SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Valilik yanındaki durakta bindiği belediye otobüsüne attığı biletten şüphelenen otobüs şoförü A.Y. tarafından yakalanan 16 yaşındaki A.Y.’nin üzerinde,aynı seri numaları 21 adet daha öğrenci bileti çıktı. Sahte otobüs bileti kullanma suçlamasıyla adliyeye verilen A.Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede garson olarak çalıştığını belirten Nazilli doğumlu 34 yaşındaki F.Ö. adlı kadın, iş arkadaşı olan ve daha önce aralarında husumet bulunan Cizre doğumlu 37 yaşındaki H.İ. adlı kadının, kendisine hakaret ettiğini öne sürerek polise başvurdu. H.İ. ise suçlamaları kabul etmedi.

• Halep Caddesi’ndeki bir işyerinde görülen 18 yaşından küçük kıza fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla 155 Polis İmdat’a gelen ihbarın ardından giden polis ekipleri, söz konusu işyerine giderek 16 yaşındaki A.B. adlı kızla birlikte, yanında bulunan 25 yaşındaki R.B. ve 42 yaşındaki V.Ö. adlı şahısları buldu. Polise ifade veren A.B., yaklaşık 1 ay önce evinden kaçtığını, tanımadığı kişilerle para karşılığı araç içerisinde ilişkiye girdiğini, 5 gün süresince kendisine S. ve D.K. adlı şahısların da fuhuş yaptırdığını, daha sonra bu kişilerin adresini bilmediği evlerinden kaçarak, daha önce kendisini erkeklere satan R.B.’nin yanına gittiğini, bu şahısla ve pazarladığı 7-8 kişiyle ilişkiye girdiğini, R.B.’nin kendisini birkaç kez teslim ettiği V.adlı şahısla da ilişki kurduğunu, son olarak R.B.’nin kendisine aldığı pantolonun paçasını katlatmak için terziye gittiklerinde polisin geldiğini, kendisine fuhuş yaptıran D.K. ve 18 yaşındaki S.K. adlı kadından da şikayetçi olduğunu söyledi. İşyeri sahibinin fuhuşla ilgisinin olmadığı belirtilirken, polis “Reşit Olmayan Mağdureye Para Karşılığı Fuhuş Yaptırma ve Fuhuşa Aracılık” suçlamasıyla R.B. ve V.Ö. adlı şahısları adliyeye verdi. Bu şahıslar tutuklanırken, A.B.’nin ifadesinde kendisini daha önce pazarladıklarını söylediği kişilerden 24 yaşındaki D.K.’nin bir süre önce karıştığı bir olay nedeniyle cezaevinde olduğu, S.K. adlı kadının ise arandığı bildirildi.

• Çöşnük Mahallesi Çevreyolu civarında 23.50 sıralarında meydana gelen olayda 31 yaşındaki B.S. adlı şahıs tabancayla vuruldu. Yapılan araştırmada, B.S. ile 33 yaşındaki N.S.’nin bir lokantada birlikte alkol aldıkları, aralarında kavga çıktığı, N.T.’nin tabancayla 4 el ateş ederek şahsın yaralanmasına yolaçtığı belirtildi. Polis olaydan sonra N.T.’nin yanı sıra olaya karıştığı gerekçesiyle 28 yaşındaki A.A. adlı şahsı da yakaladı ve bu iki şahıs adliyece tutuklandılar.

• Polise başvuran Y.S. adlı şahıs, Uçbağlar Mahallesi Lale 2. Sokakta bilitlemeden bıraktığı kayıtsız ve plakasız Bisan marka moped motosikletinin gece yarısından sonra çalındığını bildirdi. Araştırmaya başlandı.

• Çevreyolu Sancaktar Mezarlığı karşısında V.A. yönetimindeki otoyla giderken, yolun karşısına geçmek isteyen 64 yaşındaki M.D.D.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Sinema Caddesi üzerinde otonun çarpması sonucu yaralandığı gerekçesiyle 10 yaşındaki S.Ç. babası tarafından hastaneye kaldırıldı. S.Ç.’nin babası T.Ç., polise verdiği ifadede 07.15 sıralarında kardeşi ile birlikte okula gitmek için evden çıkan oğluna bir otonun çarparak kaçtığını öğrenince hastaneye getirdiğini, şikayetçi olduğunu belirtirken, daha sonra ifadesi alınan oto sürücüsü M.T., oto ile giderken karşıdan karşıya geçmekte olan iki öğrenciden birinin kendisini görerek durduğunu, başını öne eğmiş olarak yürüyen diğer öğrencinin ise aracın sol tarafına çarptığını, iki öğrencinin kaza yerinden ayrılmasıyla kendisinin de kaza yerinden ayrıldığını anlattı. Soruşturma sürüyor.

• Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi’nde M.O. yönetimindeki otoyla giderken, aniden yola çıkan 7 yaşlarındaki P.B. adlı kız çocuğuna çarptığını, çocuğu kazadan sonra hastaneye götürdüğünü belirtirken, çocuğun babası M.B. sürücüden şikayetçi oldu.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde Y.K. yönetimindeki tüp dağıtım motosikletine, bir aracın çarpması sonucu sürücü yaralandı. Y.K., kendisine çarpan aracın plakasını ve rengini göremediğini, şikayetçi de olmadığını söyledi.

• Afet Evleri mevkiindeki bir sitede bulunan işyerinde 70 metre kablonun 17 yaşındaki E.U. ve 23 yaşındaki E.D. tarafından yakıldığı bildirilirken, yakalanan şahıslardan E.U. yaşının küçük olması nedeniyle polis merkezinden salındı ve diğeri “Kablo Hırsızlığı” suçlamasıyla gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Yüksekten düşme sonucu ağır yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen ve ilk müdahalenin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne sevkedilen 7 yaşındaki M.A.Y.’nin tedavisi sürerken, olayla ilgili ayrıntılı bir bilgi alınamadığı bildirildi.

• Taştepe Mahallesi’ndeki bir evde saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 28 yaşındaki N.T. adlı bayan, yaklaşık 1 yıl önce telefonla tanıştığı 53 yaşındaki A.H. adlı şahsın telefonla izin istedikten sonra eve geldiğini, kendisi ile sohbet ederken, erkek kardeşi 27 yaşındaki O.T.’nin eve gelmesi üzerine, A.H.’nin odaya saklandığını, kardeşinin üzerini değiştirmek üzere odaya gittiğinde, bu kişiyle karşılaştığını, tartışma sonucu arkadaşını ve kendisini dövdüğünü, ardından A.H.’nin pencereden atlayarak kaçtığını anlatırken, ifadesi alınan kardeşlerden S.T., evlerine giren A.H.’den şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

• Polise başvuran V.K., işi gereği tanıştığı R.A.’nın İskender Mahallesi’nde görüşmek için telefonunu istediğini, ancak geri vermediğini öne sürdü. Yakalanan R.A.’nın alkollü olması nedeniyle ifadesinin alınamadığı bildirildi.

• Mimar Sinan Caddesi’nde devriye görevi yapan polis ekibi 02.30 sıralarında N.U.’ya ait 44 AE 904 plakalı otonun kapısının açık olduğunu belirledi. Yapılan incelemede araçtan herhangi birşey çalınmadığı belirlendi.

• 02.00 sıralarında Hacıabdi Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde otolardan hırsızlık yapan şahıslar bulunduğu yolunda yapılan ihbar sonucu giden polis ekipleri 26 yaşındaki H.Ç.C., 19 yaşındaki M.G., 18 yaşındaki Ü.M. ile 16 yaşındaki H.Y. adlı şahısları yakaladı. Bu şahısların yakalandığı civardaki otoların altında 4 adet oto teybi ile 1 oto teyp başlığı bulunurken, yapılan araştırmada bu teyplerden birinin İ.E.’ye ait olduğu saptandı. Çalıntı teyplerden birinin de Şifa Mahallesi İnönü Caddesi’nde C.D.’ye ait araçtan çalındığı belirlendi. 4 zanlı gönderildikleri adliyece tutuklandılar.

• Hacıabdi Mahallesi Zapçıoğlu Caddesi’nde Yusuf Kısacık’a ait aracın kapısının 02.30 sıralarında açık olduğunu polis farketti. Yapılan incelemede otonun teybinin çalındığı saptandı.

• Hacıabdi Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde kapısının açık olduğu görülen M.B.’ye ait araçtan teybinin çalındığı belirlendi.

• Beydağı Mahallesi’ndeki TOKİ Şantiyesi’nde çalışan 28 yaşlarındaki A.Ö. adlı şahıs, iş kazası sonucu yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Hacıabdi Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde meydana gelen kavgayla ilgili olarak polisten verilen bilgide H.D. ile B.A. arasında, yaklaşık 10 gün önce ters bakışma nedeniyle tartışma çıktığı, olay günü B.A.’nın okulda bu kişiyi U. adlı şahısla görmesi sonucu tekrar kavga ettikleri, B.A.’nın ekmek bıçağı ile B.D. adlı şahsı sırtından bıçaklayıp, otosunun camlarını tekme atarak kırdığı belirtildi. Olayda 34 yaşındaki yaralı B.D. müşteki olarak yeralırken, 21 yaşındaki M.D. , 17 yaşındaki H.D. ve 23 yaşındaki B.A. polis tarafından yakalanırken, 23 yaşındaki A.A., 21 yaşındaki A.A., 24 yaşındaki E.C. ve açık kimliği belirlenemeyen U. adlı şahsın arandığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 51 yaşındaki A.S.G., İnönü Caddesi’nde, müteahhit olarak bildiği 59 yaşındaki Ş.K.’nın yaptığı inşaatta kalıp ustası olarak çalıştığı sırada 8 Mart günü ayağının kayması sonucu 4 metreden zemine düşerek yaralandığını, gittiği hastanede inşaattan düştüğünü söylemediğini, bir gün sonra ağrılarının olduğunu söyleyince, inşaat sahibinin kendisini özel hastaneye götürüp tedavi ettirdiklerini, ancak ağrıları geçmediği için daha sonra hastaneye giderek ameliyat olduğunu öne sürdü ve inşaat sahiplerinden şikayetçi oldu. Ş.K. ifadesinde, oğlu 34 yaşındaki K.K.’nın inşaatta hissesi olduğu için işçilerin başında durduğunu, müteahhit olmadığını belirtirken, hem Ş.K., hem de K.K., şikayetçi A.S.G.’yi tanımadıklarını söylediler. Soruşturma sürüyor.

• Çukurdere Mahallesi Divanefendi Sokakta Y.Ö.’ye ait inşaatın girişindeki 180 metre uzunluğundaki kablonun çalındığı bildirildi.

• Zapçıoğlu Caddesi’ndeki markete alışveriş için giren 40 yaşındaki N.T.’nin, marketin ön tarafına bıraktığı bisikleti çalındı.

• B.S.’nin, Şifa Mahallesi İnönü Caddesi’nde kapısını kilitleyerek park ettiği babasına ait otonun kapılarını açan hırsızların, teybini çaldıkları bildirildi.

• İnönü Caddesi’nde S.U. yönetimindeki otonun, 16.50 sıralarında, Polisevi’ni geçtikten sonra istasyon istikametine doğru 100 metre mesafede, önce A.T.B. yönetimindeki belediye otobüsüne, sonra da elektrik direğine çarptığı, kendisinin de yaralandığı bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Adıyaman Caddesi’nde birlikte alkol aldıktan sonra birbirlerini dövdükleri belirtilen L.Y. ve O.F.S. adlı şahsı polis ayırdı. Şahıslar birbirlerinden şikayetçi olmadılar.

• 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi’nde ihbar üzerine ele geçirilen kuru sıkı tabancanın, öğretmenler tuvaletindeki çöp kovasında bulunduğu ve 16 yaşındaki M.T.Y. adlı öğrenciye ait olduğu belirlenirken, öğrenci hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

• Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde, R.K. adlı şahıs, kız kardeşini telefonla rahatsız ettiği gerekçesiyle A.M. adlı şahsı sopayla dövdüğü öğrenildi.

• Polise başvuran A.Y., başkanlığına vekaleten baktığı Orduzu Belediyesi’ne ait Çarşıbaşı Mahallesi Değirmenboyu Kanalı’nın 76 yaşındaki N.B. tarafından kırılarak zarar verildiğini şikayet ederken, N.B. suçlamayı kabul etmedi ve kanalın kendiliğinden kırıldığını öne sürdü.

• Savcılığa başvuran 40 yaşındaki N.T. adlı şahıs, 10 aylık evli olduğunu, eşinin babasının evinde kaldığını, eşini almak üzere Uçbağlar Mahallesi’nde kaldığı eve gittiğinde, V.K., M.K., S.K., G.A., H.A. ve A.K. tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürdü. 2’si bayan olan zanlılar suçlamayı kabul etmediler.

• Zafer Mahallesi 1. Sokakta 1 yaşlarındaki E.F.E. adlı çocuk, ayağının sehpaya takılması ve televizyonun üzerine düşmesi sonucu yaralandı.

• Orduzu Leylekpınarı Mevkii Taşnıpar Caddesi’ndeki telefon direğine kablo onarmaya çıkan Telekom görevlisi E.K., direğin kırılması sonucu düşerek yaralandı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Başharık Mahallesi’nde M.U. adlı şahıs, akrabası Y.E.’nin evinin dış duvarının tamiri sırasında sıva artıklarını temizlerken, beton sıva parçasının ayağına düşmesi sonucu yaralandı.

• Savcılığa başvuran H.L. adlı şahıs, Cirikpınar Mahallesi’nde 1 yıl önce kiraladığı dükkandan, İ.Ç.’nin kendisini tehditle çıkarmak istediğini, dükkanın asıl sahibinin bu şahıs olmadığını öne sürerken, yakalanan İ.Ç. suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 63 yaşındaki A.S.K., öz kızı A.B.’nin 2005 yılı Kasım ayında iki çocuğuyla birlikte kaybolduğunu, o tarihlerde damadı olan 46 yaşındaki A.B.’nin polise başvurduğunu, ancak geçen zamana rağmen kızından haber çıkmadığını, olaydan dolayı damadı A.B.’den şüphelendiğini söylerken, ifadesi alınan damat, eşinin nerde olduğunu bilmediğini, ancak kayınpederinin bildiğini iddia etti ve serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Çevreyolu’ndaki bir iş merkezinin elektronik eşya reyonunda hırsızlık olduğu yolundaki ihbar üzerine giden polis, güvenlik kamerasını inceledi. 1.60- 1.65 boylarındaki bir şahsın 2 disk çalar, 1 oto cd çalar, 1 mp3 flaş disk, 1 dijital fotoğraf makinesi ile 3 adet dijital video kamera çaldığı görüntülerden anlaşılırken, 09.20 sıralarında meydana gelen şahsın kimliğinin belirlenebilmesi ve yakalanması için çalışmalara başlandı.

• Turgut Temelli Caddesi devamındaki bir evde, E.G. adlı şahsın, ailevi nedenlerle tartıştığı 22 yaşındaki Ö.G. adlı kız kardeşini dövmesi üzerine, kızın sinirlenerek banyo ve salon camlarını kırdığı, bu sırada iki elinden yaralandığı belirlendi.

• Mimar Sinan Caddesi’ndeki işyerine alişverişe gelen F.U. ile H.A. arasında çıkan tartışmada, şahıslar birbirlerini dövdüler.

• Hacıabdi Mahallesi 4. Sokakta park halinde olan A.H.D.’ye ait 44 KP 383 plakalı aracın ön plakasının çalındığı bildirildi.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde A.K.’ye ait işyerine gece yarısından sonra arka tarafındaki aydınlatma penceresinden giren hırsızlar 1 dizüstü bilgisayar ile çantasını, cep telefonu, 10 pantolan, 20 tişört, 10 sivtşört, 10 gömlek ile 10 YTL para çaldılar.

• Yeşilyurt yolu Meyvecilik Araştırma Enstitüsü önünde M.T. yönetimindeki 44 M 0169 plakalı minibüsten inmekte olan 12 yaşındaki F.S.G. adlı çocuk, düşerek ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Şeker İlköğretim Okulu önündeki trafik ışıklarında Ş.P. yönetimindeki 44 KR 757 plakalı oto ile S.P. yönetimindeki 44 ES 398 plakalı oto çarpıştılar. S.P. ayağından yaralandı.

• Alkollü olarak Şifa Mahallesindeki evine gelen 44 yaşındaki B.H.G. adlı şahsın, annesi P.G.’ye hakaretlerde bulunduğu ve dövdüğü öne sürülürken, yakalanan şahıs suçlamayı kabul etmedi, ancak alkollü olduğu doktor raporuyla belirlendi.

• Çavuşoğlu Mahallesi Kilise önünde, üzerinde “1 Mayıs” yazılı yelekler giyerek gazete ve bildiri dağıtan 19 yaşındaki M.N.P. ve 24 yaşındaki M.A. adlı şahıslar ile 23 yaşındaki H.Z. adlı bayanın, yaptıklarının yasa dışı olduğu gerekçesiyle kendilerine müdahale eden polislere mukavemette bulundukları, bunun üzerine zor kullanılarak etkisiz hale getirildikleri, ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Doğanşehir Hükümet Binasına üzerini kontrol ettirmeden girmek isteyen 28 yaşındaki F.O. adlı bayanın, burada görevli polis memuru 30 yaşındaki A.Ç. ile bayan polis memurları 29 yaşındaki G.A., 25 yaşındaki Y.A. ve 27 yaşındaki E.S.’ye hakarette bulunup, karşı koyduğu, zor kullanılarak etkisiz hale getirildiği ve polis merkezinde ifadesi alındıktan sonra, serbest bırakıldığı belirtildi.

• Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesinde alkollü olarak evine giden Y.S. adlı şahsın, babası İ.S.’yi dövünce, kardeşi İ.S.’nin olaya müdahale ettiği, ayılması için Y.S.’yi banyoya götürdüğü, ancak şahsın banyo kapı camını yumruklayarak elinden yaralandığı bildirildi.

• Pütürge ilçesinin Kökpınar Köyünde, 16 yaşındaki M.K.’nın, 75 yaşlarındaki babası M.K.’ya ait ruhsatsız tabancayı da yanına alarak hayvanları otlatmak amacıyla Binebure mevkiine gittiği, burada silahın belinden düşüp ateş alması sonucu sol bacağından yaralandığı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

• Akçadağ ilçesi Kozluca Köyünde, 16 yaşındaki T.D. adlı kızın, aynı köyden 16 yaşındaki Ş.A. tarafından evlenme amacıyla kaçırıldığı, gençlerin kayıp olduğu bildirildi.

• Kale ilçesi Kozluk Köyünde 60 yaşındaki E.K.’ye ait deponun çatısının, bilinmeyen bir nedenle 45 yaşındaki K.K. adlı şahıs tarafından kazma ile yıkıldığı, şahsın yakalandığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız