SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Doğanşehir İlçesi Kırıkköprü mevkiinde 3 Mayıs Çarşamba günü kendine ait tarlada işçilerin çalışmalarını kontrol eden Enver Erbaş, öğle saatlerinde sağnak olarak yağmur başlayınca tarla içinde bulunan söğüt ağacının altına girdi. Burada yağmurun dinmesini bekleyen Enver Erbaş (32), ağaca yıldırım düşmesi sonucu öldü.

• Polise başvuran 43 yaşındaki Z.K. adlı kadın, tedavi için gittiği Malatya Devlet Hastanesi’nde odada bulunan kanepe üzerinde bıraktığı cep telefonunun çalındığını bildirdi. 19.40 sıralarındaki olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Göztepe Mahallesi’nde Y.Ç. yönetimindeki traktör ile M.G. yönetimindeki motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hafif yaralandı.

• Başharık Mahallesi 9. sokakta 00.10 sıralarında delici aletle vurularak yaralanmış olan 19 yaşındaki C.T. adlı şahıs, arkadaşları tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

• Orduzu’da oturan 29 yaşındaki N.U. adlı kadının fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı öne sürülürken, N.U. başının ağrıması nedeniyle adını hatırlayamadığı haplardan aldığını ve rahatsızlandığını söyledi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde M.K.’ya ait işyerine gece asma kilitleri kırarak giren hırsızlar 25 adet bayan takım elbise, 20 adet bayan pardesü, 20 adet erkek kot mont, 35 adet erkek takım elbise ile 50 YTL para çaldılar.

• Turgut Temelli Caddesi’nde 02.30 sıralarında H.A. yönetimindeki 38 TK 238 plakalı oto ile M.T. yönetimindeki 44 KT 235 plakalı otolar çarpıştılar. Kazada araçlarda bulunan M.T, Ş.T., O.Ş., E.O ve K.H. adlı şahıslar yaralandılar. Yaralılardan O.Ş.’nin durumunun ağır olduğu bildirildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde oturan 41 yaşındaki K.H. adlı kadın, 05.00 sıralarında polisi arayarak bir şahıs tarafından dövüldüğünü bildirdi. K.H. ifadesinde, evine gelen 25 yaşındaki H.Y. adlı şahıstan gitmesini istediğini, şahsın gitmeyip kendisini dövdüğünü ve tehditte bulunduğunu öne sürerken, yakalanan zanlı suçlamayı kabul etmedi. Bu arada yapılan arşiv araştırmasında, H.Y.’nin hırsızlık suçundan verilmiş 1 yıl hapis cezasının yanı sıra yine hakkındaki bir başka mahkeme kararı nedeniyle polis tarafından arandığı saptandı.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 13 yaşlarındaki Y.A., dikkatsizlik sonucu yaralandı ve ailesi tarafından kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’de tedavi edildi.

• Çevreyolu Çöşnük kavşağında O.S. yönetimindeki 44 EP 150 plakalı oto ile giderken, F.K. yönetimindeki motosiklete çarptı ve F.K. yaralanarak TÖTM’ye kaldırıldı.

• B.Hüseyinbey Mahallesi Turfanda Sokakta M.K.
yönetimindeki 44 FP 861 plakalı oto ile giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 72 yaşındaki M.Y.’ye çarptı ve yaralanmasına yol açtı.

• Uçbağlar Mahallesi Sebze Hali civarında, 37 yaşındaki S.Y. adlı şahıs, öğle saatlerinde dövülerek yaralandı. S.Y. duvar dibinde otururken, tanımadığı 5-6 kişinin kendisini dövdüklerini ve sonra kaçtıklarını, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

• Polise başvuran M.T., Yenihamam Mahallesi’ndeki manavda alışveriş yaparken, burada çalışan İ.K. adlı şahsın çürük sebzeleri poşete koyduğunu ve müdahale edince de kendisini dövdüğünü öne sürerken, yakalanan zanlı suçlamayı kabul etmedi.

• Cevherizade Mahallesi Ufuk Sokakta A.E. yönetimindeki minibüs ile giderken, yolda yürümekte olan 28 yaşlarındaki S.Ö. adlı kadının sol ayağının üzerinden geçti ve yaralanmasına yol açtı.

• Saray Mahallesi Sinema Caddesi’nde çıkan kavgada 44 yaşındaki G.D. adlı şahsın, 28 yaşındaki E.O.’yı bıçakla sol el ve sağ kolundan yaraladığı bildirildi. 18.25 sıralarındaki olayla ilgili yakalanan G.D.’nin alkollü olduğu saptandı.

• Tandoğan Mahallesi 2. Sokakta park halinde olan M.A.G.’ye ait 44 KU 661 plakalı aracın sol ön camını kıran hırsız ya da hırsızların, araç sahibine ait çantayı çaldıkları bildirildi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 11 yaşlarındaki C.G. adlı çocuk, dikkatsizlik sonucu yaralandı ve babası N.G. tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu arada, 8 yaşlarındaki Ü.Y. adlı çocuğun da dikkatsizlik sonucu yaralandığı bildirildi.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde N.A.’ya ait işyerine gece havalandırma korkuluk demirini keserek giren hırsızlar 50 adet fren balatası, 30 adet debriyaj balatası, 40 adet yağ pompası, 50 adet üst kapak supabı, 10 takım enjektör çaldılar.

• Polise başvuran Y.B. adlı şahıs, 12 yaşındaki oğlu N.A.’nın, Çevreyolu üzerindeki okulda öğrenci olduğunu, oğlunun okul müdür yardımcısı olan 51 yaşındaki N.Ş. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, N.Ş. polisteki ifadesinde, yaramazlık yaptığı için N.A.’yı uyardığını, ancak dövmediğini söyledi.

• Kubilay Lisesi öğrencisi olduğu bildirilen 17 yaşındaki M.K. adlı genç kız, okulda dikkatsizlik sonucu yaralandı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Salköprü Mahallesi Okul Sokakta H.Ö.Ö. yönetimindeki motosiklet ile giderken, aniden çıkan çocuğa çarpmamak için fren yapınca motosiklet devrildi ve sürücü yaralandı. Hastaneye kaldırılan motosiklet sürücüsünün alkollü olduğu saptandı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki aile kavgası ile ilgili ifadesi alınan 32 yaşındaki M.T. adlı kadın, 10 yıl önce M.K. ile evli olan ablası N.K.’nın üzerine kuma gittiğini, bunu kabullenemeyen 25 yaşlarındaki yeğeni R.K.’nın kendisini sürekli dövdüğünü, durumu M.K.’ya bildirmesi sonucu, buna sinirlenen R.K.’nın mutfak camına yumruk attığını ve yaralandığını anlattı. Durumu ağır olan R.K. TÖTM’ye kaldırıldı.

• Köy ve İlçe Garajı’nda çıkar tartışmada K.B.’nin, E.Ö.G. tarafından dövülerek yaralandığı belirtilirken, yakalanan E.Ö.G., elini sallarken K.B.’nin burnuna geldiğini ve kanadığını, kimseyi dövmediğini öne sürdü.

• Polise başvuran 55 yaşındaki M.S. adlı kadın, kendi adına kayıtlı otonun Hasanbey Caddesi’nden çalındığını, H.T. ve M.A. adlı şahıslardan şüphelendiğini öne sürerken, yakalanan şahıslardan HN.T., aracı kendisinin senet karşılığı sattığını, parasını alamadığı için anlaşarak satmak üzere geri aldığını, kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

• Sıtmapınarı araç alt geçidinde G.A. yönetimindeki oto ile F.B. yönetimindeki oto dikkatsizlik sonucu çarpıştılar. Kazada F.B. yaralandı.

• Polise başvuran 33 yaşındaki H.A. adlı kadın, 14 yaşındaki kızı B.A.’nın işe gitmek üzere öğle saatlerinde evden ayrıldığını ve aradan geçen 4 gün içerisinde geri dönmediğini, kızının hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan V.M., 22.45 sıralarında yakınları tarafından Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak getirildi. V.M.’nin dikkatsizlik sonucu yaralandığı öne sürüldü.

• Polise başvuran 58 yaşındaki C.O., Belediye otobüsünde giderken Şeker Stadı civarında cep telefonunun çalındığını fark ettiğini bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Ataköy Mahallesi’nde, tartışma sonucu birbirlerine hakaret ettikleri öne sürülen B.Ö., A.Ö., H.K. ve N.Ç. adlı şahıslar yakalanırken, A.Ö., olay sırasında H.K. adlı şahsın elinde silah bulunduğunu öne sürdü. Polis, yaptığı araştırmada H.K. adına kayıtlı ruhsatlı tabanca olduğunu belirlerken , soruşturma devam ediyor.

• Yeşilyurt ilçesi Mullakasım Mahallesi Taftacık mevkiinde 52 yaşındaki Ş.D. adlı şahsa ait bahçede 23.00 sıralarında çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü.

• Sabah saatlerinde polise başvuran 42 yaşındaki M.K., gece Mehmet Buyruk Caddesi’nde park ettiği otosunun arka bagaj kapağını açan hırsızların, içinde 500 Euro, 250 YTL, şirket yetki belgesi, TSO kimliği, 2 banka kartı ile diğer evrakların bulunduğu el çantasını çaldıklarını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Tandoğan Mahallesi’ndeki bir inşaatta çalışan 22 yaşındaki A.Y., basamağı olmayan merdivenden inerken, dengesini kaybederek düştü ve yaralandı.

• Sabaha kanşı 03.10 sıralarında Cezmi Kartay caddesi civarında silahla ateş edildiği ihbarı üzerine giden polis, çevrede yaptığı aramada 5 adet kuru sıkı tabanca kovanı buldu. Bu sırada bağırarak çevreyi rahatsız ettikleri görülen iki şahıstan N.Y.’nin üzerinden 1 kurusıkı tabanca ile 1 bıçak bulunduğu, ayrıca Y.E. adlı şahsın da yakalandığı bildirildi. Alkollü oldukları belirlenen iki şahsın, ifadelerinin alınmasının ardından, savcının talimatıyla Kabahatler Kanununagöre haklarında 54’er YTL idari para cezası uygulanıp salıverildikleri belirtildi.

• Beydağı Kanalboyu mevkiinde oturan 28 yaşlarındaki F.O. adlı kadın, ilaçtan zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı. F.O., 7 yıldır kullandığı bir ilacı içtikten sonra rahatsızlandığını söyledi. Bu arada, Mehmet Buyruk Caddesi’nde oturan 20 yaşlarındaki B.A. adlı bayan da 03.10 sıralarında, ilaç zehirlenmesi sonucu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. B.A., rahatsızlığı dolayısıyla içtiği ağrı kesici haptan zehirlenmiş olabileceğini söyledi.

• Ferhadiye Mahallesi Hamikoğlu Sokağı’nda M.S.A. adlı şahsa ait işyerinin kapı kilidini kırarak giren hırsızların 3.667 adet çeşitli markalarda çorabı çaldıkları bildirildi.

• Şehirgösteren mevkiindeki bir alışveriş merkezinin sorumlusu olan E.O., polise başvurarak, beyaz eşya reyonunda, oto teyplerinin bulunduğu yerde eksiklik fark ettiğini, kamera kayıtlarında 3 adet oto teybinin çalınmış olduğunu saptadıklarını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde, 32 yaşlarındaki M.T. adlı kadının, bileğini keserek intihara kalkıştığı, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Almanya doğumlu olduğu belirtilen M.T. adlı kadın, psikolojik sorunlarından dolayı bunalıma girerek bileğini kestiğini, uyuyup kaldığını, hastanede uyandığını söyledi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 4 yaşlarındaki İ.T. adlı kız çocuğu, ilaç zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Çocuğun annesi, kızının yaramaz olduğunu, son anda hap yuttuğunu fark ettiğini bildirdi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 3 yaşlarındaki Y.S. adlı kız çocuğu, yanlışlıkla ortada bırakılan ilaçtan içince zehirlendi ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Şifa Mahallesi İnönü Caddesi’nde oturan 19 yaşlarındaki N.B. adlı genç kız, 23.00 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İfadesi alınan genç kız, bazı sorunları nedeniyle 20 kadar hap içtiğini, babası tarafından hastaneye kaldırıldığını söyledi.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki E.K. adlı kadın, Sümer Polis Merkezi’ne başvurarak, evde bulunduğu sırada kendisini arayan bir bayanın, bankadan aradığını ve ev hanımlarına kredi kartı çıkartacaklarını söyleyip, kendisine ait kimlik bilgilerini sorduğunu, kendisinin de bu bilgileri doğru olarak verdiğini, daha sonra bu bilgilerin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabileceğini düşündüğünü belirterek şikayetçi olduğunu söyledi. Polis, E.K.’yi arayarak, hakkındaki kimlik bilgilerini öğrenen kadını belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çevreyolu Köy Garajı civarında Ü.B. yönetimindeki oto ile garaja girerken, Çevreyolu’ndan aniden tali yola giren M.K. yönetimindeki aracçla çarpıştı. Kaza sırasında Ü.B. yönetimindeki otonun devrildiği ve araçta bulunan 42 yaşındaki V.N.’nin yaralandığı bildirildi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde Y.K.’ya ait inşaattan 1 adet hitli denilen beton kırıcı, 5 kalorifer kolektörü, 140 adet radyatör vanası ile 500 adet mobil vana çalındı.

• Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde oturan 16 yaşlarındaki B.T. adlı genç kız, ilaç zehirlenmesi nedeniyle ailesi tarafından TÖTM’ye kaldırıldı.

• Karakavak’taki MAŞTİ Terminal camlarını kırdıkları gerekçesiyle T.O. ve A.F.P. adlı şahıslar şikayet üzerine polis tarafından yakalandılar.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde M.S. adlı şahsa ait eve giren hırsızın, evin çocuğuna ait renkli gözlüğü çaldığı öne sürüldü. Soruşturma sürüyor.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi’nde, 1 yaşlarındaki Z.B. adlı kız çocuğu beşikten düşerek ağır yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Kuluncak ilçesi Kızılhisar Köyünde 40 yaşlarındaki H.Y. adlı şahıs, ilçe merkezine gelmek üzere minibüse binerken, kafasını aracın tavanına vurarak yaralandığı bildirildi.

• 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Özçakıroğlu Helva Fabrikası’nda çalışan 33 yaşındaki Ö.K.’nin lokum kesme bölümünde, makinenin bıçağıyla sol elinden yaralandığı ve Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği bildirildi.

• Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Beldesi’nde “su yönünü çevirme” yüzünden çıkan kavgada Şerif B.adlı şahsın, akrabası Hasan B.’yi dövdüğü bildirildi.

• Merkez Üzümlü Köyü’nde hayvan otlatan B.T. ve Y.B.’nin kavga ettikleri, B.T.’nin diğer şahsı dövdüğü ve kuru sıkı tabanca ile tehdit ettiği belirtilirken, Y.B. şahsın jandarmaya teslim ettiği silahın kendisini tehdit ettiği silah olmadığını öne sürmesi üzerine, B.T.’nin evinde arama yapıldığı, ancak herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.

• Hekimhan Kurşunlu Kasabası Gelengeç Kasabası’nda L.. adlı akaryakıt istasyonunun 2 pompasının lisans olmadığı için geçen yıl Temmuz ayında mühürlendiği, son olarak jandarma tarafından yapılan denetimde pompalardan 1’inin mühürünün koparıldığı, 1’inin de kaybolduğu belirlendi. İşletme sahibi 58 yaşındaki B.L. ile işçisi 29 yaşındaki A.L. hakkında yasal işlem yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız