SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Halep Caddesi’nde iletişim araçları dükkanı bulunan S.U., işyerine gelen ve daha önceden tanıdığı M.G. adlı şahsa geçici olarak kullanması için cep telefonunu verdiğini, aradan geçen zamanda telefonunu getirmeyen bu şahsın İstanbul’a gittiğini öğrendiğini belirterek, şikayetçi oldu.

• Savcılığa başvuran A.B. adlı şahıs, Şubat ayı içerisinde, İ.Y. ve M.A. adlı şahısların, alacak verecek yüzünden belediye binası arkasındaki çay ocağında kendisini tehdit ettiklerini öne sürerken, yakalanan iki şahıs suçlamayı kabul etmediler.

• B.Hüseyinbey Mahallesi Turfanda Sokakta park halinde olan N.I.’ya ait aracın sol arka lastiği kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesilerek zarar verildi.

• Savcılığa başvuran M.T., Şubat ayı başlarında almış olduğu 2 temizlik makinesi karşılığı 30 yaşındaki M.T. adlı şahsa 2.500 YTL’lik senet verdiğini, aradan geçen zamanda makinelerin teslim edilmediğini öne sürerken, yakalanan M.T. suçlamayı kabul etmedi.

• B.Hüseyinbey Mahallesi Turfanda Sokak Belediye katlı otopark yanında bulunan Ş.T.’ye ait lahmacuncu dükkanına gece yarısından sonra girildiği, içerisinin dağıtıldığı, ancak herhangi birşeyin çalınmadığı bildirildi.

• Polise başvuran 27 yaşındaki E.E., işyerinin müdürü olan H.A.’nın 755 ABD dolarına ihtiyacı olduğunu söylediğini, kendisinin bankadan çekebileceğini söylediğini, o sırada yanında bulunan şahısla gidip almasını söylemesi üzerine bu şahısla Fuzuli Caddesi’ndeki Garanti Bankası şubesine gittiklerini, şahsın burada kendisinin Gümrük Müdürlüğü’nde çalıştığını, elinde ucuz dizüstü bilgisayar olduğunu ifade ettiğini, kendisinin de talip olduğunu, şahsın bir iki yer aradığını, sonra bilgisayarı ayarladığını söylemesi üzerine, bu kişiye 2.200 YTL verdiğini, şahsın arabanın yanında beklemesini, bilgisayarları getireceğini söyleyip ayrıldığını, ancak geri gelmediğini, Gümrük Müdürlüğüne sorduğunda böyle birinin çalışmadığının söylendiğini, dolandırıldığını böylece anladığını belirterek şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşiltepe Köprüsü altında saat 21.00 sıralarında alkol alan T.A. ile K.U. arasında kavga çıktı. 25 yaşındaki K.U., 36 yaşındaki T.A.’yı döverek yaraladı.

• Adliye binası önündeki noktada 09.00 sıralarında polis tarafından durumundan şüphelenilen 16 yaşındaki N.G. adlı gencin üzerinden 4 adet bıçak, elindeki torbada da 2 adet sopa bulundu. İfadesi alınan genç serbest bırakıldı.

• Adliye binası önündeki noktada 09.35 sıralarında da R.G. adlı şahsın üzerinde 1 adet komando bıçağı diye adlandırılan bıçak bulundu. Şahıs ifadesinin alınmasından sonra salıverildi.

• Adliye binası önünde Vanlı oldukları bildirilen A.G. ve H.G. adlı kardeşler ile akrabaları oldukları belirtilen B.G., B.G., N.G. ve C.G. arasında kavga çıktığı bildirildi. İfadesi alınan A.G., akrabaları ile bir anlaşmazlık yüzünden mahkemelik olduklarını, olay günü 4 şahsın kendilerine saldırdıklarını, B.G.’nin tahra ile kendisini yaraladığını söyledi. Soruşturma sürüyor. Bu arada adliye önünde daha önce ele geçirilen bıçak ve sopalı şahısların da bu olayla ilgili olduğu öğrenildi.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki Ş.A. adlı şahıs, eşi S.A. ve ayrıca H.Y. tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

• Taştepe Mahallesi 4. Sokakta H.Y. adlı kadına ait evde saat 15.15 sıralarında çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü. Yangının nedeni anlaşılamadı.

• İskender Mahallesi’nde oturan A.K. adlı şahıs, 23 yaşındaki oğlu S.B.K.’nın, kendi adına kayıtlı 44 EV 945 plakalı oto ile 13 Mart’ta evden ayrıldığını ve geri dönmediğini, ayrıca av tüfeğini de biraber götürdüğünü, hayatından endişe ettiğini bildirdi.

• Polise başvuran 37 yaşındaki M.Y. adlı bayan sürücü, bir otoparka otosunu yıkanması için bıraktığını, 1.5 saat sonra döndüğünde, anahtarın burada çalışan Ö.F.F. adlı genç tarafından kaybedildiğinin kendisine söylendiğini belirterek şikayetçi oldu. 16 yaşındaki Ö.F.F., ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• B.Mustafapaşa Mahalllesi Sağlık Ocağı girişinde 16 yaşındaki M.B.’nin bisikletle giderken kasise çarparak düştüğü ve yaralandığı bildirildi.

• Tecde Şentepe İlköğretim Okulu bahçesinde top oynamakta olan 13 yaşındaki M.A. ayağının takılması sonucu düşerek yaralandı.

• Mehmet Buyruk Caddesi Turgut Özal Camii civarında saat 21.30 sıralarında A.Ç. yönetimindeki otosuyla il merkezine doğru gelirken, belirlenemeyen bir nedenle 23 yaşındaki A.T.K., 21 yaşındaki H.Ö., 20 yaşındaki A.C. ve 18 yaşındaki F.T. adlı şahısların, otoya tekme atarak zarar verdikleri bildirildi. Oto sahibinin polise ihbarı üzerine, 4 şahıs yakalandı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde oturan 37 yaşındaki H.Ç. adlı kadının, başının ağrıması yüzünden aldığı ilaçtan zehirlendiği ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi Mücelli Caddesi’nde park halinde olan B.Ç.’ye ait otonun sağ arka lastiğinin gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bıçak saplanmak suretiyle tahrip edildiği belirtildi.

• Cevherizade Mahallesi'nde oturan 32 yaşındaki N.Y. adlı kadının, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı öne sürülürken, hastanede ifadesi alınan N.Y., migren ağrılarının geçmemesi nedeniyle 5 adet hap yuttuğunu, amacının intihar olmadığını söyledi.

• Atatürk Caddesi Ticaret Lisesi’nin yanında bulunan Fırat Sağlık Ocağı ünitesinin önünde aracını parkeden U.Y.’nin, ayrılmasından sonra kendiliğinden hareket eden aracı kaldırıma parkederek durabildi. Kazada, otonun içerisinde bulunan ve sürücünün oğlu olduğu bildirilen 2 yaşındaki O.Y. yaralandı.

• Cevherizade Mahallesi Mücelli Caddesi’nde park halinde olan K.İ.’ye ait otonun sol ön lastiği, gece yarısı kesici bir aletle patlatıldı.

• Sivas Caddesi’nde işyeri bulunan 34 yaşındaki N.S.K. adlı kadın, polise başvurarak, kömür alacaklarını belirten 35-40 yaşlarındaki 3 kişinin işyerine geldiklerini, bu kişilerin fiyat sorup ayrıldıklarını ve daha sonra masa üzerindeki dizüstü bilgisayarın olmadığını farkettiğini, bu şahıslardan şüphelendiğini söyledi. Polis işyerinde 2 ayrı parmak izi saptarken, şahısların kimliğini belirlemeye çalışıyor.

• Akpınar Mahallesi Turfanda Sokakta M.A. adlı şahsa ait işyerinin kepenk anahtarını söküp, kapısını zorla açarak giren hırsızlar, içerisinde 1 pasaport, 2 koçan çek, 6 ev ve işyeri tapusu, 3 araç satış dosyası, 198 gömlek, 80 okul ceketi ve işyeri sahibinin alacaklısı olduğu 40 adet senet ve 6 adet çekin bulunduğu para kasasını çaldılar. Polis olay yerinde 4 parmak izi saptadı.

• Sivas Caddesi Doğu Garajı civarındaki parkta oynamakta olan 8 yaşındaki S.O. adlı çocuk, düşerek yaralandı.

• Yeşiltepe’nin Koşu Mahallesi’nde bulunan sağlık ocağında görev yapan Dr. S.G. ile hemşire A.G.Y., polise başvurarak, sevk yaptırmak için muayene odasına gelen E.Ç. adlı şahsın, sevk yapılmamasına sinirlenip kendilerine hakaret ettiğini bildirdiler ve şikayetçi oldular. E.Ç. suçlamayı kabul etmedi ve serbest bırakıldı.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki F.D. adlı kadın, eşi N.D.’nin sinirlenerek yatak odası camını kırdığını, kendisini döveceği endişesiyle 155 Polis İmdatı aradığını belirtirken, ifadesi alınan N.D. serbest bırakıldı.

• Salköprü Mahallesi’ndeki Akçalı ve Boncuklu Sokakların kesiştiği yerde saat 18.30’da meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 46 yaşındaki H.K., miras yüzünden ağabeyini vurmaya gelen kardeşi 42 yaşındaki H.K.’nın elinden tabancayı almak istediği sırada, tabancayı kendisine tutup bir el ateş ettiğini, ancak isabet almadığını, tekrar ateş etmek istediği sırada ise silahın tutukluk yaptığını öne sürdü. Polis kaçan H.K.’yı arıyor.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Hasan Mandallı Sokağındra 15 yaşındaki M.S. ile T.I. ile V.E. ve S.E.’nin kavga ettikleri bildirildi. Olaya sonradan karışan S.Ş. ise, kavga eden V.E. ve S.E.’nin yeğenleri olduğunu, konuşmak için S.S.’nin evine gittikleri sırada, annesinin “Evimi bastılar, sizi süründüreceğim” diye bağırdığını, ancak kendilerinin suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Beydağı Devlet Hastanesi (eski SSK) önündeki İş Bankasına ait otomatik para ödeme cihazı (ATM), hırsızların hedefi oldu. gece yarısından sonra 02.30 ile 05.30 arasında meydana geldiği değerlendirilen hırsızlık teşebbüsünün ardından olay yerinde yapılan incelemede 1 adet piknik tüpü, 1 adet oksijen tüpü, tüpe bağlı ısıtma ucu, 2 adet hortum bulunduğu, kasayı kaynakla keserek açmaya çalışan hırsızların, bu amaçlarına ulaşamadığı belirtildi. Polis soruşturmayı sürdürüyor.

• Koyunoğlu Mahallesi Evliya Sokak Teksif Evlerinde oturan 80 yaşlarındaki M.K. adlı şahıs, saat 10.40 sıralarında eve gelip kapıyı açtığında, tuvalette 30 yaşlarındaki Ç.Z. adlı kadınla karşılaştığını, yanda da 14 yaşındaki C.Y. adlı kızın bulunduğunu, boğuşma sonucu komşularla birlikte bu iki kişiyi yakaladıklarını bildirdi. Evin sahibinin eşi 71 yaşındaki M.K. ise polise verdiği ifadede, sabah saatlerinde kendisi evde iken, kapının zilinin çalındığını, açtığında iki bayan gördüğünü, bunların kendisinden ekmek istediklerini, ekmek için mutfağa gidip döndüğünde, bayanlardan birinin olmadığını gördüğünü, diğerine ekmeği verdiğini ve bunun dairenin önünden ayrıldığını, daha sonra kendisinin evin kapısını kilitleyerek çıktığını anlattı. Apartman sakinlerince yakalanan zanlılardan Ç.Z., kendisinin M.K.’ya ait evden ekmek istediğini, tuvalet ihtiyacı için izin isteyip girdiğini, dışarı çıktığı zaman kapının kilitli olduğunu, bu nedenle içeride kaldığını, hırsızlık amacının olmadığını iddia etti. “Evden hırsızlığa teşebbüs” suçlamasıyla adliyeye verilen iki zanlıdan Ç.Z. tutuklanırken, C.Y. tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

• Boztepe ve Atatürk Caddelerindeki iki işyerinden de “tırnakçılık” denilen yöntemle para çalınmasıyla ilgili olarak, Kayseri- Kocasinan nüfusuna kayıtlı iki bayan yakalandı. Olaylar, aynı saatlerde iki ayrı yerde meydana geldi. 14.15 sıralarında Boztepe Caddesi’nde M.M.B.’ye ait işyerine giden ve “tırnakçılık” denilen yöntemle, açıktaki 150 YTL parayı çaldığı öne sürülen kadın şüpheli, işyeri sahibinin polise yaptığı başvurudan bir süre sonra yakalandı. Polis zanlının 16 yaşındaki H.K. olduğunu açıkladı. Atatürk Caddesi İstanbul Pasajı’nda da, N.Ç. adlı şahsa ait işyerinden “tırnakçılık” yoluyla 50 YTL para çalındı. Polis bu olayla ilgili olarak da 17 yaşındaki A.P.’yi yakaladı. İki zanlı da serbest bırakıldı.

• Arapgir İlçesinin Suceyin Köyünde oturan 72 yaşındaki Z.Ç.’nin ahırdaki büyükbaş hayvanın tepmesi sonucu, sağ ayağının kasık bölgesinden kırıldığı bildirildi.

• Turgut Özal Tıp Merkezi 2. kat Hemotoloji Servisinde özel güvenlik görevlisi olan B.A.’nın, servise girmeye çalışan K.K. ile tartıştığı ve şahsın, güvenlik görevlisini yumrukladığı belirtildi.

• Yazıhan ilçesi Sinanlı Köyü civarında Karakaya Baraj gölüne kayısı ilaçlamada kullandığı zehir ve bakır ilaç atıklarını döken İ.T. ile Yazıhan Tecirli Köyü yakınında kayısı ilaçlamada kullandığı zehir ve bakır ilaç atığını göle döktüğü belirtilen E.O., jandarma tarafından “Çevre Kanununa Muhalefet” suçundan gözaltına alındı.

• Kuluncak ilçesi Bicir köyünde oturan Y.K.’nın yeğeni C.K. tarafından dövüldüğü ihbarı üzerine C.K. hakkında yasal işleme başlandı.

• Yazıhan ilçesindeki demiryolunda yol onarım ve bakım işçisi olarak çalışan S.K.’nın iş makinesine travers diye bilinen ray altı bağlantı malzemesi yüklerken, birini ayağına düşürdüğü ve parmağını kırdığı bildirildi.

• 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mimsan Kazan Fabrikası’nın montaj bölümünde çalışan Y.E.’nin bir anlık dalgınlık nedeniyle, boru uccunun çıkıp eline düşmesi sonucu hafif yaralandığı öğrenildi.

• Hekimhan İlçesi Hasançelebi Kasabası Yazı mevkiinde H.Ü. adlı şahsın 3.5 dönümlük tarlasını ekmek için kuru otları yakarken yangının yayıldığı, ancak sonra söndürüldüğü, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Hekimhan’ın Başkınık Köyünde de H.Ç.’nin, aynı şekilde kuru otları temizlemek isterken yangına neden olduğu öğrenildi.

• Hekimhan Karaçayır Köyü Sincanlı Boğazı mevkiinde, Telekom’a ait 7 direk arasında gerili 210 metre uzunluğundaki telefon teli kesilerek çalındı. Jandarma kimliği belirsiz zanlılara ait ayak izleri, sigara izmariti, bağlama teli ve lastiği buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız