SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Sabaha karşı 04.00 sıralarında İzzetiye Mahallesi’nde bazı şahısların, bir taksiye koli yükledikleri, durumlarının şüpheli olduğu yolunda yapılan ihbar üzerine giden polis ekibi, S.D. ve A.Ç.’yi yakaladı. H.M.K. adlı şahıs ise söz konusu araçla Cengiz Topel Caddesi’nde yakalandı. E.A.’ya ait işyerinden çalındığı belirlenen el çantası, 1 koli muz, 50 adet 100 gramlık, 23 adet 500 gramlık çay, 6 adet lokma takımı, 7 paket çocuk bezi ile içerisinde 16 YTL bulunan para cekmecesi de ele geçirildi. Adliyeye verilen 3 şahıs tutuklanırken, polis Y.E. adlı firariyi arıyor.

• Cevherizade Mahallesi’ndeki bir bakkal dükkanına babasının olmadığı zamanlarda bakan 15 yaşındaki A.S.’nin, arkadaşları olan aynı yaşlardaki M.A. ve S.A.’yi zaman zaman yiyecek verdiği, daha sonra bu şahısların durumu babasına söylemelerinden korkup, taleplerini sürdürmesi üzerine durumdan polisin haberdar edildiği belirtildi. Polis M.A. ve S.A. hakkında, “Korku Vererek Menfaat Sağlama İddiası” ile işlem yaptı ve gönderildiği adliyece şahıslar serbest bırakıldı.

• Tandoğan Mahallesi’nde, A.C.’ye ait eve gece yarısından sonra mutfak balkon kapısından giren hırsızların 1 adet Sarsılmaz marka tabanca, 2 şarjör, silah ruhsatı ve kimlikler, cüzdan ile 40 YTL para çaldıkları bildirildi.

• Beydağı Mahallesi’nde A.K. yönetimindeki oto ile giderken, 9 yaşındaki M.S.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Savcılığa başvuran H.Ö., 29 Mart’ta kaybettiği kredi kartını aynı gün bankayı arayıp iptal ettirdiğini, daha sonra gelen hesap ekstresinde, kartının Akpınar’da N.S.’ye ait işyerinde alışveriş yapılmak suretiyle kullanıldığını gördüğünü belirterek şikayetçi oldu. Polis, kartı kullanan şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 72 yaşındaki K.Ö. adlı kadın polise başvurarak, öz oğlu M.Ö.’nün oturdukları evi satmasını ve parasını kendisine vermesini söylemesi üzerine tartıştıklarını, oğlunun kendisini ölümle tehdit ettiğini ve dövdüğünü öne sürdü. Yakalanan M.Ö., ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

• Turgut Temelli Caddesi’nde çıkan kavga sırasında B.K. ve H.K. adlı gençleri dövüp kaçtığı gerekçesiyle aranan 18 yaşlarındaki V.K., olaydan bir gün sonra polise teslim oldu.

• Atatürk Caddesi İstanbul Pasajı’nda, 16 yaşındaki M.K., 18 yaşındaki T.T.’yi bıçakla sol kalçasından yaraladı. Olayın şakalaşma sırasında meydana geldiği öne sürüldü.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde işyeri bulunan H.G. adlı şahıs, işyerine gelen 12 yaşlarındaki Y.P. adlı kız çocuğunun, 100 YTL para vererek 3 dürüm istediğini, kendisinin de para üstü olarak 95.5 YTL ödediğini, çocuğun dürümleri beğenmediğini söyleyerek para üstü ile birlikte dürümü iade ettiğini, parayı saydığında 30 YTL’nin eksik olduğunu farkedip, peşinden koşarak yakaladığını bildirdi ve çocuğu polise teslim etti. Kayseri-Kocasinan nüfusuna kayıtlı olan ve aynı nüfusa kayıtlı, “bohçacı” ya da “çingene” olarak adlandırılan kadınların Malatya’da zaman zaman çeşitli hırsızlık olaylarına karıştığı bilinirken, Y.P.’nin de böyle bir grupla Malatya’ya geldiği öne sürülüyor. “Tırnakçılık Yoluyla Hırsızlık İddiası” suçlamasıyla Y.P. hakkında işlem yapılıyor.

• Şifa Mahallesi’nde oturan 60 yaşındaki Ş.T. adlı şahıs, polise başvurarak, oğlu V.T.’nin kendisine ait evden, kolundan tutup dışarı attığını, sakat olduğunu ve gidecek yerinin bulunmadığını öne sürdü. V.T. ise babasının suçlamalarına kabul etmedi.

• Paşaköşkü 9. Sokakta sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu 2 yaşlarındaki S.K.’nın yaralandığı bildirildi.

• İnönü Caddesi Şıkşık Mahallesi’nde Ö.H.’ye ait bisiklet, bırakıldığı yerden çalındı. Polis araştırmaya başladı.

• Zapçıoğlu Caddesinde Y.A. yönetimindeki motosikletle giderken, panikleyerek düştü ve yaralandı. Yaralı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Özalper Mahallesi’nde gece yarısından sonra 00.40 sıralarında silahla adeş edildiği ihbarı üzerine giden polis ekipi, olay yerinde 8 adet 9 mm çaplı boş kovan buldu. Silahla ateş eden kişi ya da kişilerin belirlenmesine çalışılıyor.

• Polise başvuran M.G.Ş. adlı şahıs, 77 yaşındaki N.Ç. adlı kadına ait olan Saray Mahallesi’ndeki evi kiraladığını, kira yüzünden tartışma çıktığını, taşınmak için eşyalarını kamyona yüklerken, kamyona sığmayan koltuk takımı, televizyon sehpası, fırınlı ocak ile elbise askılıklarını daha sonra almak üzere boşalttığı evde bıraktığını, iki gün sonra almaya gittiğinde, ev sahibinin bu eşyaları “hayır olsun” diye başkalarına verdiğini söylediğini öne sürerek, şikayetçi oldu. Ev sahibi ise suçlamayı kabul etmedi. Soruşturma sürüyor.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 5 yaşlarındaki T.K. adlı çocuğun, kapı önünde örümcek adı verilen yürüme koltuğuyla dolaşırken düşüp yaralandığı bildirildi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde R.G.’ye ait eve gece hırsız girdi ve 1 adet altın künye, 1 adet gümüş künye ve 4 adet altın yüzük çalındı.

• Atatürk Caddesi’nde yaralanmış olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen R.B. adlı şahıs, kendi dikkatsizliği sonucu yaralandığını ve kimseden şikayetinin olmadığını söyledi.

• Çevreyolu Üniversite duraklarında saat 11.00 sıralarında 22 yaşındaki H.A. adlı kız öğrencinin cep telefonunun , çantasından çalındığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi Mehmetçik Caddesi’ndeki bir evde 03.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 30 yaşındaki M.N.İ., M.B. adlı şahısla cezaevinden arkadaş olduğunu, olay günü bu kişinin Ö. adlı şahısla evine zorla girdiğini, ekmek bıçağı ile yüzüne vurduğunu, küprederek “Senin bana 1.500 YTL borcun var” deyip bıçağı boğazına dayadığını, pantolonun cebindeki 95 YTL, 20 Euro, Cep telefonu, televizyon, DVD ve televizyon sehpasını alarak 44 T 0376 plakalı taksiyle ayrıldıklarını anlattı. Polis, M.B. ve Ö. adlı şahısları yakalamaya çalışıyor.

• İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde, “91 Bin Dev Öğrenci” kampanyasına katkı için açılan kermeste görevli 37 yaşındaki F.M. adlı bayan öğretmenin, içerisinde cep telefonu, evlilik cüzdanı ile çocuklarına ait kimlikler bulunan çanta, yine aynı yaştaki A.P. adlı bayan öğrenteme ait içerisinde 55 YTL bulunan çanta, yine 39 yaşındaki R.G.’ye ait içerisinde kimlikler ve 20 YTL para bulunan cüzdanın çalındığı bildirildi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Cirikpınar Mahallesinde İ.H.Ö.’ye ait ahırın penceresini sökerek duvarını delip giren hırsızlar, 5 yaşındaki montofon cinsi ineği çaldılar.

• Hidayet Mahallesinde oturan S.K.’nın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 23 yaşındaki N.A. adlı kadın, 28 yaşındaki B.A.’nın, Şifa Mahallesi’nde kendisini dövdüğünü öne sürdü.

• Paşaköşkü Mahallesinde oturan 33 yaşındaki S.E.’nin, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’de tedavi altına alındığı bildirildi.

• Mimar Sinan Caddesi İsmetiye Sokakta oturan 2 yaşlarındaki Y.K.A. adlı çocuğun, açıkta bırakılan hapları yutarak zehirlendiği ve TÖTM’ye kaldırıldığı belirlendi.

• Savcılığa başvuran B.A. adlı şahıs, kendisine ait otomatik av tüfeğinin E.T. adlı şahısta olduğunu ve ruhsatını üstüne almadığını öne sürerken, E.T., tüfeğin kendisine ait olduğunu ve en kısa zamanda ruhsatı üzerine alacağını söyledi.

• B..Dershanesi’nde 18 yaşındaki S.Ö. adlı kız öğrencinin cep telefonunun çalındığı belirtilirken, polis araştırmaya başladı.

• Zafer Mahallesi 2. Sokakta U.A.’ya ait işyerine kapı camını kırarak giren hırsızlar 150 YTL para, 15 meyve suyu, 15 paket bisküvi, 15 adet kek, 15 adet çorap çaldılar.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki A.A. adlı kadın, polise başvurarak, ailevi nedenlerle tartıştığı 16 yaşındaki kız torunu D.U. tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürdü. Yakalanan D.U. gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Saray Mahallesi Sinema Caddesi’nde oturan 83 yaşındaki H.T. adlı kadın, öğle saatlerinde yakınları tarafından evinde ölü bulundu. Yaşlı kadının doğal nedenlerle öldüğü değerlendirilirken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi.

• Orduzu Köşebaşı Mahallesi Mezarlık yolunda O.T. yönetimindeki 44 AN 904 plakalı traktörün römorkundaki depoya su doldururken, rampada traktör hareket etti. Peşinden koşup traktörü durdurmak için traktöre çıkmak isteyen Ö.T. dengesini kaybederek düştü ve arka lastiğin altında kalarak ağır yaralandı.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki Y.A. adlı kadın, polise başvurarak akşam saatlerinde ailevi nedenle tartıştığı eşi tarafından dövüldüğünü bildirdi. Polis M.A. adlı kocayı arıyor.

• Polise başvuran M.E.Ü. adlı genç, Turgut Temelli Caddesi’ndeki bir internet kafede adını Ö. olarak bildiği bir şahsın, mesaj çekme bahanesiyle kendisinden cep telefonunu aldığını, daha sonra vermeyip kayıplara karıştığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan N.Ç. adıl kadın, evlerinin bahçesinde kayınvalidesi ve görümcesi ile ağız münakaşası yaparken, eşi S.Ç.’nin yanlarına geldiğini ve hiçbirşey sormadan kendisini dövdüğünü polise bildirdi. Polis, S.Ç.’yi yakaladı.

• Çavuşoğlu Mahallesi Sanayi Caddesi’nde oturan S.Ö., sabaha karşı 05.30 sıralarında, pencereden baktığında, tanımadığı üç kişinin 44 EP 193 plakalı kamyonun kasasında bulunan bakır ve alüminyum kabloları çalmaya çalıştıklarını gördüğünü, kendisini farkeden şahısların 44 EY 231 plakalı otoyla kaçtıklarını polise bildirdi. Yapılan çalışmalar sonucu 44 EY 231 plakalı aracın ruhsat sahibi C.K.’ya ulaşıldı ve bu kişi suçlamaları kabul etmedi. Araştırma sürüyor.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesinde H.H.T.’ye ait park halindeki 01 UY 534 plakalı otodan, teybinin çalındığı bildirildi.

• Salköprü Mahallesi Boncuklu Sokağında 11 yaşındaki M.K., cam kesmesi sonucu yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İfadesi alınamadığından olayın nasıl meydana geldiği anlaşılamadı.

• Melekbaba Mahallesi’nde 3 yaşlarındaki A.R.D. adlı çocuk, ortada bırakılan tineri yanlışlıkla içinde zehirlendi ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Halfettin Mahallesi Adliye Karşısı Üçler İş Merkezi’nde 02.00 sıralarında 21 yaşındaki H.V. adlı kızın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve olayı farkeden abisi tarafından hastaneye kaldırıldığı, bunalım sonucu intihara kalkıştığı öne sürüldü.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 9 yaşındaki G.K. adlı çocuk, bisikletinetanımadığı bir şahsın kullandığı el arabasının çarpması sonucu kaşından yaralandı.

• Çukurdere Mahallesi’ndeki evlerinden 00.40 sıralarında hastaneye getirilen 8 yaşındaki M.E.’nin, bir düğünde atılan maytaplardan patlamayan bir tanesini eve getirdiği ve balkonda oynarken maytabın patlaması sonucu burun bölgesinden yaralandığı belirtildi.

• Karakavak Mahallesi’nde A.D.’ye ait eve girildiği ve tüm odaların karıştırıldığı, ancak herhangi birşeyin çalınmadığı bildirildi.

• 00.30 sıralarında polise başvuran 39 yaşındaki Ö.G. adlı kadın, Hacıabdi Mahallesi Hasanbey Caddesi’ndeki evine, A.K. ve A.Ç. adlı şahısların zorla girdiklerini ve polis çağırınca kaçtıklarını öne sürerken, yakalanan şahısların alkollü oldukları saptandı. 44 yaşındaki A.K. ve 46 yaşındaki A.Ç. ise ifadelerinde, Ö.G.’nin 15 gündür işe gelmediğini ve merak ettikleri için evine gittiklerini öne sürdüler.

• Aşağıbağlar Mahallesi Taşocağı Caddesi Konak Kasabası sınırında R.K. yönetimindeki 44 FF 153 plakalı otoyla giderken, direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki direğe çarptı. Araçta yolcu olarak bulunan 18 yaşlarındaki E.K. yaralandı.

• Özalper Mahallesi Ankara Caddesi’nde düşme sonucu yaralanan 83 yaşındaki G.A., düşerek yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Arapgir ilçesi Koru köyünde 1 yaşlarındaki M.E.G. adlı çocuk, sabaha karşı 06.30 sıralarında beşikten düştü ve sol kolunun kırılması sonucu yaralandı.

• Arapgir ilçesi Pirali Köyünde, 25 yaşındaki F.P. adlı kadın ile 5 yaşındaki çocuğu E.P., ineği sulamaya götürürken, hayvanın huysuzlanarak vurması sonucu, annesiyle birlikte yaralandı.

• Yakınca Kasabası sınırlarındaki Onbinkonutlar’da, çıkan tartışma sonucu 19 yaşındaki H.İ.D.’nin, aynı yaştaki O.Ç. tarafından kalçasından ve sol göğsünden yaralandığı bildirildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, zanlı il merkezi Özalper Mahallesi’ndeki evinde yakalandı.

• Arapgir ilçesi Koru Köyünde, 12 yaşındaki M.Ş. ile 45 yaşındaki Y.R.Ş.’nin, araziden toplayıp akşam yedikleri mantardan zehirlenerek ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.

• Doğanşehir ilçesi Sürgü Kasabası’nda diplomasız olarak dişçilik yaptığı belirlenen 50 yaşındaki A.S.’ye ait işyerinde yapılan aramada, diş hekimliğini icrada kullanılan tıbbi malzeme, diş koltuğu ve ilaçlar bulundu. Şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Doğanşehir ilçesi Polat Kasabası’nda, M.D.’ye ait evin yanındaki fırında ekmek pişiren 52 yaşındaki L.A.’nın, fırını tam söndürmemesi yüzünden sıçrayan kıvılcımların yangına yolaçtığı, M.D.’ye ait evin çatısının tamamen yandığı bildirildi.

• Malatya’dan Elazığ yönüne gitmekte olan Halil Korkmaz yönetimindeki 44 KV 455 plakalı araç ile Hasan Menek yönetimindeki 34 PID 88 plakalı araç Pütürge yol ayrımında çarpıştı, araçlar hasar gördü.

• İnönü Üniversitesi kampüs alanı içerisinde Esengül Gülfırat bisikletiyle Spor salonundan Rektörlük yönüne giderken, dengesini kaybederek, aynı yönde giden S.Sarıcı yönetimindeki resmi araca çarptı ve yaralandı.

• Doğanşehir’den Kapıdere köyüne gitmekte olan Mehmet Bayram yönetimindeki 33 F 9502 plakalı motosikletle, Gövdeli Kasabası Akmezra mevkiinde karşı yönden gelen Şefir Gürarslan yönetimindeki 31 RT 942 plakalı minibüse çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Erhaç Havaalanı kavşağında Mehmet Baydemir yönetimindeki 44 FS 961 plakalı araç ile Hakan Balcı yönetimindeki 44 EV 562 plakalı araçlar çarpıştı, hasar meydana geldi.

• Akcadağ’ın Kürecik Köyünden Harunuşağı köyüne gitmekte olan Kamil Şahin yönetimindeki 44 AT 793 plakalı araç, virajda karşı yönden gelen Hıdır Kaplan yönetimindeki 44 KS 209 plakalı araçla çarpıştı. Bu kazada araçlar hasar gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız