SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İnönü Caddesi’nde Metin Aslantaş’a ait mağazaya gece yarısından sonra, Halep Caddesi tarafındaki arka pencere camı önündeki demir korkulukları kesip, camı da kırarak giren hırsızlar; işyerinden 7 adet erkek kaban, 1 erkek kadife ceket, 7 erkek takım, 18 adet erkek gömlek, 8 adet erkek hırka, 15 adet erkek kazak, 55 adet çorap, 45 adet kıravat, 30 bayan pantolon, 9 bayan kazak, 8 bayan takım, 10 etek, 20 bayan badi, 6 bayan abiye elbise, 12 bayan kaşe kaban, 9 pardesü ile 11 adet eşarp çaldılar.

• Yeşilyurt ilçesinin Hıroğlu Mahallesi Kültür Sokağında oturan ve saat 18.15 sıralarında düşme sonucu yaralı olarak İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 66 yaşındaki R.G., kurtarılamayarak öldü. R.G.’nin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla cesedi Adli Tıp Kurumu’na sevkedildi.

* Polise başvuran 18 yaşındaki K.I. adlı genç kız, saat 20.30 sıralarında Özalper Mahallesi 1. Cadde üzerinde, cep telefonu ile konuşarak yürürken, içerisinde nüfus cüzdanı, 180 YTL’lik yemek fişi, 50 otobüs bileti, 1 banka kartı, 90 YTL para bulunan çantası ile gömleğini koyduğu boşetin, arkasından gelen bir şahıs tarafından “kapkaç” yoluyla çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki G.Ö. adlı genç kız, 16.50 sıralarında evinde fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki bir boş arsada saat 14.00 sıralarında 34 yaşındaki S.Ö. adlı kadın ile 46 yaşındaki R.B. ve 59 yaşındaki B.Y. adlı şahısların karıştığı tartışmaya polis müdahale etti. Bu şahıslardan B.Y.’nin üzerinde 1 adet kuru sıkı tabanca bulundu. Taraflardan R.B. ifadesinde, telefonla kendisini arayan arkadaşı S.Ö. adlı kadının evine giderken karşılaştığı ve konuşmak istediği B.Y.’nin küfür edip, belinden çıkardığı tabancayı kendisine doğrulttuğunu öne sürerken, S.Ö. adlı kadın, iki ay önce tanıştığı ve kendisiyle evlenmek isteyen B.Y. adlı şahsın teklifini kabul etmediğini, bu şahsın telefonla ve evine gelerek kendisini rahatsız edip tehditlerde bulunduğunu, bu durumu arkadaşı R.B.’ye bildirdiğini iddia etti. B.Y. ise, alacağını istemek için S.Ö. adlı kadına telefon ettiğini, aralarında herhangi bir arkadaşlık olmadığını, olay günü ablasının evine giderken R.B. adlı şahsın önünü kestiğini, küfrettiğini ve dendisini dövdüğünü öne sürdü. İfadelerinin ardından şahıslar serbest bırakıldı.

• Mehmet Buyruk Caddesi 5. Sokakta C.K. adlı şahsın işyerine gündüz saatlerinde girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Tandoğan Mahallesi Fatih Lisesi Karşısı 1. sokakta park halinde olan M.A.D.’ye ait otonun çalındığı belirtildi.

• Kernek Parkı önünde saat 17.30’da meydana gelen olayda yüzünden jiletle yaralanan 14 yaşındaki M.Z., polise verdiği ifadede, yürümekte iken 13 yaşındaki A.B. adlı şahsın, kendisine çelme taktığını “Paran yok mu?” diye sorduğunu ve daha sonra yüzünü jiletle yaralayarak kaçtığını söyledi. Daha sonra yakalanan 13 yaşındaki zanlı, gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Sivas Caddesi’nde oturan F.Z.T. adlı kadına ait eve saat 18.50 sıralarında kapısını zorla açarak giren şahısların, herhangi bir şey çalmadan evden ayrıldıkları belirlendi.

• PTT önünde karşılaşan N.Ö. adlı şahsın, B.Y.’den alacağını istediği, bunun üzerine iki şahsın kavga etmeye başladıkları, olaya polisin müdahale ettiği bildirildi.

• Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesi’nde oturan 69 yaşındaki A.H. adlı kadın, karşı dairede oturan E.K. adlı şahsın, tartışma sonucu kendisini tehdit ettiğini polise bildirdi. Polis E.K.’yi arıyor.

• G.K. adlı şahıs, polise başvurarak Ferhadiye Mahallesi’ndeki işyerine kağıt bastırmak için geldiğini söyleyen ve bu sırada masa üzerindeki cep telefonunu görüşmek için alan R.A. adlı şahsın, kendisi müşterilerle ilgilenirken, telefonla birlikte kayıplara karıştığını bildirdi. Polis 38 yaşındaki R.A.’yı bulmaya çalışıyor.

• Dabakhane Mahallesi Halep Caddesi’nde M.T. ve H.E.’ye ait işyerine gelerek maket cep telefonu sattıklarını söyleyen iki şahsın, işyeri sahipleri müşterilerle ilgilenirken, işyerinden 2 adet cep telefonu çalıp kaçtıkları bildirildi. Polis iki şahsın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanmaları için çalışmalarını sürdürüyor.

• İskender Mahallesi Kubilay Lisesi önünde husumet yüzünden M.K., İ.İ. ve T.Y. adlı şahısların, M.K.’ye taş attıkları ve dövdükleri, bu sırada attıkları taşın A.A.’ya ait araca da isabet edip zarara yolaçtığı bildirildi. 18 yaşlarındaki 3 şahıs, yakalandılar ve adliyece serbest bırakıldılar.

• Taştepe Mahallesi 4. Caddede park halinde olan M.K.’ya ait ve içerisinde 100 top nevresim bezi, 50 top döşek yüzü, perdeler, 40 adet battaniye, 20 kilim, 15 yatak örtüsü, 10 uyku seti, 30 mutfak takımı, 200 havlu, 4 bornoz tesi ile 7 adet veresiye defterinin bulunduğu kapalı kasa kamyonet çalındı.

• Saray Mahallesi 7. Sokakta park halinde olan İ.K.’ya ait otodan 1 adet teyp çalındı.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi Paşazade Caddesindeki boş arsada park halinde olan Ş.Ö.’ye ait araçtan teyp çalındığı bildirildi.

• Kiltepe Mahallesi 10. Sokakta bulunan M.N.’ye ait evin asma kadından 1 bakır banyo kazanı ve 1 bakır bulgur kazanının çalındığı bildirildi. Ev sahibi, eski ve yeni kiracılarından şüphelendiğini söylerken, soruşturma sürüyor.

• Hidayet Mahallesi Taştepe Caddesinde oturan D.Ö. adlı şahıs, polise başvurarak, 20 yaşındaki oğlu Y.E.Ö.’nün, 5 Mart günü ayrıldığı evlerine dönmediğini, tüm aramalarına rağmen bulamadığını, oğlunun 7 bin YTL kadar borcunun bulunduğunu, bu nedenle hayatından endişe ettiğini bildirdi.

• Yeşiltepe’deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nun öğrencisi 13 yaşındaki E.Y., okulda tartıştığı arkadaşının akrabası olan 14 yaşındaki K.B.’nin beline tekme attığını öne sürerek şikayetçi oldu. Yakalanan zanlı ise yaşının küçük olması nedeniyle ailesine teslim edildi.

• Yeşiltepe Kömür Tevzi arkasındaki boş arazide, küfürlü konuşma yüzünden tartıştığı T.K.’yi döven R.A. adlı şahıs, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Cirikpınar Mahallesi Boztepe Caddesi’ndeki lokantada yemek yiyen 3 şahsın, lokanta çalışanı B.M.’nin çöp dökmek için işyerinden ayrılırken bıraktığı cep telefonunu alarak kaçtılar.

• Hacıabdi Mahallesi Hasan Mandallı Caddesi’nde park halinde olan K.A.’ya ait kapalı kasa kamyonetteki 20 adet halı, çalındı.

• Nuriye Mahallesi Mimar Sinan Caddesi Şamlıoğlu Sokağında oturan 17 yaşındaki E.T. adlı genç kız, 18.45 sıralarında okul dönüşü evine geldiğini ve zili çalarak beklediği sırada, tanımadığı bir şahsın ağzını kapatarak kendisini zorla kaçırmaya çalıştığını, şahsın elini ısırıp bağırmaya başladığını, bu sırada mütecavizin kendisini bırakıp kaçtığını polise anlattı. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Cemal Gürsel Mahallesinde oturan 2 yaşlarındaki A.O. adlı çocuk, açıkta bırakılan haptan zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

• M.C. adlı şahıs, Hacıabdi Mahallesi 2. Sokakta oturan abisinin yanına giderek kendisinin gönderdiğini söyleyen C.K. ve İ.adlı şahısların, ellerindeki 2 bileziği verip 18 güvercini aldıklarını, bu kişilerin verdikleri bileziklerin sahte olduğunu öğrendiğini belirtti ve şikayetçi oldu.

• Saat 23.00 sıralarında gelen bir ihbarı değerlendiren polis Beydağı Semti TOKİ Evlerindeki bir daireye baskın yaptı. Baskında evde bulunan şahıslardan M.A.T.’nin üzerinde 1 adet 7.65 çaplı ruhsatsız tabanca, A.P. adlı şahsın üzerinde ise 1 adet namlu kısmı açılmış kuru sıkı tabanca bulundu. Dairenin oturma odasındaki kül tablasının içerisinde de sigaraya sarılı esrar bulunduğu belirtildi. Şahıslar hakkında yasal işleme başlandı.

• Polise başvuran 22 yaşındaki E.B. adlı kadın, ailevi nedenlerle İsmetiye Mahallesi Turgut Temelli Caddesi’nde oturan akrabası 28 yaşındaki V.C. adlı şahsın evinde kaldığını, bu şahsın kendisine kötü davranmasından korktuğu için, şahsın eve getirdiği müşterilerle para karşılığında ilişkiye girdiğini öne sürdü. “Fuhuşa Aracılık ve Yer Temin Etme” suçlamasıyla gözaltına alınan V.C. suçlamayı kabul etmedi.

• Turgut Özal Mahallesi’nde M.C.’ye ait evden bisiklet çalan şahısların yakalanmasına çalışılıyor.

• Cemal Gürsel Mahallesi Yeşilyurt Caddesi’nde oturan S.O.’ya ait evden 1 bakır banyo kazanı, 1 bakır teşt ve 1 bakır kazan çalındı.

• Beydağı Devlet Hastanesi karşısında park halinde olan A.Ç.’ye ait Şahin marka otomobil kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlarca çalındı.

• Şifa Mahallesi Topalhafız Sokağında kavga eden M., K. ve M. Adlı şahısların, kendilerini ikaz eden A.Ç. ve M.K.’yi döverek kaçtıkları bildirildi.

• Karakavak Mahallesi 1. Varol Caddesi’nde M.A. adlı şahsın yanına alacağını istemeye giden H.H.G.’nin, M.A. ve yanında bulunan arkadaşı E.A. tarafından dövüldüğü bildirildi. İki şahıs kaçtı.

• Turgut Özal Mahallesi’nde H.O.’ya ait eve mutfak balkon kapısından giren hırsızlar 35 YTL para ile altın takı seti çaldılar.

• Battalgazi ilçesi Vaizbaba Sokağında 19 yaşındaki B.C.’nin, elindeki tahrayı sallayan 75 yaşındaki H.İ. tarafından kafasından yaralandığı bildirildi.

• PTT arkasında aralarındaki husumet yüzünden A.Ö. ve M.Ö. adlı şahısların, E.K.’ya taşla vurarak dövdükleri bildirildi. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde saat 23.00 sıralarındaki olayda E.Ö. adlı şahsın, M.V. ve H.A. ile karşılaştığı, alacak verecek yüzünden tartıştığı, daha sonra olay yerinden ayrılırken düşerek yaralandığı belirtildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde oturan 32 yaşındaki S.K. adlı kadın, fazla miktarda hap içerek intihara kalkıştı. Psikolojik tedavi gördüğü belirtilen kadının 13-14 adet hap içtiği bildirildi.

• B.Hüseyin Bey Mahallesi Turfanda Sokakta cam kırılması sonucu elinden yaralanan 31 yaşındaki H.Ş. adlı kadın, polise verdiği ifadede, zil sesini duymayan ablasına tesini duyurmak için camı tıklatmak isterken, camın kırıldığını, bu nedenle yaralandığını söyledi.

• Cevatpaşa Mahallesi’nde 70 yaşındaki M.T.’nin ailevi nedenlerle H.T. adlı şahıs tarafından dövüldüğü belirtilirken, eşi E.T. polise verdiği ifadede, eşinin psikolojik tedavi gördüğünü ve olay günü babasına saldırdığını söyledi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde 02.45 sıralarında birlikte alkol alan M.S. ve R.E. arasındaki tartışmanın kavgaya dönüştüğü, M.S.’nin diğer şahıs tarafından bıçakla ağır yaralandığı bildirildi. Gözaltına alınan 39 yaşındaki R.E. mahkemece tutuklandı.

• İnönü Mahallesindeki TCDD 5. Bölge Mekanik Atölyesinde iş makinesini sökmeye çalışan M.P., fırlayan pimin bacağına çarpması sonucu yaralandı.

• Selçuklu Mahallesindeki Toptancılar Sitesi’nde, T.E. adlı şahsın, alacak verecek yüzünden İ.Ö. tarafından dövüldüğü, şahsın işyerinin kapısını tekmelediği, İ.Ö.’nün ayrılırken de silahla tehdit ettiği öne sürüldü. Yakalanan İ.Ö., suçlamaları kabul etmedi.

• Salköprü Mahallesi Çorbacı Sokağında, S.A. adlı kadının, ailevi nedenlerle tartıştığı eşi C.A. tarafından dövüldüğü öne sürülürken, C.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki H.B., polise başvurarak, eşi K.B. ile sürekli tartıştıklarını, olay günü sabahı 06.00 sıralarında eşinin kendisini dövüp dışarıya attığını öne sürdü. Yakalanan K.B., eşini dövmediğini, sinirden bayıldığını iddia etti.

• Polise başvuran 40 yaşındaki M.G. adlı kadın, Cengiz Topel Caddesindeki evine gelen abisi M.G.’nin, eşine hakaret edip dövdükleri iddiasıyla, ekmek bıçağını boğazına ve karnına dayayıp, ölümle tehdit ettiğini, 7-8 adet cam kırıp kaçtığını bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• 50 yaşındaki G.K. adlı kadın, Cevherizade Mahallesi’ndeki evinde meydana gelen olayla ilgili olarak polise verdiği ifadede, psikolojik hastalığı yüzünden daha önceden Elazığ’a gönderdiği oğlu H.K.’nın, geri döndüğünü, bir anda bağırarak kendisini Elazığ’a gönderdiği için ölümle tehdit ettiğini söyledi. Polis müdahale ettiği H.K.’nın akli dengesinin yerinde olmadığını belirlerken, olayla ilgili işlemler sürüyor.

• Fuzuli Caddesi Kernek girişinde sabah 08.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 32 yaşındaki H.Y., karşıdan gelen iki şahıs gördüğünü, bu kişilerin kendisine “ters” baktıklarını, “Ne bakıyorsunuz?” diye sorunca, şahısların “Sana ne bakarsak bakarız. Hesap mı soracaksın?” dediklerini, bu şahıslardan birinin belinden çıkardığı silahla kafasına vurduğunu, kendisinin şahıslardan birine yumruk attığını, bunun üzerine iki şahsın kaçtığını bildirdi. Polis iki şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• İnönü Caddesinde M.C.Y ve K.B.’nin müdürlüğünü yaptıkları işyerlerinden 1 adet duş jeli ve 2 çikolatayı ceplerine koyup parasını ödemeden çıkmak isterken yakalanan 53 yaşındaki G.K. adlı şahıs, polise teslim edildi.

• Polise başvuran 16 yaşındaki N.T. adlı genç kız, B.A. adlı şahısla bir süredir arkadaşlık yaptığını, okul çıkışı birlikte zaman geçirdiklerini, son olarak birlikte Spor Salonuna gitmek için yürürken, B.A.’nın cep telefonunu istediğini, vermemesi üzerine zorla çantasından aldığını, sim kartını çıkarıp, telefonla birlikte kaçtığını bildirdi. Polis, araştırmayı sürdürüyor.

• 17 yaşındaki F.A., garson olarak çalıştığı işyerine gelen bir şahsın fazla miktarda yemek yaptıracağını söyleyip yardımcı olmasını istediğini, bu şahsa yardımcı olduğunu, şahsın patrondan parayı alıp geleceğini, ama önce telefonla görüşmesi gerektiğini belirtip, cep telefonunu istediğini, şahsın bir yerleri aradığını, daha sonra “düşmüyor” diyerek dolaşmaya başlayıp uzaklaştığını, daha sonra kaçtığını belirterek şikayetçi oldu. Polis Sivas Caddesi’ndeki olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Ü.U. adlı şahıs, polise başvurarak, bir büfede arkadaşlarıyla alkol aldıklarını, daha sonra kendisinin Cezmi Kartay Caddesindeki telefon bayiine giderek Almanya’daki eşini aramak istediğini, bu sırada yanında bulunan K.G. adlı şahsın cep telefonunu istediğini, kendisinin telefon görüşmesini bitirdiğinde, K.G.’den telefonunu almak isterken, bu şahsın arkadaşları arasında olmadığını gördüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Saray Mahallesi Saray Sokakta 18.00 sıralarında meydana gelen yaralama olayıyla ilgili olarak ifadesi alınan yaralı 15 yaşındaki M.B., eğlenmek için türkü bara gittiğini, orada B.D. adlı bir şahsın kendisine “Neden bana dik bakıyorsun” diyerek uyardığını, buradan çıktıktan sonra yolda B.D. Adlı şahsın yanındaki 5 kişi ile yolunu kestiklerini, bu şahıslardan birinin bıçakla kendisini yaraladığını öne sürdü. B.D. ise, kimsenin elinde bıçak olmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini söylerken, polis S. adlı şahsı arıyor.

• Beylerbaşı Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki Ş.A. adlı kadın, ailevi nedenlerle kendisini döven eşi B.A.’nın, kendisini ve çocuklarını tehdit ettiğini de öne sürdü. B.A. suçlamaları kabul etmedi.

• Yeni Sanayi Sitesi 1. caddede K.K.’ye ait işyerinin asma katındaki pencerenin demir korkuluklarını keserek giren hırsızlar 170 adet 16 kg’lık, 30 adet 7 kg.’lık tenekedeki motor yağını çaldılar.

• Yeni Sanayi Sitesi 2. Caddede U.G. adlı şahsın, alacak verecek yüzünden kardeş oldukları belirtilen M.A., C.A. ve E.A. tarafından dövüldüğü öne sürülürken, M.A. adlı şahıs, U.G.’nin de kendisini dövdüğünü iddia etti.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki M.T.’nin, 01.20 sıralarında ailesi ile tartıştığı, olayın büyümemesi için uzaklaşırken merdivenden çıkmaya başladığı ve burada aynaya yumkruk atarak yaralandığı belirtildi.

• Yeşilyurt Caddesi Mezarlık Çeşme Durağında sağ ayağından bıçakla yaralanan 16 yaşındaki T.Ş., polise verdiği ifadede szaat 21.15 sıralarında arkadaşı olan 14 yaşındaki Ö.İ. ile tartışırken, arkadaşının kendisini bıçakla yaralayıp kaçtığını bildirdi. Bir üre sonra bıçakla yakalanan zanlı, yaşının küçük olması nedeniyle ailesine teslim edildi.

• Şıkşık Mahallesi Halep Caddesi’nde İ.Ç.’ye ait işyerinin arka tarafındaki pencerenin demir korkuluklarını kesip, camı da kırarak içeriye giren hırsızlar, masanın çekmecesinde bulunan 176 YTL parayı çaldılar.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki N.D. adlı kadın, ailevi nedenlerle daha önce kendisini döven eşi H.D.’nin son olarak eve alkollü geldiğini, hakaret edip yumrukla kaşını patlattığını bildirdi. Polis 46 yaşındaki H.D.’yi arıyor.

• Aşağıbağlar Mahallesi İsmetpaşa Caddesinde F.A.’ya ait eve gece yarısından sonra giren hırsızlar, F.A.’nın pantolon ceplerindeki 40 YTL para ile 5 adet banka kartını çaldılar.

• Sıtmapınarı İmam Hatip Lisesi civarında 11.45 sıralarında yürümekte olan 21 yaşındaki B.G. adlı şahıs, yanına yaklaşan ve kol saati satmak istediklerini söyleyen 3 şahısla karşılaştığını, birinin saati gösterirken, diğerinin elini cebine attığını farkettiğini, daha sonra şahısların özür dileyerek uzaklaştıklarını, cebini kontrol ettiğinde 15 YTL parasının çalınmış olduğunu anladığını polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis yankesicileri belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çilesiz Samanlı Mahallesi’nde meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan G.G. adlı şahıs, kızının ailevi sorunları nedeniyle kendisini çağırdığını, kızının durumunun iyi olmadığını anlayınca, alıp eve getirmek üzere çıkmak isterken damacı C.D.’nın kendisine hakarette bulunduğunu, tekme attığını öne sürdü. Yakalanan damat ise suçlamayı kabul etmedi.

• Niyazi Mısri Caddesi’ndeki tezgahta cep telefonu pazarlamacılığı yaptığını belirten T.Ş., yan tezgahtaki arkadaşının işi nedeniyle tezgahtan ayrıldığını, iki tezgaha birden baktığını, o sırada kendisine ait tezgahtaki telefonunun olmadığını farkettiğini belirterek şikayetçi oldu.

• Karakavak Mahallesinde oturan 24 yaşındaki R.Y. adlı kadın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Şifa Mahallesi Eski Terminal Caddesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan V.Ç., arkadaşları ile alkol aldıklarını, terminal karşısındaki büfeye doğru yürüdüklerinde, R.A. adlı şahsın, cep telefonunu istediğini ve kendisinin de verdiğini, büfe içerisinde otururken bu şahsın ayrıldığını ve geri dönmediğini öne sürerek, R.A.’dan şikayetçi oldu. R.A. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Özalper Mahallesi 2. Caddede oturan R.K.’ya ait eve 03.15 sıralarında giren hırsızların 2 çeyrek altın ve 40 YTL para çaldıkları bildirildi.

• Hekimhan ilçesi İpekyolu Beldesi Yukarı Girmana Mahallesinde oturan 68 yaşındaki M.Ç.’nin, buğday ekili tarlasına gübre atmaya gittiği, akşam geri dönmeyince aramaya giden akrabaları tarafından tarlada ölü bulunduğu bildirildi. M.Ç.’nin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na sevkedildi.

• Merkez Alhanuşağı Köyünde oturan İ.K.’nin traktörünü çalıştırdıktan sonra hortum almak için eve girdiği, bu sırada bahçede oynayan 3 yaşındaki oğlu M.K.’nin, açıktaki motor kayışına elini soktuğu ve bağırtıları duyan İ.K.’nin motoru stop ettirip, oğlunun kayışa sarılan elini kurtardığı, olay sırasında M.K.’nın sağ el serçe ve orta parmağının koptuğu belirtildi.

• Kuluncak İlçesi Darılı Köyünde oturan 74 yaşındaki H.A., savcılığa başvurarak köy muhtarı M.A.’nın, dere suyunun yönünü değiştirmek suretiyle arazisine zarar verdiğini öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Yeşilyurt ilçesi Kırlangıç Köyünde N.Ş.’’ye ait bağ evinde hırsızlık olduğu ihbarı üzerine giden jandarma, evin kapı kilidinin kırılarak girildiğini, evden çift kapılı buzdolabı, çamaşır makinesinin çalındığını belirledi. Jandarma araştırmasını sürdürürken, olay yerinde vatandaşların ev yakınında 63 AV 270 plakalı aracı gördüklerini, çalıntı malların da araçta olduğunu ifade ettikleri belirtildi. Jandarma araç sürücüsünün 29 yaşındaki Y.T. olduğunu belirledi. Kayıt araştırmasında 4 ayrı hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu da saptanan Y.T.’nin yakalanmasına çalışılıyor.

• Yazıhan ilçesi Fethiye Beldesinde 67 yaşındaki V.I.’ya ait 48 M 9242 plakalı otomobil, evin önünde park halinde iken 04.00’de alarmı çalmaya başladı. V.I. dışarıya çıktığında aracın motor kısmının yanmaya başladığını farketti. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürülürken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• Muş’tan İstanbul yönüne gitmekte olan 34 GRU 87 plakalı otomobilin sürücüsü 20 yaşındaki M.E.A.’nın, Darende ilçesi Yukarı Ulupınar Köyünden geçerken yol kenarında kuru kayısı satan 40 yaşındaki T.G.’den 5 kilo kuru kayısı alıp, 50 YTL verdiği bildirildi. T.G.’nin paranın sahte olduğunu farketmesi sonucu durumu jandarmaya bildirdiği, şahsın daha sonra yakalandığı, araçta ayrıca sürücünün babasına ait bulundurma ruhsatlı 1 adet 9 mm. çaplı tabancanın da ele geçirildiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız