SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Savcılığa başvuran 18 yaşındaki A.P. adlı genç kız, 5 ay öncesine kadar annesinin birlikte yaşadığı İ.K. adlı şahsın evinde kaldığını, daha sonra teyzesinin yanına gittiğini, İ.K.’nın kendisini çeşitli insanlarla gezdiğini öne sürüp, eve çağırdığını, kabul etmeyince telefonla tehdit ettiğini öne sürdü.

• Sivas Caddesi’nde park halinde olan B.K.’ya ait 44 FL 593 plakalı araca, 16 yaşındaki M.O. yönetimindeki 44 FD 175 plakalı motosikletin çarptığı belirtilirken, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu önünde bıçakla yaralanan 14 yaşındaki E.Ç., polise verdiği ifadede, 18 yaşındaki T.A.’nın kendisini okul dışına çağırdığını ve “Beni mahkemeye vermişsin” dedikten sonra bıçakladığını söyledi. Yakalanan zanlı, adliyece serbest bırakıldı.

• Eski Halep Caddesi’nde işyeri bulunan F.K. adlı şahsın, işyerinin önündeki camekanı kaldırmasını söyleyen zabıtalara kızıp camekana vurunca, kırılan cam nedeniyle sağ elinden yaralandı.

• Dernek Mahallesi’nde 40 yaşındaki S.K.’ya ait eve öğleden sonra giren hırsızlarca 4.650 YTL para, 11 adet çeyrek, 2 adet yarım altın çalındı.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki Ş.T. adlı genç kız, kendisini daha önce de rahatsız eden M.M. adlı şahsın, daha sonra evine gelip kapıyı zorladığını, ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Polis M.M. adlı şahsı arıyor.

• Çarşı merkezinde yürümekte olan 57 yaşındaki M.Y. adlı şahsın ceketinin cebindeki, içerisinde kimlikler ve kredi kartı bulunan cüzdanı yankesicilik yoluyla çalındı.

• Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi üzerinde M.A. yönetimindeki 44 EH 054 plakalı kamyon, üzerindeki sondaj makinesinin elektrik tellerine çarpması sonucu A.D., T.K., B.T., M.K.’ye ait evlerin elektrikleri kesildi. Ev sahipleri ile kamyoncu uzlaşınca, şikayetçi olmadılar.

• Namık Kemal Caddesi’nde M.K. yönetimindeki 34 AT 9071 plakalı otosunu parketmek için manevra yaparken, M.A.’nın kullantığı bisikletle çarhıştı. Kazada 14 yaşındaki bisiklet sürücüsü ile arkasında bulunan 11 yaşındaki O.B. ve 14 yaşındaki Y.G. yaralandılar.

• Saat 23.00 sıralarında Malatya Tren Garı’na Adana’dan gelen ekspresin yolcularından birinin baygın olduğunu farkeden görevliler, çağırdıkları ambulans ile şahsı hastaneye gönderirken, durumdan polisi haberdar ettiler. 66 yaşındaki H.A., Adana’dan Malatya’ya trenle gelirken, kompartmanda yanına gelen 25 yaşlarındaki bir şahsın ısrarla ikram ettiği plastik bardaktaki meyve suyunu içtiğini, daha sonra hiçbirşey hatırlamadığını, cebindeki 230 YTL paranın çalınmış olduğunu bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki T.K. adlı kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• Taştepe Mahallesi’nrde oturan H.G. adlı şahıs, karısı Y.G. ile tartıştığını, daha sonra karısının babasının evine gittiğini, kayınpederi O.D., kayınvalidesi G.D. ile baldızı H.Ç.’nin eşinin eve dönmemesi için baskı yaptıklarını öne sürerek, savcılığa başvurdu. Şikayet edilenler hakkında “Aile Yükümlülüklerini Yerine Getirmemeye Azmettirme” suçlamasıyla yasal işleme başlandı.

• Selçuklu Mahallesinde A.A.’ya ait işyerinden gece yarısından sonra elektrikli matkap ile 20 YTL dolayında madeni para çalındığı bildirildi.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde park halinde olan H.B.’ye ait 44 ES 253 plakalı aracın sol ön lastiği kesici aletle delindi. Polis araca zarar vereni arıyor.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde Ş.K.’ya ait eve giren hırsızlar 1 adet bulundurma ruhsatlı 9 mm. çaplı Parabellum marka tabanca ile şarjörünü ve 12 mermisini çaldılar.

• Melekbaba Mahallesi’nde H.C.’ye ait eve giren hırsızlar kimlik, tapu, kredi kartı ile av tüfeği fişeği çalarak kaçtılar.

• Selçuklu Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki H.A. adlı kadın, oğlu B.A.’nın kendisini dövdüğünü, sonra da kızı A.A.’yı saçından tutarak sürüklediğini öne sürdü ve oğlundan şikayetçi oldu. Polis, 30 yaşındaki B.A.’yı arıyor.

• Çevreyolu Sanayi kavşağında, 25 yaşındaki S.D.’nin polise başvurarak, kolunu ısırdığı gerekçesiyle P.Ö.’den şikayetçi olduğu bildirildi. S.D. ifadesinde, daha önceden arkadaş oldukları P.Ö.’nün, olay günü araca bindiğini, daha sonra kendisine saldırıp sol kolundan ısırdığını öne sürdüğü belirtilirken, polis P.Ö.’yü arıyor.

• Turgut Özal Mahallesi’nde 43 yaşındaki M.G. adlı şahıs, sağ elinden yaralandı ve Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran 46 yaşındaki N.Ç. adlı kadın, gayrıresmi yaşadığı Ş.B. adlı şahsın kendisine zorla hayat kadınlığı yaptırıp, kazandığı parayı aldığını, kendisinin bu işi bırakmak istediğini, ancak Ş.B.’nin bırakmaması için kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Polis, Ş.B.’nin açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• İsmetiye Mahallesi’nde A.K. yönetimindeki 34 YM 4004 plakalı araç ile giderken, sokaktan geçen 4 yaşlarındaki B.K.’ya çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Polis Haber Merkezi, 02.00 sıralarında K.Mustafapaşa Mahallesi’nde C.U.’ya ait evin giriş kapısını zorladıktan sonra kaçan 3 şahsın bulunduğunu bildirince, polis ekipleri alarma geçti. Polis, her üçü de Diyarbakır doğumlu olduklarını ve hırsızlık amacıyla Malatya’ya geldiklerini belirlediği 19 yaşındaki A.A., aynı yaştaki A.V. ve 20 yaşındaki E.A.’yı yakaladı. Yapılan araştırmada, şahısların Başharık Mahallesi’nde M.G.’ye ait evden 1 adet cep telefonu ve 350 YTL para, Aslanbey Mahallesi’nde de L.G. adlı kadının evinden 2 adet cep telefonu çaldıklarını belirledi. Polis soruşturmasında, 28 yaşındaki L.G.’nin evine giren hırsızlarla karşılaştığı ve daha sonra yakalanan 3 zanlıyı teşhis ettiği belirtildi. Adliyeye verilen 3 zanlı tutuklandı.

• Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki M.B.Ş., polise başvurarak, 33 yaşındaki eşi Z.Ş.’nin öğleden önce evden ayrılıp, dönmediğini belirterek karısının bulunmasını istedi. Polis Z.Ş.’yi arıyor.

• Savcılığa başvuran 70 yaşındaki D.K. adlı kadın, vefat eden eşinin maaşından faydalanmak için üvey kızı 44 yaşındaki T.K.’nın eşi M.O.’dan ayrıldığını ve devleti dolandırmak istediğini öne sürerken, yakalanan T.K. ve M.O. suçlamaları kabul etmediler.

• Karakavak Mahallesi’nde M.I. yönetimindeki 44 KY 423 plakalı oto ile giderken aniden önüne çıkan 10 yaşlarındaki G.Ö.E. adlı çocuğa çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki H.B. adlı kadın, 23.00 sıralarında polise başvurarak, 43 yaşındaki eşi K.B.’nin kendisini bir erkekle tanıştıracağını söylediğini, kendisi kabul etmeyince tehditte bulunduğunu, kendisini zorla başka erkeklere pazarlamaya çalıştığını öne sürerken, yakalanan koca suçlamaları reddetti.

• Arapgir ilçesi Devlet Hastanesi’nde görevli Z.H.S.’ye ait çantanın, hemşire odasından çalındığı, olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Doğanşehir’de polise başvuran Z.G., 15 yaşındaki oğlu N.G.'nin, okula gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını ve geri dönmediğini belirterek, bulunmasını istedi.

• Fuzuli Caddesi Otobüs durakları mevkiinde 23.00 sıralarında geniş çaplı bir kavga olduğu ve yolun kapalı olduğu ihbarı üzerine giden polis grupa müdahale etti. Şikayetçi H.S.’yi ekip otosuna alan polise ve görevlilere saldıran Z.Ö.’nün yolun kapalı olması nedeniyle bekleyen araçlardan S.Y.’ye ait 44 EZ 777 plakalı araca da zarar verdiği, ayrıca U.D.G. ve Y.D. adlı şahısların da polis memurlarına hakaret ettikleri, Z.Ö.’nün ayrıca polis memuru N.F.’nin ellerine ve bacaklarına vurduğu bildirildi. U.D.G., Y.D. ve Z.Ö. adlı 3 şahıs “Görevli Memura Mukavemet, Görevi Engellemek, Hakaret, Küfür ve Otoda İzrar” suçlamasıyla gzaltına alınırken, araç sahipleri H.S. ve S.Y.’nin yanı sıra müdahale eden polisler E.T., B.Y., E.G., Ü.U., H.K., E.K., A.D., N.F. ve M.S., bu şahıslardan şikayetçi oldular. Bu şahısların ayrıca rapor için götürüldükleri hastaneye tedavi için gelen hastalara da tehditte bulunup hakaret ettikleri belirtildi. Adliyeye verilen 3 şahıs serbest bırakıldı.

• 00.30 sıralarında Bölge Trafik Ekiplerinin dur ihtarına uymayarak 44 FT 276 plakalı araçla kaçan M.D. adlı şahsın, şehir merkezinde polis tarafından yakalandığı, sürücü belgesiz ve alkollü olduğu için kimlik belirlemesi amacıyla Beydağı Polis Merkezi’ne getirildiği, burada açık kimliği hakkında doğru bilgi vermediği, ayrıca nöbetçi grup amiri Z.A.S.’ye hakarette bulunduğu bildirildi. Adliyeye verilen M.D. serbest bırakıldı.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan S.K. adlı şahıs, polise başvurarak M.K. ile evli olduğunu, eşinin ailevi nedenlerle bir süre annesinin yanında kalıp, tekrar eve döndüğünü, bunun üzerine kayınvalidesi M.Ö.’nün telefonla kendisine arayıp “Seni öldürtürüm” diye tehdit ettiğini bildirdi. Polis, kayınvalide ile tehdide katıldığı öne sürülen S.O. adlı yakınını arıyor.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki E.M. adlı genç, ailevi nedenlerle kendisini döven babası 48 yaşındaki F.M.’yi polise şikayet etti.

• İtfaiye Caddesi Sağlık Caddesi üzerinde saat 23.00 sıralarında gitmekte olan 20 yaşlarındaki Y.E., önüne çıkarak kendisinden sigara ve para isteyen tanımadığı iki kişi tarafından dövülerek yaralandı. Polis, kaçan 2 şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Göztepe Mahallesi Çatyol üzerinde A.D.A. yönetimindeki 34 TH 7445 plakalı oto ile E.B. yönetimindeki 27 SN 048 plakalı otoya çarptı. Kazada sürücüler yaralandı.

• Taştepe Mahallesi’nde, aynı işyerinde çalışan Ş.A. ve İ.D. adlı şahısların, aralarındaki anlaşmazlık sonucu B.K.’yı döverek yaraladılar.

• Yönetimindeki 44 AF 466 plakalı otosu ile Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde H.A.’ya ait evin bahçe duvarına çarparak kaçan ve Yeşiltepe Polis Lojmanları önünde polis tarafından yakalanan 30 yaşındaki O.S.’nin, polis memurlarının yanı sıra, götürüldüğü Beydağı Devlet Hastanesi’nde görevli doktor, sağlık personeli ve güvenlik görevlilerine de hakarette bulunduğu, polis aracına zarar verdiği, aşırı alkollü olan şahsın tedavisinin ardından gönderildiği adliyece tutuklandığı bildirildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki İ.B. adlı şahıs, yediği mantardan zehirlenerek Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki G.Ç. adlı kadın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Sanayi 1. Caddede işyerinin merdivenlerinden düşen 18 yaşındaki S.M.’nin yaralandığı ve TÖTM’de tedavi altına alındığı bildirildi.

• Hidayet Mahallesi’nde 10 yaşındaki A.E., ağaçtan düşerek yaralandı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran 29 yaşındaki M.Ş. adlı kadın, gece yarısı İnönü Caddesi’ndeki evinin giriş kapısını kıran 24 yaşındaki A.K. adlı şahsa, neden kapıyı kırdığını sorduğunda, bu şahsın kendisini dövdüğünü söyledi. Yakalanan A.K., kapıyı kendisinin kırmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini öne sürdü.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan İ.S. adlı şahıs polise başvurarak, 17 yaşındaki kızı D.S.’nin, 27 yaşındaki M.K. adlı şahıs tarafından kaçırıldığını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Turgut Özal Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı’nda saat 20.30 sıralarında karşıdan karşıya geçmekte olan 24 yaşındaki B.K. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. B.K., ifadesinde plakasını alamadığı beyaz renkli bir otonun kendisine çarpıp kaçtığını söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Darende ilçesinde H.G. yönetimindeki 46 EK 331 plakalı oto ile giderken, el arabası ile karşıdan karşıya geçmek isteyen V.Ö.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Geçtiğimiz hafta sonunda Kale ilçesi Kömürhan Köprüsü civarında Karakaya Baraj Gölü’ne atlayarak intihar eden ve cesedi Malatya Belediyesi Sualtı Kurtarma Timi tarafından kıyıdan 5 metre açıkta ve 9 metre derinlikte bulunan 54 yaşındaki Cebrail B.’nin, bu olaydan 2 gün önce de 19 Mayıs günü Kömürhan Köprüsü Kayalıklar üzerinden atlayarak intihara kalkıştığı, ancak kendisine müdahale eden Kömürhan Jandarma Karakolu görevlileri tarafından etkisiz hale getirilip, Kale Polisi’ne teslim edildiği, ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakılan şahıs olduğu anlaşıldı. İki gün önce “İntihara Teşebbüs” suçlamasıyla hakkında işlem yapılan ve iki gün sonra intihar eden Elazığ Baskil Gülük nüfusuna kayıtlı Cebrail B.’nin, intihar nedeni anlaşılamadı.

• Kale ilçesi Aşağıbağlar Mahallesi’nde 18 yaşındaki B.D. adlı kızın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Mullakasım Mahallesi’nde M.T. yönetimindeki plakasız motosiklet ile 46 yaşındaki O.K.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu O.K. hastaneye kaldırılırken, olay yerinden kaçan 17 yaşındaki M.T. bir süre sonra polis tarafından yakalandı ve burnunun kaza sırasında kırılmış olduğu belirlendi.

• Çevreyolu Orduzu Pınarbaşı girişi civarında H.F. yönetimindeki 44 FU 371 plakalı araçla giderken, bayan sürücü Ö.K. yönetimindeki 44 KY 502 plakalı araçla çarpıştı. 20.30 sıralarındaki kazada 29 yaşındaki Ö.K. yaralandı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 43 yaşındaki N.G. adlı kadın, polise başvurarak 15 yıldır birlikte yaşadığı M.M. adlı şahsın, eve geç geldiği gerekçesiyle ve alkollü olarak kendisini balkona çıkarıp kilitlediğini, sonra dışarıda bıraktığını öne sürdü. Yakalanan şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• PTT karşısındaki bir lokantada N.Ç. adlı gencin unuttuğu cep telefonunun çalındığı bildirilirken, polis araştırmaya başladı.

• Göztepe Mahallesi’nde H.B.’ye ait inşaatta çalışan M.A., dengesini kaybederek aşağıda bekleyen I.G.’nin üzerine düştü. Olayla M.A. ve İ.G. yaralandılar.

• Yeşiltepe Hizmet Grupları Sitesi’nde park halinde olan A.Ş.’ye ait 44 FE 705 plakalı otonun sağ ön ve arka lastiklerinin jantlarıyla birlikte çalındığı bildirildi.

• Sivas Caddesi 4. Sokakta 5 yaşlarındaki M.C. adlı çocuğun, evinin balkonundan düşerek ağır yaralandığı ve TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Ö.B. adlı şahıs, polise başvurarak bir süredir ayrı yaşadığı ve aralarında boşanma davası olan eşi F.B.’nin, annesi H.K. ve babası M.K. ile birlikte gelerek evindeki 4 halı, 3 yorgan, 3.400 YTL para, 12 burma bilezik, 3 çeyrek altın ve bazı mutfak eşyalarını çaldıklarını öne sürdü. Yakalanan kadın ile anne ve babası suçlamaları kabul etmediler, eşyaların kendilerine ait olduğunu iddia ettiler.

• Koyunoğlu Mahallesi Okul Sokakta, 18.30 sıralarında çıkan ve silah da kullanılan olaya polis müdahale etti. İfadesi alınan S.K., kendisini cep telefonu ile arayan M.B. ile görüşmek üzere arkadaşları Ü.K. ve M.A. ile buluştuklarını, o sırada M.B., E.T. ve soyadını bilmediği Ö.’nün geldiğini, bu şahıslardan M.B.’nin kendisinden 1.800 YTL para istediğini, tartışma çıktığını, kendisi kaçarken bu şahsın belinden çıkardığı silahla ateş ettiğini öne sürdü. Polis olay yerinde 4 adet 9 mm. çaplı boş kovan buldu. M.B., E.T. ve Ö. adlı şahıslar aranıyor.

• Karakavak Mahallesi 4. Sokakta A.A.’ya ait eve akşam saatlerinde giren hırsızlar 2 adet oto teybini çalarak kaçtılar.

• Ataköy Mahallesi Hacıkalender Parkı içerisindeki A.V.’ye ait büfeden gece yarısı 140 YTL değerinde dondurma çalındı.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan B.G. adlı şahıs, polise başvurarak, 19 Mayıs programını izlemek için evden ayrılan 16 yaşındaki oğlu T.Y.G.’nin geri dönmediğini belirterek bulunmasını istedi. Polis araştırmalarını sürdürüyor.

• Polisi arayan 55 yaşındaki H.D., Cemal Gürsel Mahallesi’nde öz yeğeni olan 39 yaşındaki H.D. tarafından silahla tehdit edildiğini bildirdi. Olay yerine giden polis, şahsı 1 adet av tüfeği ve fişekle yakalandı. İfadesi alınan H.D., evinin duvarına uygunsuz yazıların yazılmasına sinirlendiğini, tüfeğini alıp aşağıya indiğini, amacının amcasına zarar vermek olmadığını, kimseyi tehdit etmediğini öne sürdü ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Koyunoğlu Mahallesi Okul Sokakta 38 yaşındaki S.S.’ye ait eve giren hırsızlar 1 adet uydu alıcısı, 1 adet keman, 1 VCD, 1 şarjlı süpürge ile S.S.’nin eşine ait 2 adet ruhsatlı av tüfeğini çaldılar.

• Aslanbey Mahallesi’nde park halinde olan M.K.’ye ait 44 FN 676 plakalı otonun teybinin çalındığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Battalgazi Karahan Mahallesi’nde S.Ç.’ye ait eve giren hırsızlar 2 metre uzunluğunda altın zincir, 1 altın bilezik, 140 gramlık altın kolye setini çaldılar.

• Hekimhan ilçesi Karadere Mahallesi’nde evlerinin önündeki boş havuza düşerek yaralanan 4 yaşındaki D.Ö. adlı kız çocuğu Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Halk Eğitim Merkezi önünde omuz vurma yüzünden çıkan tartışma sonucu E.Ş.’nin, H.A. adlı genci dövdüğü bildirildi.

• Orduzu Pınarbaşı Köy Hizmetleri Dinlenme tesisleri karşısında 46yaşındaki E.K. adlı kadının otlatmakta olduğu koyunlarından ikisi çalındı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde park halindeki Y.K.’ye ait 44 T 1020 plakalı taksiye, H.S. yönetimindeki motosiklet çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü ile yanında bulunan Ö.A. yaralandılar.

• Dernek Mahallesi İpek Caddesi’nde S.K.’ye ait bisikletin bırakıldığı yerden çalındığı bildirildi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde N.Ç. yönetimindeki 44 ET 506 plakalı oto ile giderken 11 yaşındaki S.D. ve 2 yaşındaki Y.E.D. adlı kardeşlere çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Fuzuli Caddesi’nde E.B. yönetimindeki 44 EU 288 plakalı oto ile giderken, Y.Ç. yönetimindeki 44 ED 902 plakalı araça çarptı. Kazada 288 plakalı araçta bulunan F.Ç. adlı bayan yaralandı.

• Orduzu Çarşıbaşı Mahallesinde R.U. adlı şahısla kiracısı olan H.T. arasında evin tamiratı yüzünden tartışma çıktığı, kiracının ev sahibini demir çubukla dövüp tehdit ettiği öne sürüldü.

• Tartıştığı eşini gittiği Kiltepe Mahallesi’ndeki baba evinden almaya gelen 28yaşındaki Y.G. adlı şahsın, kayınpederi A.T. tarafından dövüldüğü bildirildi. Polis A.T.’yi arıyor.

• İlyas Mahallesi’nde H.Y.’ye ait evin ahırından 1 inek ile 1 buzağının çalındığı, olayın sabaha karşı meydana geldiği bildirildi.

• Hasanbey Caddesi’nde kız yüzünden M.G. ve Y.Ş. adlı şahıslar ile A.D. ve A.O.D. arasında kavga çıktığı, kavga sırasında A.O.D.’nin, M.G.’yi bıçakla yaraladığı bildirildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, adliyeye verilen zanlılar serbest bırakıldı.

• 01.30 sıralarında dövülerek yaralanmış olarak Malatya Devlet Hasztanesi’ne getirilen ve tedavisinden sonra taburcu edilen 20 yaşlarındaki Y.K. adlı şahsın, olayın nasıl meydana geldiğine dair ifadesinin alınması için hastaneye bıraktığı adrese giden polis, şahsın buradan taşındığını belirledi. Şahıs bulunamadığı için Mimar Sinan Caddesi’nde meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili bilgi edinilemedi.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde 82 yaşındaki A.S. adlı şahıs bisiklet çarpması sonucu yaralandı ve getirildiği Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. Bu olaydan 5 gün sonra, kaza nedenli rahatsızlık nedeniyle hastaneye tekrar getirilen şahıs tedavi altına alınırken, ifadesi alınamadığından olayın detayı öğrenilemedi.

• Sıtmapınarı araç alt geçidinde saat 21.20 sıralarında yaralı olarak hastaneye getirilen 33 yaşındaki Diyarbakır doğumlu E.A., durumunun ağır olması nedeniyle TÖTM’ye kaldırılırken, ifadesi alınamadığından olayın nedeni saptanamadı.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 20 yaşlarındaki D.Ç. adlı kadın, 05.00 sıralarında polise başvurarak, 1.5 yıldır birlikte yaşadığı M.K. adlı şahsın tartışma sonucu kendisini dövdüğünü öne sürdü. Yakalanan şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki H.M.Ş. adlı kadın, beraber yaşadığı E.L. adlı şahsın 01.30 sıralarında eve geldiğini ve kapıyı açmasını istediğini, kapıyı açmayınca pencerenin camını kırdığını öne sürdü. Yakalanan şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde İlsan Tekstil’de çalışan A.A., iplik makinesindeki hava kaçağo olan hortumu maket bıçağıyla keserken, bıçağın kayarak sol eline gelmesi sonucu hafif yaralandı.

• Gündüzbey Kasabası Kapuluk mevkiindeki bahçesindeki kiraç ağacından yaprak toplamakta olan 60 yaşındaki H.K. dengesini kaybederek, 6 metre yüksekten yere düştü ve yaralandı. Omuzu çıkan H.K., hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edildi.

• Arguvan ilçesi Bahçeli köyünde oturan 80 yaşındaki H.M.M. adlı şahsın Arapgir’e gitmek üzere köyden ayrıldığı, ertesi gün Arapgir’deki akrabalarının gelmediğini belirterek köyü araması üzerine yapılan araştırmalar sırasında, şahsın Kaynak Köyünde tarla içerisinden geçen traktör yolunda ölü bulunduğu, yapılan ilk incelemelerde şüpheli herhangi bir emareye rastlanmadığı, muhtemelen yüksek tansiyona bağlı kalp krizi nedeniyle öldüğünün değerlendirildiği, savcılığın soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.

• Yeşilyurt Bostanbaşı Beldesinde oturan 29 yaşındaki A.D., bunalım sonucu ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Kale ilçesi Tepebaşı Köyünde 51 yaşındaki O.K., 44 DA 717 plakalı traktörün devrilmesi sonucu yaralandı.

• Battalgazi ilçesi Hasırcılar Beldesi kıyısında, Karakaya Baraj Gölü’nde yasak olmasına rağmen balık avlayan M.D. adlı şahsın, 150 metrelik ağla yakalandı. Ağa takılı sazan balıklarından sağ olan 12’si jandarma tarafından tekrar göle bırakılırken, şahıs gözaltına alındı, ağa ve ölü balıklara el konuldu.

• Hekimhan ilçesi Güzelyurt Kasabası İsmailli Mahallesi’nde Y.K.’ya ait evde başlayan yangın komşusu G.K.’nın evine de sıçradı. Ekmek yaptıktan sonra ateşi tam söndürmeyen Y.K.’nın dikkatsizliği sonucu yangının çıktığı belirtilirken, olayda Y.K.’nın evinin tamamen, G.K.’nın evinin kısmen yandığı, bu arada söndürme çalışmaları sırasında Y.K.’nın kollarının hafif şekilde yandığı bildirildi.

• Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Kasabası’nda, E.T. adlı şahsın 23.00 sıralarında 34 PMU 22 plakalı Kartal SLX marka aracını park edip, üzerinde kontak anahtarını bıraktığı ve kapısı açık bırakarak evine gittiği, 03.00 sıralarına kadar oturduğu, bu saate kadar aracın yerinde olduğu, sabah kalktığında aracın yerinde olmadığını gördüğü belirtildi. Jandarma olayla ilgili araştırmaya başladı ve çalıntı otoyu bulmaya çalışıyor.

• Dilek Kasabası’ndan 29 yaşındaki A.U. şahsın, satmak üzere tabanca taşıdığı bilgisini alan jandarma, şahsı il merkezi Cezmi Kartay Caddesi'nde polisle ortak çalışma sonucu 1 adet 9 mm. çaplı tabanrca ve 5 mermiyle yakaladı.

• Arguvan ilçesi Çobandere Köyü Kınık Deresi köprüsünün doğusunda ve dere yatağı üzerinde yapılan araştırmada esrar ham maddesi olan 300 kök, buraya yakın bir alanda 60 kök hint keneviri ele geçirildi. Bakımı yapılmış olan bitkilerle ilgili olarak M.Ç. adlı şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız