SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Yenihamam Mahallesi’nde İ.P.’ye ait depodan 3.250 YTL değerinde kuru kayısı çalındı. Polis olay yerinde yaptığı teknik incelemede bulduğu parmak izinden, zanlı olarak 27 yaşındaki A.K.’ye ulaştı. Suçlamaları kabul etmeyen A.K. gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Kanalboyu’ndaki Hüseyin Kölük Ticaret Meslek Lisesi önündeki kavgayla ilgili olarak ifadesi alınan T.Y., kendisi okul önünde iken arkabası olan Ö.Ç.’nin geldiğini, aralarında tartışma çıktığını, elini beline atıp kuru sıkı tabancayı çektiğini ve sonra kaçtığını öne sürdü. 17 yaşındaki Ö.Ç., bir süre sonra kuru sıkı tabancasıyla yakalandı ve adliyece serbest bırakıldı.

• Yeni Hamam Mahallesi’nde saat 18.30 sıralarında, bir seyyar satıcıdan greyfurt alıp yedikten hemen sonra fenalaşarak yere düşen ve nefes alamadığı için 112 Acil Servisten yardım istenen 54 yaşındaki O.İ. adlı vatandaşın, ekip geldiğinde ölmüş olduğu saptandı. Doğal nedenlerle öldüğü sanılan O.İ.’nin kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi amacıyla, ceset otopsi için Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

• Savcılığa başvuran Ş.E. adlı şahıs, 2. el telefon satın aldıktan sonra telefonu aldığı şahıs ile Dabakhane Mahallesi’nde M.D.A.’ya ait işyerine gidip bir batarya aldıklarını, bu kişinin sorun olursa yardım edeceğini söylediğini, telefonunun arızalanmasının ardından M.D.A.’nın yanına gittiğini değiştirmesini ya da parasını iade etmesini söylemesine rağmen, bu kişinin kendisine hakaret ettiğini öne sürdü.

• Savcılığa başvuran 43 yaşındaki F.Y. adlı şahıs, kendisini daha önce para yüzünden döven şahıslardan Y.K. ve M.K.’nin telefonla arayıp ölümle tehdit ettiklerini, A.T.Ş., A.Ş. ve M.Ş. adlı şahısların da bu kişilere yardımcı olduklarını öne sürdü. Polisin yakaladığı şahıslardan tutuklama kararıyla arandığı belirlenen A.T.Ş. hakkında işlemler sürerken, A.Ş. ve M.Ş. serbest bırakıldılar. Polis Y.K. ve M.K.’yi de arıyor.

• Orduzu Pınarbaşı'nda meydana gelen kazada, E.A. (16) adlı gencin kullandığı, 44 AK 212 plakalı otomobil seyir halindeyken, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu devrildi. Kazada araç içerisinde bulunan İ.Ü. (16) adlı genç ağır yaralandı. İ.Ü. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı. Polis ekipleri E.A. adlı genci yakalayarak gözaltına aldı.

• Polise başvuran 39 yaşındaki Ö.Ş., Akpınar’dan minibüse binerek Mehmet Buyruk Caddesi’nde indiğini, minibüsten inerken araçtaki 40-45 yaşlarındaki bir şahısla çarpıştıklarını, bir süre sonra cebindeki 200 YTL’nin yerinde olmadığını farkettiğini, kendisine çarpan kişinin parasını çalmış olabileceğini söyledi. Sabıkalılar albümünden teşhis yapamayan Ö.Ş.’nin şikayeti üzerine araştırma sürüyor.

• Ahmet Parlak İlköğretim Okulu’nda öğrenci olan 8 yaşındaki M.T.A., teneffüs saatinde okul bahçesindeki demir kapının rayından çıkarak kafasına çarpması sonucu yaralandı.

• Çevreyolu’ndaki bir dershanede öğretmen olduğu bildirilen 30 yaşındaki F.A., polise başvurarak, sabah 08.00 sıralarında derse girmeden ceketini müdür odasına astığını, akşam ders çıkışı ceketini alıp gittiğini, ertesi gün cüzdanındaki kredi kartı ile sürücü belgesinin olmadığını farkettiğini, bankayı aradığında çalınan kartından 540 YTL’lik alışveriş yapıldığını öğrendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki evinde 23.45 sıralarında sinirlenerek duvara yumruk atmaya kalkışan 20 yaşındaki Y.E.D. adlı şahıs, duvar yerine cama vurunca sol kolundan yaralandı.

• Zapçıoğlu Caddesi’ndeki kavgayla ilgili polise ifade veren H.I.Ç. adlı şahıs, kardeşinin borcu olduğu gerekçesiyle yanına gelen B.A.’nın kendisine küfrettiğini ve tehditte bulunduğunu öne sürerken, B.A. diğer şahsın kendisine hakaret ettiğini iddia etti.

• Mimar Sinan Caddesi’nde oturan 27 yaşındaki A.Y. adlı kadın, 22.20 sıralarında şofben zehirlenmesi nedeniyle yakınları tarafından Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• Paşaköşkü Mahallesinde park halinde olan 41 yaşındaki O.A.’ya ait oto, çalındı. Sabah otosunun yerinde olmadığını farkedip polise haber veren O.A.’nın başvurusunun ardından, polis ekipleri otoyu Taştepe Mahallesinde terkedilmiş olarak buldular. Oto sahibi, otosundaki teybin çalınmış olduğunu bildirdi.

• İnönü Caddesi’ndeki bir dershanede arkadaşıyla münakaşa ettikten sonra sınıfın kapısını hızla kapatmak isteyen 20 yaşındaki O.A. adlı genç, kapı camının kırılması sonucu bileğinden yaralandı.

• K.Mustapaşa Mahallesi’ndeki bakkan dükkanında, 18 yaşından küçük kişilere tek sigara sattığı gerekçesiyle S.G. adlı şahıs hakkında yasal işlemlere başlandı.

• Akçadağ ilçesi Kültür Mahallesinde para yüzünden tartıştığı S.Y. adlı şahsa hakaret ettiği iddiasıyla V.K.’nın yakalandığı ve alkollü olduğunun saptandığı bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesinin Mollakasım Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki S.G. ilaç zehirlenmesi sonucu TÖTM’ye kaldırıldı. S.G., başağrısı için birkaç ağrı kesici içtiğini söyledi.

• Yeşilyurt’da dövülerek yaralanmış halde Devlet Hastanesi’nde tedavisini yaptıran M.K. adlı şahıs, ifadesinde evine giderken önünü kesen M.A. ve M.Y.’nin kendisini dövdüklerini, daha sonra ceketindeki 200 YTL’nin yerinde olmadığını farkettiğini öne sürdü. Yakalanan M.Y., ifadesinde babası ile arasında husumet bulunan M.K.’nın okul çıkışında kendisini dövdüğünü, dayısı M.A.’nın yanına gelerek kendisini bu şahsın elinden kurtardığını, şahsın parasını da almadıklarını iddia etti. İfadeleri alınan dayı-yeğen serbest bırakıldı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde U.O.’ya ait eve gece yarısından sonra balkon kapısından giren hırsızlar, 100 YTL para ile 1 adet cep telefonunu çaldılar.

• Sancaktar Mahallesi Aslantepe Caddesindeki evinde kapıyı tekmelerken camın kırılması sonucu sağ bacağından yaralanan 9 yaşındaki M.G. hastaneye kaldırıldı.

• Adliye Sarayı önünde alacak-verecek yüzünden kavga eden A.Ş., A.T.Ş., M.Ş.H. ile I.Y. , F.Y. ve S.Y. birbirlerini dövdüler ve polis tarafından gözaltına alındılar. İfadeleri alınan 6 şahıs daha sonra salıverildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesinde oturan O.Ö. polise başvurarak, 8 yaşındaki oğlu A.Ö.’nün kayıp olduğunu bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken, şahıs ertesi gün tekrar başvurdu ve oğlunun eve geldiğini söyledi.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran E.U. adlı şahıs, kendisine ait kamyonu Çevre Yolu’ndaki bir akaryakıt istasyonunun yanına parkettiğini, bir süre sonra geldiğinde sağ kapıyı açık gördüğünü, kontrol ettiğinde 520 YTL para ile araç belgelerinin çalınmış olduğunu farkettiğini bildirdi ve M.U. adlı şahıstan şüphelendiğini söyledi. 17 yaşındaki M.U., adliyece serbest bırakıldı.

• Salköprü Mahallesi Akçalı Sokakta M.K.’ya ait eve mutfak kapısından giren hırsızlar, oturma odasında bulunan ve içerisinde 3 fatura, 8 tarla tapusu, 1 ev ve 1 arsa tapusu, 1 çeyrek altın, 1.700 YTL tutarındaki ödenmiş senedin olduğu sandığı çaldılar.

• Pütürge ilçesinin Tosunlu Köyünden çalınan 2 ineğin Malatya’da satılmak istediğini haber alan polis, inekleri Yeşiltepe’deki hayvan pazarına satmak için getirdikleri gerekçesiyle A.K., A.G. ve H.A. adlı şahısları yakaladı. Adliyeye verilen zanlılardan A.K. tutuklandı.

• Savcılığa başvuran M.D. adlı şahıs Niyazi Mahallesi’ndeki evinin üst katındaki O.D. ve karısı A.D.’nin kendisini tehdit ettiklerini, sürekli gürültü yaparak rahatsızlık verdiklerini öne sürdü ve daha sonra polise verdiği ifadede şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Karı koca da suçlamayı kabul etmediler.

• Turgut Özal Mahallesi 3. Caddede 14.30 sıralarında silahla ateş edildiği iddiası üzerine giden polis, 26 yaşındaki S.K. adlı şahsı, 1 adet kuru sıkı tabanca ile yakaladı.

• Polise başvuran 18 yaşındaki M.T. adlı şahıs, melodi yüklemek için kendisinden telefonunu isteyen 38 yaşındaki R.A.’ya telefonunu verdiğini, ancak geri alamadığını belirterek şikayetçi oldu. Polis R.A.’yı arıyor.

• Fırat Mahallesi’nde S.U.’ya ait eve, balkon kapısından girildiği belirtilirken, ev sahibi evinden herhangi birşey çalınmadığını bildirdi.

• Fırat Mahallesi Şefik Tugay Caddesinde O.D.’ye ait eve, gece çocuk odası penceresini zorla açarak giren hırsızlar 2 Cumhuriyet altını, 1 dijital fotoğraf makinesi ile 1 tansiyon aletini çaldılar.

• Battalgazi Mahallesi’nde 23.00 sıralarında kavga eden Görele doğumlu Y.B.ve Erzurum doğumlu H.A’yı dövdükleri gerekçesiyle Doğanşehir doğumlu R.F.K., Midyat doğumlu H.O. ve Bitlis doğumlu C.Y. yakalandılar.

• Göztepe Mahallesinde F.O.’nun evinin önüne parkettiği plakası ve ruhsatı olmayan Monero marka motosikleti gece yarısından sonra çalındı.

• Orduzu’daki kireç ocağın mevkiinde bulunan bir inşaatın temeline düşen 7 yaşlarındaki H.Ö. adlı kız çocuğu yaralandı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesinde oturan H.K., polise başvurarak, kızı A.K.’nin kaçırılması ile ilgili aralarında anlaşmazlık olan S.T. adlı kadın ile H.K. ve İ.A.’nın evlerine gelerek kızını dövdüklerini, şikayetlerinden vazgeçmemeleri halinde tehdit ettiklerini öne sürdü. S.T. ve H.K. yakalandı, ancak adliyece serbest bırakıldılar. İ.A. aranıyor.

• Yeşiltepe’de iş kazası nedeniyle yaralandığı belirtilen 19 yaşlarındaki Ş.Y. adlı şahıs, TÖTM’ye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

• Fatih Mahallesi’nde oturan 72 yaşındaki S.Ç. adlı şahıs ellerinden yaralanmış olarak hastaneye getirildi. S.Ç., ifadesinde kendisine ait kurt köpeğine yemek verirken, köpeğin saldırdığını ve her iki elini ısırarak yaraladığını söyledi.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde oturan S.Y., polise başvurarak evinin elektrik tesisatının tamamen sökülmüş olduğunu, elektrik süpürgesine zarar verildiğini, tepsi, el arabası ve bağ makasının çalındığını öne sürdü. Polis olayla ilgili S.K. ve K.K. aranıyor.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde oturan H.A., polise başvurarak 18 yaşındaki oğlu M.A.’nın, 15 Nisan tarihinde gezmek için evden ayrıldığını ve geri dönmediğini bildirdi. Araşıtrma sürüyor.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran 55 yaşındaki Z.B., Sanayi Sitesi ve Çevreyolu civarında sürekli yürüyüş yaptığını, son olarak 05.00 sıralarında yürürürken, içerisinde 65 YTL para, cep telefonu ve anahtarlar bulunan bel çantasının olmadığını farkettiğini, bulup iade etmeyenden şikayetçi olduğunu söyledi. Araştırmaya başlandı.

• Tecde’de oturan O.T. adlı şahıs, polise başvurarak 24 yaşındaki kızı H.T.’nin sabah işe gideceğini söyleyip evden ayrıldığını ve geri dönmediğini bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Turgut Temelli Caddesi’nde yanına gelerek cep telefonunu bir saatliğine isteyen T.T. adlı şahsın, telefonunu geri vermediğini öne süren M.E.M.’nin şikayeti üzerine olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Cemal Gürsel Mahallesinde Y.Ş. adlı şahıs, evinin önünde kalas indirirken, kalasın kafasına çarpması sonucu yaralandı.

• Topsöğüt Kasabası’nd oturan Z.A. adlı şahsın, 02.00 sıralarında imam nikahlı 17 yaşındaki eşi S.Y.’yi döverek babasının evine bırakmasının ardından, kızın babası M.Y. jandarmaya başvurarak şikayetçi oldu. Z.A. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Pütürge ilçesinin Çığırlı Köyü Çiran Mezrasında oturan 33 yaşındaki H.A. adlı şahsın, 09.30’da kahvaltı yaptıktan sonra diğer odaya geçtiği, kısa bir süre sonra odadan gelen silah sesi üzerine içeriye giren eşi S.A.’nın, kocasını ölü olarak yerde yatar halde bulduğu bildirildi. Yapılan araştırmada şahsın, kanapede oturur vaziyette ağzına av tüfeğini dayayıp ateşlediği, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekte olduğu belirtildi. İlçe savcılığı olaya el koydu ve soruşturmaya başladı.

• Yeşilyurt ilçesi Çayırlı Köyünde 17 yaşındaki F.Ö.’nün, bunalım sonucu fazla miktarda hap içerek intihara kalkıştığı, TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Yeşilyurt Yakınca Kasabası Çalıgülü Mahallesinde akraba olan N.Ö.’nün, E.Ö.’yü aralarındaki anlaşmazlık sonucu dövdüğü bildirildi.

• Jandarma’nın vukuat raporunda; Ankara yolu 13. kilometrede bulunan petrol istasyonunu sahibi 44 yaşındaki G.Y., çelik kasanın anahtarını çekmeceye bırakıp istasyondan ayrılmasının ardından, kasanın açılıp 5.200 YTL para, 1.600 Euro, cep telefonu ve değerli malzemelerin “ALINMADIĞI”na ilişkin bilgi; “İşyerinden Hırsızlık” başlığıyla ve olayla ilgili şüpheli olarak N.K., M.G. , C.K. ve S.B.’nin savcı talimatıyla gözaltına alındıkları şeklinde verilirken, kasadan “ALINMADIĞI” belirtilen para ve malzemelerle ilgili neden hırsızlık işlemi yapıldığı anlaşılamadı.

• Doğanşehir ilçesi Karanlıkdere Köyü Karacaoğluk Mezrasında A.T., H.K., İ.Ç., H.H.Ö. adlı şahıslar jandarmaca keklik avlarken yakalandılar. Şahıslarda 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 vurulmuş ölü keklik ile 8 adet de “tuzak” olarak kullandıkları ve “mühre” adı verilen canlı keklik ele geçirildiği bildirildi.

• Arguvan ilçesinin Bozan Köyünde 18 yaşındaki T.M. ile 40 yaşındaki S.A.’nın arasında çıkan kavgada şahıslar birbirlerini taşla yaraladılar.

• Darende ilçesi Aşağıulupınar Kasabası’nda oturan 18 yaşındaki F.K., fazla miktarda antibiyotik kullanarak zehirlendiği gerekçesiyle ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Doğanşehir ilçesi Polat Kasabası&nda S.K.’ya ait ahırda başlayan yangında 10 bin YTL’lik hasar meydana geldi. Araştırmada ev sahibinin kızı D.Ş.’nin ahırın yanındaki tandırı ekmek yapmak için yaktığı, çıkan kıvılcımların yakındaki naylon çuvalları tutuşturması sonucu yangının çıktığı belirlendi.

• Kayseri’den Malatya yönüne gelmekte olan ve Elazığ Murat Turizm’e ait olduğu bildirilen İrfan Talu yönetimindeki 16 P 0101 plakalı yolcu otobüsü 09.00 sıralarında Kürecik yakınlarında viraja hızlı girince yoldan çıkarak sola devrildi. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken hasar meydana geldi.

• Merkez Bulgurlu Köyü civarındaki bir sitenin içerisinde Mehmet Akmeşe’nin, el frenini çekmeden parkettiği 44 DL 594 plakalı araç, hareket ederek site çevre kafes teline çarptı ve araçta 5 bin YTL’lik hasar oluştu.

• Malatya’dan Elbistan yönüne gitmekte olan Medet Aslaner yönetimindeki 46 EY 222 plakalı araç, Durulova Köyü civarında viraja hızlı girince savruldu ve karşı yönden gelen Yücel Mamay yönetimindeki 02 M 4018 plakalı araca çarptı. Kazada iki araçta hasar meydana geldiği bildirildi.

• Malatya yönüne gelmekte olan Mehmet Uludağ yönetimindeki 44 FU 168 plakalı oto, Yeşilyurt Kozluk Köyü Pınarbaşı mevkiinde gevşek zeminli yolda kontroldan çıktı ve yol kenarındaki toprak yığınına çarptı. Sürücü yaralandı.

• Yazıhan’dan Malatya yönüne gelmekte olan Mehmet Kenç yönetimindeki 44 EZ 899 plakalı araç, 22. kilometre Sütlüce Köyü civarında aniden yola çıkan Hacı Bayram Tamer yönetimindeki 44 FF 604 plakalı araçla çarpıştı. Araçlar hasar gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız