SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Battalgazi Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’ndeki olayda 27 yaşındaki M.A. ve 26 yaşındaki O.A. adlı iki kardeş bıçakla yaralandılar. Yaralılardan durumu ağır olan M.A. Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ye sevkedilirken, polise ifade veren O.A., para yüzünden çıkan tartışma sonucu ağabeyleri olan H.A.’nın kendisini dövdüğünü, M.A.’yı da bıçakla kalça ve belinden bıçakla yaralandığını, ağabeyinin elinden bıçağı almak isterken kendisinin de elinden yaralandığını söyledi. Polis, iki kardeşini yaralayan H.A.’yı yakalamaya çalışıyor.

• 03.50 sıralarında polisi arayan 34 yaşındaki A.A. adlı kadın, istirahat için gittiği Dabakhane Mahallesi’ndeki pansiyonun görevlisi 34 yaşındaki E.K.’nin, telefon yüzünden çıkan tartışma sonucu kendisini tokatladığını öne sürerken, yakalanan E.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran İ.D. adlı şahıs, Halep Caddesindeki E.C.’ye ait işyerinden cep telefonu satın aldığını, bir ay önce telefonun çalındı olduğunun ortaya çıktığını, telefonu satan kişiden şikayetçi olduğunu söylerken, E.C. suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 29 yaşındaki O.T. adlı şahıs, 8 Mart tarihinde kardeşi İ.T.’ye ait nüfus cüzdanının yanı sıra kendi adına olan Asya Finans, Finansbank ve HSBC’ye ait kredi kartlarının bulunduğu cüzdanı kaybettiğini, olay günü ilgili bankaları arayıp kartları iptal ettirdiğini, ancak bir ay sonra kredi kartı borcu nedeniyle maaşına el konulduğunu, bankalardan hesap esktresi alarak incelendiğinde, kimliği belirsiz bir şahsın kredi kartlarıyla A.T., M.T., Y.D., M.M.A., S.T. ve F.E.B.’ye ait işyerlerinden alışveriş yaptığını öğrendiğini bildirdi. Polis, açık kimliği belirlenemeyen E.Ş. adlı şahsı “Başkasına ait Kredi Kartını Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık” suçlamasıyla ararken, alışverişlerin 8 Mart günü 14.30 ile 16.30 saatleri arasında yapıldığını belirledi.

• Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmen olan 43 yaşındaki H.Y., okulda döküm bölümünde görev yaptığını, ders bitimi öğrencileri dışarı çıkarttığını, öğrencilerden 16 yaşındaki M.M.’nin çıkmadığını, çıkmasını söylediğinde “Sen çık, ben sonra çıkarım” diyerek üzerine saldırdığını ve kendisini dövdüğünü polise anlattı. Yakalanan M.M., adliyece serbest bırakıldı.

• Turgut Temelli Caddesinde 27 yaşındaki A.T. adlı şahıs, 11.00 sıralarında yürümekte iken, karşıdan gelen bir kişinin sebepsiz yere kendisine yumruk attığını, yere düştükten sonra da tanımadığı birkaç kişinin tekmelerle kendisini dövdüklerini bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Ferhadiye Mahallesi Ferhadiye Sokakta T.R. yönetimindeki 34 VS 9174 plakalı oto ile giderken, 11 yaşlarındaki A.M. adlı çocuğa çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 79 yaşındaki Z.T., polise başvurarak, 3 yıl önce eşinin vefat ettiğini, kendisine ve oğullarına birer ev bıraktığını, oğlu A.T.’nin kendisine bırakılan evi zorla almak istediğini ve tehdit ettiğini, şu anda korktuğu için kızının yanında kaldığını, oğlunun kendisine miras kalan evi boşaltmadığını, oğlu hakkında yasal işlem yapılmasını istediğini bildirdi. Polis, A.T.’yi arıyor.

• Çarmuzu Mahallesi’nde M.T. yönetimindeki motosiklet ile giderken S.D. yönetimindeki 44 AD 483 plakalı traktöre çarpması sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve alkollü olduğu belirtilen M.T. ifadesinde, yokuş aşağı inerken frenin tutmadığını, gaz pedalının takılı kalması yüzünden traktörün arka tekerine çarptığını söyledi.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesinde oturan 32 yaşındaki D.A. adlı şahıs, alkollü olarak baş ağrısını geçirmek için ağrı kesici haptan 2-3 adet alınca zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

• Kubilay Lisesi arkasında çıkan kavgada 17 yaşındaki A.Ö.’nün, C.B. adlı şahıs tarafından bıçakla sol baldırından yaralandığı, C.B.’nin olaydan sonra kaçtığı bildirildi.

• Yeşiltepe Yolu Hizmet Grupları sitesinde M.Ş.V.’ye ait işyerinden 75 metre uzunluğunda bakır kablo çalındığı bildirildi.

• Elinden yaralı olarak TCDD’den hastaneye getirilen 20 yaşındaki O.T., ayağının kayması sonucu düştüğünü ve düşerken yerde bulunan metal parçasının eline battığını söyledi.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesinde oturan 23 yaşındaki A.A.Y. adlı kadın, 01.00 sıralarında polise başvurarak, ailevi nedenle tartıştığı eşi Ö.Y.’nin kendisini dövdüğünü öne sürdü. Ö.Y. polisçe aranıyor.

• Paşaköşkü Mahallesinde oturan 78 yaşındaki M.Y., savcılığa başvurarak, S.D. adlı kadına ait evi kiraladığını ve parasını da peşin olarak verdiğini, sonradan kalorifer yanmaması nedeniyle evden çıktığını, ancak parasını alamadığını öne sürerken, ifadesi alınan 34 yaşındaki S.D. aldığı parayı 5 aylık kira ve yakıt parasına saydığını, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

• Abdulgaffar Mahallesi Hasanbey Caddesinde oturan M.A. adlı şahıs, alacak verecek meselesi yüzünden M.Y. adlı şahsın kendisine telefonla hakaret ettiğini ve tehditte bulunduğunu öne sürerken, M.Y. suçlamayı kabul etmedi ve bu nedenle kendisinin şikayetçi olduğunu söyledi.

• Savcılığa başvuran İ.H., Cemal Gürsel Mahallesindeki evlerinde N.Ö.’ye ait güneş enerjisinden akan suların, evinin tavanında iz yaptığını öne sürerek şikayetçi olurken, N.Ö., zarar kendisinden kaynaklandıysa karşılayacağını belirtti.

• Çukurdere Mahallesinde F.A.’ya ait inşaata giren hırsızların, “ortadoğu” olarak tanımlanan inşaat asansörünü çaldıkları bildirildi.

• Yeşilyurt Caddesinde oturan 20 yaşındaki D.G. adlı genç kızın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve TÖTM’ye kaldırıldığı öğrenildi.

• Paşaköşkü Caddesinde oturan 35 yaşındaki F.A., düşme sonucu yaralanarak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

• Arapgir ilçesi Mehmet Akif Mahallesinde H.A.’ya ait işyerine hırsızlık amacıyla girdiği belirtilen 12 yaşındaki V.Ş.’nin, 00.30 sıralarında polis tarafından suçüstü yakalandığı bildirildi. Yakalanan çocuğun Belediye Pasajında da T.D.’ye ait işyerine camını kırarak girip tedavülde olmayan 2.5 milyon lira parayı çaldığı belirtilirken, V.Ş.’nin ifadesinde, mezarlıkta bekleyen ve adlarını C. Ve H. olarak bildiği iki şahsın, kendisine zorla hırsızlık yaptırdıklarını öne sürerken, polis bu iki kişiyi yakalayamadı.

• Zafer Mahallesi Badıllı Camii Sokakta 46 yaşlarındaki A.T., düşerek yaralandı. 02.00’deki olaydan sonra Devlet Hastanesi’ne giderek tedavisini yaptıran ve hafif alkollü olduğu saptanan A.T., yürürken dengesini kaybederek düştüğünü söyledi.

• Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi’nde M.C.A.’ya ait eve 14.00- 14.20 saatleri arasında, giriş kapı kilidi kırılarak girildi, ancak herhangi birşey çalınmadı.

• Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesi’ndeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü lojmanlarında, 43 yaşındaki İnci Kaya’ya ait eve saat 10.15 sıralarında giriş kapısını zorlayarak giren hırsız ya da hırsızların 4 altın yüzük, 1 çift altın küpe, 11 adet taşlı gümüş yüzük çaldıkları bildirildi. Olay yerinde parmak ve avuç izi bulunduğu, polisin araştırmayı sürdürdüğü bildirildi.

• Saray Mahallesi Sinema Caddesindeki bir evin önündeki demir korkuluklara çıkıp tekrar inmek isteyen 6 yaşındaki N.S., koltun altından yaralandı ve hastanede tedavi edildi.

• Orduzu’daki trafo önünde H.D. yönetimindeki çapa motoru ile giderken, motorun devrilmesi sonucu yaralandı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Turgut Temelli Caddesi’nde, 30 yaşındaki M.G.’nin dövüldüğü bildirildi. M.G. ifadesinde, aralarında husumet bulunan K.K. adlı şahsın, bıçak ile kendisini tehdit ettiğini, daha sonra dövdüğünü öne sürdü. Polis K.K.’yi arıyor.

• Çöşnük Mahallesi 6. Sokakta C.D.’ye ait eve giren hırsızlar, 100 YTL para çaldılar. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Çevreyolu Üniversite durakları civarında sürücüsü ve plakası saptanamayan motosiklet, saat 21.30 sıralarında 18 yaşlarındaki İ.Ö.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Beydağı Kanalboyu mevkiindeki olayla ilgili olarak 24 yaşındaki M.S.Y., polise başvurdu ve 22.30 sıralarında önünü kesen M. Adlı şahsın bıçakla kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Polis M.’yi arıyor.

• Beylerbaşı Mahallesi’nde 27 yaşındaki Z.K. adlı kadının çamaşır suyu içme sonucu zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı, durumunun ağır olması yüzünden ifadesinin alınamaması nedeniyle olayın nasıl meydana geldiğinin anlaşılamadığı belirtildi.

• Yeni Sanayi Sitesi 3. Caddede A.G.’ye ait orman ürünleri satış yerine camını kırarak giren hırsızlar 1 sunta kesme makinesi, 1 dekobaj makinesi, 1 matkap, çantasıyla birlikte hilti makinesi, mobilya işlerinde kullanılan kırlangıç makinesi ile 15 kutu vida çaldılar.

• Kiltepe Mahallesinde oturan 21 yaşındaki N.Ö. adlı bayan, intihara teşebbüs gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. N.Ö. ifadesinde rahatsızlığı dolayısıyla ağrı kesici içtiğini, daha sonra iki ay önce vefat eden annesi aklına geldiği için bunalıma girip 7 hap daha içtiğini ve akrabaları tarafından hastaneye kaldırıldığını anlattı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesinde evinin çatı oluklarını değiştirmekte olan R.K. adlı şahıs, ayağının kayması sonucu 3 metre yüksekten bahçe duvarı demir korkuluklarının üzerine düşerek yaralandı.

• Savcılığa başvuran O.C. adlı şahıs, kendisine 1.000 YTL borcu olan B.Ü.’nün parayı geri vermemek amacıyla, Taştepe Mahallesi’nde iken tanımadığı şahısları yanına göndererek kendisini tehdit ettirdiğini öne sürdü.. B.Ü. suçlamayı kabul etmedi.

• Salköprü Mahallesi Turgut Temelli Caddesi 45 no.lu apartmanın 5. katındaki 10 no’lu dairenin önüne saat 15.00 sıralarında yeni doğmuş bir kız bebek bırakıldığı bildirildi. Apartman sakinlerinin haberdar etmesi üzerine polis terkedilen bebeği Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’ne teslim ederken, bebeği kimin terkettiğini belirlemek üzere araştırmalara başladı.

• Polise başvuran V.İ. adlı şahıs, 16 yaşındaki kızı D.İ.’nin Melekbaba Mahallesi’ndeki evlerinden 10 Mayıs günü 14.00 sıralarında ayrıldığını ve geri dönmediğini belirterek, bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesinde 22.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan O.K. adlı şahıs, ev sahibi olan V.D.’nin alkollü olarak evine zorla girdiğini ve evden çıkmaları için kendilerini tehdit ettiğini öne sürdü. V.D. bıçakla yakalandı.

• Yavuz Selim Mahallesi TOKİ Evleri’nde oturan 20 yaşındaki P.K. adlı bayan, polise başvurarak cep telefonuyla M.D. ve M.G. adlı şahıslar tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. M.D. yakalandı, diğeri kendiliğinden polise teslim oldu.

• Hacıabdi Mahallesi Yeşilyurt Caddesinde A.K.’ye ait eve 14.30- 17.30 saatleri arasında giren hırsızlar 6 altın yüzük, 2 altın künye ve 1 küpe çaldılar.

• Hacıabdi Mahallesinde oturan H.V.E., 01.00 sıralarında yanına gelen M.K. ve M.Y. adlı şahısların, bilmediği bir nedenle kendisini dövüp küfrettiklerini öne sürdü. Polis iki şahsı arıyor.

• Aşağıbağlar Mahallesi İsmetpaşa Caddesinde 3 yaşlarındaki Z.D.Y. adlı kız çocuğu, oyun oynarken merdivenden düşerek yaralandı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde N.A.’ya ait fırına gece giren hırsızlar, 77.5 YTL parayı çaldılar. Polis araştırmaya başladı.

• Tecde Mahallesi Kanalüstü 8. Sokakta oturan 75 yaşlarındaki A.N. adlı şahıs, ilginç bir şekilde dolandırıldı. Polise ifade veren A.N., saat 16.00 sıralarında evinin balkonunda otururken, evinin önünden geçen ve sırtında bohça bulunan bir bayanın kendisine yaklaşıp, “Sana su kaynatayım da yıkan” demesi üzerine, içeriye girdiklerini, üzerinde bulunan elbiselerini çıkarttığı sırada, kadının yeleğin cebinde bulunan 700 YTL parayı alarak kaçtığını anlattı. Polis, “Dolandırıcılık Suretiyle Hırsızlık” suçunu işleyen kadının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Turgut Özal Mahallesi 12. Sokakta, 33 yaşındaki Y.T. adlı şahıs, at arabasına binerken ayağının takılması sonucu düşerek yaralandı.

• Ataköy Mahallesi Hasanbey Caddesi Malatya Lisesi önünde A.Y. yönetimindeki 44 KE 552 plakalı araçla giderken, aniden yola çıkan 16 yaşındaki M.G.’ye çarptı. 21.15 sıralarındaki kazada yaralanan M.G. hastaneye kaldırıldı.

• Arapgir İlçesi M.Akif Mahallesinde M.U. adlı şahsın, taş atarak 17 yaşındaki R.K.’nin yaralanmasına yolaçtığı bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi Malkuyu Sokağında 4 yaşlarındaki O.K. adlı çocuk, ortada bırakılan haplardan yutunca zehirlendi ve TÖTM’de tedavi altına alındı.

• Arguvan ilçesi Bahçeli Köyü Levente Boğazı mevkiinde hayvan otlatmakta olan M.M. ve B.M. ile G.E., V.E. ve H.G. arasında, otlatma yüzünden çıkan kavgada şahıslar birbirlerini dövdü.

• Darende ilçesi Ayvalı Kasabası Yeni Mahallede oturan 26 yaşındaki A.K. ile 18 yaşındaki Z.C., bahçelerindeki ilaçlı kayısıdan yiyince zehirlendiler ve ilçe devlet hastanesine kaldırıldılar.

• Kuluncak ilçesinde yapılan aramalar sırasında durdurulan Ş.M. yönetimindeki 38 PP 099 plakalı otoda, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ile 18 fişek bulundu. Adliyeye verilen şahıs serbest bırakıldı.

• Elbistan’dan Malatya yönüne gelmekte olan Hilmi Yasun Timur yönetimindeki 34 VZ 2021 plakalı oto, Akçadağ Darıca köyü yol ayrımı mevkiinde aşırı hız yüzünden yoldan çıkarak taşlara çarptı. Oto hasar gördü.

• Erhaç’tan Malatya yönüne gelmekte olan Resul Tümen yönetimindeki 44 EC 222 plakalı otomobil, havaalanı kavşağındaki ışıklarda duramayarak Ali Seydi Akın yönetimindeki 44 KA 814 plakalı otoya arkadan çarptı ve hasara yolaçtı.

• Arapgir- Malatya yolunun 20. kilometresinde Yakup Karadağ yönetimindeki 44 FR 693 plakalı oto, aşırı hız yüzünden mıcırlı yolda kaza yaptı. Hasar gördü.

• Malatya- Çelikhan karayolu Doğanşehir Kurucaova Köllük mezrası yakınında Celal Karakış yönetimindeki 34 ZZ 2909 plakalı araçla giderken, aynı yönde giden Kamber Şen yönetimindeki 02 FR 427 plakalı traktöre arkadan çarptı. Kazada Mehmet, Muharrem ve Hüseyin Buran ile Celal Karakış yaralandılar.

• Malatya- Elazığ karayolunda Hüseyin Noyan yönetimindeki 01 UD 127 plakalı kamyonet ile Malatya yönüne gelirken, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampola yuvarlandı ve araç hasar gördü.

• Kuluncak ilçe merkezinde F.K. adlı şahsın çantasında 117 adet faturasız, değişik marka yabancı menşeili kol saati bulunduğu, saatlere el konulduğu, şahıs hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Pütürge ilçe merkezinde oturan İ.Y.’ye ait arazide, esrar hammaddesi olan hint keneviri ekildiği bilgisi üzerine jandarma ve polisin ortak araştırmasında, şahsın tarlasında 18 kök hint keneviri bulundu ve imha edildi. Tarla sahibi İ.Y.’nin İstanbul’da olması nedeniyle yakalanamadığı, araştırmaya başlandığı öğrenildi.

• Alıcı hüviyetindeki jandarma görevlilerine Hekimhan-Arguvan karayolu üzerindeki buluşma noktasında 1 adet 7.65 çaplı tabancayı satmaya çalışan Y.G., S.L.G. ve E.K. jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Bu şahıslardan S.L.G.’nin evinde ayrıca biri toplu olmak üzere 2 adet 9 mm. çaplı tabancanın daha bulunduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Darende ilçesi Ayvalı Kasabası Belediye Lojmanları inşaatında işçi olarak çalışan 24 yaşındaki Y.S., ayağının tahtaya takılması sonucu 3 metreden beton zemine düşerek yaralandı.

• Battalgazi ilçesi Çolakoğlu Köyü Kum Ocağı mevkii kıyısından Karakaya Baraj gölünde yasak olmasına rağmen balık avlayan V.K., M.K. ve A.B. adlı gençler, ağ olarak kullandıkları 1.5 metrelik tül perde, 2 olta ve 3 çuvalın yanı sıra, yakaladıkları 45 adet gümüş balığıyla yakalandılar.

• Malatya-Elazığ yolu Hacıhaliloğlu Köyü mevkiinde 72 yaşındaki Mehmet Akbay yönetimindeki otomobiliyle Malatya yönüne gelirken, tansiyonunun düşmesi üzerine direksiyon hakimiyetini kaybetti ve araç kaza yaptı. Haifi yaralanan Mehmet Akbay, TÖTM’de tedavi altına alındı.

• Malatya’dan Ankara yönüne gitmekte olan Abdullah Kaya yönetimindeki araçla TEDAŞ önünde U dönüşü yapmak isteyince arkadan gelen Salih Karacan yönetimindeki araç çarptı. Kazada Efe Atakan Karacan ve Mümine Öz yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız