SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• PTT Merkez Müdürlüğünde çalışan Ş.T. adlı memure, polise başvurarak, havale işlemlerine baktığını Ş. adlı kadının elinde vekaletname ile annesinin emekli maaşını çekmeye geldiğini, vekaletnamenin eski olduğunu söyleyinde, kadının arkasında olan oğlu H.Ö.’nün kendisine hakaret edip, yumruk attığını, olayı amirine iletmek için gittiğinde şahsın kaçtığını bildirdi. Bir süre sonra polise gelen H.Ö., suçlamaları kabul etmedi ve serbest bırakıldı.

• Beydağı Mahallesi Karagöz Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasında M.K.'nın (29) kullandığı 44 DH 901 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan N.A. (63) ve E.K.'ye (55) çarptı. Ağır yaralı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan yaralılardan N.A. hayatını kaybederken, E.K. ise tedavi altına alındı.

• Polise babası ile başvuran Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki K.A. adlı kız öğrenci, kendisini sınıftan zorla çıkarmak isteyen aynı yaşlardaki öğrenciler E.Y. ve B.Ç. tarafından dövüldüğünü söylerken, babası iki öğrenci hakkında şikayetçi olmadı.

• Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki Y.Z., sınıfta iken kendisine tekme atarak sol el baş parmağının kırıldığı gerekçesiyle annesi ile birlikte polise başvurdu. Çocuğun annesi 14 yaşındaki Y.E.T. adlı öğrenciden şikayetçi oldu.

• Saat 23.50 sıralarında Cezmi Kartay Caddesi üzerinde gitmekte olan 25 yaşındaki Ö.F.B., yolda karşılaştığı iki şahsın “Ne bakıyorsun?” diyen 2 kişi tarafından dövüldüğünü, yere düşerken elindeki bira şişesinin kırıldığını ve yaralandığını bildirdi.

• Polise başvuran 18 yaşındaki H.K., İstiklal Mahallesi Hamikoğlu Sokak üzerinde saat 09.30 sıralarında yürürken, kendisini çağıran 20-22 yaşlarındaki bir şahsın “Cep telefonunu ver. Yoksa seni delik deşik ederim” diye tehdit etmesi üzerine, sim kartını çıkardığı cep telefonunu şahsa verdiğini anlattı ve şikayetçi oldu. Polis gaspçıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fuzuli Caddesi’ndeki bir oto parkda park halinde olan E.B.’ye ait 34 UDP 47 plakalı kamyonetin kelebek camını zorlayan hırsızlar 1 CD çalar, 1 mobil post makinesi ile içinde faturalar bulunan el çantasını çaldılar.

• Dövülmüş olarak Devlet Hastanesi’ne gelen Ş.K. adlı 42 yaşlarındaki şahıs, Barbaros İlköğretim Okulu civarındaki işyerine gelip “Ekmeğimle uğraşanla, ben de uğraşırım” diye tehdit eden, daha sonra otosu ile giderken Çevreyolu’nda kendisini durduran K.İ. adlı şahsın, görüşmek istediğini söyleyip, tehdit ettiğini, sonra belinden çıkardığı tabanca ile aracın tabanına doğru ateş ettiğini, olaya bu şahsın oğlu C.İ.’nin de karıştığını söyledi. Polis olayla ilgili olarak araştırmalarını sürdürürken, baba-oğul bir süre sonra teslim oldular. C.İ., 7.65 çaplı tabancasını da polise teslim etti. Baba-oğul adliyece serbest bırakıldı.

• 37 yaşındaki H.N.K., eşi M.E.K. ile birlikte polise başvurarak, otomobili ile çarşı merkezinde gezerken, bir otonun kendisini takip ettiğini farkettiğini, korkuya kapılıp, hemen Kırçuval Mahallesindeki evine gittiğini, park ettiği sırada 30-35 yaşlarındaki bir şahsın yanına gelerek, kendisiyle birlikte gitmez ise, iftira atacağını söylediğini, daha sonra ev telefonunu arayan ve tehditlerini sürdüren bu şahıstan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çöşnük Mahallesinde Mehmet Ç. adlı şahsın evinde 3 çeyrek altın, 1 altın bileklik, yüzük ve inciler ile 1 adet antika tabanca, akşam saatlerinde balkon kapısından giren hırsızlar tarafından çalındı.

• Polis merkezine gidip, küfrederek “Kızımı bulun, hepinizi keseceğim” diye bağırarak merdivenlerden çıkmaya çalışan, elindeki tahra ile kapıdaki polislere vurmak isteyen 46 yaşlarındaki C.K. adlı şahıs, müdahale eden diğer polislerce yakalandı.

• Salköprü Mahallesi İlyas Sokağında saat 16.30 sıralarında kuru sıkı tabanca ile ateş eden 24 yaşındaki B.P. adlı şahıs polis tarafından yakalandı.

• Avukat C.Ç.’nin başvurusu üzerine Eski Sanayi Sitesi’nde park halinde bulunan otonun yapılan kayıt araştırmasında, İstanbul 5. İcra Dairesinden hacizli ve yakalama kararlı olduğu belirlendi. İşlem yapılırken, aracın A.A. adlı şahıs tarafından kaçırıldığı, durdurmak isteyen görevlilere ise kardeşi Ş.A.’nın engel olduğu öne sürüldü.

• Taştepe Mahallesi 4. Caddede oturan 25 yaşlarındaki İsmet G., belirlenemeyen bir nedenle kendisini iple asarak intihar etti.

• Niyazi Mısri Caddesinde Bahattin Akduman yönetimindeki 44 DK 852 plakalı arac ile giderken, frenlerinin tutmaması nedeniyle önünde gitmekte olan Ömer Özbey yönetimindeki 44 KP 789 plakalı araca çarptıktan sonra kaldırımı aşarak, Köy Garajında beklemekte olan Hasan ve Fatih Aslan adlı vatandaşlar ile Hüseyin Bozdoğan’a ait 44 EY 741 plakalı minibüse çarptı. Araçlar hasar görürken, yaralılar hastaneye kaldırıldı.

• Hasanbey Caddesindeki bir oyun salonunda kavga ettiği Y.D. tarafından cep telefonunun çalındığını öne süren İ.B.’nin şikayeti üzerine, şahıs yakalandı ve cep telefonu üzerinde bulundu.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Barutçu Sokağındaki Uğur Apartmanındaki bir dairenin önüne 04.05 sıralarında terkedilen yeni doğmuş kız bebek, Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’ne teslim edildi. Polis bebeği terkedeni belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Yeşilyurt yolu İsmetpaşa Caddesinde Gürsel Karvar yönetimindeki 44 M 0165 plakalı minibüs ile giderken, önünde seyreden Hikmet Taştan yönetimindeki 44 AE 578 plakalı araç durunca, arkasından çarptığı ve daha sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek, karşı yönden gelen 64 yaşındaki Ahmet Kavuk’un yönetimindeki 06 Z 4209 plakalı otoya çarptığı bildirildi. Kazada Ahmet Kavuk ağır yaralandı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı. Ahmet Kavuk’un, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’un kardeşi, Malatyaspor Başkan Vekili İlhan Kavuk’un da amcası olduğu bildirildi.

• Çevreyolu’ndaki bir inşaatın önündeki iskeleden düşerek yaralanan H.K. Devlet Hastanesine kaldırıldı. H.K.’nın inşaatta sıva işçisi olarak çalıştığı öğrenildi.

• Bakırcılar çarşısında tartışma sonucu kavga eden K.K., B.A., İ.Ç. ve M.P. adlı şahıslar polis tarafından yakalandılar.

• Cengiz Topel Caddesi’nde oturan 22 yaşındaki S.S., annesi S.S. ve babası H.S. tarafından sabah 07.30 sıralarında ölü olarak bulundu. Anne baba polise verdikleri ifadede, oğullarının sara hastası olduğunu belirtirken, Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya başladı.

• İstiklal Mahallesi Tekmezar Camii yanındabir bir evde akşam saatlerinde çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürürken, evde bulunan H.G., N.G., K.C.G. ve Ö.G. dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

• Hastane Caddesinde 23.00 sıralarında yürümekte olan R.Ş. adlı şahıs, alkolün etkisiyle, ayağının kayması sonucu düşerek yaralandı.

• Gece saat 22.45 sıralarında Devlet Hastanesi’ne ayağından tabancayla yaralanmış olarak getirilen 32 yaşındaki M.K. adlı şahıs, polise verdiği ifadede Orduzu Pınarbaşı’nda alkol alırken, çalılıklar arasından bir şahsın ateş ederek kendisini yaraladığını öne sürdü. Yapılan araştırmada, şahsın yalan söylediği, Çöşnük Mahallesi’nde kendi kendini yaraladığı belirlendi. Olayda kullanılan kuru sıkıdan çevirme tabancaya el konuldu.

• Uçbağlar Mahallesinde oturan 23 yaşlarındaki H.G. adlı şahıs, bunalım sonucu ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Fırat Mahallesinde 01.45 sıralarında alkollü olarak yürümekte iken ayağının kayması sonucu düşen şahıs, Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir otelde kalan 32 yaşlarındaki M.T. adlı kadın, 00.30 sıralarında jiletle bileğini keserek intihara kalkıştı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde alkolün etkisiyle tartışan şahıslardan O.C.’nin, A.G.’yi elinden bıçakla yaraladığı bildirildi.

• Akpınar’daki bir işyerinde kalabalık sırasında şarja takılı telefonunun çalınmış olduğunu öne süren E.A. adlı bayanın başvurusu üzerine araştırmaya başlandı.

• Orduzu Vaizpınar’da, 21 yaşlarındaki Y.B. adlı kız, hap aldıktan sonra jiletle bileğini keserek intihara kalkıştı ve misafirlikten dönen annesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran E.P. adlı şahıs, Söğütlü Cami civarında iken tanımadığı iki şahsın yanına gelip, fakirlere yardım topladıklarını söyleyip, yardımda bulunup bulunmayacağını sorduklarını, kendisinin cebindeki 280 YTL’yi gösterdiğini, şahıslardan birinin parasını elinden alıp bakmaya başladığını, daha sonra aniden kaçtığını bildirdi. Polis dolandırıcıları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Hastane kayıtlarına göre E.A.’ya ait yeşil kartla tedavisini yaptırdığı belirlenen İ.G. adlı kadın, görevlilerin şikayeti üzerine yakalandı.

• Salköprü Mahallesinde oturan V.K.V. adlı şahıs, kiracısı olan ve 2 aydır kira ödemeyen İ.Y., İ.Y., C.Y. ve A.D. ile kavga ettiğini, bu şahısların kendisini dövdüklerini öne sürdü.

• İskender Mahallesinde F.A. yönetimindeki motosiklet ile giderken, motosiklet devrildi. Sürücü ile yanında bulunan A.A. yaralandılar.

• Kavaklıbağ Mahallesinde oturan Ş.Ö. adlı 40 yaşlarındaki kadın, beraber yaşadığı R.O. adlı şahsın, tartışma sonucu kendisini dövdüğünü öne sürdü.

• Beydağı Devlet Hastanesi önünde Ü.T. ve İ.E. ile aralarında husumet bulunan M.A. ve S.K. kavga ettiler. İ.E.’nin elindeki kesici aletle M.A.’yı baldırından yaraladığı bildirildi.

• Aslanbey Mahallesinde oturan 20 yaşındaki D.S., fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Polise başvuran Ç.D., Terminal Caddesi’ndeki bir otelde resepsiyona yardımcı olduğunu, bu sırada gelen T.A. adlı şahsın, bir yere telefon edeceğini söyleyip cep telefonunu istediğini, sim kartı çıkararak telefonu verdiğini, o sırada şahsın kayıplara karıştığını bildirdi. Polis 18 yaşındaki T.A.’yı yakalamaya çalışıyor.

• Zaviye Mahallesinde oturan 19 yaşındaki C.G. adlı kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. C.G., hastanede verdiği ifadede, bunalıma girdiğini, bu nedenle intihar etmek istediğini söyledi.

• Savcılığa başvuran M.K., boşandığı eşi M.K.’nın, kendisine ve çocuğuna vermesi gereken nafakayı ödemediğini, nafakadan vazgeçmesi için tehditte bulunduğunu bildirdi. M.K. ise sağlık problemleri nedeniyle çalışamadığı için nafaka ödemeyediğini söyledi.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde M.Y.T.’ye ait işyerine kilidini kırarak giren hırsızlar, 5 YTL para ile Vergi Levhasını çaldılar.

• Savcılığa başvuran 23 yaşındaki P.T. adlı genç kız, tanımadığı bir şahsın sürekli olarak kendisini cep telefonuyla arayıp rahatsız ettiğini, daha sonra, Çarşı merkezi , K.Mustafapaşa Mahallesi ve Mücelli Caddesi’nde kendisini taciz edip sarkıntılıkta bulunduğunu öne sürdü. Polis, şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Uçbağlar Mahallesinde oturan 18 yaşındaki N.G., polise başvurarak 6 ay önce evlendiği eşi 23 yaşındaki H.G.’nin kendisine baskı kurmak için tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürerken, H.G. işsizlikten dolayı bunalıma girdiğini, bu nedenle eşiyle tartıştığını iddia etti.

• Çöşnük Mahallesinde oturan 33 yaşlarındaki B.Ş., fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Sancaktar Mahallesi’nde, M.D. adlı şahsın yurt dışında bulunan kızına ait eve balkon kapısını kırarak giren hırsızlar ütü, elektrikli süpürge ve su ısıtıcısı çaldılar.

• Polise başvuran A.Ç. adlı şahıs, Akpınar Meydanında karşılaştığı ve soyadını bilmediği B. adlı şahsın, görüşme yapmak için aldığı cep telefonunu geri vermeyip, kaçtığını öne sürdü. Araştırma sürüyor.

• Sivas Caddesi’nde F.T.’ye ait eve gündüz saatlerinde çocuk odası penceresinden giren hırsızlar 150 Euro ile 100 YTL çaldılar.

• Eski Şire Pazarı’nda 5 YTL’ye bisiklet satmak isteyen çocuklar olduğu ihbarı üzerine giden polis, 13 yaşlarındaki D.C. ve Ş.E. ile 10 yaşındaki M.E. adlı çocukları yakaladı. Bisikletin Necip Fazıl Caddesi’nden çalındığı ve M.A.’ya ait olduğu saptandı.

• Halfettin Mahallesinde İ.A. yönetimindeki otoyla giderken, koşarak yola çıkan 12 yaşlarındaki M.K.’ya çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesinde 09.00 sıralarında hırsızlık amacıyla 60 yaşındaki E.Y. adlı kadının evine giren 26 yaşlarındaki D.Y. adlı kadın, ev sahibinin durumu farkedip polisi araması sonucu yakalandı.

• Polise başvuran A.D. adlı şahıs, Adliye civarında yürürken, kendisini İranlı olarak tanıtan bir şahsın adres sorduğunu, bu sırada kendilerini öğretmen ve kuyumcu olarak tanıtan iki kişinin daha geldiğini, İranlı şahpsın çantasından çıkarttığı saatlerden kuyumcu olduğunu söyleyen kişiye sattığını, kuyumcunun tanesi 200 YTL’den iki adet aldığını, bunun üzerine kendisinin de 1 adet aldığını, kuyumcu olduğunu söyleyen şahsın fazladan saat alarak Zümrüt Kuyumcusu adlı işyerine getirmesi halinde fiyatının üzerinden alacağını söylediğini, bunun üzerine fazladan bir saat daha aldığını, söylenen kuyumcu dükkanına gitmek istediğinde, bu isimde bir yerin olmadığını öğrendiğini ve böylece dolandırıldığını anladığını belirterek şikayetçi oldu. Polis, şahısları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Savcılığa başvuran A.S.O adlı şahıs, oğlu Ç.O.’nın aralarındaki alacak verecek yüzünden 19-22 Mart tarihleri arasında İstanbul Merter’de M.B., Ç.C. ve U. Adlı şahıslar tarafından alo konulduğunu, dövülüp tehditte bulunulduğunu öne sürdü. M.B. ve Ç.C. yakalandı, suçlamaları kabul etmediler. Polis U. Adlı şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Turgut Özal Mahallesi 2. Caddede M.A.’ya ait eve gündüz saatlerinde giren hırsızlar 13 altın bilezik, 8 tam Cumhuriyet altını, 4 yarım Cumhuriyet altını, 12 çeyrek altın, 7 altın yüzük, 1 altın küpe ve 1 alltın zincir çaldılar. Polis olay yerinde avuç içi izi buldu.

• Turgut Özal Mahallesi 1. Caddede O.K. adlı şahsa ait eve teras balkon kapı camının kırılarak girildiği, ancak herhangi birşey çalınmadığı belirlendi. Aynı caddede C.A. adlı şahsa ait eve de teras kapı camı kırılarak girildiği, 1 mutfak robotu, 1 VCD ve uydu alıcısının çalındığı bildirildi.

• Polise başvuran B.Y., İnönü Caddesindeki işyerinden kendisine ait cep telefonnun çalındığını bildirdi. Araştırmaya başlandı.

• Savcılığa başvuran C.C. adlı şahıs, kendisine ait kredi kartıyla 375 YTL’lik alışveriş yapan B.D. adlı şahsın, bu harcamasının karşılığını ödemediğini bildirdi. B.D., işlerinin kötü olması yüzünden borcunu ödeyemediğini söyledi.

• Savcılığa başvuran Z.A.adlı kadın, işyeri açması için 10 milyar TL borç verdiği H.Y. adlı şahsın, aradan geçen zamanda borcunu ödemediğini, parasını istemeye gittiği sanayi sitesindeki işyerinde kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. H.Y. suçlamayı kabul etmedi.

• Hasanbey Caddesinde M.S. yönetimindeki otoyla giderken bisikletle önüne çıkan M.Y. adlı şahsa çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde park halinde olan M.Ç.’ye ait otodan cep telefonu çalındığı oto sahibi tarafından polise bildirildi.

• Aşağıbağlar Mahallesinde oturan Z.B. adlı kadın, polise başvurarak, 28 Mart Salı günü sabah okula gitmek üzere evden ayrılan 19 yaşındaki kızı G.B.’nin eve dönmediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Milli Eğemenlik Caddesi’nde elektrikli tabelayı temizlerken tele dokunan M.S., elektriğe kapılarak merdivenden düştü ve yaralandı.

• Hekimhan Lisesi’ne giden ve öğrenci olmayan H.Ç. ile S.Ç., Ö.K. ve M.D’nin okulun öğrencisi R.K.’yi döverken, kendilerine müdahale eden öğretmen K.M.’yi de tehdit ettikleri öne sürüldü.

• Akçadağ ilçesi Dedeköy’de oturan H.Ç.’ye ait evin önünden 3 ton kayısı odununun kaybolduğu öne sürülürken, yapılan araştırmada odunların 76 yaşındaki N.K. adlı şahıs tarafından alınıp yakıldığı iddia edildi.

• Darende’den Elbistan yönüne gitmekte olan Hamit Binbuğa’nın yönetimindeki 34 DU 464 plakalı araçla viraja hızlı girince, araç takla attı. Kazada aracın hasar gördüğü bildirildi.

• Malatya’dan Ankara yönüne gitmekte olan Engin Altay yönetimindeki 44 AK 393 plakalı araç, Özsan Sanayi Sitesi önündeki ışıklarda duramayarak Yusuf Karakaç yönetimindeki 44 KA 446 plakalı araca arkadan çarptı.

• Darende ilçesinin Uzunhasan Köyünde, Mahmut Öztürk, evinin önündeki traktörü geri manevra ile çıkarmak isterken, traktör devrildi ve sürücü altında kalarak öldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız