’nın işyerinin önüne zincir ile bağlı olan 3 tekerli bisikleti çalındı.

• Polise başvuran Ş.A., 2 yıl önce kendisinden beyaz eşya alan M.Ç. adlı şahsın borçlarını ödememesi üzerine, Özalper Mahallesindeki evine giderek borcuna karşılık eşyaları geri aldığını, şahsın kendisini telefonla arayıp tehditte bulunduğunu öne sürdü. Polis M.Ç.’yi arıyor.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan H.K., fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Polise başvuran T.Y., 5 gün önce Halep Caddesindeki bir kafede otururken, K.M.’nin kendisinden cep telefonunu istediğini ve telefon edeceğini söyleyip dışarı çıktığını, sonra geri dönmediğini belirterek şikayetçi oldu. Polis K.M.’yi arıyor.

• Asayiş Şube ekipleri tarafından karıştığı bir hırsızlık olayı yüzünden yakalanan S.K.’nın üzerinde yapılan aramada 15 gram gonca esrar bulundu. S.K. polise verdiği ifadede, 1 yıldır esrar kullandığını belirtti ve gönderildiği adliyece tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız