SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran Ö.K., saat 19.30 sıralarında Sivas Caddesi Değirmen Sokakta yürürken, elindeki poşetten baly koklayan bir şahsın üzerine yürüdüğünü ve bıçak çekerek, cep telefonu ile 3 YTL. 35 YKR. Parasını gasbedip kaçtığını bildirdi. Ö.K.’nin verdiği eşgal üzerine polis araştırmalarına başladı.

• Dabakhane Mahallesi Sobacılar Sokağında bulunan E.D.’ye ait işyerine gece çatı katındaki korkulukları keserek giren hırsız ya da hırsızlar 750 YTL parayı çaldı.

• Başharık Mahallesi 15. Sokakta meydana gelen yaralama olayı ile ilgili ifadesi alınan V.G., evinden çıkarken merdivende alt kat komşusu İ.Y. ile karşılaştığını, elinde iki bıçakla üstüne yürüdüğünü, bu sırada ses duyup gelen arkadaşı M.A.’nın kendilerini ayırmak için araya girdiğini, onu elinden ve kalçasından yaraladığını, İ.Y.’nin sürekli kendisini rahatsız ettiğini öne sürdü. Yaralı M.A. tedavi altına alınırken, İ.Y. ve V.G. hakkında yasal işlem yapıldığı öğrenildi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki bir kuaför dükkanında üzerine su dökülmesi sonucu yaralanan T.G. Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Annesi C.G., markete gitmek için çıkarken kızını apartman altındaki kuaföre bıraktığını, burada kızının üzerine sıcak su döküldüğünü öğrendiğini, kimseden şikayetinin olmadığını belirtirken, sol koltuk altından sol bacağına kadar yanık olan çocuk tedavi altına alındı.

• Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi olan A.T.E.’nin okulda oynarken düşerek elini cama çarptığı ve sol el bileğinden yaralandığı bildirildi.

• Dabakhane Mahallesi Çevreyolu üzerindeki bir işyerinde K.D. adlı şahıs, geçirdiği sinir krizi sonucu fazla miktarda ilaç içti ve daha sonra rahatsızlanınca Devlet Hastanesi’ne giderek tedavisini yaptırdı.

• Başharık Mahallesi 1. Sokakta Ü.U.’nun evine 02.30- 05.00 saatleri arasında kapısını açarak giren hırsız ya da hırsızlar, 1 adet cep telefonunu çaldı.

• Dabakhane Mahallesi Boztepe Caddesi’ndeki bir et pazarındaki merdivende dengesini kaybeden M.K.’nın eli demir parmaklıklara sıkıştı ve sol el yüzük parmağının yarısı koptu.

• Tandoğan Mahallesi 1. Sokaktaki evinin önünde duvardan duvara atlamak isteyen M.B.K. bu sırada yere düşerek yaralandı.

• İnönü Caddesi Ofis Market önündeki kavgayla ilgili ifadesi alınan N.E., ailevi nedenlerle 3 aydır ayrı yaşadığı eşi Y.E. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Yakalanan Y.E., suçlamayı kabul etmedi.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesinde oturan Ş.H.A., eniştesi olan T.Y.’nin kendilerine kalan miras yüzünden, kendisini, annezi Z.A. ve eşi S.A.’yı sürekli tehdit ettiğini savcılığa şikayet etti. Yakalanan T.Y., suçlamayı kabul etmedi.

• Selçuklu Mahallesi Sivas Caddesi’nde park halinde olan H.D.’ye ait 44 FD 307 plakalı araçta bulunan 16 çuval kuru kayısı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.

• Salköprü Mahallesi Sanayi Caddesinde park halinde olan M.İ.’ye ait 44 EF 979 plakalı araçtan 2 adet anfi çalındı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan T.S., moralinin bozuk olduğu gerekçesiyle 40 adet hap içerik intihara kalkıştı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran Ş.A., Turgut Temelli Caddesi üzerinde seyyar olarak saat satan bir şahıstan 50 YTL karşılığında 2 saat aldığını, ancak daha sonra vazgeçtiğini, bu sırada tanımadığı bir şahsın koluna girip kendisini 10 metre ileriye götürdüğünü, fiyatın çok uygun olduğunu söyleyip almasını istediğini, kendisinin bunu kabul etmediğini ve geri döndüğünde saatı satan ile kendisini ikna etmeye çalışan şahısların kaçtığını gördüğünü, bu şahıslarca dolandırıldığını söyledi. Malatya’da “saat satışı” bahanesiyle, son haftalarda birçok kişi, benzer senaryolarla, cadde üzerlerine tezgah açan şahıslarca dolandırılırken ve bu olaylar yerel basında sık sık dile getirilirken, olayların devam etmesi, vatandaşların duyarsızlığı olarak yorumlanırken, aynı yöntemle dolandırıcılık yapanlara engel olunması da isteniyor.

• Karakavak Petrol Mahallesi&nde, R.Ö. adlı şahıs, ailevi nedenlerle bunalıma girdi ve jilet ile sol bileğini keserek intihara kalkıştı, ancak olayı farkeden abisi tarafından Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Çevreyolu Niyazi Mısri Camii önünde D.Y.K. adlı şahsın yönetimindeki 44 EL 696 plakalı araç, Elazığ yönüne giderken aniden yola çıkan O.K. adlı şahsa çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Büyükmustafapaşa Mahallesi’nde oturan O.A., yanma nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Şahsın ifadesi alınamadığından olayın nasıl meydana geldiği anlaşılamadı.

• Hasanbey Caddesi’ndeki bir apartmanda, ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu R.O.’nun eşi H.O.’yu dövdüğü öne sürüldü. Yakalanan zanlı suçlamayı kabul etmedi.

• Hasanbey Caddesi 11. Sokakta oturan M.K. adlı şahıs, polise başvurarak kızı D.K.’nın, akşam 19.00 sıralarında, S.K. adlı şahıs tarafından kaçırıldığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Turgut Temelli Caddesi’ndeki iki işhanındaki CD satıcılarında yapılan denetim sırasında İ.K.’ya ait işyerinde 8 adet bandrolsuz film CD’si, M.Ö. adlı şahsa ait işyerinde de 193 adet bandrolsuz CD bulundu.

• Yasadışı yollarla yurt dışına çıktığı belirlenen A.K. hakkında yapılan soruşturmada, şahsın son olarak 23 Ocak 2006’da İstanbul’dan 1 yıl geçerli pasaport aldığı belirlendi ve firari şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Hekimhan ilçesi Köprülü Mehmet Paşa Mahallesinde 00.10 sıralarındaki olayda H.Y. adlı şahıs, evinde bulunurken sokaktan nara sesleri duyduğunu, dışarı baktığında H.Y. adlı şahsı gördüğünü, sessiz olmasını söylediği bu şahsın kendisine hakaret ettiğini belirterek polise başvurdu.

• Fuzuli Caddesinde M.A.K., koşarken tanımadığı bir şahısla çarpışarak yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde, evde meyve soyarken elini kesen T.F. adlı çocuk Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Milli Egemenlik Caddesinde oturan Y.S. adlı çocuk 02.00 sıralarında, zehirlenme zannıyla ailesi tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahale sırasında, çocuğun zehirlenmediği, havale geçirdiği anlaşıldı.

• Sivas Caddesi’ndeki bir apartmanda oturan O.Ö. adlı şahıs, 21.30 sıralarında polisi arayarak, aynı yerdeki bir eve çok sayıda şahsın girip çıktığını, sürekli gürültü yaptıklarını, örgüt üyesi olabileceklerini düşündüğünü bildirdi. Polis bu ihbar üzerine baskın yaparak S.Ç., K.A., M.M.B., A.D., H.Ö., H.D., B.G. ve R.S.M. adlı şahısları yakaladı, ancak evdeki incelemede örgüt ile ilgili herhangi bir bulguya rastlamadı. Şahıslardan H.D., R.S.M., H.Ö. ve B.G. yaşlarının 16’dan küçük olması nedeniyle çocuk şube müdürlüğüne teslim edilirken, ifadeleri alınan diğer şahıslar suçlamaları kabul etmediler ve gönderildikleri adliyece serbest bırakıldılar.

• Belediye binası karşısında M.D. adlı şahıs, yönetimindeki plakasız motosikletle karşıdan karşıya geçmek isteyen Ö.D.’ye çarparak ağır yaralanmasına yolaçtı.

• Cengiz Topel Caddesi’ndeki evinde kendi kendini yaraladığı belirtilen A.K. yakınları tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı ifadesinde sara hastası olduğunu, evde hastalığının etkisiyle meyve bıçağıyla kendisini yaraladığını söyledi.

• Orduzu Taşpınar Mahallesinde A.D.’ye ait eve kapı kilidini kırarak giren hırsız ya da hırsızlar, şifreli çanta içerisindeki çatal kaşık takımını çaldıktan sonra, çantayı atarak kaçtılar.

• Atatürk Caddesinde M.A. yönetimindeki 44 EK 886 plakalı araçla, orta refüjde karşıya geçmek için bekleyen A.C.’ye aynasıyla çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde güvercin yüzünden M.Ö. ile S.B. arasında kavga çıktı. Kavga sırasında M.Ö. yüzünden, kavgayı aralamaya çalışan H.M.U. ise kolundan bıçakla yaralandı. S.B. kaçtı.

• Polise başvuran İ.A. adlı şahıs, daha önce tanıdığı N.Ö. ile üniversite otobüs duraklarında karşılaştığını, yürürken bu şahsın alacağı olan 40 YTL’yi istediğini, bu sırada yumrukla kendisini dövdüğünü ve elindeki bıçağı gösterdiğini, korktuğu için borcu olan 40 YTL’yi şahsa verdiğini belirterek şikayetçi oldu. N.Ö. ise suçlamaları kabul etmedi.

• Polise başvuran K.Y. adlı şahıs, 22.00 sıralarında polise başvurarak Yeşiltepe 19 Mayıs Caddesi’nde evine gitmekte iken, mahalleden tanıdığı N.E., Y.G., Ö.Ö. ve Y.M. adlı şahısların önüne çıktığını, kendisini karanlık bir sokağa götürüp 50 YKR para istediklerini, parasının olmadığını söylediğinde, kendisini yere yatırıp üzerindeki cep telefonunu alarak kaçtıklarını öne sürdü. Şikayet üzerine yakalanan ve üzerlerinde K.Y.’nin cep telefonu çıkan 4 şahıs “Gasp” suçlamasıyla gönderildikleri adliyece tutuklandılar.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi Namık Kemal Caddesi’ndeki kavgayla ilgili ifadesi alınan D.A., C.D. adlı şahsın işlettiği büfeden bira almaya gittiğini, içeri girdiğinde elinde bulunan sopa ile kendisine saldırdığını öne sürerken, C.D. şahsın aşırı alkollü olduğunu, dışarı çıkarmak için ittiğini, bu sırada şahsın düşerek yaralandığını iddia etti.

• Kiltepe Mahallesinde park halinde olan Y.K.’ye ait 44 KL 152 plakalı otodan 1 adet teyp çalındı.

• Şeker Fabrikası önünde M.K. yönetimindeki 44 DD 065 plakalı araç, kayarak yol kenarındaki ağaca çarptı. 02.00 sıralarındaki kazada sürücü hafif yaralandı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde oturan C.K., polise başvurarak kızı A.K.’nin sabah 08.30 sıralarında yeşil kartındaki numarayı düzelttireceğini söyleyerek evden ayrıldığını, geri dönmediğini, kızının aralarında husumet bulunan İ.T. adlı şahsın yanında olabileceğini öne sürerken, polis kızı ve İ.T. adlı şahsı bulmaya çalışıyor.

• Uğur Sanayi Sitesi’ndeki kaporta atölyesinde çalışmakta olan S.K., spiral makinesi ile dikkatsizlik sonucu sol elini yaraladı.

• Geçtiğimiz Cuma günü 18.45 sıralarında Beydağı Devlet Hastanesi’ne gelen M.A., bekçi olarak çalıştığı Turgut Özal Caddesi’ndeki inşaata gelen ve binanı tepesine çıkacaklarını söyleyen 3 kişi ile kavga ettiğini, kavga sırasında kendisinin ve taşeron A.E.’nin dövüldüğünü, ayrıca bıçakla tehdit edildiklerini söyledi. Polis bu olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, olayın daha sonra meydana gelen araç kurşunlama ve yakma olayı ile bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.

• Polise başvuran S.K., Niyazi Mısri Caddesi’nde Ö.A. adlı şahısla kaldıklarını, gece uyuduğunu ve daha sonra uyandığında Ö.A.’nın gitmiş olduğunu gördüğünü, odaları kontrol ettiğinde cep telefonunun olmadığını anladığını, bu şahıstan şüphelendiğini söyledi. Ö.A., MAŞTİ terminalinde polis tarafından yakalandı. Ö.A.’nın ifadesinde telefonu, şehir merkezindeki bir telefoncuya 60 YTL karşılığında sattığını söylediği belirtilirken, gönderildiği adliyece tutuklandığı bildirildi.

• Turgut Özal Mahallesi 1. Caddede oturan B.K., oğlu T.K.’nın, 11.30 sıralarında okula gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını ancak geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Turgut Özal Mahallesi 1. Cadde 11. Sokakta oturan O.A. adlı şahıs da, polise başvurarak oğlu O.A.’nın 11.30 sıralarında okula gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini söylerken, polis araştırmayı sürdürüyor.

• Özalper Mahallesi Turgut Özal 1. Caddedeki olayda, C.M. adlı şahsın, eski eşi F.M. ve ablası A.B.’nin evine giderek, eski eşini “Beni neden icraya verdiniz, sizi yaşatmayacağım” diye hakaret ve tehditte bulunduğu öne sürüldü.

• Zaviye Mahallesi’nde yürürken cep telefonunun üstünde olduğunu söyleyen T.D. adlı şahıs, eve gittiğinde telefonu bulamadığını, telefonunun çalınmış olduğunu polise şikayet etti.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran G.T., darp ve hakaret dolayısıyla mahkemelik olduğu N.A.’nın, okul çıkışında kendini “Davanı geri al” diye tehdit ettiğini öne sürdü. Aranan N.A., daha sonra polise teslim oldu ve adliyece serbest bırakıldı.

• 11 Şubat günü Sümer Polis Merkezi’ne başvuran S.Ç., 3 Şubat tarihinde Almanya’nın Weizen Str 73733 adresindeki evinde kayınpederi İ.Ç.’nin kendisini dövdüğünü, haraket ettiğini, akrabalarının baskısından dolayı daha önce şikayette bulunamadığını, şimdi şikayetçi olduğunu söyledi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Hacıabdi Mahallesinde M.K. adlı şahsın yemlemek için dışarı çıkardığı keçilerden 2’si çalındı.

• Özalper Mahallesi 1. Caddede F.U. yönetimindeki 44 DT 372 plakalı çöp kamyonu geri manevra sırasında karşıdan karşıya geçmekte olan G.İ.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Polise başvuran Z.Ü. adlı şahıs, 17.30 sıralarında, adını Recep olarak bildiği şahsı aracına aldığını, Fahri Kayahan bulvarına geldiğinde tanımadığı iki şahsın aracın arka koltuğuna oturduklarını, herhangi bir şey söylemeden kendisini sopa ile dövdüklerini öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Battalgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde N.A.’ya ait eve kapı kilidi kırılarak girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Atatürk Caddesi’ndeki MHP İl Merkezi önünde koruma görevi yapan polis devriyesinin, 01.00 sıralarında binanın yan tarafındaki otoparkta elinde bira şişasi olan bir şahsın belindeki silah kabzasını farkettikleri, V.K. adlı şahsın üzerinde 1 adet kuru sıkı tabanca ile 4 fişek bulunduğu bildirildi.

• Savcılığa başvuran A.P. adlı şahıs, Kurban Bayramı öncesinde kendisinden 1.500 YTL karşılığı büyük baş hayvan alan M.Ç.Ö. adlı şahsın 500 YTL verdiğini, kalan 1.000 YTL’yi sonra vereceğini söylediğini, geçen zamanda borcunu ödemeyen şahsa bunu hatırlattığında, şahsın hayvanı 500 YTL’ye aldığını ve başka para vermeyeceğini söyleyerek kendisini dolandırdığını öne sürdü. Yakalanan M.Ç.Ö., suçlamayı kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Orduzu Aslantepe Mahallesinde H.C.’ye ait eve kapısını kırarak giren hırsızlar 600 kilo kuru kayısıyı çaldılar.

• Zafer Mahallesinde M.A.Ç. adlı şahıs, S.O. tarafından kız yüzünden çıkan kavgada kafa atmak suretiyle yaralandı.

• Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokakta R.U. adlı şahsa ait evin asma kilidini keserek giren hırsızlar televizyon ile seyyar anteni çaldılar.

• TCDD Lojmanlarında mutfak dolabını temizlemek için tezgah üzerine çıkan E.Ş.’nin ayağının kayması sonucu düşerek yaralandığı bildirildi.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi 19 Mayıs Caddesi’nde F.Ö. adlı şahıs ailevi nedenlerle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Hacıabdi Mahallesinde oturan Ö.A.’nın, “8 ay önce yapılan” ÖSS sınavını kazanamadığı gerekçesiyle bunalıma girdiği ve fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• Tevfik Temelli Caddesinde M.Ü.’ye ait şarküteride 03.00 sıralarında çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Polis yaptığı incelemede yangının çıkış nedenini belirlemeyemedi.

• Hacıbektaş Veli Caddesi üzerinde E.E. adlı şahıs, 14.30 sıralarında sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu yaralandı.

• Polise başvuran A.E., kızı T.E.’nin, geçtiğimiz Pazar günü 09.00 sıralarında sınava girmek üzere Sümer Lisesi’ne gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, akşam dönmediğini, sınava girmiş olduğunu öğrendiğini belirterek, kızının bulunmasını istedi.

• Hacı Abdi Mahallesi 3. Sokakta M.T.’ye ait eve kapı kilidini kırarak giren hırsız ya da hırsızlar 1 adet dijital uydu alıcısını çaldılar.

• Akçadağ ilçesi Doğu Mahallesi Ören Caddesinde oturan A.D., annesi olan H.D. ile eşi G.D.’nin kavga ettiklerini, kavga sınrası eşi G.D.’nin evden ayrıldığını ve geri dönmediğini, tüm aramalarına rağmen bulamadığını polise bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Doğanşehir ilçesi Yeni Mahalle Sürgü Caddesinde F.B. yönetimindeki 44 DA 467 plakalı otoyla geri manevra yaparken N.Ş. ve G.Ö.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Özsan Sanayi Sitesi’ndeki bir kömürcülük şirketinde çalışan A.K. ve R.G. adlı işçiler, birbirlerini dövdüler.

• Kuluncak İlçesi Göğebakan Köyünde A.K. adlı şahsın, alacağını istediği İ.G.’nin hakaret ve tehdidine uğradığı öne sürüldü.

• Doğanşehir İlçesi Fındık Köyünde, kız yüzünden kavga eden şahıslardan 23 yaşındaki F.Ç.’nin, 22 yaşındaki M.G.’yi sırtından bıçakla yaraladığı bildirildi.

• Arguvan ilçesi Kuyudere Köyünde, akli dengesi bozuk olduğu bildirilen Z.K.’nin, 28 yaşındaki H.Ç.’yi başına taşla vurarak yaraladığı belirtildi.

• Merkez Alhanuşağı Köyünde oturan 22 yaşındaki G.B.’nin, aynı köyde vekil öğretmenlik yapan Y.K. tarafından eve davet edildiği ve buna rağmen içeri alınmayarak dövüldüğü yolunda şikayette bulunduğu, yapılan soruşturmada G.B.’nin, vekil öğretmenle aralarında 3 aydır duygusal ilişki olduğunu, 27 Ocak günü de dere kenarında biraraya geldiklerini ve vekil öğretmenin zorla ırzına geçtiğini öne sürdüğü haber alındı.

• Akçadağ ilçesi Darıca Köyünde T.K. adlı şahsın, ailevi geçimsizlik nedeniyle babasına ait evin bitişiğindeki ağılı kasten yaktığı, yangının köylüler tarafından söndürüldüğü bildirildi.

• Elazığ’dan Malatya yönüne gelmekte olan Nurullah Küçük yönetimindeki 14 KD 561 plakalı otomobil, 36. kilometrede sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampola yuvarlandı ve hasar gördü.

• Özsan Sanayi Sitesi’ndeki bir kömürcülük şirketinde çalışan A.K. ve R.G. adlı işçiler, birbirlerini dövdüler.

• Kuluncak İlçesi Göğebakan Köyünde A.K. adlı şahsın, alacağını istediği İ.G.’nin hakaret ve tehdidine uğradığı öne sürüldü.

• Doğanşehir İlçesi Fındık Köyünde, kız yüzünden kavga eden şahıslardan 23 yaşındaki F.Ç.’nin, 22 yaşındaki M.G.’yi sırtından bıçakla yaraladığı bildirildi.

• Arguvan ilçesi Kuyudere Köyünde, akli dengesi bozuk olduğu bildirilen Z.K.’nin, 28 yaşındaki H.Ç.’yi başına taşla vurarak yaraladığı belirtildi.

• Merkez Alhanuşağı Köyünde oturan 22 yaşındaki G.B.’nin, aynı köyde vekil öğretmenlik yapan Y.K. tarafından eve davet edildiği ve buna rağmen içeri alınmayarak dövüldüğü yolunda şikayette bulunduğu, yapılan soruşturmada G.B.’nin, vekil öğretmenle aralarında 3 aydır duygusal ilişki olduğunu, 27 Ocak günü de dere kenarında biraraya geldiklerini ve vekil öğretmenin zorla ırzına geçtiğini öne sürdüğü haber alındı.

• Akçadağ ilçesi Darıca Köyünde T.K. adlı şahsın, ailevi geçimsizlik nedeniyle babasına ait evin bitişiğindeki ağılı kasten yaktığı, yangının köylüler tarafından söndürüldüğü bildirildi.

• Elazığ’dan Malatya yönüne gelmekte olan Nurullah Küçük yönetimindeki 14 KD 561 plakalı otomobil, 36. kilometrede sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampola yuvarlandı ve hasar gördü.

* Silahlı saldırı ve kundaklama olayı ile ilgili olarak Jandarmadan, "10.02.2006 günü saat 21:45 sıralarında A.E (31 yaşlarında) isimli şahıs, kendisine ait 06 AP 2862 plaka Lincon marka Jeep ile Malatya-Yeşilyurt-Gündüzbey Kasabası istikametine seyir halinde iken, Mabetaş Beton Mevkiine geldiğinde arkasından gelen kırmızı renkli plakası tespit edilemeyen Tempra marka araç tarafından selektör yapılarak yaklaşıldığı ve durmaya yakın bir anda Tempra marka araçtan tabanca ile A.E.' nin içinde bulunduğu, araca 6 el ateş açıldığı ve A.E.' nin aracın sağ ön kapısından inerek araziye kaçtığı, aracın yanına gelen şüpelilerin 06 AP 2862 plakalı aracı yakarak olay yerinden Malatya istikametine doğru kaçtıklarını, olayın haber alınmasına müteakip yapılan araştırmada 10.02.2006 günü saat: 16.00 sıralarında Malatya-Merkez-Turgut Özal Caddesi Özalper Mahallesi ..inşaatında Taşeronluk yapan mağdur A.E., inşaata tanımadığı (3) erkek şahsın izinsiz olarak geldiğini, İnşaat bekçisi ile birlikte bu kişileri inşaattan çıkarmak istediklerini, bunun üzerine şahıslar ile aralarında tartışma çıktığını çıkan tartışma sonucunda sopa ile şahısları darp ettiğini ve şahıslar tarafından ölümle tehdit edildiğini, Kendisine ateş edenlerinde bu şahısların olduğunu beyan ettiği, olay yerinde yapılan incelemede (6) adet 9 mm çapında boş kovanın ele geçirildiğini, 06 AP 2862 plakalı aracın ise yakılarak kullanılmaz hale geldiğini, olayla ilgili tahkikata devam edildiğini" açıklaması yapıldı.

* Battalgazi Meydancık Köyündeki araç kurşunlama ile ilgili olarak Jandarmadan ""12.02.2006 günü saat:17:30 sıralarında Battalgazi Merkez Meydancık Köyünden F.Y.(47 yaşlarında) Malatya istikametine seyir halindeyken köy yolu üzerinde kendisine ait 44 FE 466 plakalı Ford marka minibüsüne av tüfeğiyle ateş açıldığı olay sonrası şahısları takip ettiğinde olay faillerinin M.C.Ö. (31 yaşlarında), B.Ö.(27 yaşlarında) ve M.Ö.(21 yaşlarında) olduğunu gördüğünü ve faillerin olay yerinden kaçtıklarını araçta yapılan incelemede aracın ön ve ön sağ kapı camının kırılmış olduğu, araç üzerinde saçma izlerinin olduğu ve olay yerinde 30 adet boş kartuş ele geçirildiğini, olay faillerinin yakalanmasına müteakip C.savcısının talimatı ile ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakıldığı olayla ilgili tahkikata başlanıldığı." şeklinde açıklama yapıldı.

* Karıştığı bıçakla yaralama olayı nedeniyle gözaltına alınan S.B. adlı zanlı, Sanayi Polis Merkezi ekibi tarafından adliyeye getirildi. Mahkemece tutuklanan S.B. adlı zanlı U.K., O.K. ve İ.H.A. adlı polisler tarafından, cezaevine götürülmek üzere polis otosuna bindirilirken, Adliye önüne gelen yakınlarıyla vedalaşmak istediğini söyledi. Zanlının 8-10 dolayında yakınının çevrede bulunduğu bu esnada kaçmaya başlaması üzerine, polisler de peşine düştüler. Bu sırada, zanlının yakınlarının polisleri engellemeye çalıştıkları, kovalamaca sırasında polislerin havaya uyarı ateşi açtıkları ve zanlıyı yakaladıkları bildirildi. Polis zanlı S.B.'nin yanı sıra, firar girişimine yardımcı oldukları, polisi engellemeye çalıştıkları gerekçesiyle yakınlarından M.B. ve H.K.'yi de gözaltına aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız