SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Battalgazi Mahallesi Fatih Caddesinde 00.30 sıralarında silah sesleri gelmesi üzerine olay yerine giden polis H.Ö.’nün ifadesini aldı. H.Ö., kayısı deposu önünde tanımadığı 3 kişiyi gördüğünü, ne yaptıklarını sorduğunda bu kişilerin kaçmaya başladıklarını, kardeşi A.Ö.’nün şahısları bir süre kovaladığını ancak yakalayamadığını, daha sonra polislerin olay yerine geldiklerini söyledi. Olay yerinde 1 boş kovan ve 1 bıçak bulunurken, H.Ö. ve kardeşi silah sesi duymadığını, kovan ve bıçaktan haberi olmadığını öne sürdü. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Savcılığa başvuran A.T.E. adlı şahıs, aynı işyerinde çalıştıkları N.B. ile birlikte işten çıkarıldıklarını, bunun üzerine N.B.’nin kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürerken, N.B. suçlamayı kabul etmedi.

• Zafer Mahallesi 12. Sokakta 53 yaşındaki A.Ş.’nin evinin önünde park halinde olan otosunun arka camı gece yarısı kırıldı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki H.K. adlı şahıs, polise başvurarak 35 yaşındaki karısının aşırı sinirli olduğunu, sürekli evde huzursuzluk çıkarıp kendisine saldırdığını öne sürdü. Polis kocasının şikayeti üzerine N.K.’yi arıyor.

• Cezaevinde çalışan F.Ü. adlı şahıs, polise başvurarak, bir kişinin yanına gelerek, daha önce cezaevinde kendisine yardımcı olduğunu söyleyip, bu nedenle kendisinin de yardım etmek istediğini belirttiğini ve “Sana yardımcı olmak istiyorum” diyerek, elinde ucuz bilgisayar ve televizyon olduğunu, onları alabileceğini söylediğini, bunun işin şahsa 450 YTL para verdiğini, şahsın 2-3 gün sonra kendisini aradığını ve malların toplam değerinin 1.400 YTL olduğunu bildirdiğini, bunun üzerine şahsa verdiği parayı 1.395 YTL’ye tamamladığını, şahsın malları getirmek üzere gittiğini ve daha sonra dönmediğini, böylece dolandırıldığını anladığını bildirdi. Polis sabıkalılar albümünde, “dolandırıcı”ların fotoğraflarını F.Ü.’ye gösterdi ve bu şahıs, albümde fotoğrafı olan 42 yaşındaki C.A. adlı sabıkalıyı teşhis etti. Polis C.A.’yı arıyor.

• Mücelli Caddesi’ndeki kavgada bıçakla yaralanan 56 yaşındaki M.Y. polise başvurdu. M.Y. ifadesinde, 45 yaşındaki Z.G. adlı kadından alacağı olduğunu, çarşıda gördüğünde parayı istediğini, aynı gün ikinci kez Mücelli Caddesi’nde karşılaştıklarını ve cevap alamadığını, kendisi önde, Z.G. arkada giderken, bir anda sol bacağında acı hissettiğini, Z.G.’yi elinde bıçakla kaçarken gördüğünü söyledi. Şahıs polise giderek olayı anlatmasına rağmen, şikayetçi olmazken, yakalanan Z.G. kimseyi bıçaklamadığını öne sürdü ve adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde A.F.K. adlı kadının evinin kömürlüğündeki iki adet bakır kazan çalındı. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşilyurt Caddesi’ndeki bir internet kafe önünde M.D.’ye ait cep telefonunu bakma bahanesiyle alan ve açık kimliği belirlenemeyen M. Adlı şahsın, telefonla birlikte kayıplara karıştığı bildirildi.

• Zapçıoğlu Caddesi Güngör Apartmanının altında bulunan E.O.G.’ye ait işyerinin camları 23.50 sıralarında kimliği belirsiz iki kişi tarafından kırıldı.

• İstasyon Virajı’ndaki bir markete eşiyle alışverişe giden D.D. adlı şahıs, eşinin kol çantasını çocuk arabasının üzerine koyduğunu, alışverişin ardından eve gittiklerinde, çantanın içerisindeki cüzdanın olmadığını fark ettiklerini, kayıp cüzdanda kimlikler ile 80 YTL para olduğunu bildirdi.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde sabah 07.00 sıralarında meydana gelen ve “Adam kaçırma” diye polise ihbar edilen olayla ilgili yapılan soruşturmada ifadesi alınan 27 yaşındaki S.K. adlı bayan, H.Y. adlı şahısla 9 ay önce nişanlandığını, ancak yürümediği için ayrıldıklarını, olay günü işyerine giderken, eski nişanlısının A.K. adlı şahısla birlikte önünü kestiklerini, “Seni işe biz götürelim” diyerek saçlarından tutup zorla arabaya bindirdiklerini, kendisinin bağırdığını, bunun üzerine İnönü Caddesi’ne çıkarken aracı polis ekibinin durdurduğunu belirtti ve şikayetçi oldu. Gözaltına alınan H.Y. ifadesinde, nişanlısıyla ayrılma sebeplerini konuşmak ve arayı yeniden düzeltme için rızasıyla arabaya bindirdiklerini, kaçırmanın söz konusu olmadığını öne sürerken, A.K. ise kendisinin aracı kullandığını, arkadaşının eski nişanlısını rızasıyla arabaya aldığını iddia etti. İfadeleri alınan 2 şahıs serbest bırakıldı.

• Polise başvuran 16 yaşındaki lise öğrencisi S.Ü., okul çıkışı B.Mustafapaşa Mahallesi Mandallı Sokağı üzerinde giderken iki şahsın yanına gelip önünü kestiklerini, birinin telefon etmek istediğini söyleyip cep telefonu sorduğunu, aynı zamanda elini cebine atarak telefonunu aldığını, sim kartını çıkarıp kendi kartını taktığını ve daha sonra oradan uzaklaştıklarını söyledi. 12.30 sıralarındaki olayla ilgili olarak polis araştırmaya başladı.

• Zaviye Mahallesi Turgut Temelli Caddesi üzerindeki parkta oturan 17 yaşındaki B.A. ve U.B.D., parkta otururken bir şahsın kendilerini yanına çağırdığını “Kızlara neden hareket yaptınız” diye sorduğunu, kendilerinin böyle bir şey yapmadığını söylediklerini, çevrede toplananların da etkisiyle olayın büyüdüğünü ve bazı kişilerin kendilerini dövdüklerini öne sürdüler. Polis olayla ilgili soruşturmaya başladı.

• M.T. yönetimindeki otoyla Turgut Temelli Caddesi’nden Milli Egemenlik yönüne doğru giderken, önündeki yolcu minibüsünün yol vermediğini ve 3 kez yolu tıkadığını, korna çalınca şoför A.E. ile muavini M.Ö.’nün demir levye ile kendisine saldırdıklarını, polis müdahale edince şoför ve muavinin minibüslerine binerek uzaklaştıklarını söyledi. Daha sonra yakalanan şoför ve muavini, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

• Hasanbey Caddesi Abdulgaffar Mahallesi sınırlarında saat 20.00 sıralarında silahlı kavga olduğu iddiası üzerine polisin ifadesini aldığı 28 yaşındaki H.A., işyerinden çıkıp aracına bindiğini, bu sırada alacak meselesi bulunan M.A. ve Ü.A. adlı şahısların kendisini araçla takip ettiklerini, Gazi Lisesi önünde aracın önünü kestiklerini, Ü.A.’nın elinde silahla gelip kapıyı açacağı sırada, aracı hareket ettirip kaçmaya başladığını, bu şahısları Yeşilyurt ilçesinde atlattığını belirtti ve şikayetçi oldu. Polis iki şahsı arıyor.

• Arapgir ilçesi Çarşı Mahallesinde öğrenci yurdu banklarında oturan İ.D.’nin, kendisini yanına çağıran B.K. tarafından dövüldüğü öne sürüldü.

• Darende İlçesinin İbrahimpaşa Mahallesinde H.Ö. adlı 19 yaşındaki genç, 23.30 sıralarında yaya olarak evine giderken, 1 metre yükseklikteki duvardan atlamak isterken, kayarak düştü ve yaralandı.

• Doğanşehir ilçesi Doğu Mahallesi Ökkeş Özdemir Caddesinde oturan 28 yaşındaki F.Ö. adlı kadın, 23.30 sıralarında evine gelen M.T. adlı şahsın, kendisini rahatsız ettiğini, konuşmak istediğini söylediğini, kabul etmediği için cama taş atıp kırdığını ve kaçtığını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Hasan Varol Mahallesi’nde kavga olduğu yolunda 23.00 sıralarında yapılan ihbar üzerine olay yerine giden polis, 31 yaşındaki M.Y. ve 29 yaşındaki N.B. adlı kadınlarla karşılaştı. Polislerin yaptığı araştırmada, iki kadının fuhuş yapmak üzere anlaştıkları şahıslar ile para anlaşmazlığı yüzünden tartıştıklarının anlaşıldığı belirtildi. İfadeleri alınan iki kadın daha sonra serbest bırakıldılar.

• Cezmi Kartay Caddesindeki tehdit iddiası ile ilgili ifadesi alınan Y.O., işyerinin önünde gördüğü bir şahsın, elektrikçiye olan borcunu ödemesini istediğini, borcu olmadığını söyleyince, bu şahısla tartıştıklarını, şahsın belinden çıkarttığı silah ile bir kez ateş edip kaçtığını, eski ortağı İ.D. ile yaptığı telefon görüşmesinde şahsı bu kişinin azmettirdiğini anladığını öne sürdü. Y.O., kendisine gösterilen sabıkalılar albümünden kendisini tehdit eden kişi olarak A.Y.’yi teşhis etti. Soruşturma sürerken, azmettirdiği öne sürülen İ.D.’nin polis merkezine geldiği ve olayla hiçbir ilgisinin olmadığını söylediği, ifadesinin alınmasıyla serbest bırakıldığı, olay yerinde 1 adet 7.65 mm. çaplı kovan bulunduğu, A.Y. adlı şahsın arandığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran Y.T., oğlu M.M.T.’nin cep telefonunu PTT arkasında 20-25 gün önce konuşmak amacıyla alan T.T., S.A. ve S. adlı şahısların, telefonu çaldıklarını öne sürdü. Polis bu şahısları arıyor.

• Dabakhane Mahallesi Ekmekçi Sokağında M.S. adlı şahıs yönetimindeki araçla giderken, aracın üzerindeki yük elektrik kablosuna takıldı ve kablo ek yerinden koptu. FEDAŞ Elektrik A.Ş. sorumlusu Ö.F., kurumu adına araç sürücüsünden şikayetçi olurken, sürücü de kablonun alçak olması nedeniyle kendisinin FEDAŞ’tan şikayetçi olduğunu söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Elazığ yolu YİMPAŞ karşısındaki halı sahada top oynamakta olan 51 yaşındaki M.A., gözüne top çarpması nedeniyle yaralandı ve hastanede tedavi oldu.

• Taştepe Caddesinde oturan 5 yaşlarındaki F.U. adlı çocuk, yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne getirildi ve buradaki müdahalenin ardından durumu ağır olduğu için Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne sevkedildi. Çocuktaki yanıklar nedeniyle, hastane yetkilileri durumu polise bildirirken, 23 yaşındaki anne F.U., kendisi işte iken oğlunun evdeki yanan sobaya değdiğini, elinden ve yüzünden yaralandığını evde çocuğa bakan ablası 28 yaşındaki F.U.’dan öğrendiğini, şikayetçi olmadığını söyledi. Şiddet Uygulandığı şüphesiyle olay soruşturulan çocukla ilgili ifadeleri alınan anne ve teyze, daha sonra salıverildi.

• Saray Mahallesinde E.B.’nin kilitlemeden bıraktığı lacivert renkli bisikletinin çalındığı, olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Mehmet Buyruk Caddesi girişi Askerlik Şubesi yanında Y.Z.B. yönetimindeki araç ile giderken, aniden yola çıkan 58 yaşındaki M.A.’ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Cezmi Kartay Caddesi üzerinde 23.30 sıralarında dövülerek yaralanan N.T. adlı şahıs, polise verdiği ifadede tanımadığı bir kişi tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Sanayi Caddesinde E.N.T. yönetimindeki araçla giderken, 42 yaşındaki V.Ö.’ye çarptı ve yaralanmasına yol açtı.

• Beylerbaşı Mahallesinde oturan 68 yaşındaki İ.Y., polise başvurarak torunuyla aralarında alacak verecek sorunu bulunan D.K. adlı şahsın kapı camlarını sopa ile kırdığını öne sürdü.

• Adliye binasının arka kısmında stoklanmış olan eski çatı malzemelerini saat 17.30 sıralarında çalmaya kalkışan 13 ve 9 yaş arasındaki U.K., M.K., M.Y. ve S.Y., Adliye Polis Noktası görevlileri tarafından yakalandılar. U.K. dışındakiler ailelerine teslim edilirken, bu şahıs hakkında işlem sürüyor.

• Şehit Fevzi Mahallesinde oturan K.K., 18 yaşındaki kızı S.K.’nın, 19 yaşlarındaki V.K. adlı şahıs tarafından kaçırıldığını öne sürdü. Araştırma devam ediyor.

• Yeni Şire Pazarı Sancaktar Mezarlığı civarında sat 17.30 sıralarında birbirleriyle kavga eden 17-18 yaşlarındaki iki genci ayırmaya çalışan 36 yaşındaki M.M., bu şahıslardan birinin elindeki silahı ateşlemesi sonucu sağ uyluk kısmından vurularak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Polis, firar eden iki kavgacının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Kiltepe Mahallesi Babuktu 1. Sokakta P.Y.’ye ait tahtadan yapılma barakada çıkan yangına itfaiye müdahale etti ve yangını söndürdü. P.Y., sobayı yaktığını, ardından yangın çıktığını, eşyalarının ve barakanın yandığını bildirdi.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde işyeri olan G.Ç., polise başvurarak, veresiye alışveriş yapan C.A.’nın, borcuna karşılık 100 YTL verdiğini, parayı kontrol ettiğinde sahte olduğunu anladığını, bu durumu C.A.’ya söylediğini, aradan geçen zamanda kendisini oyaladığını belirtti ve şikayetçi oldu. C.A. ile sahte parayı bu şahsa verdiği saptanan H.G. yakalandı. İfadeleri alınan iki şahıs tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

• Çukurdere Mahallesinde 17 yaşındaki C.A.’nın, ailevi nedenle tartıştığı babası H.A.’yı karnından çakı ile yaraladığı bildirildi. Yaralı TÖTM’ye kaldırılırken, C.A. yakalandı.

• Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 14 yaşındaki S.Y. adlı kız öğrenci, babası ile polise başvurarak, saat 17.30 sıralarında okuldan çıkıp eve giderken, yanına gelen kendi yaşlarındaki 3 kız öğrenci tarafından konuşmak istediklerini söyleyip okul arkasındaki binalara götürüldüğünü, burada 3 kızın, okulda tartıştığı Y. adlı kızı şikayet ettiği için evine göndermeyeceklerini söyleyip 2 saat süreyle alıkoyduklarını öne sürdü. Polis, Y.’nin yanı sıra S.Y.’yi alıkoyan 3 kızı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Hacıabdi Mahallesi’nde K.A.’ya ait eve gündüz saatlerinde girildiği, ancak ev sahibinin yaptığı araştırmada herhangi bir şeyin çalınmadığının belirlendiği bildirildi.

• Polise başvuran S.E. adlı şahıs, daha önce kendisini tehdit eden Ö.A.’nın, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde 22.30 sıralarında kendisini dövdüğünü, aracına hasar verdiğini öne sürdü. Ö.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Zaviye Mahallesi Turgut Temelli Caddesinde A.Ç.’ye ait otonun sol dikiz aynası ve sol sinyal lambası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.

• Battalgazi ilçesinin Meydanbaşı Mahallesinde Y.B. adlı kadının birlikte yaşadığı H.İ.’nin eşi olan A.İ. ve kızı N.İ. arasında çıkan kavgaya ailenin diğer fertlerinin de karıştığı bildirildi. Polis olayla ilgili olarak 8 kişi hakkında soruşturmaya başladı.

• Darende İlçesi Spor Caddesi’nde meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan M.K., kendisi gibi esnaflık yapan E.E. tarafından ucuza mal sattığı gerekçesiyle tehdit edilip sopayla dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söylerken, E.E. suçlamayı kabul etmedi.

• Yeşilyurt ilçesi Mollakasım Mahallesi Kilayik Caddesinde D.G.’ye ait eve gündüz saatlerinde penceresinden giren hırsızların 2 adet televizyon, 1 uydu alıcısı ile 1 av tüfeğini çaldıkları bildirildi.

• Yeşilyurt’ta polise yapılan ihbarda A.D. adlı şahsın, Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesi’nde tedavi gören S.Ç. ile yanında bulunan babası M.Ç.’yi bıçaklamak üzere hastaneye gittiği bildirildi. 00.10 sıralarında yapılan ihbar üzerine hastaneye giden polis tedbir aldı ve hastaneye gelen A.D.’nin yanı sıra hastanedekilerin yakını olan ve bu şahısla kavga eden İ.Ç.’yi yakaladı. A.D.’de 1 adet şiş, İ.Ç.’de 1 adet ekmek bıçağı bulundu. İ.Ç. polise verdiği ifadede ağabeyi ve yeğenini korumak için hastaneye geldiğini söylerken, A.D. ziyaret amacıyla hastaneye gittiğini öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Arguvan ilçesinin Karahöyük Köyünde, 51 yaşındaki G.U.’nun, tartıştığı 55 yaşındaki H.Ö.’nün yüzüne kuru sıkı tabancayla vurduğu bilgisi üzerine, jandarma G.U.’nun evinde kuru sıkı tabancayı buldu. Soruşturma sürüyor.

• Hanımınçiftliği Kasabası Gülsever Mahallesinde 60 yaşındaki E.S.S.’ye ait eve gece çatısından girildiği, eşyaların dağıtıldığı, değerli eşyaların salona toplandığı, ancak sadece kasetçaların çalındığı belirlendi. Jandarma evde yaptığı araştırmada M.Y.’ye ait cep telefon numarası ve kartiviziti buldu. M.Y.’nin cep telefonunun arama kayıtlarında yapılan araştırmada telefonun 01.26 sıralarında hırsızlığın yapıldığı evden arandığının ve arayanın da 21 yaşındaki M.A. adlı şahıs olduğunun saptandığı bildirildi. Jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

• Yazıhan ilçesi Hamidiye Köyü civarında Murat Eşlik yönetimindeki 44 KK 858 plakalı otobüs ile karşı yönden gelen Mehmet Güler yönetimindeki 44 FU 136 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada Mehmet Güler hafif yaralandı.

• Turgut Özal Tıp Merkezi otoparkına aracını parketmek isteyen Ufuk Kılınç 44 FF 524 plakalı otosuyla sola döndüğünde, oto parktan hastane ana girişine girmek isteyen ve ters yönde ilerleyen Hüseyin Gökçe yönetimindeki 44 FF 973 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada iki araç hasar gördü.

• Darende Ayvalı Kasabası’nda oturan M.K., jandarmaya başvurarak 34 yaşındaki oğlu A.K.’nin 2.5 yıl önce İstanbul’a çalışmaya gittiğini ve aradan geçen sürede kendisinden haber alamadığını bildirdi. Araştırmaya başlandı.

• Organize Sanayi bölgesinde A.D. yönetimindeki 44 KT 672 plakalı kamyonet O.İ. yönetimindeki 44 AV 140 plakalı kamyonete çarptı.

• Hekimhan Hasançelebi Kasabasında Y.K. adına kayıtlı petrol istasyonunun, lisansı olmadığı için lisans alıncaya kadar 5 pompasının mühürlendiği, daha sonra yapılan tabancalardan birindeki mühürün bozulup Ş.T. adlı pompacı tarafından mazot satışına devam edildiğinin belirlendiği, “Mühür Açma” suçundan ilgili hakkında işleme başlandığı bildirildi.

• Doğanşehir Polat Kasabası Akpınar Mahallesinde 43 yaşındaki F.A. mutfakta yemek yaparken, tüpten sızan gazın patlaması sonucu yaralandı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Kuluncak ilçesi Sultanlı Köyü yol ayrımında Yusuf Kılıç yönetimindeki 44 KL 186 plakalı traktör devrildi, sürücü yaralandı.

• Özsan Sanayi Sitesi girişindeki trafik ışıklarında duran Hasan Ayaz yönetimindeki 44 KV 082 plakalı araca Hüseyin Anlar yönetimindeki 01 DB 925 plakalı araç arkadan çarptı. Kazada hasar meydana geldi.

• Kuluncak- Hekimhan karayolu 1. kilometrede Sabri Aslan yönetimindeki 44 ET 078 plakalı traktörün römork kancası koptu ve tuğla yüklü römorkun ön kısmı yere saplandı. Bu sırada römork üzerinde bulunan Adnan Aslan ve Selçuk Aslan aşağı düşerek yaralandılar.

• Malatya- Kayseri yolu Akçadağ Kozluca mevkiinde Hakan Yüksel yönetimindeki 38 PT 054 plakalı araçla giderken, yola çıkan yabani bir hayvana çarpmamak için direksiyonu kırınca araç devrildi. Saat 21.00 sıralarındaki kazada araçta bulunan Dilek Dallı, Emre Dallı, Nihal Şıngın, Zeynep Karaboğa, Ahmet Söylemez, Mustafa Bayram ve Muhammed Ali Dinçaslan yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız