SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Akpınar Petek Taksi civarında 01.00 sıralarında polise başvuran M.Ç., yaklaşık 1 yıl öncesine kadar birlikte yaşadığı ve ayrıldığı H.K.’nin kardeşi M.A.K. ile şu andaki ayrıldığı şahsın şu andaki eşi olan B.K.’nin kendisini dövdüklerini, sol kalçasından bıçakla yaraladıklarını öne sürdü. Yaralı hastanede tedavi edilirken, ifadeleri alınan iki zanlı serbest bırakıldı.

• Savcılığa başvuran İ.B., eski eşi olan Ö.A. adlı şahsın, sürekli kendisini dövüp hakarette bulunduğunu öne sürerken, poliste ifadesi alınan zanlının suçlamayı kabul etmediği öğrenildi.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran S.T., yaklaşık 6 ay önce ayrıldığı eski arkadaşı B.Y. ile amcası oğlu B.Y.’nin, cep telefonundan kendisini arayıp tehdit ettiklerini öne sürdü. İki amcaoğlu ise suçlamaları kabul etmedi.

• Fırat Mahallesinde T.U. ile boşanma davası açtığı eşinin dayısı olan Ö.D. arasında tartışma çıktığı, Ö.D.’nin kolonya şişesi ile T.U.’nun kafasına vurduğu ve yaraladığı öğrenildi.

• Mücelli Caddesi girişinde H.Ş. ve A.R.Ş. adlı şahısların, aralarındaki husumet yüzünden M.İ.’yi ölümle tehdit ettikleri öne sürüldü.

• Polise başvuran E.Ç., Hayrettin Sönmezay İlköğretim Okulu önünde iken 14.20 sıralarında arkadaşlarıyla karşılaştığını, arkadaşlarının yanındaki E.İ.’nin telefonunu isteyerek bir yeri arayacağını söylediğini, telefonu alan şahsın ortadan kaybolduğunu bildirdi. Polis şahsı arıyor.

• Zafer Mahallesi 12. Sokakta park halinde olan S.G.’ye ait 23 T 0142 plakalı otodan 1 adet 17 ekran oto televizyonu çalındı.

• Yamaç Mahallesi Kanalboyu Caddesi’nde oturan P.G. adlı şahsın, bazı sorunlarından dolayı bunalıma girdiği ve jiletle bileğini keserek intihara kalkıştığı, yakınları tarafından Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedavi ettirildiği bildirildi.

• Akpınar’da, O.A. adlı şahsın Oral İşhanı önüne parkettiği bisikleti saat 15.00 sıralarında çalındı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran E.G., cep telefonunu kaybettiğini, merkez otobüs durağında yürürken kalabalıkta çalınmış olabileceğini öne sürdü. Araştırmaya başlandı.

• Yeşiltepe 100. Yıl Caddesi’nde M.G.’ye ait büfeye saat 21.30 sıralarında giren F.D. ve B.Y. adlı zanlılar, çaldıkları 500 öğrenci ve 500 sivil otobüs bileti ve 1 bıçakla yakalandılar. Adliyeye verilen iki zanlı serbest bırakıldı.

• Kiltepe Mahallesinde oturan H.K., saat 16.30 sıralarında hava karardıktan sonra perdeyi çekmek için kanepenin kenarına çıkmak istediği sırada düşerek yaralandı.

• Kiltepe Mahallesi’ndeki Turgut Özal Anadolu Lisesi’nin bahçesinde saat 20.00 sıralarında oturmakta olan F.G. adlı şahsın, moral bozukluğu gerekçesiyle, çakı ile kendisini bacağından yaraladığı, arkadaşları tarafından kaldırıldığı Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından, durumunun ağır olması nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne sevkedildiği bildirildi.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesinde oturan Ş.Ö. adlı şahıs, saat 20.00 sıralarında, bazı sorunları yüzünden bunalıma girerek, kendini sol bileğinden ve karnından yaraladı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde oturan H.K., savcılığa başvurarak, daha önceden hırsızlık amacıyla evine giren M.G. ve E.K. adlı şahısları şikayet ettikleri için, bu şahısların evine gelip kendisini tehdit ettiklerini, hakarette bulunduklarını öne sürdü. Yakalanıp adliyeye verilen iki zanlı serbest bırakıldı.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan A.Ş., savcılığa başvurarak 4-5 aydır A.Ş. ile evli olduklarını, tartışma sonucu eşinin kendisini dövdüğünü öne sürdü. A.Ş. yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildi.

• Beylerbaşı Mahallesinde oturan H.Ç., 01.00 sıralarında fazla miktarda hap içerek intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Karakavak Mahallesi Mehmet Ejder Mahallesinde E.E., yönetimindeki 44 M 0210 plakalı minibüs ile M.D.’nin sağ koluna çarparak yaralanmasına yolaçtı. M.D.’nin bağırmasına sinirlenen minibüs sürücüsünün, çarptığı şahsı dövdüğü de belirtildi.

• Karakavak’taki Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi’nin bahçesindeki kavgada yaralanan M.Ş., pqolise verdiği ifadede, okul arkadaşı G.E. ile tartıştıklarını, bu şahsın kendisine kafa atarak yaraladığını söyledi. İfadesi alınan zanlı, ailesine teslim edildi.

• Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi’ndeki bir işyerinde çalışan M.Ö.’nün, beton merdivenlerin çökmesi sonucu ayaklarından yaralandığı bildirildi.

• Beydağı Polis Merkezi’ne saat 23.15 sıralarında başvuran A.B. ve A.Bu. Fırat Mahallesi’ndeki evlerinde iken, A.B.’nin daha önce arkadaşlık yaptığı K.Ş.’nin evlerine gelip zorla girmek istediğini öne sürdüler. Polis K.Ş. ile yanında bulunduğu öne sürülen S.A.’yı yakaladı. Suçlamaları kabul etmeyen iki şahıs serbest bırakıldı.

• Polise başvuran M.D., kızı H.D.’yi sabah 08.00 sıralarında merkezdeki H.. dershanesine bıraktığını, daha sonra dershane görevlilerinin kendisini arayarak kızının ayrıldığını bildirdiklerini, yaptığı araştırmada kızının N.T. adlı bir arkadaşının öğrendiğini, bir süre sonra kendisini bu şahsın dayısı olan A.T.’nin arayıp kızı ve yeğeninin yanında olduğunu söylediklerini, A.T. ve M.A. adlı şahıslardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Yakalanan M.T. ise ifadesinde, olay gecesi 22.00 sıralarında 7-8 kişi ile evine gelen N.D.’nin uzlaşmaya geldiklerini söylediğini, kızı teslim etmemeleri halinde ölümle tehdit ettiklerini öne sürerek, karşı taraftan şikayetçi oldu. Polis olaya karıştıkları gerekçesiyle A.T., M.Do., M.T. ve N.D. hakkında yasal işleme başlarken, N.T.’yi arıyor.

• Savcılığa başvuran M.G. ifadesinde, istanbulda işyeri bulunan Z.K.’dan senet karşılığı aldığı parayı ödediğini, ancak senedi alamadığını, Z.K.’nin kardeşi ve yanındaki iki şahsın Akpınar’daki işyerine gelip, borcu ödemesi için tehditte bulunduklarını öne sürdü. Polis, İstanbul’da oldukları belirlenen Z.K., kardeşi ile yanındaki 2 şahsı arıyor.

• Beylerbaşı Mahallesi’nde oturan S.U.’nun ailevi nedenle bunalıma girip, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı belirtildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Taştepe Caddesinde, alacak verecek yüzünden E.B.’nin, S.K. ve S.K. adlı şahıslar tarafından dövüldüğü öne sürülürken, iki şahıs suçlamayı kabul etmediler.

• Çevreyolu’ndaki bir çay ocağında meydana gelen kavgayla ilgili olarak ifadesine başvurulan H.K., bir gece önce evinin yanındaki dükkana giderken daha önce bir süre birlikte yaşayıp ayrıldığı M.Ç. ile karşılaştığını, bu şahsın kendisini dövüp tehditte bulunduğunu öne sürdü. M.A.K. ile, ertesi gün ablasını dövdüğü gerekçesiyle işyerine giderek tartıştığı M.Ç.’nin, yanında bulunan O.Ç., B.Ç., M.Ç. ve V.K. adlı şahıslarla birlikte Çevreyolu’nda önünü kestiğini, M.Ç.’nin belinden silah çıkarttığı sırada, ellerinden kurtulduğunu iddia etti. Polis, H.K. ve M.A.K.’nin şikayeti üzerine yakaladığı şahısların ifadesini aldı ve suçlamaları kabul etmeyen şahıslar adliyece serbest bırakıldılar.

• Adliye binası civarında 11.45 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan S.E., komşusu olan M.H.’nin binada gürültü etmesi nedeniyle tartıştıklarını ve savcılığa şikayet ettiğini, adliye çıkışında M.H. ve eniştesi M.A.’nın kendisi ve çocuklarını ölümle tehdit edip hakarette bulunduğunu öne sürdü. İki şahıs ise suçlamaları kabul etmediler.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesinde oturan H.K.’ya ait eve kapısını zorla açarak gündüz saatlerinde giren hırsız ya da hırsızlar 1.000 YTL parayı çaldılar.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde H.K. adlı şahsın evinde yangın çıktı ve itfaiyece söndürüldü. Evde konuk olan M.D. ifadesinde, küçük kızının elindeki yanan kağıdı çeykat üzerine düşürmesi sonucu yangın çıktığını belirtti.

• Savcılığa başvuran B.K., kullandığı cep telefonuna kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taciz mesajları gönderildiğini belirterek şikayetçi oldu. Yapılan çalışmalar sonucu, mesajın Mersin’de bulunan S.K. adlı şahsa ait telefondan gönderildiği belirlendi ve bu şahıs hakkında işlem yapılması için evraklar ilgili mercilere gönderildi.

• Şifa Mahallesinde oturan M.K., alt komşusunun tavana top atmak suretiyle gürültü yaptığını, uyarmak için yere birkaç kez vurduğu için, komşusu S.E.’nin kendisine hakaret ettiğini öne sürdü. Polisçe ifadesi alınan S.E. suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa bir şirket adına başvuran Avukat M.K.A., A.. adlı alışveriş merkezinin 2. katında müvekkilinin işlettiği işyerinin elektriğinin kesildiğini ve mahkeme kararı olmadan işyerinin tahliye edildiğini öne sürdü. Alışveriş merkezinin müdürü M.S.’nin ise yeni yapılanma nedeniyle 2. kattaki reyonları aşağı indirdiklerini, suçlamalarını kabul etmediklerini söyledi.

• Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran B.E., ailevi nedenlerle daha önce kendisini döven kayınbiraderi F.T.T.’nin, telefonla arayıp küfür ve ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Evde bulunan M.E. ise kendisini arayan bu şahsın küfür ettiğini öne sürdü, ancak şahıs suçlamaları kabul etmedi.

• Çukurdere Mahallesi Çukurdere Sokağında saat 13.00 sıralarında yerde yatan bir şahsın bulunduğu yolundaki ihbar üzerine giden polis ekipleri 64 yaşındaki Osman Öncü adlı şahsı yerde ölü buldular. Ceset savcının talimatı üzerine, ölüm nedeninin belirlenebilmesi amacıyla Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Şahsın düşme sonucu ölmüş olabileceği öne sürülüyor.

• Darende ilçesinin İbrahimpaşa Mahallesinde oturan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen S.K.’nın fazla miktarda hap için intihara kalkıştığı öğrenildi.

• Doğanşehir ilçesi Yeni Mahalle Malatya Caddesinde E.M. adlı şahıs yönetimindeki araçla giderken cadde üzerinde yürüyen R.K.’ya çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Hekimhan ilçesi’nde Petrol İstasyonu önünde, 24 yaşındaki Sabri Çavuş yönetimindeki kamyonet ile 56 yaşındaki Ali Öztürk yönetimindeki otomobil çarpıştı. Kazada yaralanan sürücülerden Ali Öztürk, ilk müdahaleden sonra kaldırıldığı TÖTM’de yaşamını yitirdi. Diğer sürücünün de hafif yaralandığı öğrenildi.

• Hekimhan ilçesi İstasyon Caddesi’nde saat 20.35 sıralarında yere düşerek yaralanan C.Ç. ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. C.Ç.’nin sara hastası olduğu ve yürürken dengesini kaybedip yaralandığı belirtildi.

• Merkez Bağtepe Köyünde M.Ş.’ye ait evde elektrik kontağı yüzünden yangın çıktı. Ahşap evin balkonu da itfaiyenin müdahalesi sırasında sıkılan fazla su nedeniyle yıkıldı.

• Malatya-Kayseri yolu Darende-Balaban arasında yol araması yapan jandarmayı gören 46 EY 486 plakalı araç, aniden stablize yola girince, peşinden giden jandarmalar aracı durdurup, içerisindeki aradılar. Yapılan aramada herhangi bir suç unsuru bulunmazken, minibüsün durduğu yer çevresindeki araştırmada, toprak içerisine gizlenmiş 1 adet 9 mm. çaplı tabanca ile 2 mermi ele geçti. Silah ve mermilerin, minibüs yolcularından H.Ö.’ye ait olduğu belirlenirken, bu şahıs gözaltına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız