SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Cevherizade Mahallesi İpekçi Sokağında O.K.’ya ait işyerinin kapısını zorlayarak giren hırsızlar, içerisinde 6.800 YTL tutarında senetler ile 220 YTL para olan çelik kasayı çaldılar.

• Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Anateks Fabrikası'nda çalışan 19 yaşındaki Mehmet Murat adlı genç, gece yarısından sonra 01.30 sıralarında fabrikanın baskı bölümünde kendini ambalaj ipiyle asarak intihar etti. Jandarma, Murat'ın intiharının, sevdiği kızla evlenmesine ailesinin karşı çıkması yüzünden intihar etmiş olabileceğinin değerlendirildiğini, olaya Savcılığın el koyduğunu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

* Çevreyolu Hal Binası civarında Kamil Bayraktar'ın kullandığı kamyonet, yolu karşıdan karşıya geçmekte olan Aslıhan Bilici (60) isimli kadına çarptı. Ağır yaralı olarak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bilici kurtarılamayarak öldü. Sürücünün kaza yerinden kaçtığı, daha sonra polis tarafından yakalanıp gözaltına alındığı kaydedildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

• Savcılığa başvuran 41 yaşındaki İ.B. adlı kadın, Orduzu Elmasuyu Mahallesi’ndeki evinde, aralarında boşanma davası devam eden 43 yaşındaki eşi C.B. tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. C.B. suçlamayı kabul etmedi.

• Polise başvuran 65 yaşındaki A.B., Hastane Caddesi’nden Devlet Hastanesi’ne doğru yürürken, arkadan gelen ve plakasını alamadığı beyaz renkli bir otomobilin kendisine çarparak yaraladığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Zafer Mahallesi Fatih İlköğretim Okulu önünde beklerken yanına gelen iki şahsın, “Burada ne bekliyorsun” diye sorduklarını, “Burası benim mahallem, tabi beklerim.” deyince bu şahıslar tarafından dövüldüğünü öne süren 24 yaşındaki A.A.’nın şikayeti üzerine polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi Yapı Kredi Bankası önünde H.K. yönetimindeki araçla giderken, karşıdan karşıya geçmekte olan 52 yaşındaki S.A. adlı kadına çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Sağlık Caddesi üzerinde öğretmen oldukları bildirilen M.L., A.E. ve E.G.’nin saldırıya uğrayarak dövüldükleri bildirildi. Polise ifade veren A.E., yaklaşık bir hafta önce ödev konusunda Z.Ö. ile aralarında tartışma çıktığını, A.Y.’nin de olaya karıştığını, Z.Ö.’nün “sonra görüşürüz” diyerek ayrıldığını, olay günü okul çıkışı A.E. ve M.E. ile beraber, A.Y. ve yanındaki 4-5 kişinin kendilerine saldırdıklarını anlattı. Polis A.Y., C.Ö., Z.Ö. ve G. adlı şahısları yakalamaya çalışıyor.

• Çevreyolu Çöşnük Kavşağında M.S.D. yönetimindeki otoyla il merkezine gelirken, kavşakta S.K. yönetimindeki araçla çarpıştı. Kazada araçlardan birinde bulunan M.C. adlı kadın yaralandı.

• Akpınar Mahallesinde İ.Ü.’ye ait olan işyerinin kapısını zorla açan hırsızlar, içerdeki seyyar el arabası ile 100 YTL parayı çaldılar.

• Kırçuval Mahallesi’nde T.G. adlı kadına hakarette bulunduğu öne sürülen Y.K. adlı şahsın hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi Mücelli Caddesi’nde E.R.K.’ya ait evin kapısını zorla açarak giren hırsızlar 1 mutfak robotu, 1 yemek takımı, 3 bakır leğen, 30 tencere, 1 banyo kazanı, 2 avize ile 1 merdaneli çamaşır makinesini çaldılar.

• Yeşiltepe Spor Kompleksi Arkası Atlı Cirit Alanı’nda 46 yaşındaki N.Ç. adlı kadının, belirlenemeyen bir nedenle 23.30 sıralarında H.M.A. adlı şahıs tarafından dövüldüğü ve şahsın kaçtığı bildirildi.

• Cemal Gürsel Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde çıkan bir kavgada 15 yaşındaki Ü.S., 12 yaşındaki M.K. tarafından maket bıçağıyla sol bacağından yaralandı.

• Saat 21.00 sıralarında M.A.T. adlı şahsın TOKİ Konutlarındaki evine bir kişinin girdiği ihbarı üzerine giden polisler, 24 yaşındaki Y.S. adlı şahsı yakaladılar. Y.S., ev sahibinin arkadaşı olduğunu, hırsızlık amacının olmadığını, bir hafta önce bıraktığı eşyalarını almaya gittiğini öne sürdü. Polis olay günü evde olmayan ev sahibine ulaşmaya çalışıyor.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki R.K. adlı şahıs, eşi 24 yaşındaki S.K. ile aralarında geçimsizlik olduğunu, eşinin 11 Mart günü babasının evine gitmek üzere ayrıldığını, ancak o tarihten sonra haber alamadığını belirterek bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Karakavak Mahallesinde oturan A.A. adlı şahıs, 16 yaşındaki oğlu H.M.A.’nın 14 Mart günü evden ayrıldığını ve geri dönmediğini belirterek bulunmasını istedi.

• Arapgir ilçesi Çarşı Altı Kasaplar Çarşısı civarında av bayiinden aldığı kuru sıkı tabancayla 1 el ateş ettikten sonra, 2. mermi sıkışınca mermiyi çıkarmak isteyen ve bu sırada silahın ateş alması sonucu sol elinden yaralanan B.S. adlı şahıs Malatya Devlet Hastanesi’ne sevkedildi.

• Hekimhan Lisesi Pansiyon Kısmında saat 22.30 sıralarında giriş kapısının camlarını kırdıkları belirtilen 18 yaşlarındaki H.Ç., S.Ç., M.B. ve H.H.S. adlı şahıslar hakkında yasal işleme başlandı.

• Başharık Mahallesi’ndeki küçük yaşta çocuğa tacizde bulunduğu iddia edilen 18 yaşındaki E.S. adlı şahıs, vatandaşların şikayeti üzerine yakalandı ve gönderildiği mahkemece tutuklandı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran H.D., 21.00 sıralarında Beydağı Kanalboyu Caddesi’ndeki trafoda görevli olarak bulunurken, bir şahsın hiçbir şey söylemeden içeri girip, cep telefonu ile fotoğraf çektiğini, yasak olduğunu söyleyip müdahale ettiğinde, şahsın üzerindeki silahı çıkararak kendisini ölümle tehdit ettiğini bildirdi. Polis bu şikayet üzerine 25 yaşındaki M.K. adlı zanlıyı, kuru sıkı tabancayla yakaladı. Poliste ifadesi alınan ve trafodaki davranışının nedeni hakkında bilgi verilmeyen şahıs, savcının talimatıyla salıverildi.

• Saray Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki G.G. adlı kadın, 44 yaşındaki eşi E.G.’nin, ailevi nedenle aralarında çıkan tartışma sonucu kendisini dövdüğünü öne sürerken, koca suçlamayı kabul etmedi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki bir lokantaya 00.10 sıralarında çorba içmeye giden ve alkollü olduğu belirlenen S.P. adlı şahsın, işyeri çalışanları olan O.K. ve R.K.’yi tehdit ettiği, masa camını kırdığı bildirildi.

• Beyediye arkasındaki Esenlik Market civarında 23.40 sıralarında O.K. adlı şahıs, kendilerine omuz attığı gerekçesiyle tanımadığı 2 kişi tarafından dövüldü.

• Akpınar Mahallesi Aslantepe Caddesi’nde Y.G. adlı şahsa ait işyerinin kapısını zorla açarak giren hırsızlar çekmecedeki 50 YTL bozuk parayı çaldılar.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde gece park halinde olan bir otomobil çalındı. S.D. polise verdiği ifadede, dayısı M.Ö.’nün emanet bıraktığı otoyu çalan kişi olarak Y.B. adlı şahıstan şüphelendiğini bildirdi. Araştırma sürüyor.

• İnönü Caddesi Merkez Otobüs durağında, otobüse binmek isteyen Z.T. adlı şahsın cebindeki telefonu yankesicilik yoluyla çalmak isteyen Diyarbakır nüfusuna kayıtlı S.K., polis tarafından yakalandı ve gönderildiği mahkemece tutuklandı.

• Savcılığa başvuran H.P., 1996 yılında N.M. adlı şahıstan 10 milyar TL borç aldığını, karşılığında boş senet verdiğini, geçen zamanda borcunu ödemesine rağmen senedi geri alamadığını, daha sonra şahsın kendisinden alacağı olduğunu öne sürdüğünü bildirdi. Yakalanan zanlı suçlamayı kabul etmedi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 51 yaşındaki N.G. adlı bayana ait park halindeki otomobilin 4 lastiği, gece yarısı kesici aletle kesilerek patlatıldı.

• Merkez Çilesiz Otobüs Durağı Hareket Memurluğu önünde bekleyen A.E.’nin, aynı işyerinde çalışan B.Ö. tarafından dövüldüğü belirtilirken, A.E. şikayetçi olmadı. Zanlı ise, bir gün önce kendisine küfrettiği için A.E.’yi tokatladığını öne sürdü.

• Sinema Caddesi'ndeki evinde bir süre alkol aldıktan sonra fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkışan 24 yaşındaki M.Ç. hastaneye kaldırıldı. M.Ç., bazı özel sebeplerden dolayı alkol aldığını, daha sonra hap içtiğini, pişman olduğunu, üst kattaki arkadaşlarının kendisini hastaneye getirdiğini söyledi.

• Hasan Varol Mahallesinde oturan G.Ç. adlı kadın, eşi M.Ç.’nin hiçbir şey söylemeden kendisini dövüp kaçtığını bildirdi. Polis şahsı arıyor.

• Yeşiltepe Lisesi bahçesinde tartışma sonucu 16 yaşındaki T.K.’yı sol bacağından bıçakla yaralayan 17 yaşındaki D.K. polis tarafından yakalandı.

• Yeni Sanayi Sitesi’ndeki bir işyerinde 15 yaşındaki M.Ç.’nin, işyerine gelen 19 yaşındaki E.K. tarafından dövüldüğü öne sürüldü.

• Kaynarca Mahallesi’nde E.A. adlı 38 yaşındaki kadının, 13 yıl önce boşandığı eski eşi S.A. tarafından sürekli ölümle tehdit edildiği, E.A. tarafından öne sürülürken, yakalanan S.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki K.K. adlı kadın, telefonla görüşme yüzünden eşi H.K.’nin kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu belirterek, şikayetçi oldu. Polis H.K.’yı arıyor.

• Salköprü Mahallesi Sanayi Caddesi’ndeki olayla ilgili polise ifade veren 21 yaşındaki K.A., bir yeri arayacağını söyleyerek cep telefonunu alan, ancak geri vermeyen S.B.K. adlı şahıstan şikayetçi oldu. Polis S.B.K.’yı arıyor.

• Polisten verilen bilgiye göre; M.A. adlı şahsın başvurarak Çevreyolu altında, alacak verecek yüzünden anlaşamadığı bir şahsa kendisini şikayet etmesini söyleyen T.D. ile aralarında tartışma çıktığını, bu sırada T.D.’nin belinden tabanca çıkararak kendisine doğru tuttuğunu öne sürdü. Yakalanan T.D. ise, kendisini telefonla arayan M.A.’nın yanına gittiğini, bu şahsın yanındaki bazı kişilerle birlikte kendisine senet imzalatmaya çalıştıklarını, kendisinin de belindeki kuru sıkı tabancayı çekerek işyerinden ayrıldığını söyledi ve kuru sıkı tabancayı teslim etti. İfadeleri alınan taraflar serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’ndeki evinde sobadan sızan karbomonoksit gazından zehirlenen G.Ö. adlı kadın hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran 32 yaşındaki H.Y., 8 ay önce evlendiği eşi S.Y.’nin annesi olan Z.A. ve amcası oğlu B.S.’nin boşanmaları için kendilerini tehdit ettiklerini öne sürdü. Paşöküşkü’ndeki oturan karı-kocanın şikayeti üzerine yakalanan Z.A. ve B.S. suçlamaları kabul etmediler. H.Y. bir süre sonra da savcılığa başvurarak, Z.A. ve B.S.’nin kendilerine boş belge imzalatmak istediklerini, camları kırıp, ölüm tehdidinde bulunduklarını öne sürdü. İki zanlı bu suçlamayı da kabul etmedi.

• Sümer Polis Merkezi7ne başvuran A.S. adlı şahıs, kayınpederi olan H.A.’nın kendisini cep telefonundan arayarak tehdit ettiğini öne sürerken, kayınpeder suçlamayı reddetti.

• Savcılığa başvuran Ş.K., kayınbiraderleri olan A.S.C. ve R.C.’nin, kendisinin evde olmadığı sırada evine gelerek eşini götürdüklerini, telefonla da kendisini tehdit ettiklerini öne sürdü. Yakalanan iki kardeş, ailevi nedenlerle kendilerini arayan kız kardeşlerinin yardım istediğini, bunun üzerine alıp evlerine götürdüklerini söylediler. Soruşturma sürüyor.

• Özalper Mahallesinde oturan 19 yaşındaki S.H. fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Beydağı Devlet Hastanesi Hariciye Servisi bekleme odasında oturan A.O.G. adlı şahsın masa üzerine bıraktığı cep telefonu çalındı.

• Hekimhan ilçesi Sivas- Malatya Caddesi’nde alacak verecek yüzünden çıkan kavgada V.Ö. adlı şahsın, S.Ü. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Yazıhan ilçesinin Hamidiye Köyü’nde ateşli olduğu için anneannesi F.Ö. tarafından ateş düşürücü verilen 11 yaşındaki F.B.’nin zehirlendiği ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Malatya- Elazığ yolunun 10. kilometresindeki bir akaryakıt istasyonunun önünde saat 15.00 sıralarında alkollü olarak yoldan geçen araçların önüne çıkarak can ve mal güvenliği tehlikesi yaratan 22 yaşındaki S.P. ve 35 yaşındaki S.K., jandarma tarafından yakalandı. İki şahsa “Kabahatlar Kanunu” gereği 50’şer YTL idari para cezası kesildi. Şahıslardan S.K.’nin, polis tarafından da “Konut Dokunulmazlığını İhlal” suçlamasıyla arandığı belirlendi.

• Darende’den Malatya yönüne gelmekte olan Ramazan Gül yönetimindeki 07 FN 488 plakalı araç, Kürecik Karahan mevkiinde karşı yönden gelen Murat Şimşek yönetimindeki 34 BT 8362 plakalı otobüsün, önündeki minibüsü sollaması üzerine çarpmamak isterken bariyerlere çarptı. Kazada araç hasar gördü.

• Yakınca Kasabası’ndan Yeşilyurt yönüne gitmekte olan Muhammet Bozkurt yönetimindeki 44 DA 137 plakalı motosiklet, bahçe duvarına çarptı. Sürücü ağır yaralandı.

• Dilek Kasabası Aydoğan Mahallesinde 14 yaşındaki Ö.G.’nin yönetimindeki bisiklet devrildi. Sürücü ile bisikletin arkasında bulunan 15 yaşındaki C.Ş. yaralandı.

• Yeşilyurt Yakınca Kasabası sınırlarındaki Atatürk Çocuk Yuvası Müdürü M.K.’nin, yuva yakınındaki V.E.’ye ait bakkaldan alış veriş yapmalarını çocuklara yasaklaması nedeniyle, bakkalın hakaretine uğradığı öne sürüldü.

• Onbinkonutlar Mevkiinde, Ş.A. adlı kadının, okulda erkek arkadaş edinmesi yüzünden 15 yaşındaki kızı B.A.’yı yumrukla dövdüğü, torununun dövülmesini engellemek için araya giren 68 yaşındaki M.Y.’nin de kızı Ş.A. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Kuluncak İlköğretim Okulu’nda futbol oynayan öğrenciler arasındaki kavgada E.S.’nin, O.T.’yi döverek yaraladığı bildirildi.

• Yazıhan ilçesi Sürür Köyü kıyısından Karakaya Baraj gölüne tarım ilacı atıkları döken N.Ş.’nin hakkında Çevre Kanununa Muhalefet suçlamasıyla işleme başlandı.

• Dilek Kasabası Aydoğan Mahallesi’nde H.K.’ye ait petrol marketinin camı kırılarak, cam kenarındaki çekmecede bulunan 40 YTL dolayında bozuk para çalındı.

• Battalgazi ilçesi Toygar Köyü Cantepe Höyüğü’nde, izinsiz olarak kazı yapan O.D. ile kazı için kullanılan iş makinesinin sürücüsü H.Ş., jandarma tarafından gözaltına alındı.

• Akçadağ İlçesi Gölpınar Köyü korucuları, Sultansuyu Barajı yakınındaki kayısı bahçesinde Tofaş marka bir otomobili tamamen yanmış olarak buldular. Plakası olmayan aracın motor numarasından yapılan sorgulamada, aracın Malatya merkezinde oturan 75 yaşındaki A.Ç. adlı şahsa ait olduğu ve kısa bir süre önce Sümer Polis Merkezi sorumluluğundaki bölgeden çalındığı belirlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız