SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İstasyon Virajı Sabancı Kültür Merkezi önünde 02.30 sıralarında 44 FR 601 plakalı araçta yangın çıktı. Yangına itfaiye müdahale ederek söndürürken, başında kimsenin olmaması polisi kuşkulandırdı. Yapılan araştırmada aracın İlhan H. tarafından satın alındığı, olay günü Ersin V. adlı şahsa tamire verildiği, aracın yandığını polisin sabah kendisini aramasıyla öğrendiği belirtildi. Ersin V. adlı şahıs ise poliste verdiği ifadede, tamir için bırakılan otoyla akşam eve gittiğini, daha sonra gece tanımadığı bir kişiyle pavyona gittiğini ve içtiklerini, ardından araçla giderken gazının bittiğini, otoyu Sabancı Kültür Sitesi civarında bırakıp, bir taksiyle tekrar içki içmeye gittiklerini, yanında bulunan şahsın ayrıldığını, 40 dakika sonra kendisinin aracın yanına gittiğinde yanarken gördüğünü, yakanı bilmediğini, yanında bulunan ancak adını bilmediği şahıstan şikayetçi olduğunu anlattı. Polis “Kundaklama” olarak değerlendirilen olayla ilgili ilginç ifadeyi veren şahsı adliyeye sevketti ve şahıs serbest bırakıldı.

• Atatürk Spor Salonu’nda Grup 84 konseri sırasında, üzerlerini aratmadan içeriye girmeye çalışan ve görevlilere zorluk çıkaran M.K. ve U.S. adlı şahıslara polis müdahale etti. Polislere de hakarette bulundukları, karşı koydukları belirtilen 20 yaşlarındaki iki şahsın bir başka suçtan arandıkları saptandı ve gönderildikleri adliyece tutuklandılar.

• Orduevi önünde M.K.A. yönetimindeki otoyla saat 10.30 sıralarında yaya olarak yürüyen S.G. adlı kadına çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Şifa Mahallesinde oturan 57 yaşındaki Y.Ç., polise başvurarak, evinin odalarını pansiyon olarak kiraya verdiğini, oturduğu odanın yan tarafındaki H. adlı şahsın, yeğeni olarak eve getirdiği ve sonradan da evleneceğini söylediği 16 yaşındaki A.D.’yi erkeklere sattığını, olay günü 20.30 sıralarında eve gelip H.’yi soran şahıslarla aralarında tartışma çıktığını, bu şahıslardan birinin belinden çıkardığı silahla kendisine doğru ateş açıp kaçtığını bildirdi. Y.Ç. sabıkalılar albümünden M.Ş. adlı şahsı teşhis ederken, diğer 3 şahsın kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor.

• Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki H.D.’nin, darp nedeniyle ailesi tarafından Beydağı Devlet Hastanesi’ne getirildiği, buradaki ifadesinde “Sen bana küfretmişsin” diyerek öğretmen V.Ş.’nin kendisini dövdüğünü öne sürdüğü, öğretmenin suçlamayı kabul etmediği bildirildi.

• Savcılığa başvuran B.Ö. adlı şahıs, M.E.K. adlı şahsın kendisinin aracılığıyla A.A.’ya 2.000 YTL borç verdiğini, A.A.’nın borcu ödemediği gerekçesiyle M.E.K.’nin kendisini telefonla ve gördüğü yerde tehdit ettiğini, silah taşıdığını öne sürdü. İfadesi alınan M.E.K., birkaç kez aradığını ancak, tehdit ya da silah suçlamalarını kabul etmediğini söyledi.

• Savcılığa başvuran M.Y., Nasuhi Caddesi’nde 2 ay önce M.S.’nin cep telefonunu görüşme yapacağını söyleyerek aldığını, geri getirmediğini öne sürerek şikayetçi oldu. Yakalanan M.S., cep telefonunu sattığını, M.Y.’nin zararını karşılaşacağını bildirdi.

• 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal İlköğretim Okulu öğrencisi 15 yaşındaki A.B., okul arkadaşı A.A.’nın ensesine yumrukla vurduğunu, “Bu iş burada bitmedi. Seni bıçaklayacağım.” diye tehdit ettiğini öne sürdü. Polis A.A.’nın ifadesine başvurdu.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde N.E.’ye ait evin bodrumundan 2 adet 6’şar metrekare halının çalındığı bildirildi.

• Belediye Trafik’te görevli Ş.D.’nin, Dabakhane Mahallesi’nde park yasağı olan bölgedeki araçları kaldırırken, N.M. adlı şahsın yanına gelip kendisine hakaret ettiğini, polis ekibini görünce kaçtığını öne sürdüğü bildirildi. Daha sonra yakalanan N.M., otosuna park yasağı olan yerde ceza tesildiğini, “tatsızlık çıkmaması” için olay yerinden ayrıldığını, diğer suçlamaları kabul etmediğini söyledi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Selçuklu Mahallesi Sivas Caddesi üzerinde alacak verecek yüzünden F.K. ile A.A. ve M.A. adlı şahıslar arasında kavga çıktığı, şahısların birbirlerini tehdit ettiği öne sürüldü. Polisin müdahalesiyle karakola getirilen taraflar şikayetçi olmadılar.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki B.B. adlı bayan, 00.40 sıralarında ilaç zehirlenmesi teşhisiyle Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’nin Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı. İfade veremediğinden olayın nasıl meydana geldiği belirlenemedi.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde 10 yaşlarındaki M.G., sıcak su dökülmesi sonucu ailesi tarafından TÖTM’ye kaldırıldı. İfade alınamadığından olayın nasıl olduğu anlaşılamadı.

• İlyas Mahallesi’nde oturan 3 yaşlarındaki S.A. adlı çocuğun ilaç zehirlenmesi sonucu Devlet Hastanesine kaldırıldığı, buradan TÖTM’ye sevkedildiği bildirildi.

• Polise başvuran 17 yaşındaki Ş.B., daha önceden tanıdığı S.O. adlı şahsın kendisinin evde olmadığı bir saatte Hidayet Mahallesi’ndeki evine giderek, kız kardeşinden “Ş. telefonunu istiyor” diyerek, kendisine ait telefonu alıp gitmiş olduğunu bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Cevatpaşa Mahallesi Ankara Caddesi’nde B.D.’ye ait işyerine 04.40 sıralarında giren kimliği belirsiz bir şahıs, o sırada işyerine gelen B.D. tarafından farkedilince kaçtı. B.D., işyerinde yaptığı araştırmada 6 adet 100’lük telefon kontörü ile kasadaki 40 YTL dolayında bozuk paranın çalınmış olduğunu polise bildirdi.

• Sivas Caddesi İtfaiye karşısında M.A.B. ve oğlu B.B.’ye ait işyerine 21.30 sıralarında gelen 3 şahsın, işyeri sahiplerini oyalarken, çekmecedeki 270 YTL parayı çaldıkları, olayı farkedip kendilerine müdahale etmek isteyen B.B.’yi dövdükleri ve daha sonra kaçtıkları bildirildi. Polis, olaydan sonra zanlılardan 18 yaşındaki M.C. ve 20 yaşındaki Y.D.’yi 270 YTL para ve 2 bıçakla yakaladı. Adliyeye verilen 2 zanlı tutuklanırken, polis üçüncü şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor.

• Sinema Caddesi Devecel Sokakta park halinde olan N.A. adlı kadına ait oto, gece yarısı çalındı. Polis araştırmaya başladı.

• Atatürk Caddesi’nde saat 23.30 sıralarında M.K. ve Ö.T.Ç. adlı şahıslar ile İ.D. adlı şahıs arasında kavga çıktı. Kavga sırasında İ.D.’nin bıçakla Ö.T.Ç.’yi kalçasından yaraladığı ve yakalandığı bildirildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde N.Ç. yönetimindeki motosiklet ile ile M.G. yönetimindeki oto çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ile motosiklette bulunan M.A. yaralandılar.

• Y.T. adlı şahıs 24.00 sıralarında polise başvurarak, Başharık Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde yürürken, adını M. Olarak bildiği bir şahsın bir yeri aramak için telefonunu istediğini, kartını çıkararak telefonunu verdiğini, bu şahsın bir yeri aradıktan sonra telefonu vermeyip, gelen bir araca binerek gittiğini bildirdi. Yakalanan şahıs, adliyece serbest bırakıldı.

• Fuzuli Caddesi’nde park halinde olan M.K.’ya ait otodan saat 10.45 sıralarında 12.000 YTL paranın çalındığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Yamaç Mahallesi 11. Sokakta M.Y. yönetimindeki araçla geri manevra yaparken 2 yaşındaki E.C.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Polise başvurak R.Y. adlı şahıs, Çöşnük Mahallesi’ndeki evlerine geç gelen küçük oğluna sinirlendiği için eşiyle ağız münakaşı yaptıklarını, bu arada evde birlikte oturdukları büyük oğlu Z.Y.’nin bağırarak kendisini dövdüğünü, sonra evden çıkıp gittiğini, oğlunun psikolojik rahatsızlığının bulunduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Orduzu Taşpınar Mahallesinde oturan 40 yaşlarındaki N.H. adlı kadın, evinin bahçesinden topladığı mantarı yiyince zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

• Hidayet Mahallesi Mezarlık Sokakta 22.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadeleri alınan M.A. ve H.A. adlı kardeşler, enişteleri olan F.G. ile tartıştıklarını, eniştelerinin bu sırada belinden silah çıkararak kendilerine doğru ateş ettiğini, evden çıkıp kaçtıklarını, bu sırada arkalarından 3 el daha ateş edildiğini öne sürdüler. Polis olay yerinde 2 kovan bulurken, F.G. adlı şahsı arıyor.

• Savcılığa başvuran 27 yaşındaki Z.B. adlı kadın, aralarında çıkan tartışma sonucu 3 yıllık eşi İ.B.’nin kendisini dövdüğünü öne sürerken, İ.B. suçlamaları kabul etmedi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki A.A. adlı kadın, 5 yıllık evli olduğu S.A.’nın evlenmelerinden itibaren hergün kendisini dövdüğünü, son olarak gece yine dövdüğünü ve bayıldığını, gözünü hastanede açtığını öne sürdü. Polis 29 yaşındaki S.A.’yı arıyor.

• B.Mustafapaşa Mahallesinde oturan 41 yaşındaki Z.K. adlı kadın, 10 yıllık eşi B.K. ile ailevi sorunları nedeniyle 3 yıldır ayrı yaşadıklarını, olay günü eşi B.K.’nin kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis B.K.’yi arıyor.

• Çöşnük Mahallesi 14. Sokaktaki bir evin ahırında sabah 06.45 sıralarında çıkan yangında, ahırda bulunan boğa öldü. Ev sahibi T.Ö., polise verdiği ifadede, yangını farkedince ahıra gittiğini, eli ve saçının yandığını, yangının seyyar olarak çektiği elektrik hattından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde mobilya mağazası bulunan S.D., polise başvurarak sabah işyerini açtıktan sonra telefonunu tezgahın üzerine koyduğunu, öğleye doğru almak istediğinde yerinde bulamadığını, dükkana giren olduğunu da görmediğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Beydağı Mahallesinde evlerinin önünde top oynarken, komşunun bahçesine giden topu almak için bahçe duvarından atlamaya çalışan 12 yaşındaki Y.Ö. adlı çocuk, korkuluk demirinin boğazına batması sonucu yaralandı.

• Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesi’ndeki bir ilköğretim okulunun önünde meydana gelen kavgaya müdahale eden polise ifade veren 32 yaşındaki S.M., kendisini dövüp ailesine küfrettikleri gerekçesiyle 17 yaşlarındaki Y.D. ve M.D.’den şikayetçi oldu. Olay yerinde bulunan 12 yaşındaki O.M. de, Y.D.’nin yolunu kesip silah doğrulttuğunu ve 15 YTL’sini gasbettiğini, yine 10 YTL’sinin de M.D. tarafından gasbedildiğini öne sürdü. Sanıklardan Y.D. yakalandı, diğeri aranıyor.

• Kale ilçesi Dedeköy’de M.E.A.’ya ait depodan kuru kayısı çalındığı bildirildi. Polis, depo kapısının zorlanarak açıldığını ve naylonda serili kuru kayısıların bir bölümünün çalınmış olduğunu belirlerken, şahsın İstanbul’da ikamet ediyor olması nedeniyle ifadesine başvurulamadığını bildirdi.

• Kale ilçesi Bağlıca Mahallesinde Ö.K. ve M.K.’ye ait bahçelerden 4 adet dut fidesini sökerek bahçeye zarar verdiği gerekçesiyle O.C. adlı şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Yazıhan’ın Akyazı Köyünde oturan 30 yaşındaki Ş.Ş.’nin kendisinden alacağını isteyen 44 yaşındaki A.K.’yi, akrabası 35 yaşındaki A.F.Ş. ile birlikte dövdükleri, şahsa “odun kullanarak” ağır derecede işkence ettikleri, cebinde bulunan parasını aldıkları, A.K.’nin Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, yakalanan iki şahsın ise savcının talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

• Merkez Karakaş Köyünde D.K.’ya ait eve bir aracın girdiğini gören komşuları R.Ç. ve V.B., kontrol için gittiklerinde aracın kaçtığını, evi kontrol ettiğinde camın kırıldığını gördükleri bildirildi. Yapılan araştırmada evden birşey çalınmadığı ancak aracın B.D.’ye ait olduğunun belirlendiği, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Karaterzi Köyünde C.G.’ye ait 33 adet söğüt ağacının M.M. tarafından kesildiği öne sürüldü. Soruşturma sürüyor.

• Doğanşehir Erkenek’te H.S.’nin keklik avında yakalandığı, 2 ölü, 2 canlı keklik ile tüfeğe el konulduğu, şahsın adliyeye verildiği öğrenildi.

• Kuluncak Kızılhisar’da Kasım ayında meydana gelen “taksirle adam öldürme” olayının soruşturması için giden jandarma, 35 yaşındaki C.İ.’nin evinde yaptığı aramada 2 adet ruhsatsız av tüfeği buldu. Adliyeye verilen şahıs ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

• Darende’den Malatya yönüne gelmekte olan Nurullah Yuvacım yönetimindeki 38 RN 1845 plakalı araç Kürecik yakınlarında şarampola uçtu. Araç hasar gördü.

• Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Kasabası sınırlarındaki bir sitede oturan M.Z.G., sabah kalktığında 19 yaşındaki kızı B.G.’yi evde bulamadığını, cep telefonuyla aradığında, kızının kendi isteğiyle 19 yaşındaki Ö.K.’yle kaçtığını söylediğini jandarmaya bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Yeşilyurt Görgü Köyü sınırlarındaki otelde, M.K. adlı şahsın, aralarındaki tartışma yüzünden otel sahibi M.K.’yi yumruk ve tekmeyle dövdüğü öne sürüldü.

• Pütürge Büyüköz Köyü Nemrut Dağı eteklerinde kaçak keklik avı yapıldığı ihbarı üzerine giden jandarma H.K. ve A.Ç. adlı şahısları, “mühre” denilen tuzak canlı keklikler ve av malzemeleriyle yakaladı.

• Akçadağ ilçesi Karapınar Köyünde S.G.M. adlı şahsın evinde ve aracında yapılan aramada 1 adet ruhsatsız 9 mm. çaplı Irak yapısı tabanca ile 46 mermi bulundu.

• İlisuluk Köyünden Kuluncak’a gitmekte olan Ramazan Yılmaz yönetimindeki 44 EY 698 plakalı oto, 1. kilometrede yola çıkan 8 yaşlarındaki Enes Kalkan’a çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Kasabası Karlık Mevkiinde bulunan bir beton santraline ait atık su havuzu etrafında oyun oynamakta olan 3 yaşlarındaki T.K. ve Y.K., havuza düştüler. Olayın farkedilmesi sonucu baygın halde havuzdan çıkarılan çocuklar, Beydağı Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin artından TÖTM’ye gönderildiler ve burada yoğun bakım servisinde tedavi altına alındılar. Çocukların durumunun ciddi olduğu bildirildi.

• Darende ilçesi Ayvalı Kasabası İlköğretim Okulu öğrencisi 8 yaşındaki A.K.’nin aniden yola çıktığında, B.K.’nın kullandığı bisikletin çarpması sonucu yaralandığı bildirildi.

• Pütürge ilçesinin Tosunlu Köyünde Ş.F.’nin evinin ahırından 1 adet inek ile 1 adet 10 günlük dananın çalındığı öğrenildi.

• Darende ilçesi Ayvalı Haramidere mevkiinde, Türk Telekom’a ait bakır telefon kablolarına bağlanan alarm ikaz cihazı 00.05 sıralarında çaldı. Jandarmanın Ayvalı ile Haramidere arasında yaptığı kontrolda, iki hattan birinin kesilmiş, bakır telli kabloların direk dibine bırakılmış olduğunu saptadı. Hırsızların belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Yazıhan ilçesinin Çivril Köyünde M.A. adlı 60 yaşındaki şahsın evine A.B. ve İ.S. adlı şahısların diş çekme, dolgu ve tamir yapmak üzere geldikleri yolunda köy korucularının verdiği bilgi üzerine jandarma köye gitti. Ev sahibinin 1 adet dişini 100 YTL karşılığı çektikleri, S.A.’nın takma dişini zımparalattığı belirtilirken, iki şahıs “Hükümet Emirlerine Muhalefet” suçlamasıyla adliyeye sevkedildi.

• Akçadağ Küçükkürne Köyünde 02.00 sıralarında A.S.D. yönetimindeki 44 FH 417 plakalı araçtan şüphelenen H.K. adlı vatandaşın, aracın yanına gittiğinde, şahsın araçla kaçtığı, bu durumu köy korucusuna bildirmesi sonucu korucu M.M.’nin, aracı durdurup şahsın ehliyet ve ruhsatını aldığı ve araca baktığında 1 top telefon teli gördüğünü, aracın buradan da kaçtığı, daha sonra yapılan araştırmada çevrede 4 top daha telefon teli bulunduğu, bir süre sonra yakalanan şahsın ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

• Arguvan ilçesi Armutlu Köyünde, D.Ö.’ye ait toprak damlı ağılın yağmur yüzünden çöktüğü ve ağıldaki 70 adet 2 aylık keçi yavrusunun öldüğü bildirildi.

• Malatya Şehir Mezarlığı içerisinde Hakan Irmak yönetimindeki 44 AR 188 plakalı otomobil, Nurettin Aksüt yönetimindeki 44 AZ 227 plakalı belediye otobüsüyle çarpıştı, araçlar hasar gördü.

• Özsan Sanayi Sitesi girişinde Celal Polat yönetimindeki 44 KU 776 plakalı araçla il merkezine gelirken, ışıklarda duran Ahmet Şahin yönetimindeki 34 BG 2988 plakalı araca arkadan çarparak hasara yolaçtı.

• Elazığ’dan Malatya yönüne gelmekte olan Rıdvan Taştan yönetimindeki 06 AP 5582 plakalı otomobil, Turgut Özal Tıp Merkezi önünde şarampola yuvarlandı ve araç hasar gördü.

• Darende’den Malatya yönüne gelmekte olan Sait Yürekli yönetimindeki 23 FN 856 plakalı oto, 01.40 sıralarında Akçadağ Darıca Köyü girişinde viraja hızlı girince takla attı. Kazada araçta bulunan Saadet Yalavaç ölürken, eşi Mehmet Şirin Yalavaç ile sürücü yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız