SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Hasan Varol Mahallesi’nde, F.K. adlı şahsın, alacağını vermediği gerekçesiyle G.Y.’yi dövdüğü ve hakaret ettiği bildirildi.

• Tandoğan Mahallesi’nde 01.30 sıralarında eşi B.D. tarafından dövülen S.D. adlı kadın hastaneye kaldırıldı. Polis B.D.’yi arıyor.

• Beydağı Mahallesi’ndeki evlerinde doğum kontrol hapını içerek zehirlenen İ.K., olayı farkeden annesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran M.Ş., yaklaşık 2 haftadan beri tanımadığı bir şahsın cep telefonuna tehdit mesajları gönderdiğini, son olarak Akpınar Aslantepe Caddesi’nde öğle saatlerinde yürümekte iken tanımadığı bir şahsın önünü kesip, kendisinin mafya olduğunu ve her ay haraç vermesi gerektiğini söyleyip uzaklaştığını bildirdi. Polis, mesajı gönderen ve M.Ş.’nin yolunu kesen şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fuhuş nedeniyle Zührevi Hastalıklarla Mücadele Komisyonu Kararı gereği 1 ay süreyle kapatılan Çöşnük Mahallesi’ndeki bir evin kapısındaki mührün kırıldığı ihbarı üzerine giden polisler, evde bulunan B.K. ve O.İ.’yi yakaladılar. Bu şahıslar, mührü kendilerinin sökmediğini, evlerinde bulunan müzik seti ve VCD’nin çalındığını, mührün hırsızlık sırasında sökülmüş olabileceğini öne sürdüler. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Fuzuli Caddesi İmamoğlu Sokakta tesisatçılık yapan M.G., işyerine gelen bir kişinin tesisat işi olduğunu söylemesi üzerine işçisini malzemelerle birlikte gönderdiğini, bir süre sonra kendisini arayan işçisinin malzeme almak için bir başka işyerine gidip döndüğünde 600 YTL değerindeki hiltinin çalınmış olduğunu kendisine ilettiğini belirtti ve dolandırıcılık şikayetinde bulundu. Polis dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Zafer Mahallesi 5. Sokakta Y.K. adlı şahsa ait eve hırsızlık amacıyla girildiği, ancak evde yapılan araştırmada çalınan herhangi bir eşya olmadığı belirtildi.

• İnönü Mahallesi’nde oturan B.Ç., polise verdiği ifadede eşi G.Ç.’nin sürekli kendisini ve çocukları H.A.Ç.’yi dövdüğünü, ruhsatsız av tüfeğiyle tehdit ettiğini öne sürdü. H.A.Ç. de ifadesinde, babasının kendisini ve kardeşlerini dövdüğünü, annesinin boğazına bıçak dayayarak ölümle tehdit ettiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. G.Ç. ise suçlamaları kabul etmezken, evde yapılan aramada bir tüfek ve bir bıçak bulundu.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan M.M. adlı şahıs, polise başvurarak üvey kızı E.M.’nin, bir işyerinde kuaför olarak çalıştığını, sabah 07.00’de işe gitmek üzere evden ayrılıp geri dönmediğini ve hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan A.P., polise başvurarak, 22.45 sıralarında oğlu V.P.’nin “bally” adlı uyuşturucuyu koklayıp eve geldiğini ve kardeşini dövmek istediğini, engel olmak için araya girdiğini bu sırada oğlunun sağ ayağının üzerine düştüğünü ve yaralandığını bildirdi. Soruşturma sürüyor.

• Kiltepe Mahallesi’nde M.D.’ye ait evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili ifadesi alınan ev sahibi, 3-4 ay önce M. Adlı şahısla tanışıp dost olduklarını, bu şahsın yanlarına birçok kez geldiğini, son gelmesinde “paranızı aldım, helal edin” deyip evden ayrıldığını, kontrol ettiklerinde yatak odasındaki 12.000 YTL paranın yerinde olmadığını, şahsın daha sonra da sürekli para istediğini ve ayrıca paltosunun cebindeki 700 YTL’nin çalındığını, parayı M. Adlı şahsın çalmış olabileceğini öne sürdü. Polis bu karmaşık ilişkiyi ve hırsızlık iddiasını çözmeye, bu arada zanlının açık kimliğini belirlemeye çalışıyor.

• Melekbaba Mahallesi’nde 1 aylık olduğu bildirilen G.K. adlı bebek, sabah annesi tarafından yatağında ölü bulundu. Ceset otopsi için Adli Tıp Morgu’na kaldırılırken, anne Y.K., kendisini ve bebeği sürekli öldürme tehdidinde bulunan eşi M.K.’dan şüphelendiğini söyledi. Polis M.K.’yi arıyor.

• Kiltepe Mahallesi’ndeki kursun yatakhanesindeki ranzanın 2. katından uyurken düşen ve başından yaralanan E.U., kurs yetkilisi Ş.G. tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Savcılığa başvuran H.G. ve Z.G., öz kızları olan S.G.’nin S.K. adlı şahıs tarafından kaçırıldığını ve Elazığ’da alıkonulduğunu bildirdiler. Yaşının 18’den küçük olduğu belirlenen kızın bulunması için araştırma sürerken, polise başvuran S.G., S.K. adlı şahısla kendi isteğiyle kaçtığını ve şikayetçi olmadığını söyledi.

• Özalper Mahallesi Ankara caddesinde Ş.Ş. yönetimindeki minibüste hareket halinde iken yolculardan B.G. düşerek yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan M.K., polise başvurarak eşi E.K. tarafından sürekli dövüldüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis E.K.’yi bulmaya çalışıyor.

• Çukurdere Mahallesi’ndeki bir inşaatta S.Z.’ye ait pantolonun cebinde bulunan ve içerisinde 40 YTL olan cüzdanın çalındığı bildirildi.

• Kavaklıbağ Mahallesi Niyazi Mısri Caddesi 1. Sokakta alacak verecek yüzünden A.G. ve N.Ç. ile A.Y. ve S.Y. arasında kavga çıktı. Şahıslar kavga sırasında birbirlerini yaraladılar. Şahıslardan A.Y. ve S.Y. olaydan sonra kaçtılar.

• Özalper Mahallesi Ankara Caddesi’ndeki evlerinde stres ve sıkıntı yüzünden cama vurduğu öne sürülen E.K.’nin, camın kırılması sonucu elinden yaralandığı ve şahsın daha sonra Devlet Hastanesi’ne giderek tedavisini yaptırdığı bildirildi.

• Paşaköşkü Mahallesi 1. Sokakta Y.G.’ye ait eve, akşam kimsenin bulunmadığı saatlerde hırsızlık amacıyla girildiği, ancak evden herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• İsmetiye Mahallesi Niyazi Mısri Caddesi’nde, kesici aletle kendisini kollarından yaralayan H.A.A. adlı şahıs Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı. 01.30 sıralarındaki olayla ilgili olarak şahsın ifadesinin alınamadığı, bu nedenle olayın nasıl meydana geldiğinin anlaşılamadığı öğrenildi.

• İnönü Caddesi üzerinde yürürken polis tarafından şüphelenilen şahıslandan H.K.’nın üzerinde, kuru sıkıdan çevirme 1 adet tabanca ile 6 fişek bulundu. H.K. ve yanındai M.C.B. gözaltına alındılar ve gönderildikleri adliyece serbest bırakıldılar.

• Hekimhan ilçesi Malatya Caddesi Belediye Pasajında, A.Ö. adlı şahsın tartışma sonucu M.K.’yi dövdüğü bildirildi. Şahsın olay sırasında bıçak da çektiği öne sürülürken, A.Ö. bu iddiayı kabul etmedi.

• Yeşilyurt İlçesi Hamidiye Mahallesi’nde, ahıra gitmek için demir parmaklıkların üzerinden atlamak isteyen L.Y.’nin elinin parmaklıklara takılması sonucu yaralandığı bildirildi.

• Battalgazi Mahallesi Aslantepe Caddesi’nde 06.45 sıralarında çıkan kavgada H.B. adlı şahıs H.Y.P.’yi sol kolundan bıçakla yaralandı. Bu arada polise ifade veren Y.B., oğlu H.B.’nin işe gitmek üzere evden ayrıldığını, bir süre sonra H.Y.P. adlı şahsın elinde bıçakla evlerine gelerek camlarını kırdığını bildirdi. Polis soruşturmayı sürdürüyor.

• 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi öğrencisi K.İ. ve S.S., polise başvurarak, çeşitli tarihlerde bıçak tehdidi ile okul önünde kendilerinden para isteyen M.C.A. adlı şahsa iştediği parayı verdiklerini, bu şahsın en son 50 YTL istediğini, bu kadar paraları olmadığını söylediklerinde, şahsın kendilerini dövdüğünü bildirdiler. Polis M.C.A.’yı yakalamaya çalışıyor.

• Fırat Mahallesi Kanalüstü 23. sokakta oturan S.Y., polise başvurarak, eşi Ş.Y.’nin hiçbir sebep yokken, ekmek bıçağını boğazına dayadığını, boğazını sıkıp saçlarını çektiğini ve ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Polis Ş.Y.’yi arıyor.

• Gece yarısından sonra 00.30 sıralarında polise başvuran H.A. adlı kadın ile H.E., kapalı olan işyerleri hakkında konuşmak için H.G. ve V. Adlı şahıslarla Pınarbaşı Tesisleri civarına gittiklerini, bu sırada çıkan tartışma sonucu H.G. ve V.’nin kendilerini dövüp, ölüm tehdidinde bulunarak kaçtıklarını öne sürdüler. Polis iki şahsı arıyor.

• Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran H.Y., görülmekte olan davasına bilirkişi olarak atanan M.K. adlı şahsın gerçeği yansıtmayan rapor düzenlediği için zarara uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. M.K. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Orduzu Leylekpınarı Mahallesi 1. SokaktaD.K.’ye ait yazlık evden 1 adet av tüfeği ve ruhsatı çalındı.

• Fırat Mahallesi 9. Sokakta G.K.’ye ait evin balkon kapısının sert bir cisimle zorlandığı ve kapıda zarar meydana geldiği, bunun hırsızlık amacıyla eve girmek için yapılmış olabileceği belirtilirken, araştırma sürüyor.

• Cezmi Kartay’da telefon satıcılığı yapan Y.G., telefon almak için gelen iki kişiden birinin beğendiği telefonu ablasına gösterip geri gelene kadar yeğeninin beklemesini söyleyerek ayrıldığını ancak geri dönmediğini, diğer şahısla konuştuğunda giden kişiyi tanımadığını söylediğini, böylece dolandırıldığını anladığını bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken, Halep Caddesi’nde bazı vatandaşlar tarafından dövülerek yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan, ancak tedavisini yaptırmadan ayrılan A.S. adlı şahsın dolandırıcılık olayının faili olduğu belirlendi. Polis bu şahsı arıyor.

• Çöşnük Mahallesi Aytaçpaşa Caddesinde Ö.E. adlı ilköğretim öğrencisine, okul çıkışında beyaz renkli bir oto çarptı ve yaralanmasına neden oldu. Polis aracı ve sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Polise başvuran B.K., Akpınar’daki bir kahvehanede oturdukları masadan şahsen tanıdğı M.K. adlı şahsın ayrılmasından sonra masa üzerindeki telefonunun olmadığını farkettiğini, 2. el telefon satan yerleri gezerken, M.K.’nın telefonu M.D.A. adlı şahsa ait işyerine satmış olduğunu saptadığını bildirdi. İşyeri sahibi M.D.A., telefonu bilgisayardan kontrol ettikten sonra aldığını öne sürerken, polis M.K.’yi arıyor.

• Küçük Hüseyin Bey Mahallesi Azizler Sokakta G.Ö., saat 20.00 sıralarında karnından bıçakla yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı. Yaralı polise verdiği ifadede, Ö.K. adlı şahıs tarafından yaralandığını söyleyince, polis zanlıyı bıçağıyla yakaladı.

• Sanayi Sitesi 5. Caddede N.K.’ye ait büfeye kilitlerini sökerek giren hırsızlar 20 adet 1 kg.’lık küp şeker, 8 adet 1 kg.lık sıvı yağ, 18 adet 500 gr.lık ve 10 adet 100 gr.lık çay, 3 koli çikolata, 50 paket sigara, 1 koli Topkek ve 40 YTL parayı çaldılar.

• Sanayi Polis Merkezi’ne 02.00 sıralarında başvuran E.D. kız, annesi S.D.’den ayrı olan ve Adıyaman’da yaşayan babası M.D.’nin yanına iki hafta önce gittiğini, iki gün önce babasının annesinin yanına geri dönmesini söylediğini, ancak kendisinin dönmeyip Adıyaman’daki kız arkadaşının evinde kaldığını, çarşıda dolaşırken amcalarının kendisini görüp babasına bildirdiklerini, kendisini öldürüp öldürmeme konusunda aralarında konuşan babası ve amcalarından H.D. ve O.D.’nin silah doğrulttuğunu, daha sonra Taştepe Mahallesi’ndeki evlerine getirip, burada saçlarını makasla kestiklerini ve dövdüklerini öne sürdü. Polis, genç kızın iddiaları üzerine Adıyaman’daki babası ve amcalarını bulmaya çalışıyor.

• İsmetiye Mahallesi’nde A.B.’ye ait işyerinin kepenk asma kilitlerini kesip, camını kırdıkları sırada alarmın çalması sonucu işyerinden ellerinde demir kesme makasıyla kaçmaya çalışan iki zanlıdan F.B., polis tarafından sürdürülen araştırmalar sırasında A.U.’ye ait işyerinin kepenk kilidini kesmek istediği sırada polisi farkedip kaçmaya çalışırken yakalandı. Şahsın üzerinde 1 demir kesme makası, kerpeten, tornavida, kaşkol, bir çift yün eldiven ve 3 adet çuval bulundu. Adliyeye verilen zanlı F.B. serbest bırakıldı.

• Paşaköşkü Mahallesi 15. Sokakta İ.Ü.’ye ait evin mutfak penceresinden giren hırsız ya da hırsızlar evdeki 80 YTL para ile 1 çift altın küpe çaldı.

• İnönü Caddesi’ndeki bir işyerinde sekreter olarak çalışan P.Y.’nin çantasından 1 adet kuru sıkı tabanca ile 100 YTL paranın çalındığı bildirildi.

• Özalper Mahallesi Ankara caddesi’nde S.A.’ya ait evin kapısını zorla açarak giren hırsızlar, evdeki 10 YTL parayı çaldılar.

• Özalper Mahallesi Ankara Caddesi’nde oturan B.Ö.’ye ait eve giren hırsızlar 3 altın set, 4 altın bileklik, 1 kelepçeli altın bilezik, 19 Ata lira, 2 çift altın küpe ve 4 altın yüzük çalındı.

• Karakavak Ejder Caddesinde oturan Ş.A., polise başvurarak, tartışma sonrası eşi M.A.’nın kendisine hakaret edip dövdüğünü, kayınbiraderi İ.A.’nın da kendisini ittiğini öne sürdü. Eş ve kayınbirader ise suçlamayı kabul etmediler.

• Niyazi Mahallesi’ndeki evinden yaralı olarak hastaneye getirilen G.S., polise verdiği ifadede, ailevi nedenlerden dolayı eşiyle tartıştığını, bu sırada sinir krizi geçirip bayılarak düştüğünü ve başını çarpmış olduğunu, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

• Turgut Temelli Caddesi’nde kaçak sigara satıldığı ihbarı üzerine giden polis, F.D. adlı şahıs, çeşitli marka 13 paket sigara ve 7 adet puro ile yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi Belen arkası mevkiinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Z.Y., R.Y., N.Y. ve N.Y., İlçe Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.

• Polis, 2004 yılından itibaren çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak M.B. adlı şahsı yakaladı. Ancak şahsın üzerinde A.B. adına düzenlenmiş kimlik ile Garanti ve HSBC bankalarına ait kredi kartları çıktı. Polis, 11 Nisan 2005 günü Malatya Nüfus Müdürlüğü'nden A.B. adına düzenlenmiş kimlik ve daha sonra alınan kredi kartları ile ilgili olarak, yakalanan M.B.'nin ikizi olan A.B.'nin ifadesine başvurdu. A.B., ifadesinde zanlının ikiz kardeşi olduğunu, nüfus cüzdanındaki kimlik bilgilerinin kendisine ait olduğunu, bu kimlik ile kardeşinin bankadan kredi kartı da çıkartmasından dolayı şikayetçi olduğunu söyledi. Zanlı da, ikiz kardeşi tarafından kendisine yöneltilen "Dolandırıcılık" suçlamasını kabul etti ve gönderildiği mahkemece tutuklandı.

• Saat 22.00 sıralarında Polis Haber Merkezi'ni arayan bir şahıs, madde bağımlısı ve işsiz olduğunu, kanal boyunda cam sildiğini, iki gün önce polislerle bir sorun yaşadığını, bu nedenle molotof kokteyli atarak polis ekip otosunu yakacağını bildirdi. Bunun üzerine alarma geçen polis, G.C. adlı zanlıyı Zafer Mahallesi 1. Sokakta yakaladı. Bu sırada kendisini de yaraladığı belirtilen zanlı, ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

• Olay; Devlet Hastanesi Cildiye Polikliniği'nde meydana geldi. İ.G. adlı şahıs, sırası olmadığı halde, poliklinikte muayene yapan Dr. Ziya K.'nın yanına geldi ve yazılan ilacın faydası olmadığını söyledi. Dr. K., karnedeki ilacın Turgut Özal Tıp Merkezi'nden yazıldığını görünce, "İlacı kim yazdıysa, git onunla görüş" dedi ve bunun üzerine şahsın, doktora hakaret ve tehditte bulunduğu bildirildi. Doktorun şikayeti üzerine gözaltına alınan İ.G. ise suçlamaları kabul etmeyip, kendisinin doktordan şikayetçi olduğunu söyledi.

• Savcılığa başvuran Ş.G. adlı şahıs, aynı evde oturduğu oğlu N.G.’nin, 10 gün önce kendisini öldürmekle tehdit edip evden ayrıldığını, bu nedenle şikayetçi olduğunu bildirirken, yapılan araştırmada N.G.’nin hırsızlık suçundan Malatya Cezaevi’nde tutuklu olduğu saptandı.

• Doğanyol ilçesi Koldere Köyünde oturan N.A.’nın miras anlaşmazlığı yüzünden H.A.’yı dövdüğü öne sürüldü.

• Akçadağ ilçesi İkinciler Köyünde, İstanbul’da oturan H.K. adlı şahpsa ait evin ahırında elektrik kontağı sonucu yangın çıktı ve yangın itfaiyece söndürüldü.

• Adıyaman’dan Malatya yönüne gelmekte olan Memet Özdemir yönetimindeki 63 PV 600 plakalı pamuk yüklü kamyon, Doğanşehir Reşadiye Geçidinde viraja hızlı girince devrildi ve sürücü hafif yaralandı.

• Kuluncak ilçe merkezinde Hasan Sağlam, cadde kenarında yürürken, zeminin kaygan olması yüzünden kaydı ve ayağı yoldan geçmekte olan Ahmet Bektaş yönetimindeki 44 EY 400 plakalı aracın sağ arka tekerinin altında ezildi.

• Yazıhan ilçesi Bereketli Köyündeki dedesinin evinde misafir olarak kalan 1 yaşındaki E.Ç.Ö. adlı çocuk, sobadan sızan gazdan zehirlendi ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız