SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Başharık Mahallesi’nde 16 yaşındaki Serkan K., yönetimindeki bisikletle sabah saatlerinde işe giderken Yaşar D. yönetimindeki 44 KD 950 plakalı kamyonun çarpması sonucu yaralandı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran H.B.M. adlı şahıs, 2 Mayıs günü saat 14.30 sıralarında işyerinde iken Fırat Mahallesi 13. Sokakta kızının kaçırılmaya çalışıldığını duyduğunu ve bunun üzerine evine giderek, eşinden ve komşularından, 8 yaşındaki kızının kapının önünde oturduğu sırada 19-20 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir şahsın gelerek çocuğu kucaklayıp bodrum katına doğru götürdüğünün ve çevreden görenlerin bağırmasıyla bırakıp kaçtığını öğrendiğini anlattı. Polis, babanın şikayeti üzerine olayla ilgili araştırmaya başladı. Şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Orduzu Göztepe Mahallesinde Ömer K. yönetimindeki 44 KT 734 plakalı oto ile giderken karşıdan karşıya geçmekte olan 4 yaşındaki Akif A. adlı çocuğa çarptı ve yaralanmasına neden oldu.

• Polise başvuran Sedat A.adlı şahıs, Tohma K.. dinlenme tesislerinde iken, kendisini Mehmet Ali olarak tanıtan bir şahsın yanına gelerek, demir polis armasını gösterip hemen kapattığını, elinde telsiz bulunan bu şahsın “Araban güzelmiş. Seninle Gaziantep’ten fıstık getirip satarız” dediğini, bu teklifi kabul ettiğini, bu amaçla polis olduğunu sandığı şahsa 140 YTL para verdiğini, bu kişinin “Sen Akbank’a git sıra al. Ben geliyorum” diyerek ayrılıp, geri dönmediğini ve kendisini dolandırdığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi’ye ait olan otomobil acentasında çalıştığı öğrenilen Feyzullah Ö. Adlı şahıs, polise başvurarak, şirkete ait 15.600 YTL parayı bankadan tahsil ettikten sonra cebine koyduğunu ve yürüyerek Hastane Caddesi Müjde Hastanesi civarına geldiğinde, cebini kontrol ettiğini ve paranın olmadığını farkettiğini, parayı düşürmüş ya da çaldırmış olabileceğini bildirdi. Şirketin genel müdürü Enes Perçin’in, olayla ilgili şikayetinin olmadığını belirtirken, polis araştırmayı sürdürüyor.

• Ferhadiye Mahallesi Tekmezar civarındaki olayla ilgili ifadesi alınan İ.Ş. adlı şahıs, damadı olan A.R.U.’nun, kızı ile boşanma davalarının olduğunu, olay günü yanına gelip “Ayıp ettiniz, benden tazminat istediniz. Bunu sizin yanınıza bırakmam” diye tehditte bulunup hakaret ettiğini öne sürerken, 31 yaşındaki A.R.U. suçlamayı kabul etmedi.

• Turgut Temelli Caddesi’nde Mehmet Özbey’e ait iletişim mağazasından öğle saatlerinde dizüstü bilgisayar çalındığı bildirildi.

• Battalgazi Mahallesinde 4 yaşlarındaki Hakan T. adlı çocuk merdivenlerden düşerek yaralandı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Beydağı Mahallesi’nde 22 yaşındaki Ayten B., sandalyede otururken dengesini kaybederek düştü ve yaralandı.

• Beydağı Mahallesi’nde 3 yaşlarındaki Ayşe Nur A., yüksekten düşerek yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

• B.Hüseyin Bey Mahallesi Turfanda Sokaktaki bir çay bahçesinde polis tarafından yapılan arama sırasında Erdal I. adlı şahısta, 1 adet bulundurma ruhsatlı tabanca ile 13 mermi ele geçirildi.

• Turgut Temelli Caddesi’nde trafik yüzünden çıkan olayla ilgili ifadesi alınan 28 yaşındaki Züleyha P., arkadaşı ile karşıdan karşıya geçmek isterken minibüs sürücüsünün aracı üzerlerine sürdüğünü, kendisinin arkadaşını kolundan çekerek kurtarabildiğini, sürücü Hüseyin Ö.’ye “Ne yapıyorsun” dediğini, bu şahsın da parmağını sallayıp, “ağza alınmayacak” küfürler ettiğini ve “Gel arabaya görüşelim” dediğini öne sürdü. Yakalanan ve ifadesi alınan sürücü daha sonra serbest bırakıldı.

• Fırat Mahallesi İndere Jandarma önünde aralarında husumet bulunan Abdulvahap ve oğlu Celalettin T. ile Temur ve oğlu Gökhan P. ile Cebrail Ç. adlı şahısların kavga edip birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Yıldıztepe Mahallesi’nde, kardeşler arasında çıkan kavga sonucu 26 yaşındaki Nihat Y.’nin, 42 yaşındaki ağabeyi Mehmet Y.’yi bıçakla yaraladığı bildirildi.

• Polise başvuran 37 yaşındaki Ş.T. adlı kadın, yaklaşık 4 ay önce boşanma davası açtığı eşi H.T.’nin, Aytaçpaşa Caddesi’nde kendisini tehdit ettiğini öne sürerken, zanlı suçlamayı kabul etmedi.

• Fuzuli Caddesi Şemsi Belli Apartmanı’nda oturan Ali Tosun’un evine gece yarısından sonra kapısını zorla açarak giren hırsızlar 1 altın kaplama saat, 1 oto anahtarı, 500 ABD doları ile 200 YTL para ile adres kartlarını çaldılar.

• Hasan Varol Mahallesinde oturan 32 yaşındaki M.G. adlı kadın, aileve nedenlerle tartıştığı eşi Ö.G.’nin kendisini dövdüğünü bildirdi. Adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• İstiklal Mahallesi İmamoğlu Sokakta Selahattin Doğan’a ait eve giriş kapısını açarak giren hırsızlar 1 adet cep telfonu ile 1 adet kol saati çaldılar.

• Ferhadiye Mahallesi Beydağı Sokakta Bedriye, Hacı ve Zeynep Türkmen’in birlikte kaldıkları eve giren hırsızlar 3 bayan çantası, 3 nüfus cüzdanı, 1 adet ev anahtarı, 105 YTL para, 1 cep telefonu, 1 öğrenci ve 1 yurt kimliği ile banka kredi kartını çaldılar.

• Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesinde Yeliz Bilgili’nin, apartmanlarının bodrum katına bıraktığı çeyiz eşyalarından bir bölümünün çalındığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde oturan M.T. adlı şahıs, alkollü ve moralinin bozuk olması yüzünden daha önce kullandığı sakinleştirici haplardan birkaç tane içince zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

• Fırat Mahallesi 1. Sokakta Mehmet Tat’a ait eve salon kapısı anahtar kilidini kırarak giren şahısların, herhangi birşey çalmadıkları belirlendi.

• 100. Yıl İlköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ramazan A.’nın, okulda sınıf arkadaşları ile şakalaşırken düştüğü ve burnunu sıraya çarparak yaralandığı bildirildi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan Mustafa G. adlı vatandaş, savcılığa başvurarak, bitişik komşusu olan Hasan S.’nin, yola bağladığı köpekten okula giden çocukların korktuğunu, köpeği buradan almasını söylediği komşusunun bunu kabul etmediğini belirtirken, ifadesi alınan Hasan S., evinin ıssız yerde olması nedeniyle köpek beslediğini, köpeğinin de kimseye zarar vermediğini iddia etti.

• Çarmuzu Mahallesi’nde oturan Nursel Yılmaz, polise başvurarak 17 yaşındaki oğlu Yusuf Yılmaz’ın okula gitmek için ayrıldığı eve dönmediğini belirterek, bulunmasını istedi.

• Yeni Sanayi Sitesi’ndeki Hacı Hasan Kovuk Eğitim Merkezi’nde öğretmen olan Mehmet K., İstiklal Marşı töreni sırasında lakayt davranan ve öğrenci olmayan Burak D. ve Selçuk K. adlı şahısları uyardığı sırada, çıkan kavgada dövüldüğünü öne sürerken, iki şahıs okula bir arkadaşlarını almaya gittiklerini, diğer suçlamaları kabul etmediklerini öne sürdüler ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

• Yüksekten düşme nedeniyle 02.30 sırlarında Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 22 yaşındaki Yalçın K. adlı şahıs tedavi altına alındı.

• Şehitfevzi Mahallesi 1. Sokakta 20 yaşlarındaki Mehmet Azak adlı şahıs, kesici aletle yaralanmış olarak hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesinde oturan 34 yaşındaki G.T. adlı kadın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde 19 yaşındaki Ahmet K., bacağından bıçakla yaralandı. Yaralı halasının oğlu Ramazan K. ile şakalaşırken yaralandığını söyledi.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki Ç.G. adlı kızın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı, olayı farkeden amcası tarafından hastaneye kaldırıldığı bildirilirken, Ç.G., başı ağrıdığı için birkaç hap içtiğini söyledi.

• Özalper Mahallesi’nde 2 yaşlarındaki Abdulkadir A., yüksekten düşerek yaralandı ve ailesi tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran B.A., lisede öğrenim gören kızı D.A.’nın, 17 yaşındaki Y.C. adlı şahıs tarafından sürekli rahatsız edildiğinin kızı tarafından kendisine iletildiğini, ayrıca Y.C.’nin, kendi arabasının üzerine tehdit ve hakaret dolu mektuplar bıraktığını öne sürdü. Yakalanan şahıs, adliyeye verildi ve ifadesinin ardından salıverildi.

• Kemal Özalper İlköğretim Okulu önündeki olayla ilgili olarak ifadesi alınan 13 yaşındaki E.Ö.D.adlı kız öğrenci, uzun süredir kendisini takip eden 16 yaşındaki Ö.K. adlı şahsın, okuduğu okulun önüne geldiğini, okul müdürünün yardımı ile şahsı yakaladıklarını ve şikayetçi olduğunu söylerken, polise adını Atakan Gür olarak söyleyen Ö.K. hakkında, “Taciz”in yanı sıra “Kimliği Hakkında Yalan Beyanda Bulunma” suçlamasıyla da işlem yapıldı.

• Aslanbey Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki H.Y., ailevi nedenle tartıştığı 45 yaşındaki eşi F.Y.’nin kendisini dövdüğünü öne sürerken, koca suçlamayı kabul etmedi.

• Hamidiye Mahallesi’nde 3 yaşlarındaki Zeynep İlayda C. Adlı çocuk merdivenlerden düşerek yaralandı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Hacıabdi Mahallesi Kemal Özalper İlköğretim Okulu önünde Gülüşah K. yönetimindeki 44 KC 455 plakalı oto ile giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 55 yaşındaki Emiş İn’e çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Zapçıoğlu Caddesinde Mustafa Bağlı’ya ait kepak salonuna sürgülü pencere camını açarak giren hırsızlar 3 kilo et ile 20 YTL bozuk para çaldılar.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki Cenk K., yatak odasındaki ranzaya başını çarparak yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

• Beydağı Devlet Hastanesi kavşağında 22.00 sıralarında bir minibüsün içerisinde meydana gelen olayla ilgili polisin ifadesini aldığı Mustafa G.adlı şahıs, MAŞTi karşısında minibüse bindiğini, askeri lojmanlar kavşağında da Orhanh ve Mehmet adlı şahısların bindiklerini, Orhan’ın kendisine küfredip kafa attığını, ön koltukta oturan Turan adlı kişinin ayırmaya çalıştığı esnada Orhan isimli şahsın Turan’a küfredin yumrukladığını, Orhan’ın daha sonra belinden çıkardığı silah ile “Seni öldürürüm” diyerek silahı Turan’a doğrulttuğunu, Orhan ve Mehmet adlı şahısların kaçmaya başladıklarını, Turan’ın Orhan’ı yakaladığını, bu sırada polislerin geldiğini anlattı. Polis Mustafa G. ve Turan B.adlı şahısların şikayetçi olduğu olayla ilgili olarak Orhan T. ve Mehmet A.adlı şahıslar hakkında da yasal işlem yaptı.

• Mimar Sinan Caddesinde oturan 80 yaşındaki Bahattin Erdem, 04.00 sıralarında düşerek yaralandı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Turgut Özal Mahallesinde Abdurrahman A.’ya ait evde çıkan yangına itfaiye müdahale etti. Yangının nedeni belirlenemedi.

• Hacıabdi Mahallesinde oturan 69 yaşındaki Rıza Aksoy, zehirlenmiş olarak hastaneye getirildi ve tedavi altına alındı. Aksoy ifadesinde, dalgınlık yüzünden su yerine tiner içtiğini söyledi.

• Şifa Mahallesinde Sami Arkadaş’a ait markete kapısını sert bir cisimle kırarak giren şahısların, herhangi birşey çalmadıkları belirtildi.

• Karakavak Mahallesi’nde Yılmaz, Yusuf ve Abdurrahman A. ile Hasan ve Enver G. ve Mehmet Zeki K. arasında, Yılmaz A.’nın evinin banyo penceresine zarar verilmesi yüzünden kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi Hacıevliya Caddesi’nde 37 yaşındaki Cumali B.adlı şahsın evinde uyuşturucu olduğu yolundaki ihbar üzerine baskın yapan polis 720 gram esrar ile 244 gram hint keneviri tohumu ele geçirildi. Adliyeye verilen zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

• Arapgir ilçesi Köseoğlu Mahallesinde Muammer Güler’e ait fırına, pencere camını kırarak giren hırsızlar oto teybi ile minibüse ait anahtarı çaldılar.

• Darende’deki özel ilköğretim okulunda öğrenci olan 9 yaşındaki B.U. adlı kız çocuğu ile aynı sınıfta okuyan A.A.adlı öğrencinin, tartışma sonucu birbirlerini dövdükleri, hastaneye kaldırılan B.U.’nun burnunda çatlak bulunduğu belirtildi.

• Darende Hacıderviş Mahallesinde Hüseyin Uğurluay yönetimindeki 01 UT 333 plakalı oto ile giderken Hamit Kayış yönetimindeki motosiklete çarptı ve motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Kale ilçesi Kömürhan Köprüsü Malatya yakasında durdurulan 21 AP 573 plakalı otoda yapılan aramada, aracın arka kısmındaki koltuk kılıfı içerisinde 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve Recep Ö. adlı şahıs gözaltına alındı.

• Pütürge Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Lojmanında 5 yaşındaki Turgut Y. adlı çocuk ranzadan düşerek yaralandı ve babası Nevzat Y. tarafından Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Yeşilyurt Gazi İlköğretim Okulu’nun bahçe merdivenlerinden inerken ayağının takılması sonucu düşerek başını çarpan 16 yaşındaki Fırat A., yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Organize Sanayi Bölgesi Malatya İplik’te çalışan 30 yaşındaki H.Ö., pamuk balya teline basınca sağ ayağından yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Akçadağ Sahilköy’de alacak verecek yüzünden 60 yaşındaki H.T. ile 33 yaşındaki İ.E.’nin birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Hekimhan ilçesi Güzelyurt beldesinde, B.K. adlı şahsın, kız kardeşinin evlenmek için kazmasından annesi H.K.’yı sorumlu tutması yüzünden aralarında tartışma çıktığı, annesi H.K., teyzesi E.K. ve yeğenleri F.D. ile A.D.’yi tartakladığı öne sürüldü.

• Hanımınçifliği Kasabası’ndaki kavga sırasında R.G. adlı şahsın, 7.65 çaplı tabancasıyla 41 yaşındaki A.H.’nin ayağına birkaç el ateş ettiği ve sağ dizinden vurarak yaraladığı, daha sonra kaçtığı bildirildi. Yaralı Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Hanımınçiftliği Kasabasında, 61 yaşındaki A.T.’nin, bahçesine çöp attığı gerekçesiyle 47 yaşındaki komşusu N.P.’yi dövdüğü bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Çavuşlu Köyünde, 8 yaşındaki Kürşat S.’nin bisikleti ile oynarken, Arif T.’ye ait evin önündeki foseptik çukuruna düşerek ağır yaralandığı ve TÖTM’ye kaldırıldığı öğrenildi.

• Jandarma tarafından Yazıhan ilçesi Kuruçay Deresi içerisinde serpme ile balık avlayan H.E., S.P., H.İ.S. ve R.Y. adlı şahısların 2 adet serpme ağı, 1 adet 10 metrelik germe ağı ile 14 canlı balıkla yakalandıkları, haklarında Su Ürünleri Kanununa Muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

• Arapgir ilçesi Boğazlı Köyü Sargızı mevkiinde yasak olmasına rağmen avlanan şahıslar olduğuna ilişkin bilgi üzerine giden jandarma P.D.l adlı şahısta 1 canlı kınalı kekli, H.B.S.’de 1 canlı kınalı keklik, A.Ü.’de 2 canlı kınalı keklik ve yine M.B.’de 2 adet canlı kınalı keklik ele geçirdi. Bu şahıslar hakkında “Kara Avcılık Kanununa Muhalefet”ten yasal işlem yapıldı.

• Merkez Gülümuşağı Köyünden Fındık Mezrasına doğru gitmekte olan Veysi Dönmez yönetimindeki 44 KE 546 plakalı ambulans, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada hasar meydana geldi.

• Malatya’dan Kayseri yönüne gitmekte olan Bahattin Karadağ yönetimindeki 56 AD 125 plakalı oto Akçadağ Tataruşağı Köyü Kırıkköprü mevkiindeki virajı alamayarak şarampola uçtu. Kazada hasar meydana geldiği belirtildi.

• Mehmet Avcı yönetimindeki 44 ER 954 plakalı oto ile Malatya yönüne gelirken, il merkezine 26 km. mesafedeki tali yola dönerken aynı yönde gelen Selahattin Aydınoğlu yönetimindeki 65 DK 076 plakalı araca yandan çarpıp hasara neden oldu.

• Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan Mehmet Türk yönetimindeki 44 FY 034 plakalı oto, Yeşilyurt Gözene köyü civarında virajı alamayarak devrildi. Kazada Mehmet Türk ve Birol Kaya yaralandılar.

• Akçadağ ilçesi Demirciler Köyü merkezinden Yukarı Mahalle’ye gitmekte olan 69 yaşındaki Hamit Dalkaya yönetimindeki 44 DC 112 plakalı traktör, virajı alamayarak şarampola uçtu. Kazada traktörün altında kalan sürücü yaşamını yitirdi.

• Doğanyol ilçesi Burç Köyünde oturan 20 yaşındaki M.A. ile 27 yaşındaki M.S.’nin 6 Nisan tarihinde doğan kız çocuklarının hastalandığı ve 26 Nisan’da öldüğü, ailenin çocuklarını izin almadan defnetmesi nedeniyle, anne baba hakkında yasal işlem yapıldığı, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Sürgü Kasabası’nda bulunan İnönü Üniversitesi’ne bağlı Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu’nun üretme çiftliği bahçesinde, Asil Türk yönetimindeki 34 BF 4871 plakalı oto ile geri manevra yaparken, balık havuzlarına su götüren kanala aracın sağ ön tarafının düştüğü ve hasar meydana geldiği belirtildi.

• İnönü Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme 3. sınıf öğrencisi olduğu ve kız öğrenci yurdunda kaldığı belirtilen 26 yaşındaki A.Y.’nin, rahatsızlığı nedeniyle sürekli kullandığı iki ayrı ilacı aynı anda içmesi sonucu zehirlenip, TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Malatya- Elazığ yolu TÖTM önünde Suat Kamışlı yönetimindeki 44 KT 131 plakalı araçla il merkezine gelirken, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaza meydana geldi ve araç hasar gördü.

• Malatya-Elazığ yolu TÖTM önü köprü altı mevkiinde Handan Ölmez yönetimindeki 44 DR 079 plakalı araçla Malatya yönüne gelirken, yol çalışması ve yolun kaygan olması yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybedip, köprü altındaki sağ bariyerlere çarptı. Bu kaza da maddi hasarla sonuçlandı.

• Malatya-Kayseri yolu 43. kilometrede Mehmet Aydoğmuş yönetimindeki 44 AF 420 plakalı araç ile giderken şerit ihlali yüzünden karşı yönden gelen Nevzat Doğan yönetimindeki 44 KR 578 plakalı araçla çarpıştı. Kazada araçlar hasar görürken Nevzat Doğan hafif yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız