SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Göztepe Mahallesi Fatih Caddesinde M.B. yönetimindeki 44 FV 245 plakalı araçla 07.30 sıralarında aşırı hız sonucu devrildi. Kazada araçta bulunan 29 yaşındaki K.S. yaralandı.

• Göztepe Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki N.C.’nin intihara teşebbüs ettiği polis raporunda yeralırken, kadının ifadesinde kullandığı yatıştırıcı ilaçtan fazla miktarda alınca rahatsızlandığını söylediği bildirdi.

• Aytaçpaşa Caddesi’nde bulunan bir marketin yöneticisi R.C., polise başvurarak bir gece önce marketi kapattıkları sırada iki ütünün yerinde olmadığını farkettiklerini, kamera kayıtlarını incelediklerinde iki şahsın ütüleri aldığını gördüklerini belirtti. Polis görüntüleri inceleyerek, hırsızların kimliklerini belirlemeye çalışııyor.

• Başharık Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde park halinde olan S.K.’ya ait 44 EC 858 plakalı otomobilin çalındığı bildirildi.

• Belediye arkası market civarında M.A.’ya, “Siz benim arkamdan konuşuyormuşsunuz.” diye saldırıp tekme tokat döven, bu arada elindeki bıçağın sap kısmıyla başından yaralayan F.K. adlı şahsın yakalanmasına çalışılıyor.

• 20 yaşındaki S.Ö. adlı şahıs, Atatürk Caddesi’ndeki işyerlerinden, bacağından yaralı olarak ağabeyi H.Ö. tarafından hastaneye götürüldü. S.Ö., polise verdiği ifadede, işyerinde bıçakla oynarken, bıçağın sol baldırına değdiğini ve yaraladığını söyledi.

• Malatya Devlet Hastanesi Üroloji Polikliniği’nde, S.U.’ya ait yeşilkartla muayene olmaya çalışan 28 yaşındaki A.C. adlı kadının, Üroloji Uzmanı Dr. İ.K. tarafından farkedildiği, bu kişi ve kartını kullandığı 17 yaşındaki S.U. hakkında “Kamu Kurumunu Dolandırmak” suçlamasıyla yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Hidayet Mahallesi Taştepe Caddesi’nde M.D. yönetimindeki 43 AH 551 plakalı araçla giderken, park halindeki bir minibüsün önünden yola çıkan 4 yaşlarındaki M.E.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki H.U. adlı şahpsın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi PTT öünde T.D. yönetimindeki 44 FD 460 plakalı oto ile giderken, yola çıkan 13 yaşındaki S.B. adlı kıza çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Polise yapılan ihbarda, Karakavak yönünden kent merkezine gelen bir motosikletteki bakır kabloların çalıntı olabileceği bildirildi. Bunun üzerine motosiklet durduruldu ve üzerindeki Y.Y. ve A.K. adlı şahısların ifadelerine başvuruldu. İki şahıs, kabloları çalmadıklarını, kabloları Beylerderesi civarındaki bir inşaatta çalışan birinden aldıklarını söylediler ve sorgularından sonra serbest bırakıldılar.

• Cemal Gürsel Mahallesi Kuyuönü Mezarlığı civarında M.Y. yönetimindeki 44 DR 140 plakalı motosiklet ile giderken, bir aracın çarpması sonucu yaralandı ve vatandaşların çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı. 68 yaşındaki M.Y., polise verdiği ifadede, arkadan gelen bir aracın çarptığını ve daha sonra durmadan yola devam ettiğini, çevredeki vatandaşların kendisini hastaneye gönderdiğini belirtirken, polis bir süre sonra kazayı yapan aracın plakasını 44 AF 944 olarak saptadı ve sürücüsünün 16 yaşındaki M.Ö. olduğunu belirledi. Yakalanan M.Ö., yaşının küçük olması nedeniyle, savcının talimatıyla ailesine teslim edildi.

• Özalper Mahallesi Özalper Camii civarında 44 KS 252 plakalı oto, beton direğe çarptı. İfadesi alınan 17 yaşındaki A.Y., abisi 25 yaşındaki A.Y.’ye ait aracın anahtarını alarak evden çıktıklarını, arkadaşı 19 yaşındaki O.T.’nin aracı kullandığını, gezerken direksiyon hakimiyetini kaybederek direğe çarptıklarını bildirdi. Kazada yaralanan A.Y. ve O.T., hastaneye kaldırıldı.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde 17 yaşındaki E.E., bıçakla yaralandı. E.E. polise verdiği ifadede, eski mahalleden tanıdığı, ancak adını bilmediği şahsın, yanındaki bir başkası ile geldiğini, tartışma sonucu kendisini yaraladığını söyledi. Polis, iki şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Tecde Yeşilyurt Caddesi’nde çıkan kavga sonucu 17 yaşındaki M.T. adlı şahsın, yine aynı yaştaki M.T.’yi çakı ile yaraladığı bildirildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Tecde Şentepe Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki Ş.K. adlı kadın ile 11 yaşındaki E.K. adlı kız çocuğu ve 8 yaşındaki E.A. adlı çocuk, yedikleri yemekten zehirlendiler ve Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.

• Darende’nin Sungur Mahallesinde husumet yüzünden tartışan kadınlardan 41 yaşındaki H.D. ile 33 yaşındaki G.Ç.’nin birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Hekimhan ilçesi Arguvan yol ayrımındaki olayla ilgili ifadesi alınan F.S. adlı şahıs, Elazığ’daki yeğeni ile arkadaşlık eden S.A.’nın ilçeye geldiğini öğrendiğini, konuşmak için yanlarına gittiklerinde bu ve yanındaki şahısların 23 EY 958 plakalı araçla kaçtıklarını, kendisininmotosiklet ile takip ederken, aracın aniden önüne kırması sonucu yoldan çıkarak motosikletin devrildiğini anlattı. Aracın daha sonra Yazıhan ilçesinde Jandarma tarafından yakalandığı, sürücü A.A. ile yanında bulunan S.A. ve K.E.A. adlı şahısların ifadeleri alındıktan sonra salıverildikleri bildirildi.

• Yeşilyurt METEM Lisesi’nde öğrenci olduğu bildirilen 17 yaşındaki E.T. adlı gencin, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne sevkedildiği öğrenildi.

• Hasan Varol Mahallesi'nde B.E. yönetimindeki 44 EN 968 plakalı oto ile aniden yola çıkan 5 yaşlarındaki S.A. adlı kız çocuğuna çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Ferhadiye Mahallesi Özel İdare civarında 45 yaşındaki A.K. adlı şahısların, tanımadığı kişiler tarafından dövüldüğü, olay yerinde 1 adet bıçak bulunduğu, faillerin araştırıldığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki B.A. adlı şahıs, polise başvurarak 15 yıllık eşi 32 yaşındaki M.A.’nın, 30 yaşındaki S.B. tarafından kaçırıldığını, ayrıca karısını kaçıran şahsın telefonla arayıp tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü. Polis kadını ve S.B.’yi bularak ifadelerini aldı. Kadın eşi ile 8 aydır ayrı yaşadıklarını, yaklaşık 1 yıl önce tanıdığı S.B.’ye kendi isteği ile gittiğini belirtirken, S.B. tehdit suçlamalarını kabul etmedi ve ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

• Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’nde 02.30 sıralarında hastanenin huzurunu bozan bir şahsın olduğu ihbarı üzerine giden polisler, 22 yaşındaki A.A. adlı şahsı yakaladılar. Şahıs ifadesinde, hastanede yatan kardeşinin yanına gittiğini ve yanına gelen annesinin de cep telefonuyla görüşmek istediğini, hattın açılmaması üzerine sinirlenerek cep telefonu şirketini suçlayıcı olarak bağırdığını, bilinçli olarak hakarette bulunmadığını öne sürdü ve adliyece serbest bırakıldı.

• Savcılığa başvuran 30 yaşındaki A.U. adlı kadın Yeni Şire Pazarı karşısında oturduğunu, 47 yaşındaki D.K. adlı kadının kendisine ait 65 bin YTL parayı, alıp kendi hesabına yatırdığını, defalarca istemesine rağmen geri vermediğini, ayrıca bu kişinin kardeşi olan 40 yaşındaki S.C.’nin de kendisine tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürdü. Suçlamaları kabul etmeyen iki kız kardeş serbest kaldı.

• Sivas Caddesi İtfaiye civarında yol verme yüzünden çıkan kavga sonucu M.V.A. adlı şahsın, 31 yaşındaki A.Y.E.’yi sol bacağından bıçakla yaraladığı, yakalanan zanlının ifadesi alındıktan sonra salıverildiği bildirildi. M.V.A.’nın Beydağı Polis Merkezi’nden çıktıktan sonra, Hastane Caddesi’nde A.Y.E. ve aynı işyerinde çalışan M.Y. adlı şahısların saldırısı sonucu bacağından bıçaklandığı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

• Polise başvuran Ö.K. adlı şahıs, işyerinde tanıtım ve satış elemanı olarak çalışan H.E.’nin sattığı ürünlerin parasını alıp, müşteri adına kendi imzası ile senet düzenlediğini, bu nedenle 800 YTL zararının olduğunu öne sürerken, yakalanan H.E. suçlamaları kabul etmedi.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi M.Akif Caddesi’nde B.D. yönetimindeki 44 KV 869 plakalı oto ile giderken, park halindeki araçların arasından aniden yola çıkan 4 yaşlarındaki M.D.’ye çarparak yaraladı.

• Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki evinden dövülerek yaralı halde hastaneye getirilen 43 yaşındaki K.Ö. adlı kadın, ailevi nedenlerle tartıştığı eşi C.Ö. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetinin olmadığını söylerken, polis öfkeli kocayı arıyor.

• İnönü Mahallesi’nde Ö.K.’ye ait park halindeki 44 KY 437 plakalı aracın arka alt şasesine montajlı stepnesi (yedek lastiği) çalındı.

• Kaynarca Mahallesi’nde oturan H.Y., polise başvurarak 13 yaşındaki oğlu M.B.Y.’nin okula gitmek üzere evden çıktığını, ancak geri dönmediğini belirterek bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Zaviye Mahallesi 21. Sokakta İ.K.’nın yönetimindeki 44 KF 658 plakalı oto ile çarptığı 6 yaşlarındaki T.Y. yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• MAŞTİ Terminali karşısındaki belediye otobüs durağındaki olayla ilgili mağdur olarak ifadesi alınan O.Ç., belediye otobüs şoförü olduğunu, Sıtmapınarı durağında indir bindir yaptıktan sonra Ö.F.G. adlı şahısla tartışarak ayrıldığını, MAŞTİ bölgesine gittiğinde Ö.F.G. ve F.G. adlı şahısla konuşurken tartışma çıktığını, Ö.F.G.’nin kendisini bıçakla yaraladığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Ö.F.G. ise, bıçağı korkutmak için salladığını, kendisini döven O.Ç.’den şikayetinin olmadığını söyledi. İfadeleri alınan şahıslar serbest bırakıldı.

• Çukurdere Mahallesi Koyunoğlu Caddesi’nde yaralanmış olarak hasteneye kaldırılan 19 yaşındaki S.Z., bisikletle giderken, plakasını bilmediği bir aracın çarptığını, birşeyi olmadığı için araç sürücüsünün kaza yerinden ayrıldığını, ancak daha sonra kolunda ağrı hissettiği için hastaneye geldiğini, kimseden şikayetinin bulunmadığını söyledi.

• Zaviye Mahallesi Turgut Temelli Caddesi 4. Sokakta S.D.’ye ait park halindeki 44 KK 769 plakalı kamyonetin 1 adet stepnesi çalındı.

• Zaviye Mahallesi Turgut Temelli Caddesi’nde park halindeki H.K.’ya ait 44 KL 016 plakalı pikaptan, 1 adet stepne lastiği çalındı.

• Yeşilyurt’ta 22.00 sıralarında polisi arayan I.T. adlı şahıs, Adıyaman Caddesi üzerinde, V.Ş. adlı şahsın, oğlu S.T.’yi bıçakla kovaladığını bildirdi. Olay yerine giden polis, V.Ş. adlı şahsı bıçakla yakaladılar. Adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Saray Mahallesi’nde oturan M.Ö. adlı kadın, savcılığa başvurarak damadı S.K.’nın kızını sürekli dövdüğünü öne sürdü. Yakalanan S.K. ise suçlamaları kabul etmedi.

• İstiklal Mahallesi’nde park halinde olan M.K.’ya ait 44 KT 388 plakalı kamyonetin kasa altında bulunan yedek lastiğinin (stepne) çalındığı bildirildi.

• Beydağı Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan Z.F. adlı kadın, oğlunun ev eşyası aldığı M.S.A.’ya bir miktar borcunun olduğunu, bundan dolayı şahsın birkaç kez gelip para istediğini, son olarak M.S.A. ve yanındaki A.A.’nın zorla evine girip camı kırdıklarını, A.A.’nın belinden çıkarttığı silahla tehditte bulunduğunu öne sürdü. Yakalanan iki şahsın, avukatları gelinceye kadar ifade vermeyeceklerini söylemeleri üzerine ifadelerinin alınamadığı öğrenildi.

• Aytaçpaşa Caddesi’nde R.A.’nın sorumluluğundaki markette daha önce 2 adet ütünün çalınmasının ardından 4 paket jilet çaldıkları gerekçesiyle 20 yaşındaki A.G. ve K.G.’nın işyeri sahipleri tarafından yakalandıkları, bu şahıslardan K.G.’da bıçak bulunduğu, şahısların adliyece serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Çöşnük Mahallesi’nde 19 yaşlarındaki gençlerin bulunduğu Y.Y. yönetimindeki 44 KF 959 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüje çarpması sonucu devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan M.K., D.U., M.K. ve M.N. adlı gençler yaralandılar.

• Polise başvuran 54 yaşındaki H.K., Halfettin Mahllesi’ndeki gişeye su faturası yatırmak için gittiğini, daha sonra cebindeki 300 YTL’nin çalındığını, kamera kayıtlarının incelenmesinde, parasının yankesicilerce çalındığını gördüğünü bildirdi. Polis kayıtlardan, yankesicinin kimliğini saptamaya çalışıyor.

• Gümüşhane, Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Adana ve Hatay’da Emniyet Müdürlüklerince değişik suçlarla ilgili alınan H.C. adına düzenlenen parmak izleriyle daha sonra yakalanan 48 yaşındaki H.Y. adlı şahsın parmak izlerinin aynı, kimlik bilgilerinin farklı olduğu yolundaki saptamalar üzerine, H.Y. adlı şahıs Malatya’da yakalandı. “Kimliği Hakkında Yalan Beyanda Bulunmak” suçlamasıyla hakkında işlem yapılan şahıs, ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildi.

• Çevreyolu’nda M.K. yönetimindeki 34 BN 468 plakalı araç ile giderken, aniden yola çıkan 82 yaşındaki G.K. adlı şahsa çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Tecde’deki kazayla ilgili olarak ifadesi alınan 44 M 0030 plakalı minibüsün sürücüsü M.D., hareket halinde iken aracından ses geldiğini, etrafına baktığında yerda yatan 15 yaşındaki A.T.’yi gördüğünü ve hemen hastaneye götürdüğünü söyledi.

• Tecde’de oturan G.Y., polise başvurarak, 17 yaşındaki kardeşi Ş.Y.’nin eve dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi. Polis araştırmalarını sürdürürken, Adıyaman’da polis tarafından bulunan Ş.Y.’nin, orada yakınlarına teslim edildiği belirtildi. G.Y. adlı kadının, Malatya’da tekrar polise başvurduğu, kardeşinin, kendisini Adıyaman’dan getiren minibüsten Beydağı Devlet Hastanesi önünde “ben eve giderim” diye indiğini, ancak yine eve gelmediğini bildirdi. Polis, ikinci kez “kayıp” olan Ş.Y.’yi arıyor.

• Polise başvuran 55 yaşındaki A.B., Şeyhbayram Mahallesi’nde koyunlarını otlatırken, 38 yaşındaki Ü.T. adlı şahsın, yerden aldığı taşla koyunlara vurarak 5’ini yaraladığını, kendisini de dövdüğünü öne sürdü. Yakalanan zanlı suçlamaları kabul etmedi.

• Turgut Özal Mahallesi’nde 34 yaşındaki Ş.C. adlı şahsın evine akşam saatlerinde giriş kapısını zorla açarak giren hırsızların, 10 bin YTL değerinde ziynet eşyası çaldıkları bildirildi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde oturan R.Ç. adlı şahıs, polise başvurarak, cep telefonunun evinden çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Savcılığa Akçadağ Belediyesi adına avukat N.K. tarafından verilen şikayet dilekçesinde, 20 gün kadar önce Karakavak’ta Afra Alışveriş Merkezi önünde Akçadağ Belediyesi’ne ait otobüse binen F.K. adlı şahsın, “Akçadağ personeli bana haraç verecek. Vermeyeni hallederim” diyerek, elindeki tahra ile otobüsün ön camını kırdığını belirtip, şikayetçi oldu. Polis, savcılığın talimatı üzerine F.K.’nın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde, çocuklara tek sigara sattığı gerekçesiyle E.G. hakkında “Sağlığa Zararlı Madde Temini” suçlamasıyla yasal işleme başlandı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde M.Ç.’ye ait evin kapısını gündüz saatlerinde sert bir cisimle zorlayarak açan hırsızlar 1 çift altın küpe, 1 altın kordon ile 160 YTL para çaldı.

• Darende ilçesi Heyiketeği Mahallesi’nde husumetten kaynaklanan kavga sonucu 15 yaşındaki A.Y.Ş.’nin, 19 yaşındaki Ö.K.’yi bıçakla yaraladığı belirtildi.

• Pütürge ilçesi Köylü Mahallesinde R.I. adlı kadına ait evin kapısının zorla açılarak içerden yastık, yün minder ve yorgan çalındığı bildirildi.

• Yeşilyurt Mollakasım Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki N.Ş. adlı kadın, yaprak toplamak için kiraz ağacına merdiven dayayıp çıkarken, dengesini kaybederek düştü ve ağır yaralandı.

• İnönü Kapalı Çarşısı Belediye Otobüs durakları civarındaki olayda dövülen 22 yaşındaki M.S., polise verdiği ifadede, arkadaşıyla otururken, yanlarından geçen 8-9 kişilik bir grubun, gülme yüzünden kendisini dövdüklerini öne sürdü.

• Beydağı Mahallesi’nde, 5 yaşındaki Z.S.Y., annesinin temizlik yaparken kola şişesinin içerisine koyduğu çamaşır suyunu içtiğini ve tadının bozuk olduğunu annesine söylemesi üzerine, hastaneye kaldırıldı.

• Orduzu Aslantepe Mahallesi Höyük Arkası’nda oturan B.T. adlı şahsın, baçede çalışırken, bağ evinin kapısına astığı pantolonunun cebinde bulunan; içerisinde 2.750 Euro, 910 YTL ile kimlik kartları bulunan cüzdanı çalındı.

• Çevreyolu Battalgazi kavşağında L.T. yönetimindeki 44 AV 207 plakalı oto ile il merkezine doğru gelirken, kavşakta Elazığ’dan il merkezine doğru gelmekte olan M.T. yönetimindeki 34 DD 9675 plakalı otoyla çarpıştı. Kazada L.T. ile otosunda bulunan 62 yaşındaki M.G. ve 67 yaşındaki S.G. adlı kadınlar yaralandılar.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki K.M. adlı kadın, husumet yüzünden ev telefonunu arayan F.Y. ve İ.Y. adlı baba oğulun kendisini ve ailesini öldüreceklerini söylediğini öne sürerken, baba oğul suçlamayı kabul etmediler.

• Çöşnük Kavşağında F.F. yönetimindeki motosiklet ile giderken, sürücüsü ve plakası saptanamayan beyaz renkli bir oto çarptı. 22.00 sıralarındaki kazada yaralanan motosiklet sürücüsü 38 yaşındaki F.F. ile motosiklette bulunan 37 yaşındaki H.F. adlı kadının, çarpan aracın sürücüsü tarafından hastaneye bırakıldığı, kimliği belirsiz sürücünün daha sonra kaçtığı bildirildi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Çevreyolu Turgut Temelli alt kavşağı civarında U.Ç. yönetimindeki 44 KR 451 plakalı otoyla giderken, yola çıkan 68 yaşındaki A.D.’ye çarptı ve yaralanmasına yolaçtı. Kaza yerini terkeden sürücü daha sonra polise teslim oldu.

• Sivas Caddesi’nde oturan 16 yaşındaki D.G.’nin 04.45 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı öne sürülürken, D.G. başının ağrıması nedeniyle birkaç hap içtiğini söyledi.

• Beylerbaşı Mahallesinde oturan F.K., oğlu P.K.’nın kendisini ve eşini sürekli dövüp, hakarette bulunduğunu öne sürdü. Polis 17 yaşındaki P.K.’yı arıyor.

• Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi’nde M.A. yönetimindeki 44 AY 299 plakalı oto ile aniden yola çıkan 6 yaşındaki S.Y. adlı çocuğa çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Selçuklu Mahallesi’nde, küfür yüzünden tartıştığı 19 yaşındaki M.Ş.’yi göğsünden ve bacağından bıçakla yaralayan 20 yaşındaki M.Y., olaydan bir süre sonra polis tarafından yakalandı.

• Çevreyolu Sancaktar Mezarlığı civarında M.A. yönetimindeki 44 FZ 954 plakalı araç ile giderken, önce Ü.Ö yönetimindeki 44 KU 128, sonra da G.K. yönetimindeki 44 KR 141 plakalı araçlara çarpıştı. Kaza sonrası, M.A.’nın, kaza yapan araçlardan birinde bulunan A.O.’ya hakaret ettiği, ayrıca kazada A.O., Ü.Ö. ve G.K.’nın yaralandığı, kazayı yapan M.A.’nın alkollü olduğunun belirlendiği polis tarafından ifade edildi. Polis olayda Y.K. adlı alkollü bir şahıs hakkında da “şüpheli” olarak işlem yapıldığını belirtirken, olay anlatımında bu şahsın hangi nedenle şüpheli olduğu yeralmadı.

• Çavuşoğlu Buğday Pazarı civarındaki kavgayla ilgili ifadesi alınan S.B., kendisinin Arapgir garajında çaycılık yaptığını, M.A. ve Y.K. adlı şahısların ise Buğday Pazarı’nda çaycılık yaptıklarını, bu iki kişinin kendisine ve yanında çalışan H.K.’ye, buğday pazarına çay getirmemelerini söyleyerek tehdit ettiklerini, H.K.’ya da bıçakla saldırdıklarını öne sürerken, M.A. ve Y.K. suçlamayı kabul etmediler.

• Toptancılar Sitesi’nde M.S.T. yönetimindeki 21 AZ 141 plakalı kamyon geri manevra yaparken, bir işyerinin camına çarptı ve kırılan camlar üzerine düşen L.B. adlı şahıs yaralandı.

• Sanayi Sitesi Çıraklık Eğitim Merkeci civarında husumet yüzünden çıkan kavgada İ.O. ve H.A.’nın birbirlerini bıçakla yaraladıkları, olaya karıştığı gerekçesiyle H.T. hakkında da yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Çevreyolu Adliye Kavşağında E.Y. yönetimindeki 44 EH 068 plakalı araçla hareket halinde iken karşıdan karşıya geçmek isteyen 43 yaşındaki C.B.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki F.B., ilaç içerek intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırılarak tedavi altına alındı.

• Polise başvuran 70 yaşındaki M.Ç. adlı şahıs, Selçuklu Mahallesi’nde yürümekte iken saat 16.00 sıralarında yanında beyaz Ford Taunus marka bir aracın durduğunu, içerisinden inen bir kadının İbrahim diye birini sorduğunu, konuşma sırasında, kadının elleri ile yeleğini kontrol ettiğini, daha sonra araca binip gittiğini, eve geldiğinde yeleğinin cebinde bulunan ve içerisinde 80 YTL para ile kimliklerinin olduğu cüzdanının çalındığını farkettiğini bildirdi. Polis, yankesici zanlısı kadının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Polise başvuran A.A. adlı şahıs, 21.30 sıralarında Adıyaman’a gitmek üzere MAŞTİ terminalindeki bir firmadan 22.00’de hareket edecek otobüse bilet aldığını, fakat otobüsün gelmediğini, bilet satanların aracın arıza yaptığını 23.00’de geleceğini söylediklerini, gelmeyince tekrar sorduğunu ve bu kez 24.00’de başka bir firma ile göndereceklerini ifade ettiklerini, 01.30 olmasına rağmen gönderilmeyince, dolandırıldığı gerekçesiyle polise başvurduğunu bildirdi. Bilet satan F.Y. ve B.S. adlı şahısların, suçlamaları kabul etmedikleri, diğer yolcuları 23.00’de gönderdiklerini ancak A.A.’nın gelmediğini söyledikleri belirtildi. Soruşturma sürüyor.

• Ataköy Mahallesi Yeşilyurt Caddesi’nde R.K. yönetimindeki 34 UD 2482 plakalı otoya, R.E. yönetimindeki 44 KF 708 plakalı motosiklet çarptı. Kazada R.E. yaralandı.

• Karakavak Mahallesi’ndeki evinden yaralı olarak hastaneye getirilen R.B. adlı kadın, ailevi nedenlerle tartıştığı eşi Y.B. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söylerken, Y.B. korkutmak için elini sallarken eşinin yüzüne geldiğini öne sürdü.

• Koyunoğlu Mahallesinde oturan A.G. adlı kadın, eşi A.G.’nin hiçbir sebep yokken kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis A.G.’yi arıyor.

• İnönü Caddesi SSK İl Müdürlüğü civarında E.Ç. yönetimindeki 44 KR 159 plakalı araca, Hasret A. yönetimindeki 44 KR 040 plakalı motosiklet çarptı ve motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Gazi Lisesi divarındaki olayla ilgili ifadesi alınan A.Ç., M.A.K. adlı şahsın yanına gelerek “Neden aracımı çizdin” diye sorduğunu, kendisinin çizmediğini söylemesi üzerine yumruk attığını öne sürerken, M.A.K. kimseyi dövmediğini, aracına verilen zarardan dolayı da kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

• Akçadağ Ören Caddesi’nde T.H. yönetimindeki 44 AD 053 plakalı araçla giderken, M.K. yönetimindeki motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden firar eden T.H. daha sonra polise teslim oldu.

• Açdadağ ilçesi Kayseri yol ayrımında H.K. yönetimindeki traktör ile orta refüje çarparak takla attı ve sürücü ağır yaralanarak TÖTM’ye kaldırıldı.

• Hekimhan ilçesi Kocaözü yol ayrımında H.A. yönetimindeki 44 KL 047 plakalı oto ile 05.30 sıralarında hareket halindeyken, Ö.A.’ya ait 1 adet inek ve 1 adet eşeğe çarptı. Kazada hayvanlar ve araç zarar gördü.

• Hekimhan ilçesi Fatih Mahallesi’nde oturan B.B., polise başvurarak, kız kardeşi 16 yaşındaki İ.B.’nin, okula gitmek üzere evden çıktığını, ancak geri dönmediğini belirtti ve bulunmasını istedi.

• Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Kasabası’nda oturan 45 yaşındaki M.G., mahalle kahvehanesinde iken, psikolojik tedavi nedeniyle kullandığı ilaçtan fazla miktarda alınca zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

• Battalgazi Hatunsuyu Beldesi’nde oturan 17 yaşındaki G.B., annesi Z.B. ile tartıştı ve daha sonra annesine kızarak evde bulunan ilaçlardan çok miktarda içerek intihara kalkıştı. G.B., TÖTM’de tedavi altına alındı.

• Yeşilyurt Yakınca Kasabası Onbinkonutlar Belediye İş Merkezi önünde anlaşmazlık yüzünden çıkan kavgada 18 yaşındaki Y.V.’nin, 21 yaşındaki F.K.’yi çakı ile çenesinden yaraladığı bildirildi.

• Arguvan ilçesi Yürektaşı Köyü Kamerler Mezrası’nda 25 yaşındaki B.Ç.’nin babası 57 yaşındaki H.Ç.’yi dövdüğünü gören, 56 yaşındaki R.Ç.’nin kavgayı aralamak üzere olay yerine geldiği, bu sırada babasını döven B.Ç. ile kavga ettiği ve iki şahsın birbirini dövdüğü bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Yakınca Kasabası’nda, C.A.’ya ait ekmek fırınına, yan tarafındaki camını kırarak giren hırsızlar, içinde 1.500 YTL para ile evraklar olan çelik para kasasını çaldılar.

• Hekimhan ilçesi Dursunlu Köyünde oturan 38 yaşındaki Y.K., 65 yaşındaki S.K. ve 6 yaşındaki A.K., arazide toplanan mantarı yedikten sonra gece yarısı zehirlenme belirtileri gösterince, TÖTM’ye kaldırıldılar.

• 2.Organize Sanayi Bölgesindeki Mimsan Fabrikasının kaynak bölümündeki vinçten indirilen kalorifer kazanının yırı yuvarlanması sırasında N.Ö. adlı işçinin yaralandığı ve Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği bildirildi.

• Pütürge ilçesi Arınlı Köyü’nde, 17 yaşındaki İ.A. ile amcası oğlu 29 yaşındaki Ş.A., bahçe sularken, Ş.A.’nın dere kenarında gördüğü yılanı öldürmek için av tüfeğiyle ateş açtığı, seken saçmaların İ.A.’nın sırtına isabet ederek yaralanmasına yolaçtığı bildirildi. Yaralı Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Ş.A. tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

• 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Besel Fabrikası’nda çalışan A.Ç.’nin, iplik deposundaki inşaatta kaynak yaptıktan sonra merdivenden aşağı inerken kayıp düştüğü ve yaralanınca hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

• 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde Malatya İplik Fabrikası’nda çalışan H.C.’nin, telef taşıma aracı ile iplik çuvallarını bobin makinelerinin yanına taşırken, dalgınlık sonucu sağ ayağının aracın altında kalması sonucu yaralandığı ve hastanede tedavi edildiği bildirildi.

• Pütürge ilçesi Çamlıdere Köyü’nde oturan 28 yaşındaki S.K.’nın evine ateş edildiği ihbarı üzerine giden jandarma, pencere camına 4 adet dokuzlu diye adlandırılan av tüfeği ile atılan kurşunun isabet ettiğini belirledi. Yapılan araştırmada, bu evin komşusu 31 yaşındaki O.K.’ye ait eve de ateş edildiği, bu evin camında da 4 isabet olduğu belirlendi. Jandarma, ateş açanı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Orduzu Beldesi’nde 27 yaşındaki M.D. ile 39 yaşındaki ağabeyi M.D.’nin, kayısı bahçelerinde esrar üretmek üzere hint keneviri ektiklerinin belirlenmesi üzerine jandarmanın baskın yaptığı ve bahçede 2.500 kök hint kenevirinin ele geçirildiği, ayrıca kenevirin bakımını yaptıkları gerekçesiyle R.A. ve H.H. hakkında da yasal işleme başlandığı bildirildi. Adliyeye verilen 4 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

• Akçadağ ilçesi Harunuşağı Köyü’nde oturan 38 yaşındaki F.Ö. jandarmaya başvurarak, tartışma sonucu eşi İ.Ö. tarafından dövüldüğünü bildirdi. Jandarma, tartışmada İ.Ö.’nün elindeki bıçak ile F.Ö.’yü boğazından hafif yaraladığı iddiası üzerine araştırmaya başladı.

• Kuluncak ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde liselilerin kavgasına jandarma müdahale etti. Araştırmada liselilerden M.Ş.K., H.B.B., Y.N. ve G.G.’nin okula giderken tartışmaya başladıkları, daha sonra birbirlerini dövdükleri, olayda M.Ş.K.’nın burnundan yaralandığı, ayrıca olay yerinde M.Ş.K.’ye ait bıçak ele geçirildiği bildirildi.

• Orduzu Şanlıkaya Mahallesi’nde H.K.’ya ait evin önündeki kayısı bahçesinde oynamakta olan Ö.F.K., bahçe sahibinin kösbetek öldürmesi için av tüfeği fişeği de kullanarak yaptığı köstebek kapanının ateş alması sonucu yaralandı.

• İPAŞ Kavşağında Mustafa Bora yönetimindeki oto ile Beylerderesi yönüne giderken, kırmızı ışıkta durmayarak, Sivas yönünden il merkezine gelmekte olan Yalçın Pehlivan yönetimindeki otobüsün orta kısmına çarptı ve hasara neden oldu.

• Özsan Sanayi Sitesi önünde Şükrü Doğan yönetimindeki 38 plakalı oto ile Kayseri yönüne giderken, sanayiden çıkan Cemal Güvercin yönetimindeki 44 plakalı otoya çarptı ve araçlar hasar gördü.

• Arapgir Malatya karayolunun 20. km.’si Örtülü Bakımevi civarında 25 yaşındaki Şaziye Ayaz yönetimindeki 34.. 2342 plakalı otomobil, yolun mıcırlı bölümünde aşırı hız nedeniyle kontroldan çıkarak devrildi. Kazada sürücü yaralandı.

• Akçadağ Ortaköy Şet Yaylası mevkiinde Adem Karataş, mermer ocağından aldığı mermer yüklü 23..290 plakalı kamyonla, Tataruşağı mevkiine geldiğinde, frenleri boşalınca devrildi. Kazada araç hasar gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız