SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Yeşilyurt İlçesi Yakınca Kasabası Taşköprü Mahallesinde oturan 73 yaşlarındaki İbrahim Gündüz adlı şahıs, yakınları tarafından evde ölü bulundu. Yapılan ilk incelemede, Gündüz’ün, cesedinin bulunmasından 3 gün kadar önce, sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenmiş olabileceği sonucuna varılırken, kesin ölüm nedeninin saptanması için, otopsi yapılmak üzere ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

• Yeşilyurt ilçesi Yakınca Kasabası Onbinkonutlar mevkiinde, saat 18.30 sıralarında İ.M. adlı şahsa ait 1. kattaki evin balkonundaki bisikleti çalmak isteyen 14 yaşındaki M.Y.’nin, karşı apartmandaki vatandaşlar tarafından farkedildiği, olay yerine gelen jandarma tarafından kaçmak isterken yakalandığı, yaşının 15’den küçük olması nedeniyle ifadesi alınamadan serbest bırakıldığı bildirildi.

• Yunus Emre Caddesi’nde R.S.A.’ya ait olan ve işyeri hizmetlerinde kullanılan bisikletin S.G. adlı şahıs tarafından çalındığı öne sürüldü. Polis S.G.’yi arıyor.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir işyerinde meydana gelen olayla ilgili olarak “mağdur” sıfatıyla ifadesi alınan A.Ç., kardeşi olan 45 yaşındaki M.Ç.’nin alacağı olduğu iddiasıyla işyerinde kendisini bıçakla tehdit ettiğini öne sürerken, yakalanan kardeş, suçlamayı kabul etmedi ve alacağını ödemediği gerekçesiyle abisinden şikayetçi oldu.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde oturan 20 yaşlarındaki D.P., saat 23.00 sıralarında intihara kalkıştığı gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Genç kız, ailevi nedenlerle üzüldüğü sırada başının ağrıdığını, bu nedenle 4 adet ağrı kesici içtiğini söyledi.

• Polise başvuran B.A. adlı 26 yaşlarındaki şahıs, 22.00 sıralarında Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir eğlence yerinde alkol aldığı sırada yanına gelen K. adlı şahsın kendisini dışarı çağırıp hemen gitmesini söylemesi üzerine, hesabı ödemeden giderken yanında bulunan şahıslara dövdürdüğünü, daha sonra kolundaki saat ile 135 YTL parasının olmadığını farkettiğini, olayla ilgili T.P.’den şüphelendiğini, ayrıca kendisini döven K. ile yanındaki şahıslardan şikayetçi olduğunu anlattı. T.P. adlı şahıs ise, eğlence yerinin mesul müdürlüğünü yaptığını, şahsı kimlerin dövdüğünü bilmediğini, işyerinde K. adlı bir şahıs da olmadığını söyledi ve suçlamaları kabul etmedi.

• Zafer Mahallesi 13. Sokakta 00.20 sıralarında M.S.’ye ait işyerinde hırsızlık yapan şahıslardan 38 yaşındaki H.E.’nin işyeri sahibi tarafından yakalanarak polise teslim edildiği, olaydan sonra polis tarafından 17 yaşındaki M.D.’nin de olayın faillerinden biri olarak yakalandığı, iki zanlının gönderildikleri adliyece serbest bırakıldıkları bildirildi. Olayda işyerinde 20 adet cipsin çalındığı belirtildi.

• Saat 03.10 sıralarında bıçakla yaralanmış olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 39 yaşındaki F.D. adlı şahıs, polise verdiği ifadede Ferhadiye Mahallesi Ferhadiye Sokağında yürürken, arkasından bir bıçak darbesi aldığını, kendisini kimin neden yaraladığını bilmediğini, kimseden de şikayetçi olmadığını söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Polise başvuran M.B., Sivas Caddesi’ndeki işyerine gelerek alacağı olduğunu söyleyip para isteyen 18 yaşındaki T.A. adlı şahsın, işyerinin önündeki dondurma dolabını kırdığını öne sürdü. Olaydan bir süre sonra T.A.’nın karakola gelerek teslim olduğu soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Ferhadiye Mahallesi’ndeki kavgayla ilgili olarak polise ifade veren 35 yaşındaki D.M., işyerinin önünde iken yanına gelen ve işyerinin önündeki sandalyeleri kaldırmasını söyleyen O.Y. adlı şahsın isteğini reddettiğini, bu sırada şahsın kendisine saldırıp, bıçakla kafasına vurduğunu, ancak kimseden şikayetinin olmadığını anlattı. Polis O.Y.’yi arıyor.

• M.D. adlı şahıs, çarşı merkezinde işyerini bitirdikten sonra evine gittiğinde, içerisinde kimlikleri, banka kartları ile kartvizitler bulunan cüzdanının olmadığını farkettiğini, cüzdanının nasıl kaybolduğunu ya da çalındığını bilmediğini, banka kartlarını iptal için ilgili bankaları aradığında, o arada kredi kartlarından toplam 3.390 YTL’lik harcama yapıldığının kendisine bildirildiğini söyledi ve şikayetçi oldu.

• Göztepe Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki R.Ç. adlı kadın fazla miktarda hap içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı. R.Ç. bir anlık sinir sonucu tansiyon haplarından 10 adet içtiğini söyledi.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde 18 yaşlarındaki V.P., saat 20.00 sıralarında bıçakla elinden yaralandı. Yaralı, arkadaşları ile konuşurken aynı yaştaki F.B.’nin sebepsiz yere baldırına salladığı bıçağı tutmak isterken elinden yaralandığını, ancak şikayetçi olmadığını söylerken, zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• İnönü Mahallesi’nde oturan M.P. adlı şahıs, polise başvurarak 30 yaşındaki oğlu S.P.’nin, 21 Mart günü evden ayrıldığını ve geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Kubilay Lisesi’ndeki olayda 17 yaşındaki H.I., bıçakla göğsünden yaralandı. Yaralı polise verdiği ifadede, tartıştığı 16 yaşındaki H.K. tarafından sol göğsünden bıçakla yaralandığını öne sürerken, yakalanan zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• Beydağı Devlet Hastanesi’nde görev yapan A.K., saat 18.00 sıralarında hasta ziyaretine gelen 20 yaşlarındaki M.A. ile aralarında çıkan tartışma sonucu dövüldü.

• Polise başvuran A.S.Y. adlı şahıs, dershaneye gitmek üzere evden çıkan 20 yaşındaki kızı C.Y.’nin geri dönmediğini belirterek, bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Nuriye Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki H.Ö. adlı kadın, aralarındaki boşanma davası nedeniyle mahkemece 6 ay süreyle evden uzaklaştırma cezası verilen eşi 41 yaşındaki N.Ö.’nün, saat 22.30 sıralarında eve gelerek kapıyı tekmelediğini, camları kırdığını öne sürdü. Polis N.Ö.’yü bulmaya çalışıyor.

• Beydağı bölgesindeki TOKİ İnşaat alanında güvenlik görevlisi olan A.Ç. ile inşaat alanını geçen O.Ö., B.K. ve M.A.K. adlı şahıslar, çıkan tartışmanın ardından kavga edip, birbirlerini dövdüler. Olaya polis müdahale ederken, taraflar birbirlerinden şikayetçi olmadılar.

• Çukurdere Mahallesi Çukurdere Sokakta 46 yaşındaki D.T.’ye ait işyerine darabanın kilidini kırarak giren hırsızlar; içerisinde 4 banka kartı, 500 YTL’lik belediye otobüs bileti, 500 YTL’lik telefon konturu, veresiye defteri, kimlik, 1 altın bilezik, 2 altın yüzük, 1 maşallah altını ile bazı evrakların bulunduğu çelik kasayı çaldılar.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde N.T.’ye ait işyerine camını kırarak giren hırsızlar, işyerinden 400 YTL para çalarak kaçtılar.

• Şifa Mahallesi İnönü Caddesi’nde oturan 41 yaşındaki S.G. adlı kadın, polise başvurarak 17 yaşındaki oğlu B.G.’nin 21 Mart sabahı 05.30’da işe gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, geri dönmediğini bildirdi. Polis araştırmalarını sürdürürken, tekrar başvuran S.G., oğlunun Ankara’daki akrabalarının yanına gittiğini öğrendiğini bildirdi.

• Karakavak Mahallesi Güngör Caddesinde G.İ. yönetimindeki kamyonet ile giderken, aniden yola çıkan S.Ç. yönetimindeki bisiklete çarptı. Kazada bisiklet sürücüsü yaralandı.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran 23 yaşındaki K.A. adlı bayan, Malatya’ya gelmek üzere İstanbul’dan bindiği otobüsün koltuk üstündeki bagaj bölümüne koyduğu ve içerisinde kimlikler ve evraklar bulunan el çantasının çalınmış olduğunu bildirdi.

• SSK İl Müdürlüğüne sigorta işlemleri için giden A.B. adlı şahısla, burada görevli M.I. arasında tartışma çıktığı, olaya işyerinde görevli H.B.D.’nin de karıştığı, şahısların daha sonra kavga edip birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Malatya’da polise başvuran G.M.P. adlı şahıs, Darende’den Malatya’ya yönetimindeki oto ile gelirken, il merkezine 30 km. mesafedeki bir akaryakıt istasyonunda ihtiyaç gidermek için durduğunu, kapısını kilitlemeden ayrıldığını ve 2-3 dakika sonra döndüğünü, daha sonra Malatya’ya hareket ettiğini, il merkezine geldiğinde içerisinde ehliyet, pasaport, vs. gibi belgelerin bulunduğu ceketinin olmadığını farkettiğini bildirdi.

• Başharık Mahallesinde oturan 24 yaşındaki D.Ö. adlı kadın, 21.00 sıralarında evde kavga olduğu yolundaki ihbar üzerine giden polislere verdiği ifadede, eşi B.Ö.’nün daha önce de olduğu gibi eve alkollü geldiğini, huzursuzluk çıkardığını, hakaret edip kendisini dövdüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.Soruşturma sürüyor.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki Ü.D. adlı kadın, eşi C.Y.D.’nin sürekli eve geç geldiğini, sorumluluklarını yerine getirmediğini, son olarak kendisini dövdüğünü öne sürerken ifadesi alınan eş suçlamaları kabul etmedi.

• Halep Caddesi Bakırcılar Çarşısı’nda meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 27 yaşındaki E.T. adlı şahıs, alkol aldıktan sonra yaya olarak evine giderken, yüzlerinde maske olan 3 kişinin karşısına çıkıp, sigara parası istediklerini, olmadığını söyleyince, bu şahıslardan birinin elindeki aletle kaşının üzerine vurarak yaraladığını ve kaçtıklarını söyledi. Polis olayı araştırıyor.

• Valilik civarı Mücelli Caddesi girişinde 02.00 sıralarında silahla ateş etme olayı olduğu yolundaki ihbar üzerine giden polis, 26 yaşındaki H.H.Y. adlı şahsı, 1 adet kuru sıkı tabancayla yakaladı. İfadesi alınan şahıs daha sonra serbest bırakıldı.

• 01.30 sıralarında Hasan Varol Mahallesi Bahçeyolu mevkiinde H.Ş.’ye ait manavdan hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine olay yerine giden polis, 23 yaşındaki S.Y.’yi şüpheli olarak yakaladı. S.Y. ifadesinde, evine giderken bazı şahısların tezgah üzerindeki örtüleri kaldırarak sebze çaldıklarını gördüğünü, uyarılarına rağmen alıp kaçtıklarını, o sırada polis ekibinin geldiğini ve yere saçılmış sebzeleri görünce, ayrıca olay yerinde kendisinden başka kimse de bulunmayınca yakaladıklarını, olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. İfadesi alınan S.Y., savcının talimatıyla polis merkezinden salıverildi.

• Hastane Caddesinde oturan 33 yaşındaki S.Ş. adlı kadın, öz kardeşi H.İ.Ş.’nin 22.00 sıralarında eve gelerek kapıyı zorladığını, hakarette bulunduğunu, öldürme tehditleri savurduğunu öne sürdü. 29 yaşındaki kardeş ise suçlamaları kabul etmedi ve adliyece serbest bırakıldı.

• Tandoğan Mahallesi Aydemir Caddesi’nde Ş.A.’ya ait işyerine 05.00 sıralarında giren hırsızın, 10 YTL bozuk parayı çaldığı bildirildi.

• Tandoğan Mahallesi’nde saat 06.00 sıralarındaki aile kavgasıyla ilgili ifadesi alınan 40 yaşındaki G.Y. adlı kadın, tartıştığı eşi Y.Y.’nin kendisini döverek dışarıya attığını söylerken, 17 yaşındaki kızı K.Y. de, kavga eden anne ve babasını ayırmaya çalıştığı sırada babasının kendisini de dövdüğünü öne sürdü. Polis Y.Y. adlı şahsı arıyor.

• Fırat Mahallesi 7. Sokakta 4 yaşlarındaki M.Ö. adlı çocuk, evde oynarken elini kapıya sıkıştırarak yaralandı.

• Yıldıztepe Mahallesinde oturan 35 yaşındaki A.K. adlı kadın, 03.00 sıralarında polisi arayarak, eşi İ.K.’nin kendisini daha önce de dövdüğünü, bu nedenle mahkemelik olduklarını, olay günü de, eşinin kendisinden evi terketmesini ve ayrıca evin tapusunu vermesini istediğini, reddedince de dövdüğünü, ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Polis İ.K.’yı arıyor.

• Tandoğan Mahallesi 7. Sokakta M.M. adlı şahsa ait evden 2 adet cep telefonu, 1.600 YTL para, işyerine ait anahtarlar çalındı.

• Akpınar girişindeki Özel İdare İş Merkezi 1. katında bulunan B.K.’ye ait işyerinin camları akşam saatlerinde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kırıldı. Olay yerinde 70 cm. uzunluğunda metal boru bulunurken, polis araştırmayı sürdürüyor.

• Hidayet Mahallesi Mezarlık Caddesinde A.U.’ya ait fırının camları kırıldı. A.U. polise verdiği ifadede, K.A. adlı şahıs tarafından işyerinin camlarının kırıldığını öğrendiğini, daha sonra bu şahsın işyerine geldiğini ve aralarında tartışma çıktığını, o sırada elinin cama çarparak kesildiğini, şahsın kaçtığını söyledi. Polis K.A.’yı arıyor.

• Halfettin Mahallesi Okul Sokakta C.Y.’ye ait işyerinin giriş camı gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.

• TCDD Vagon Atölyesinde arızalı olan vagon kapısını tamir etmeye çalışan N.A.’nın sol kolu kapıya sıkıştı ve yaralandı.

• Cirikpınar Mahallesi Aboağa Sokağında İ.Ç.’ye ait işyerinin camı kırıldı. Şahıs savcılığa başvurarak olayın aralarında kira sorunu bulunan H.L. tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürerken, H.L. suçlamaları reddetti.

• Savcılığa başvuran G.T., Cirikpınar Mahallesinde R.S., C.S. ve M.S.’ye ait evde kiracı olduğunu, bu kişilerin evden çıkması için kendisini tehdit ettiklerini, evi başına yıkacaklarını söylediklerini öne sürdü. Yakalanan 3 şahıs suçlamayı kabul etmediler.

• Abdulgaffar Mahallesinde oturan 28 yaşlarındaki F.M. adlı kadının fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• Askeri personel olduğu ve Beydağı’ndaki TOKİ konutlarında oturduğu bildirilen Ö.B., saat 22.00 sıralarında çocuk parkına zarar veren şahısları uyardığı sırada, bu şahısların kendisine saldırıp dövdüklerini söyledi. Merkez Komutanlığı’nca ifadesi alınan 35 yaşındaki Ö.B.’nin, şikayetçi olmadığını söylediği öğrenildi.

• Hekimhan ilçesi Sivas-Malatya Caddesi Taşhan önünde aralarında anlaşmazlık bulunan H.H.T. ve İ.K. adlı şahıslar birbirlerini dövdüler.

• Hekimhan ilçesi Bağyolu Mahallesi Karabayır Sokağında oturan 57 yaşındaki K.İ.’ye ait eve, saat 12.00- 15.00 arasında kimsenin bulunmadığı sırada giren hırsız ya da hırsızlar 22 bin Euro çaldılar. Polis araştırmaya başladı.

• Darende ilçesi Karabacak ile Akpınar Köyleri arasındaki 52 direkte gerili toplam 1.5 km. uzunluğundaki bakır telefon teli, kimliği belirsiz hırsızlar tarafından çalındı.

• Dilek Kasabasından Malatya yönüne gelmekte olan Necmettin Gür yönetimindeki 44 KT 610 plakalı araç, dikkatsizlik sonucu sulama kanalına uçtu. Kazada araç hasar gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız